Djokovič ve finále proti Kordovi utekl z mečbolu. Ziskem 92. titulu se vyrovnal Nadalovi

8. 1. 2023, 12:11
Aktuality 239
ATP ADELAIDE - Novak Djokovič ve strhujícím finále turnaje ATP 250 v australském Adelaide udolal po odvrácení mečbolu a více než třech hodinách boje 6-7 7-6 6-4 Američana Sebastiana Kordu a získal 92. titul. V historické tabulce se tak dotáhl na čtvrtého Rafaela Nadala.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič po roční pauze zaviněné deportací ze země kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19 pokračuje na vítězné vlně na australské půdě. Tento týden na turnaji ATP 250 v Adelaide zahájil novou sezonu triumfem, stejně jako před 16 lety při svém jediném předchozím startu v hlavní soutěži.

Po dvousetových výhrách nad Francouzi Constantem Lestiennem, Quentinem Halysem, Kanaďanem Denisem Shapovalovem a Daniilem Medveděvem uspěl i v dnešní třísetové bitvě s Američanem Sebastianem Kordou. Vítězství ale vydřel až po odvrácení mečbolu a 3 hodinách a 9 minutách boje.

35letý Srb měl v prvním vzájemném duelu s o třináct let mladším synem bývalé světové dvojky Petra Kordy nečekané potíže. V úvodním setu po první ztrátě servisu prohrával 0-40 a čelil třem setbolům. Vzápětí ale vyhrál osm fiftýnů v řadě a za stavu 6-5 měl sám setbol, který nevyužil. O vypjaté momenty a rychlé zvraty nebyla nouze ani v tie-breaku, ve kterém Djokovič nevyužil další setbol, naopak Korda dějství ukončil až na celkově sedmý pokus.

Oba finalisté nadšeným fanouškům nabízeli skvělý tenis také ve druhém dějství, v němž si bez větších potíží drželi své servisy. Dokázal to i Djokovič za stavu 5-6, kdy se ocitl jediný míček od porážky a výměnu zakončoval nelehkou smečí nad hlavou. Tím strhl momentum zápasu na svou stranu, vyhrál 9 z 10 výměn a vynutil si třetí set.

Djokovič, který na sobě nenechal znát včerejší zdravotní potíže s hamstringem, v něm do stavu 4-4 ztratil jediný fiftýn po svém servisu, než o něj musel v devátém gamu bojovat přes shodu. Znovu však prokázal svou psychickou odolnost. Klíčovou hru zvládl, v následném gamu se dostal k mečbolu a Korda mu při něm pomohl nevynucenou chybou.



"Byl to pro mě úžasný týden a vy jste ho udělali ještě vyjimečnějším. Takovou podporu, které se mi tu v posledních deseti dnech dostává, jsem v životě mockrát nezažil. " děkoval Djokovič fanouškům. "Stát teď tady je pro mě velký dar. Dnes i celý týden jsem do toho dal všechno, jen abych mohl získat tuhle trofej."

Devítinásobný vítěz Australian Open Djokovič protáhl svou neporazitelnost na australském kontinentu od začátku roku 2019 na 34 duelů. Z posledních 54 zápasů v Austrálii má bilanci 52-2, z posledních 80 zápasů pak 77-3.

Majitel 21 grandslamových trofejí Djokovič hrál finále na šestém turnaji po sobě, naposledy se do něj nedostal loni na Roland Garros. V celkově 131. finále, kterým překonal Rafaela Nadala, vybojoval 92. titul v historické tabulce se vyrovnal čtvrtému Nadalovi. Víc trofejí mají ve sbírce už jen Jimmy Connors (109), Roger Federer (103) a Ivan Lendl (94).


22letý Korda byl ve finále popáté v kariéře a na třetím ze čtyř posledních turnajů. Dosud jediný titul slavil předloni na antuce v Parmě.

"Sebastian byl dnes k výhře dlouho blíže, než já. Rozhodl jeden, nebo dva údery. Dnes jsi měl smůlu, ale budoucnost máš zářivou, takže v tom pokračuj, jsi úžasný hráč. Dobrá práce," povzbudil Djokovič svého soupeře.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 642.735 dolarů
nedělní výsledky (08. 01. 2023)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Korda (USA) 6-7(8) 7-6(3) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Glasspool/Heliövaara (3-Brit./Fin.) - J. Murray/Venus (4-Brit./N. Zél.) 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

239
Přidat komentář
paddy
smile
Novak včera vykázal z boxu bratra Marka a manažera (odejdi! pryč!), za chvíli se vrátili.
https://www.youtube.com/watch?v=qSlv-t4nxh8

po zápase se omlouval
https://twitter.com/TennisTV/status/1612052880957272064

Marko měl tričko s obrázkem srdce s nápisem 'láska a mír' (níže bystří pochopí proč). Marko je prostřední syn rodičů a žije ve Španělsku, kde našel klid, protože trpěl depresemi. Neměl úspěšnou kariéru, jak si představoval a lidi se ho pořád ptali na úspěšnějšího bratra. Rodina ho chce zpět do Srbska. Žije v Marbelle a je společníkem Pepe Imaze.

https://serbia.postsen.com/local/113430/Life-away-from-media-hype-and-the-clutches-of-depression-Who-is-Marko-Djokovic-Novak%E2%80%99s-younger-brother-%E2%80%93-Sports.html
Reagovat
Ondrej2280
Tak predsa len ma Marko svojho kamarata pri sebe:)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem si predstaviť, že by Nadal vyhodil rodinu z boxu, Djokovič je chorá hlava, raz darmo.
Reagovat
Ondrej2280
Ako tenista je fakt dobry, ale ako clovek-sportovec sa prezentuje ako absolutny traged. Falosny, arogantny Srbak..
Reagovat
annah
Bylo to fakt ošklivé. Přesně takové, jak povahu Novaka vidím. Je snadné rozdávat srdíčka a úsměvy, když vyhrávám. Pravá povaha se ukáže, když se nedaří.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne,ked mas pohodu neni tazke hrat divadielko.:) A ked prehrava tak reve na decka co mu nosia lopticky a uterak,taky borec by si taketo veci mal skutocne odpustit.
Ruka v ruke z toho potom vyplyva preco neni medzi fanusikmi oblubeny.Ludia totiz nie su slepi..
Reagovat
annah
Je to tak. Jednou bude asi statisticky GOAT, ale ten skutečný Maestro hrál buď v 60. Letech, anebo letos ukončil kariéru.
Reagovat
Pe3k
Já jsem ten moment viděl a nechápal jsem co to tam Djokovic řve a ukazuje na svůj box. Ani by mě nenapadlo, že se snaží někoho z boxu vyhodit, natož bratra. Rozhodčí taky čuměl co to tam Djokovic organizuje. Každopádně při děkovné řeči bratrovi děkoval...Takže on ho nejprve vyhodil, ale když vyhrál tak mu poděkoval? To zrovna není chování "ježíše".
Reagovat
Patik
Netušíme co v tom bolo co ti dvaja rozoberali pred zápasom ci už predtým neboli chyteni ohľadom niečoho..nevieme co sa deje mimo kurt a Djokovic zase není nejaký mentál ze si len tak zmysli ze odid z kurtu bezdôvodne..mozno mu počas zápasu mimo kamery niečo dirigovali on ich poslúchol a prehral skrz to.. Clovek nikdy nevie.
Reagovat
paddy
Dom Inglot said, as Pete Odgers responded: "Of course there has been changes to his box. He switched his fitness coach Ulises Badio, brother now in the camp but that wasn't his brother he was telling to leave."
ale odešel a přišel a verzí je milion

v pátek exhib s Kyrgiosem
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že exhibícia s Kyrgiosom nebude zaostávať za exhibíciou s Carennom Bustom, kde Djokovič dokázal zahrávať údery aj otočený chrbtom k cieľu.
Reagovat
Kozoroh
Bouře ve sklenici vody. smilesmile No1e nevykázal ze svého boxu bratra, nýbrž svého agenta Artadliho, proto na svůj box řval italsky. Marko z neznámého důvodu manažera doprovodil, ale pak se do boxu vrátil.
Reagovat
annah
Je úplně jedno, na koho řval a jakým jazykem. Jde o to chování.smile
Reagovat
Ondrej2280
Ospravedlnenie?:)))
Reagovat
Tennisfan77
Kokki to je dobrý drámo smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak konecne zacla sezona:) A hned pekny vstup:) vyrazenim nasazeneho hrace hned v prvnim kole. Vlk sezral mandarinku:)

Je tu teoreticka moznost, ze si Vlk zahraje s Jirkou Leheckou...ale nevim, jestli bude Jirka schopny prejit prez Camerona...a jeste se bude muset popasovat v 1.kole s fenomenalnim Monteirem.
Ono jestli nas bude cekat ve druhem Giron, tak to taky muze byt po tyci ten postup:)

Hvezdne obsazeny a naslapany turnaj ma na zacatku hned nejake ty upsety... ta prohra Bublika s Gofinem dost zamrzela... Brook sejmul Fogniniho... a cekame uz netrpelive jak vstoupi do nove sezony nejvetsi hrac historie 1111.:)
Reagovat
woody
chvíli mi trvalo než jsem toho Vlka našel smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tak to je pochopitelne, najit Vlka, ikdyz dokonce vis, kde hledat...neni vubec jednoducha zalezitost:) Nekteri cekaji i dny, aby ho videli, kdyz vi kde drepet:)
Reagovat
woody
Novak nehrál dobře ve finále, zbytěčně pasivní, ta úroveň oproti TM tam zatím není. Nejspíš mu neseděli nízké odskoky, kvůli kterým musel hodně do kolen, Korda hrál hodně přímé údery. Doufám na Ao ve zlepšení.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas na 3 vitazne je iny sport a Novak ma v Australii tradične dobre zreby.
Reagovat
Pe3k
Ne tak dobré jako Nadal loni. Raphael měl proti sobě přesně 0, slovy nula (Forehand=0) NULA vítězů australian open v celém startovním poli toho turnaje...Nejslabší gs ever.
Reagovat
Paixx
Takže když se řešilo US Open 2017, jak to měl Rafa lehké, protože nepotkal top10, tak nevadilo, že potkal cestou vítěze US open? Tehdy přesně tohle fanoušci Rafy říkali a naopak ostatní brečeli kvůli nule soupeřů z top 10. Na AO22 se situace otočila a vy jste změnili názor. Klasický hejtři, mění si pravidla a názory, jak se jim to hodísmile
Reagovat
Pe3k
Takže po mě chceš abych si jen tak z patra vybavil nějakou 5 let starou diskuzi, která se ti zrovna teď hodí? Ok.

Oba ty gs byly mimořádně slabé, oba vyhrál Rafa.
Reagovat
Amputace
RG 09, Wimbledon 2017, Australian Open 2018... nemají si vůbec co vyčítat.
Reagovat
Pe3k
Na RG 2009 startovali Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Del Potro atd. a ty to srovnáváš s AO 22? smile smile
Reagovat
Amputace
Na AO 2022 startovali kromě Djokoviče úplně všichni ze současné špičky, takže v čem je problém? Když už to tedy bereš na základě startovního pole...
Reagovat
Pe3k
Tak hloupý zas nejsi, abych ti musel vysvětlovat jaký je rozdíl mezi Big 3 a současnou "špičkou"...Srovnávat RG 2009 s A0 2022 může jen blázen.
Reagovat
Amputace
Nebudeme se bavit o žádných rozdílech, ty je také neřešíš, pokud jde o Nadala, nezabýváš se tím, jak hrál ten či ten, řešíš pouze jména a čísla, bez ohledu na formu těch hráčů či cokoli jiného. Z hlediska startovního pole, kterým se tady oháníš, jsou RG 09 a AO 22 zcela srovnatelné turnaje. Ty o A0 22 píšeš, jako kdyby tam z top10 startovali dva hráči.
Reagovat
Pe3k
"Z hlediska startovního pole, kterým se tady oháníš, jsou RG 09 a AO 22"

Tak znovu: RG 09 Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Del Potro

AO 22: Nadal.

Rozdíl vidí všichni lidé až na fanoušky Nadala.
Reagovat
Amputace
Mně je to popravdě jedno. Nadal ve finále porazil v té době nejlepšího nebo jednoho ze dvou nejlepších hardařů na světě. Za mě se nemusí vůbec za nic stydět. Dělat z AO 22 nejslabší GS ever, to opravdu můžou jedině ti, co se s výhrou Nadala stále ještě nesrovnali.

Ale k těm jménům. Big3 samozřejmě nic nevyrovná, ta chyběla, ale ta chyběla třeba i na US 2021 a nevšiml jsem si, že by ten GS někdo snižoval. Chyběla na wimbledonu 21 a také nic... Když už píšeš o AO 22 jako o nejslabším GS ever, co Wimbledon 21? Tam Djokovič neměl ani toho travnatého Medvěděva, prakticky žádného hráče, který by ho mohl reálně potrápit. Ohánět se Murrayem ver. 09 na antuce... Slušné. V té době hráč bez GS, předpokládám, že i bez antukového titulu. Del Potro v pohodičce srovnatelný s Medvěděvem v celkové kvalitě, na hardu určitě lepší Medvěděv než Del Potro na antuce. Rozdíl tedy dělali Nadal s Djokovičem, kterým ale Federer nečelil.
Reagovat
Ondrej2280
Pozri ak by ho vyhral djokovic tak by bol AO 22 najsilnejsi turnaj za poslednych 1000 rokov a nedajboze by v nom porazil Jezisek Medveda...to by tu Pe3k ospevoval aj to co tam nebolo...to je jeho infantilna logika.Kedze ho vyhral Nadal ,tak bol okamzite podla neho najslabsi..stracas s rybarom cas.
Reagovat
Paixx
Nic po tobě nechci, přečti si to znova, stačí, když se uklidníte a nebudete zbytečně hejtit Rafu za každou cenu v každým komentáři. Vím, že je to pro vás všechny těžký, ale nějak to zvládnete ne?
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k,Patik a Tennisfan prestanu hejtit Rafu?;) ....zlate oči:))
Reagovat
Marduch
Rovnováha musí byť smile
Reagovat
Ondrej2280
Presne tak:))
Reagovat
woody
Spíš jsem hodnotil formu, věřím,že na AO bude Novak tradičně silný. Porovnával jsem výkony Adelaide a TM a zatím není na úrovni jako byl na TM.
Reagovat
Marduch
Tak po hodech vždy přichází uspokojení, tím spíš v pouze na konci sezony, bylo naivní si myslet, že pojede ve stejným módu od TM az do AO, není rok 2015:-) Věřím, že Adelaide jako součást přípravy roli splnilo a formu casuje směrem k AO. Trochu nervózní jsem z fyzičky, v zápasu s Medvědem měl momenty, kdy byl rudej jak rajče a mlel z posledního..
Reagovat
Patik
Tiež sa obávam tej fyzicky ale možno si ešte nezvykol dýchať austrálsky vzduch.. Ale ak je niekto majster na prácu so svojím telom tak je to Djokovic a určite ešte nejaké veci doladi.
Reagovat
Ondrej2280
:))))) dobreeee, australsky vzduch:))
Reagovat
Marduch
Ako sa v Petržalke toho času dýcha počas búrania bratislavského metra?
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Ondrej2280
Neviem,preco sa pytas?:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To jenom dokazuje, že Nadal není dostatečně dobrým tenisovým hráčem k tomu, aby mimo antuku vyzval nejlepší hráče planety. A rovněž to částečně ukazuje, že pro notnou část tenisové špičky je antuka druhořadý povrch, na který se příliš nespecializují (což je skoda, např. já na ni hrají rád). Nadal se narodil do špatné doby, hodil by se spíše do 70. a 80. let, kdy měla antuka větší prestiž a bylo více antukových specialistů. Rafa je bohužel zoufale jednodimenzionální v debatě o krále. :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Reakce byla na:

wojtop
Most wins against TOP 10 players

McEnroe 128
Connors 131
Lendl 166
Nadal 185
Federer 224
Djokovic 235
Reagovat
Tennisfan77
Vraťme se o pár let zpět, kdy měl Federer nejvíce GS, nejznámější glosy fans Nadala byly.

Federer

Prohrává H2H
Prohrává H2H na GS
Nadal toho vyhrál více na hardu, než Federer na antuce
Je komplexnější
GS počet není vypovídající, je to z weak éry

2023

Nadal má nejvíce GS, nemá cenu vytahovat druhořadé statistiky

smile smile smile
Reagovat
Usm
zrovna přemýšlím o tom, kdyby se ted udělal stop stav, kdo by ted z dvojice Nadal - Djokovic vyšel lépe. Nadal vede o jeden GS, Djokovic má 6x turnaj mistrů. Spousta fanoušků Nadala tvrdí, že vyhrát GS je těžší než vyhrát turnaj mistrů...s tím asi souhlasím, ale je těžší vyhrát jeden GS, nebo šest turnaju mistrů? Tam už asi není o čemsmile
Reagovat
smazaný uživatel
A mozno je tazsie vyliezt na Everest ako vyhrat major :)

To, co je tazsie vyhrat je hypotéza a najma je to úplne irelevantne. Tenisové reálie su jasne dané, kazdy poznáme hierarchické usporiadanie a holt, Grandslam je Grandslam, od toho sa vsetko odvíja. Neexistuje GOAT bez drzania najdolezitejsej statistiky, bol by to logicky nezmysel na urovni najlepsieho strelca, ktory nedal najviac golov :)
Reagovat
wojtop
"bol by to logicky nezmysel na urovni najlepsieho strelca, ktory nedal najviac golov" - analogia s GOATom by bola skor o najlepsom hracovi a nie najlepsom strelcovi.
Reagovat
Ondrej2280
Ja to skor vidim tak,ze ak chce byt niekto najlepsi strelec,musi mat najviac golov a ak chce byt niekto tenisovy GOAT musi mat najviac GS trofeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnanie so strelcom bolo len na ilustráciu.

Každý, kto sleduje tenis, vie čo znamenajú GS, akú pozornosť pútajú, všetko sa točí okolo nich, hráči im prisposobujú svoj program a svoju výkonnost sa snažia smerovať práve k nim. Všetko ostatné je Grandslamom podriadené. Preto neexistuje, aby najlepší hráč nemal najviac Grandslamov. Dnes si nikto nespomenie kolko TM vyhral Agassi, Sampras, či Serena, počet GS vavrínov každý vysype z rukáva.
Reagovat
Tennisfan77
Každý vysype z rukávu.

No, to je čistá hloupost. Jenom mi dovol připomenout, že 90% lidí ti vyjmenuje z patra tak 10 tenistů/tenistek, řeknou BIG3, možná Berdych, pamětníci vytáhnou Lendla, Connorse, Samprase, Agassiho, Navrátilovou, Williamsku a tím jsme skončili.

To, co tady řešíme je většině světa totálně u prdele, kdyby věděli zlomek toho co my, tak Tipsport nevydělává XY miliónu denně.

Nadal nemůže být GOAT když nevyhrál turnaj pro nejlepší hráče roku, to je zcela jednoduché a je úplně jedno, že má GS kolik má.

Ostatně jako GOAT nebyl nikdy ani označen, za toho je permanentně označován Federer.

Tečka, zhaslo světlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nemoze byt Goat lebo nevyhral turnaj, ktory je OFICIALNE "druhý sled", seriously?..:)

Zhaslo svetlo, tak si choď okamžite zasvietit kamoško a naštuduj si elementárnu logiku, lebo vyzerá to tak, ze ani 2023 nebude tvoj rok :)
Reagovat
Davor1
Ja si z hlavy nevybavím, koľko presne GS vyhral Agassi, ale vždy si pamätám, že je to asi jediný hráč, ktorý vyhral všetky GS, TM aj zlatú medailu na OH. A keď ho mám porovnať s nejakým iným tenistom, ktorý vyhral o jeden GS viac, ale nemá kariérny GS, zlato z OH a TM, tak jednoznačne bude pre mňa väčší GOAT Andre, ako ten druhý, ktorý má o GS viac. Takže rozhodne si nemyslím, že všetko sa točí len okolo GS, celkový obraz kariéry dotvárajú aj ostatné trofeje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no, lenze Nadal ten karierny GS má, a dokonca dva. Takze tieto snahy s TM, kde sa podlamuje jeho komplexnost narážajú prudko do steny, hneď v zárodku.

A som 100% presvedčený, ze vies kolko vyhral Agassi Grandslamov, nie si patik.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal je nejméně komplexní tenista z BIG3, dokazují to desítky statistik, které přehlížíš ty i jiní jeho skalní fans.

Jako jediný nebyl schopen ve své kariéře vyhrát nic v hale včetně TM, na trávě má dva tituly, 70% všeho ostatního je z antuky.

Ano, má nejvíce GS, ale více jak polovina je z jednoho turnaje.

Čili když si vezmu třeba Federera, který má 5+ GS ze tří turnajů, je těch Nadalových 14-2-2-4 úplně jinde. Navíc mezi AO má rozptyl 13 let, kdy tam dostával naloženo od Djokoviče s Federerem a hlavně, nikdy neobhájil žadný GS vyjma FO, to hovoří víceméně za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize hrac s dvojnásobnym kariernym je menej komplexny, jak Federer s jedným, seriously?..

Ty nevieš čítať základné fakty, alebo s nimi úmyselne žongluješ do iracionálnej podoby. To; ze Fed vyhral z kazdeho GS 3 kusy, mu je nanič, kedze komplexny si tak velmi, ako silny si na svojom najslabšom povrchu. A aj ten RG09 bol vyhrany za kurioznych okolnosti, ruku na srdce.
Reagovat
Tennisfan77
To si nemyslím, Federer vyhrál FO09 poté, co byl tři předchozí ročníky ve finále, bylo to takové čekání na štěstí. Podobně jako Nadal na AO22, prohrál tam čtyři předchozí finále s tím rozdílem, že ta finále hrál v rámci deseti let, Federer hrál v rámci čtyřech let čtyři finále, čili šance, že tam Nadal nebude prostě byla.

Kdyby Federer byl jednou ve finále RG a vyhrál ho zrovna když tam nebyl Nadal, neřeknu ani slovo, ale takhle to nebylo.
Reagovat
Amputace
Čekání na štěstí, to jsi pojmenoval velmi správně. Veškerý rozdíl mezi RG u Federera a TM u Nadala je ten, že Nadal se toho štěstí nedočkal. 4x nebo 5x tam skončil na Federerovi či Djokovičovi. A té šance se bohužel dočkal už příliš pozdě, v primu či jeho optimálním věku tam pokaždé byli ti dva, nebo byl zraněný.
Reagovat
Tennisfan77
To bych neřekl, Federer byl na FO ve finále pětkrát, Nadal na TM jenom dvakrát. Navíc Federer na RG porazil všechny kromě Nadala. Nadal na TM prohrál SF s Medveděvem, které měl zcela na své raketě a pětkrát nepostoupil ze skupiny.
Reagovat
Amputace
Tak Nadal ty zápasy proti Novakovi či Rogerovi prohrával vesměs v semifinále. A co? Co se mění na pointě? Že prostě Nadal potřeboval mít odklizené ty dva, stejně jako Federer potřeboval mít odklizeného Nadala. Oběma se to poštěstilo, Nadal toho nevyužil, Federer ano, vesměs celý rozdíl. Dělat z Nadala zoufalce, protože to jednou neuhaluzil a u Federera ty šťastné okolnosti, díky kterým RG přece jen vyhrál, ignorovat je krátkozraké. Prostě oba víme, že by Federer mohl dojít 10x do finále RG a kdyby tam byl pokaždé Rafa, 10x by prohrál. Podobně v opačném gardu v případě TM. V tomto směru mezi nimi ta jedna trofej nedělá až takový rozdíl. Jiné to je ovšem s Djokovičem, který Nadala na RG porazil, vyhrál ten turnaj přes něj a zároveň má vše ostatní zkompletované. Takže není o čem. Ale stavět Federera nad Nadala, protože to jedno RG uklohnil a Nadal ten jeden TM nikoli, je vážně úlet - vzhledem k většině dalších důležitých statistik, ve kterých vede Nadal: počet GS, počet Masters, H2H brutálně v jeho prospěch, 2 kariérní GS...
Reagovat
Tennisfan77
Však to já vůbec nerozporuju, ty jsi narážel na štěstíčko. Federer hrál FO konkurenceschopně do roku 2011, pak už na to vesměs sral, Nadal poprvé startoval na TM v roce 2006, naposledy v roce 2022, to máš 17 let šancí vyhrát.

Jediné, co bych Federerovi na FO vytknul je 2003, tam byl prostě favorit měl vyhrát, dojebal si to zbytečně. Pak tam prostě byl faktor Nadal.

Oproti tomu Rafa měl 17 let na titul z TM a pouze 5x jej vyřadil Djokovič/Federer v S/F, čili reálně 12x si to posral buď tím, že nepostoupil ze skupiny, nebo nestartoval.
Reagovat
Amputace
Tak Nadal na TM sr.al průběžně celou kariéru. Vždy u něj bylo cítit, že to pro něj není priorita. Bezpochyby ho vyhrát chtěl, už skrze ten mediální tlak, ale určitě to pro něj nebyl nějaký vrchol sezóny či něco podobného - jak mají někteří tendenci ten turnaj vykládat. On se vždy specializoval na GS a na jejich přípravu, to byla jeho priorita - odehrát vždy alespoň jeden dva přípravné turnaje a pak GS (pokud to samozřejmě zdraví dovolovalo). TM prostě do jeho kalendáře priorit absolutně nezapadá. Vše důležité už bylo odehráno a zároveň nelze TM brát ani jako přípravu na další GS. Bylo by zajímavé sledovat, jak by to v případě Nadala a TM vypadalo, kdyby se hrál třeba hned na začátku sezóny před AO. Tím neomlouvám, že ho nevyhrál, měl stejné podmínky jako ostatní, jen pojmenovávám důvody: a tím hlavním důvodem podle mě nebyl ani tak povrch (minimálně na jeden TM z haly kvalitu určitě měl), ale umístění v harmonogramu turnajů na úplný konec.
Reagovat
Tennisfan77
Z části souhlasím, ale nesouhlasím s tím, že TM nebyl jeho priorita, tomu nevěřím a speciálně u Nadala, který chce vyhrát i exhibici na dvorku před barákem, je to vítězný typ hráče.

Souhlasím, avšak tvé tvrzení si dovolím trošku upravit.

Nadal nikdy nevyhrál TM ne proto, že neměl motivaci, ale on tak moc všechno podřizoval GS a poslední roky kariéry podřizuje vše antuce, potažmo French Open a rozm-rdá se tam tak, že nemá energii na konci roku cokoliv hrát a prakticky po US Open ukončuje sezónu 90% kariéry.

Navíc to není vůbec jeho styl, je to moc rychlý tenis, na ten měl 2010, když vyhrál naposledy Wimbledon, ale nemá styl na to, aby dominoval v hale. Proto nikdy nevyhrál.
Reagovat
Amputace
Prioritou nebyl ani omylem - to byly vždy GS. Že chce vyhrát i exhibici je něco jiného. Jasně, že když už na turnaj jede, chce ho vyhrát, i kdyby to byla 250. On ale TM dost často vynechával. Proč asi? Chtěl si odpočinout, připravit se na novou sezónu a na AO. Ve srovnání s možným triumfem na prvním GS sezóny pro něj TM nic neznamenal.

Prioritou nebylo jen FO, to je blbost, kterou tady často a rád opakuješ, ale není to tak. Prioritou byly všechny 4 GS, ale pokud už by si musel vybrat (jako třeba během covidového roku 2020), vybral si samozřejmě RG. Ale Federer po třicítce to s Wimbledonem neměl jinak. Ani Djokovič nikdy nechyběl na jediném AO - samozřejmě kromě toho loňského.

V posledních letech kariéry je mu 34, 35, 36 let... čemu jinému má podřizovat harmonogram, než tomu, kde měl největší úspěchy? Federer snad v tomto věku dělal něco jiného? Vždy vyhlásil, že chce hrát Wimbledon a vše ostatní šlo stranou, pokud to bylo třeba. Snad normální stav. Ani Djokovič už dávno nehraje všechno, minimálně z Masters turnajů ani omylem. Antuka vážně není důvodem, proč Nadal nevyhrál TM :D
Reagovat
Tennisfan77
Já neříkám, že to Federer nebo Djokovič dělali jinak. Říkám, že vzhledem k tomu, co Nadal celou kariéru obětoval antuce a potažmo přípravě na GS, jednoduše neměl energii na to, aby hrál TM, který se hraje v pro něm nejhorším možném prostředí.

Klidně se tady vsadím, že kdyby se TM hrál na antuce, má Nadal 10 titulů i v listopadu. Jemu prostě hala nevoní a nikdy nevoněla a logicky tam kde ti to nejde to někdy vynecháš a pak se fans spokojí s tím, že vlastně na to neměl motivaci.

To je kravina stejně jako říkat, že Federer neměl poslední roky kariéry motivaci na antuku, měl, ale věděl, že tam stejně nic nevyhraje a když ano, tak se tak rozseká, že nebude moci hrát turnaje poté.
Reagovat
Pe3k
Myslíš toho Patika, který tě ihned poznal pod tvým dalším Nickem Karteska a tak si se při vší tvojí zbabělosti začal vydávat za ženu?

Rafa svojí komplexnost ukazuje každý podzim smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu. Myslel som si, ze patik je nahlúpejsi jedinec tenisportálu, ale je až druhý.

Najhlupejsi si ty sám, kedze ty si to zožral aj s navijákom :)..

Holt, prosťáček :)
Reagovat
Pe3k
Ukázalo to, že i Patik je chytřejší než ty. smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Tak Pe3k ,vsak si prvy ,co sa ti zas nelubi?:)
Patik dtuhy...pekne za sebou,medailisti...aj ked teda je to rebricek hluposti..ale tak kazdy na co ma..:))
Reagovat
Amputace
Přesně tak :) Jeho bezbřehou hloupost dokazuje už to, že toto téma dále sám vytahuje, byť se na něm totálně znemožnil. Vůbec mu nedochází, jakého idi.ota ze sebe udělal.
Reagovat
Pe3k
To zase mluvíš o sobě?

On se vydával za ženu, i Patik toho losera poznal, ale já sem se v té situaci zesměšnil? lol
Reagovat
Amputace
Ano, úplně brutálně :D Úplně perfektní bylo, jak jsi mi na 2 A4 v soukromých zprávách vysvětloval signály, na základě kterých jsi vydedukoval, že FH je Ondřej :D To prostě nemělo chybu :) Protože nejsem krysa a bezpáteřní člověk jako ty, nikdy jsem to nezveřejnil, ale nabízelo se to - takhle se tím bavím alespoň sám.
Reagovat
Pe3k
"Protože nejsem krysa a bezpáteřní člověk jako ty, nikdy jsem to nezveřejnil"

Ty si to tady kamaráde zveřejnil a ne jednou. smile smile smile
Reagovat
Amputace
To tedy nezveřejnil. Poslal jsem to pouze Forehandovi, kterého se to přímo týkalo. Pokud jsem někde citoval nějakou větu či souvětí toho tvého blábolu, kterého bylo snad 2000 slov, tak mi, prosím, ukaž kde.
Reagovat
Pe3k
Poslali jsi to Trollhandovi a ještě si to tady několikrát zveřejnil. Ne úplně celé, ale zveřejnil...Ty si zveřejnil naší soukromou korespondenci a následně jsi napsal toto: "Protože nejsem krysa a bezpáteřní člověk jako ty, nikdy jsem to nezveřejnil"

Já sem myslel, že z těch fandů Nadala co sem běžně chodí si ten nejvíce "normální", ale spletl jsem se. Ty jen lépe skrýváš, že si úplný blázen. Nikdy sem tě v ignoru neměl, ale teď si tě tam dávám.
Reagovat
Amputace
Pošleš mi, kde jsem to zveřejnil? Protože jsem si téměř jistý, že ne. FH jsem to samozřejmě poslal, stejně jako tobě jsem poslal, co napsal FH. Přišlo mi to tak fér.
Reagovat
Amputace
Za ignore děkuji! Čekal jsem na ten den, až to uděláš a bude od tebe klid. Díky. Já ignore u tebe sám zkoušel, ale nemělo to efekt. Člověk se ze zvědavosti nakonec stejně většinou podívá... Snad budeš odříkavější.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, Petríček. Ty si sa nam tu snad rozplakal, taký si rozcítený. Petríček ty úbohá hysterka, vzchop sa ty pseudo chlap.
Reagovat
Ondrej2280
Nemozes mi to poslat?:)) Chcem sa vecer zasmiat..dik:))
Reagovat
Davor1
Však ja Nadalovi ten kariérny GS vôbec neberiem, práve naopak, je to veľká vec, ktorou sa môže pochváliť len hŕstka najlepších.

Ja tu rozporujem len to tvoje kritérium, že počet GS je absolútne rozhodujúci a automaticky stavia jedného tenistu nad iného... Trebárs v ženskom tenise je pre mňa "GOAT" Stefi Graf, aj keď má o jeden GS menej ako Serena... ale je veľa iných štatistík, kde má zase nad Serenou navrch a jej kariéra na mňa celkovo robí ešte o niečo väčší dojem, ako kariéra Sereny...

Nadal s Djokovičom ešte obaja hrajú a tie štatistiky budú rozširovať, takže za mňa je zbytočné riešiť kto je lepší, kým sú obaja aktívni...
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby to bylo 22-15-13, není o čem diskutovat. Je to však 22-21-20, čili je na místě rozebrat i další skutečnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ano s tym suhlasim.

6 rokov dozadu na RG2016 bol Djokovic na rozdiel dvoch GS a boli zretelné predikcie, akym smerom sa to bude cele uberat a dnes je napokon vsetko inak. Uvidime co dalej, Ak Nadal nevyhrá RG23, moze sa to celé zlomit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako porovnavat Agassiho s B3...:) No nevim...

Agassi byl neskutecny fenomen, kolem nej byla hysterie na urovni popularity The Beatles. Ten prekrocil asi 1000 nasobne hranici sportu. Ten ikdyby nevyhral ani jeden GS, tak ho jen tezko bylo dostavat z hlavy...:)
Krom toho ty kriteria v jeho dobe, ze je nekdo GOAT byly jine:) Hlavne jeho fans se skoro vubec nezabyvali stats., poctama, atd. tem stacilo, ze ho vidi na kurtu hrat:)
Zlata Era:)
Jestli se da hovorit o nejakych zasluhach popularizace tenisu, tak tenhle Andre bude asi nedostizitelny...
Reagovat
Davor1
Tak mne to nemusíš vysvetľovať, Andre bol prvý tenista, ktorému som ako decko fandil a chcel vidieť každý jeho zápas smile A to si už pamätám len posledné roky jeho kariéry z prelomu deväťdesiatych rokov, myslím že skôr to bolo ešte trochu o niečom inom smile

Jeho by mi ani nenapadlo s niekym porovnávať, pre mňa je to samostatná kategória
Reagovat
annah
A další taková samostatná kapitola mimo všechna měřítka a nad všechny Djokoviče, Nadaly a jiné, je Roger Federer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Túto kapitolu nájdeš v knihe o Goatovi na strane 3.

:-)
Reagovat
Pe3k
Když se nad tím člověk trochu zamyslí (samozřejmě to fandům Nadala nehrozí), tak dojde k závěru, že nejtěžší je vyhrát turnaj mistrů.

Vyhrát gs? Musíš vyhrát 6-7 zápasů dle nasazení (kvalda). Musíš porazit třeba 2 z nejlepších hráčů světa (dost těžké).

Vyhrát turnaj mistrů? Nejprve se tam musíš dostat což znamená získat hromadu bodů, vyhrát kolem 50-60 zápasů na okruhu, být mezi 8 nejlepšími hráči planety a být na konci celé sezony vůbec schopen hrát (zranění atd.). Pak musíš porazit 5 z 8 nejlepších hráčů světa na povrchu, který ti nemusí vůbec sedět...

Btw. stačí se podívat na kariéru Rafaela Nadala a hned zjistíš, že vyhrát turnaj mistrů je to nejtěžší... smile
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k, dalej som tu tvoju hlupost, ako po druhu vetu nedocital, tam to cele skoncilo:))
Reagovat
Amputace
Petřík přemýšlel a takhle do dopadlo: blábolem. Klasika. U tebe je snad vůbec nejlepší, kdyz bezhlavě hejtujes, přemýšlení v tvém podání působí dost bezradně.Dejel raději to, do umíš nejlíp ;)
Reagovat
Pe3k
Takže v podstatě nemáš žádný argument a jediné čeho jsi schopen jsou nějaké urážky nebo nějaký dětinský pokus o ně...Tím padáš na úroveň Ondřeje a Trollhanda čili mezi ty co dostávají bany a jsou univerzálně ignorování...A pak se mi Paix diví, že hážu fanoušky do jednoho pytle. Tam se hážete sami smile smile
Reagovat
Amputace
Už jsem tady TM rozebíral milionkrát, současne nepatřim k těm, kteří by jeho důležitost zpochybňovali. Ale na to tvoje tendencni vynechávani toho duleziteho, tedy že můžeš na TM 2x prohrát a pořád brát titul nebo že tam každý odehraje o tři zápasy méně než na GS, nemá smysl se pouštět do nějakých argumentaci.
Reagovat
Pe3k
Já jsem nechtěl nic vynechat jenomže nebudu přece vypisovat všechny možnosti a všechny pravidla. Napsal jsem stručně ty důležité body. Ty si naopak napsal, že je důležité, že můžeš teoreticky na turnaji mistrů 2x prohrát? lol

Vy jste na můj komentář reagovali 3 a ani jeden z Vás se nezmohl na nic jiného než na urážky. Tím jste jen předvedli v plné nahotě, to co o vás už roky píšu, že jste dno tohoto portálu...3 lidi dá dohromady NULA argumentů (klasičtí fanoušci Nadala).
Reagovat
Amputace
Ty jsi urážel už v kentauři, na nějž jsme reagovali, tak čemu se divis? A to přitom tebe nikdo neurazel.
Reagovat
Amputace
komentáři (autocorrect)
Reagovat
Pe3k
Já se ničemu nedivím, jen sem napsal, že reagujete hned 3 a ani jeden z vás není schopen ničeho jiného než urážek a dohromady jste prezentovali celkem NULA argumentů...
Reagovat
Amputace
Protože na tebe většinou nemá cenu reagovat smysluplné, víš, neb sám v jednom kuse urazis nebo hejtujes.
Reagovat
Pe3k
To jsou jen kecy. Všichni 3 máte prostor k tomu, abyste prezentovali jakýkoliv proti argument a nejste schopni naprosto ničeho a nakonec jsem já ten špatný, že já prý urážím a hejtuju i když v celá to konverzace je přímý důkaz o opaku...smile
Reagovat
Amputace
Mně úplně stačí, jak reaguješ níže. Napsal jsem úplně normální názor, se kterym lze nesouhlasit a rozhodně k tomu nejsou třeba slova jako dementni a podobně. Takže tyhle moralizující srac.ky si nechej zrovna ty od cesty. Já ti navíc argumenty napsal: na TM můžeš prohrát a přesto být vítězem, a GS je fyzicky daleko náročnější. Ještě bych mohl dodat, že GS se hraje na tři sety. Víc nevidím důvod se v tom hrabat.
Reagovat
Pe3k
Jasně, takže vy všichni do mě můžete bezdůvodně kopat a urážet mě kdykoliv, ale jakmile to udělám já, tak jsem ten špatný... smile

Prohrát na turnaji mistrů ve skupině sice můžeš i dva krát, ale v historii turnaje mistrů se nestalo ani jednou, že by vítěz 2x prohrál...Gs jsou určitě fyzicky náročnější ovšem v praxi je těžší být fit na konci roku, než na jeho začátku (Rafa by mohl vyprávět). Hrabat se v tom nechceš, protože nemáš argumenty.
Reagovat
Amputace
Ty téměř v každém svém příspěvku paušálně urazis fanoušky Nadala a pak od fanoušků tohoto hráče vyžadujes, aby s tebou seriózně diskutovali, argumentovali a reagovali na tebe vážně? Ono by to tak i mohlo být, kdybys to už apriori neznemoznoval svým přístupem.
Reagovat
Pe3k
Po Vás nikdo žádnou seriozní debatu nevyžaduje, jelikož Vy toho jednoduše nejste schopni...Viz. tohle vlákno. Všichni 3 jste se zcela svobodně mohli vyjádři k tématu a předvedli jste co jste předvedli. Pokud Vás označím jako dno portálu není to urážka, ale konstatování faktu a hlavně si uvědom, že to dno jste ze sebe udělali sami a děláte ho neustále...
Reagovat
Amputace
Dno tohoto portálu jsi jen a jen ty. Ale buď rád: máš prvenství.
Reagovat
Pe3k
Znovu si přečti vlákno a dojdeš k opačnému závěru...Já sem ten co chtěl jen diskutovat o tenisu a vy jste ti co nemají žádné argumenty jen osobní urážky a tak furt dokola...
Reagovat
Amputace
"Když se nad tím člověk trochu zamyslí (samozřejmě to fandům Nadala nehrozí), tak dojde k závěru, že nejtěžší je vyhrát turnaj mistrů."

Pokud si takhle představuješ podnět k diskuzi o tenisu, tak běž do prd.ele a už na mě nereaguj. Já se toho držel, dokud jsi nezačal v posledních dnech trolit moje příspěvky.
Reagovat
Pe3k
Nemusíš to po mě kopírovat, napsal jsem to zcela přesně...Vy jste pod mým komentářem jen potvrdili má slova...Já netrolím tvé příspěvky jen ti fakticky dokazuju, jak si mimo...Měj se. smile
Reagovat
Amputace
A já jen fakticky pojmenoval, že když se snažíš přemýšlet, dopadá to obyčejně špatně - což jsi mnohokrát dokázal, takže jde o fakt zcela nezpochybnitelný. Měl by ses držet svého; myslím to s tebou dobře.
Reagovat
Pe3k
Ty ani nevíš, že se skreče započítavají do H2H, srovnáváš RG 2009 kde startovala celá Big 4 a špička s AO 22 kde startoval jen Nadal...Pokaždé konverzace dospěje ke stejnému závěru, že ty si úplně mimo...
Reagovat
Amputace
:D Tohle už je čistočisté zoufalství.

Na AO 22 též startovala kromě Djokoviče celá špička.
Reagovat
Pe3k
Já jsem jmenoval konkrétní hráče, kteří startovali na RG 2009. Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Del Potro. Tak napiš teda jména co se těmhle hráčům vyrovnají...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Takhle Pe3ku, nebudu Ti lhát, nepatříš mezi mé oblíbené členy (ani před 10 lety), ani teď (bez urážky), ale v tom TM s Tebou souhlasím.

Jde o to, že scvrklí malí fanatičtí a slabomyslní fandové Nadala staví výše kvantitu nad kvalitu. V jejich fantasy světě je důležitější odehrát 7 zápasů na GS než porazit 5 nejlepších hráčů planety na TM. Přitom technicky je to stejná úroveň, v určitých ohledech je více tricky GS a v určitých zase TM. :) Obě statistiky jsou životně důležité pro GOATa.... pouze zakomplexovaní fanatici odtržení od reality to vidí jinak. ;-)
Reagovat
Pe3k
Jsem zvědavý jestli tu někdo pro změnu napíše, že jsem jeho oblíbený smile

Btw. jaký si tu měl před tím nick?
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k dobre vies,ze si moj oblubenec..uz som ti to pisal ale zial pozvanie na ryby neprislo a doteraz nad tym smutim...skoda:))
Reagovat
smazaný uživatel
Proštáček zas roztočil čertové koleso a takto to dopadlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, Rafa fans vzdy bazirovali na pocte GS, H2H sa pri Federerovi nukala tak trochu sama, kedze Roger v nej vyznieva vyslovene trapne. 20 prehier na GS od rivalov naprieč vsetkymi povrchmi a bez schopnosti nic si uhajit je pri vsetkej ucte trapny vykon, ktory mu masívne znizuje kredit.
Reagovat
Tennisfan77
Trapně to vypadá na French Open, to souhlasím. Jinde je to 4:4. Za posledních 10 let to je kolik? 10:1?
Reagovat
smazaný uživatel
A to je akoze pre Rogera lichotive, ze ked vyjmeme top povrch supera, tak je to 4:4?..:)
Reagovat
Tennisfan77
Na GS smile
Reagovat
Amputace
No 10:1 to za posledních 10 let určitě není. Jen z fleku se mi vybavuje Cinci či TM 2013 nebo AO 14.
Reagovat
Pe3k
Ano když se Roger vracel po zranění a hrál v nejhorší formě snad za celou kariéru (2013), tak tam ho Rafa porazil (bravo Rafo). Podobně je to s tím když porazil Djokovice (2010) čili tu nejslabší verzi, nebo lonské AO (o5 to nejslabší) a tak bych mohl pokračovat...
Reagovat
Amputace
To hrál v letech 2015 a 2016 Nadal také a nikdo se nad tím nepozastavuje. Takže nebreč.
Reagovat
Pe3k
Jak to myslíš, že se nad tím nikdo nepozastavuje? V které realitě to žiješ? Vždyť Nadal a jeho fanoušci po každé prohře vytahují x různých zranění a neustále nad tím pláčou obzvláště v těch letech co ty zmiňuješ 2015, 16.
Reagovat
Amputace
Pokud se má brát v potaz rok 2013 jako slabý u Federera, musí se brát logicky jako slabý také 15, 16 u Nadala. Btw. Nadal se při tom slavném Rogerove triumfu na AO 17 také vracel po zranění, navíc po dvou nejhorších sezónách a 2,5 roku bez finálové účasti na GS. Slabší verze Nadala do té doby ve finále GS nikdy nehrála a i tak potřeboval Roger 5 setu.
Reagovat
Pe3k
"Pokud se má brát v potaz rok 2013 jako slabý u Federera"
A ty snad chceš brát ten rok 2013 jako silný? smile

"Slabší verze Nadala do té doby ve finále GS nikdy nehrála"

Takže Nadal verze 2006 Wimbledon byl silnější než ten z finále A0 17?

Z čeho usuzuješ, že šlo o nejslabší verzi Nadala?
Reagovat
Amputace
Podle mě ano. Na AO 17 vstupoval zcela bez sebevědomí, po dvou šílene nevydařených sezónách, které skutečně smrděly koncem. Po ubojovanem semifinále s Dimitrovem se radoval, jako by vyhrál celý turnaj - už finále pro něj byl za daných okolností obrovsky úspěch. Do W06 naopak vstupoval jako čerstvý obhájce RG, jako vyhajpovany mladíček plný sil a vycházející star. V 2017 se Nadal plně rozehrál až na antuce, do W06 šel s parádně odehranou antukou v zádech. Příklad jiného finále do té doby mě ani nenapadá. Vždy byl jednoznačně silnější a sebevědomější než ve finále AO17.
Reagovat
Pe3k
Podle tebe ano? Podle mě ne.

Ty si tady roky psal, že Rafa nebyl mimo antuku konkurenceschopný až do roku 2009, ale zároveň tvrdíš, že verze 2006 je lepší než ta 2017? To, že byl Rafa mladý a plný sil neznamená, že byl lepší hráč než jeho starší a zkušenější verze...
Reagovat
Amputace
Konkurenceschpnost (,zřejmě jsi spíš myslel komplexnost) je něco jiného. Já řeším Nadalovu formu a ta byla na W06 mnohonásobně dál než na AO17, byť tenkrát byl samozřejmě ještě obecně vzato horším hráčem. Ty dvě skutečnosti si nijak neodporují. Djokovič na AO08 byl také jistě ještě horším hráčem než od roku 2011 a přesto bych neřekl, že na takovém AO18 byl horším hráčem než na AO před deseti lety.
Reagovat
Amputace
byl lepším hráčem*
Reagovat
Pe3k
Ne neměl jsem na mysli něco jiného. Já se na rozdíl od tebe a ostatních od Vás vyjádřím rovnou tak jak chci, abych pak po přečtení těch nesmyslů co jsem napsal nemusel psát, že musíš číst mezi řádky a podobné nesmyslné výmluvy.

Vypíchnul jsem dvojtou demenci, kterou tady ty a ostatní předvádíte. Nejprve shazujete svého hráče a tvrdíte, že byl mimo antuku ne konkurenceschopný až do roku 2009 (Fedexe porazil na hardu už 2004, ale zároveň nebyl konkurence schopný :D) a zároveň budeš tvrdit, že Rafa byl ve finále AO 17 nejslabší...
Reagovat
Amputace
Ty jsi to opravdu nepochopil? Nadal byl před AO17 zraněný. táhlo mu na 30, měl za sebou dva roky hrozných výkonu, neměl formu a 2,5 roku nehrál na GS velký zápas. To si vůbec nijak neodporuje s tím, když řeknu, že Nadal v roce 2006 byl horším, méně komplexním a napříč povrchy méně konkurenceschopným hráčem.
Reagovat
Amputace
Počkej, nebo ty jsi jako zil v iluzi, že Roger v tom finále AO zdolal nějakého top, super nabejceneho a v top formě hrajícího Nadala? :D
Reagovat
Pe3k
"ty jsi jako zil v iluzi, že Roger v tom finále AO zdolal nějakého top, super nabejceneho a v top formě hrajícího Nadala"?

Můžeš mi prosím tě ukázat kde jsem něco takového psal? Ne nemůžeš, neboť sem nic takového nikdy nepsal, takže jediné co jsi schopen vyplodit je tvůj vlastní výmysl a smát se mi za to...(o5 dvojtá demence na tvé straně).
Reagovat
Amputace
Ne, to mě jen tak napadlo na základě tvé argumentace - že Nadal ve W06 byl horším než na AO17. Na to, co píšu výše, už samozřejmě nereagujes a chystáš se jen tohoto nevýznamného dodatku. Nic nového.
Reagovat
Pe3k
No ovšem ta argumentace měla vyzdvihnout tu tvojí demenci, když tady roky psal o tom, jak byl Nadal nekonkurence schopný mimo antuku až do roku 2009 a ty si to jen nepochopil...

Teď nevím na co mám podle tebe reagovat. Že se Nadal vracel po zranění? Ok tak ptám se a kdy se Rafa nevracel po zranění, když i Rafa sám tvrdí, že je zraněný celou keiéru? smile

Btw. třeba paddy tvrdí, že se Rafa vrací po zranění i letos...Takže on celý podzim trénoval, startoval všude možně, ale zároveň jde na AO po zranění. Jak tohle vůbec může někdo brát vážně?
Reagovat
Amputace
Ty jsi vážně mimoň. Člověk tady třikrát zopakuje, že ta tvrzení si vůbec neodporují a vysvětlí ti proč a ty stejně nejsi schopen (nebo nechceš) to chytit. Jak se s tebou pak má člověk bavit normálně... Podívej se na ty zápasy, pusť si třeba alespoň HL Wimbledonu 06 a AO 17 a třeba sám poznáš, který Nadal je v lepší formě.
Reagovat
Pe3k
Takže ten Rafa co dostal v prvním setu kanára a uhrál stěží jeden set, ten je lepší než ten co dostal Fedexe do 5 setů a málem vyhrál AO? smile smile smile
Reagovat
Amputace
Klasicky se chytáš úplných marginálií. Že dostal kanára... Ok. Na AO dostal 6:1. A co? Ve Wimbledonu zase prohrál TB, který kdyby vyhrál, mohl vést 2:1 a zápas vypadal jinak. Neřeší to vůbec pointu. Tvoje hlavička nestačí na to, že hráč s lepší formou nerovná se nutně lepší hráč celkově. Podle mě by Nadal 06 Federera 17 na AO porazil.

A AO Nadal málem vyhrál jen díky tomu, že Federer byl mentálně na úrovni dorostenců. To, co připustil s Djokovičem ve Wimbledonu, se mu málem stalo i s Nadalem na AO. Většinu zápasu jasně lepší hráč a stejně skoro prohrál. Tohle on opravdu uměl jako nikdo jiný. Proto říkám, že být v tom finále AO 17 prakticky úplně kterýkoli finálový Nadal z GS do té doby, Federer by mnoho šancí neměl. Takhle měl štěstí, že proti němu stál hráč s tak polovičním sebevědomím a bez formy, do které se teprve dostával po dvou prachbídných sezónách.
Reagovat
Pe3k
Z té hromady hoven co si napsal vypíchnu jen něco pro zasmání...

"Nadal 06 Federera 17 na AO porazil" smile

"Nadal málem vyhrál jen díky tomu, že Federer byl mentálně na úrovni dorostenců"

Tak jasně on vyhrál 20 gs, byl více než 300 týdnů světová jednička, ale zároveň je mentálně vlastně dorostenec smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, nechces sa priznat mamke, ze prispievas na TP?..Fakt by niekto mal prist, pozriet sa na tvoj obsah a zakročiť, zakázať ti to jak adolescentovi..

Veď robis zo seba uplneho vola, nikto ťa tu neberie vážne, kazdym dnom si len podpiluješ konár pod sebou, ty sa nemáš ani trochu rád, nemas trochu dostojnosti?..Chlape, teraz to myslim v dobrom.
Reagovat
Pe3k
Dneska ani nevytahuješ maminku? To je od tebe pokrok smile smile
Reagovat
Amputace
Ve srovnání s Nadalem a Djokovičem zcela jednoznačně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevedel jsem ze existuje vice Nadalu...dokonce tri...vim snad jen o jednom. Ale take nevim vsechno, ze:)

Ten jednodimenzionalni Nadal - no to musi byt nejaky totalni genius, nebot dokaze hrat v case a prostoru s takovym drsnym handicapem.:)

Ten druhy, ktery by se hodil do 70. a 80. let, no ten me take zajima, nebot toho Nadala co znam, to mu bych na ty 70tky dal tak max. jedno procento. Ono je to asi i tezko predstavitelne hrat tim stylem... s drevem, technologie raket se casto podcenuje... spis bych videl Fedexe, ale jisty si nejsem, nevim jak by reagovalo jeho hodne citlive zapesti...takze asi spise take nic...

Ale jedno se tu mozna da vysvetlit, proc hraje tak dlouho, nebot jsou tri a stridaji se:) To se to pak panecku prodluzuje kariera...

Ovsem co je to proti Djokovicovi, tech - dle nekterych prispevku musi byt aspon 5. Ten(ti) muze(ou) uz jet i na MS v hokeji, jen sehnat brankare:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Já to myslel z hlediska specializace.

Ale rozhodně si narazil na velice zajímavý topic s tou výbavou, povrchy a vlastně i celkovým herním stylem v 70. letech.

Rozhodně pokud vztáhneme diskusi na jen na Federera a Nadala, tak by 100% byl úspěšnější Federer než Nadal v 70. letech. Zase ovšem nedělejme z Nadala takového lempla, i když má spoustu mínusů ve své hře :). Chodím občas hrát squash s jedním Švédem, který hrál závodně tenis a měl stejného trenéra a tréninkovou skupinu jako Soderling... a došla debata i na "Jak by Nadal byl úspěšný na antuce v 70. letech". A docela jsme se shodli, že na antuce by byl stále v TOP. Samozřejmě dřevěné rakety by zbořily jeho herní styl, pravděpodobně by měl horší kondici a sílu, ale pakliže by byl schopný implementovat TOP SPIN jako Borg, tak by se s ním muselo počítat.

Samozřejmě tráva, tehdejší rychlé hardy a koberce by byly pro Nadala a jeho šance smrtící v 70. letech, neškrtnul by si.... ale na antuce jako specialista by byl úspěšný. Pravděpodobně by ani zdaleka nevyhrál tolik FO, ale jeho kariéra jako specialisty by byla dobrá.smile
Reagovat
Amputace
:D To je šílený trolling. Ano, Nadal v 70tych letech s dřevěnou raketou by tutove praktikoval stejný styl jako dnes. Teď jsi na to celé kapnul.
Reagovat
Pe3k
Náhodou na tom, že byl Rafa v jiné éře (servis síť) neměl šanci se shodují téměř všichni odborníci.
Reagovat
Amputace
Rozhodně bych neřekl, že si to myslí ti, kteří s ním viděli nějaké zápasy ještě před tím, než se stal celebritou - tehdy hrál na síti úplně běžne. Naopak od odborníků jsem vždy spíše slýchal, že by měl vzhledem ke svým technickým schopnostem hrávat na síti mnohem častěji a je škoda, že této herní varianty nevyužívá více.
Reagovat
Pe3k
V současné chvíli je u Nadala vidět velká snaha o zkrácení výměn, takže chodí i více na síť, asi jeden z důvodů proč pořád prohrává smile Každopádně má Rafa prostor k tomu, aby ukázal jak dobrý je na síti...Když vyhraje Wimbldon stylem servis síť, tak smeknu, ovšem to se hádám nestane smile
Reagovat
Amputace
Protože celou (nebo téměř celou) kariéru praktikuje tenis baseline hráče. Kdyby tenisově vyrůstal v sedmdesátých letech, pochopitelně by se úplně jinak vyvíjela také jeho hra. Ale to je na tebe či toho blázna nad tebou příliš složitá úvaha. Vy prostě vezmete současného Nadala a spekulujete, jak by to s ním vypadalo v 70tých letech. V tom případě takový Djokovič by se svojí hrou na síti nevyhrál v 70tých letech ani 250.
Reagovat
Pe3k
"Kdyby tenisově vyrůstal v sedmdesátých letech"

Federer, Štěpánek, nebo snad Cressy ti tenisově vyrůstali v sedmdesátých letech? Ne, takže zase jen další výmluva...Však já netvrdím, že by takový Djokovic dominoval i v 60-70 letech, já tvrdím, že by i tam dominoval Federer smile smile
Reagovat
Amputace
Ty už to ani nemůžeš myslet vážně... Umíš vůbec číst?
Reagovat
Ondrej2280
A ti odbornici su Nadsenec po komplexnej lobotomii a Pe3ček?:)
Tak proti tomu neexistuje protiargument,treba to brat ako axiomu:)..keby neslo o dvoch najvacsich trubirohov akych som tu kedy cital..
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Soderlingova skupina by nedavala sanci Nadalovi ani v kulickach:)))

To tema si otevrel ty, ne ja, jen reaguji... ale pisete s tymem Soderlinga.

"Jak by Nadal byl úspěšný na antuce v 70. letech".

Podle mne je to uplne irelevantni, jestli jde o povrch... otazka je spis, jak by reagoval na ty pucky - micky v 70. letech. Jak hraje ted, tak to by nebylo mozne ani na to 1%, co jsem uvadel:)

Ale ja si zase naopak myslim, ze jeho vykony by byly vyrovnane na vsech povrsich.

1/ Nehral by levou rukou, to je podle mne na 99% (Toni cerpal z novych poznatku na toto tema)
2/ Jeho spin by byl jiny vcetne pohybu.
3/ Nevim jak by si rozumelo jeho zapesti s drevem, to je asi nejtezsi urcit.
4/ Jeho mentalita by mohla byt podobna, pokud prijememe ze ano, pravdepodobne by byl vsude nebezpecnym hracem.
5/ Asi by nemel tolik viteznych Majoru na jednom z nich, spise naopak, daval bych mu i sanci na kalendarni... vzhledem k jeho mentalite, celkove neco ve stylu AO 2, FO 2, W 1, USO 1.
6/ Neni podle mne jiste, ze Federer by byl 100% lepsi. Ale z BH by ho asi dost trapil, a nemel by problem z levackym servem na returnu, jenze zapesti pracuje jinak s drevenou raketou a dnesni...

Rozhodujici by byly asi mice, raketa, jeho prava ruka a ne povrchy... vzhledem k tomu, ze je Nadal vic silovejsi typ, tak by ty pucky zvladal v outdooru urcite dobre. Jenze... jego somatyp by se lisil...

Porad me vychazi, ze by to byl nebezpecny hrac vsude, ale tezko rict na kolik majoru by dosahl... asi by to bylo vice rovnomernejsi... nez v soucasnosti. Take je treba myslet, ze by vice byl na saku, a on to umi:) Mel to rad, ale nezapominejme, ze to je moderni produkt Toniho:)
Reagovat
Amputace
Vlku, pěkně rozebráno, ale házíš perly sviním. Tohle oni vůbec nejsou schopni si představit. Jejich intelekt se zastaví u toho, že tenkrát byly rychlejší povrchy, čímž pádem by Nadal nic nevyhrával, protože měl největší úspěchy na pomalých površích.

Jinak jak píšeš s tím sakem: on málokdo ví (Petřík aspol. už vůbec), že Nadal kolem šestnácti, sedmnácti let byl vcelku hodně aktivní síťový hráč. Viz třeba jeho první účast ve Wimbledonu - některé ty zápasy šly ještě před nějakou dobou dohledat, dnes už nevím. Jenže Toni ho trénoval úměrně tomu, jak se vyvíjely trendy a kam tenis směřoval. Dokonale odhadl, že tenis spěje k dlouhým výměnám, obecně se zpomaluje a výhodu budou mít hráči s dokonale zvládnutou hrou od BL, že hra na síti je zkrátka na ústupu. Podle toho Nadala vedl. Čistě po technické stránce má Nadal hru na síti skvělou, z big3 je určitě s velkým předstihem před Djokovičem. Jeho problém je, že ji nemá vůbec zažitou, chybí mu často správné načasování. Kdo ale viděl něco z "ranného" Nadala, musí vědět, že by byl v době síťového tenisu úplně v pohodě.
Reagovat
Vlk-v-trave
No, to je preci jedno, nebot si to stejne ten dotycny neprecte, ale precte si to nekdo trebas jiny:)

Vzhledem k tomu, ze jsem z ery Noaha:))) A videl jsem na vlastni oci, jak holky hystericky reaguji na Andreho, a stacilo, kdyz uz videli jen forku z BRAVA:D tak kdyz zacinal Nadal, tak to jsem byl uz ve fanouskovskem "duchodu":) Proste uz jsem nehledal nejakeho hrace, kteremu bych fandil... to uz nemelo pro mne zadny vyznam.

Obecne urcite plati to, ze Toni ho dostal tam, kde je... celekm dobre si pamatuji, ze to bylo na zacatku nadalova prichodu hodne bourlive, nebot nebyli obecne fans tenisu jednotni (ne fans Fedalu, ale tenisu) v tom, zda Toniho prace je dobra pro jeho talent... nekteri dokonce v te dobre predikovali, ze s tim, kam ho vede Toni, mu vezme sanci hrat dobre na rychlejsich povrsich nebo indooru...kde mel dobry potencial, hlavne Wimbledon. Pravdou bylo, ze Nadal mel travu nejradeji ze vsech povrchu. A dodnes ji ma rad:)

Toni Nadal se tehdy branil tim, ze Nadal ma sice talent, ale pokud by sli "klasickou" cestou, tak nema trebas s Federerem sanci... ten argument vyvolal prvni velke spory mezi zastanci klasiky a rekneme noveho proudu. Vlastne na zacatku co pamatuji tam byla dost velka ironie, ze to proste neda... takova mission impossible...
Reagovat
Vlk-v-trave
Podle mne oba pohledy mely v necem pravdu.

1 pohled/ Ubral mu vice moznosti byt konkurenceschopny jestli jde o indoor, nebo rychly hard, trava.

2 pohled/ Bude urcovat novy trend v tenisu, ktery bude dominovat.

Muj pohled: Toni Nadal vyuzil nejen talent, potencial, ale jeho mentalitu, kterou doslovne zformoval tak, ze ma zazity navyk, ktery mu dovolil vyhrat nejen Wimbledon, ale trebas i AO22. Dokonce existuje Toniho vypoved, ze bez toho by nemel sanci nejen proti Federerovi. Dale je treba si uvedomit, ze kdyz byl Nadal decko, tak nebylo jiste jak to vubec s travou dopadne, a jestli se nebudou diky nove technologie raket menit pravidla v tenisu, nej. problem delala trava...pochopitelne, nebot to byl proste ficak, a typiccti servismani defacto byli postrachem toho jaka bude budoucnost... par z napadu bylo trebas posunout servis lajnu blize k saku, zvysit sako, a plno jinych... nebyla to stabilni doba, ktera asi Tonimu nahravala jit jinou cestou...
Reagovat
Amputace
Díky za super info. Takhle do detailu tu historii neznám. Dává to smysl - i ve vztahu k tomu, proč tak dobrý síťař vlastně skoro vůbec nehraje u sítě :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak je to jen zhruba, je toho samozrejme vic...:)

Trebas pro mne to zase nebylo nejak obdobi nadseni. Je treba si uvedomit, ze jsem mohl pomalu zapomenout, ze bude nejaky novy Noah, Agassi, nebo Kuerten... take ty generace drivejsi se bud prestavaly zajimat,... nebo hodne preslo k tomu co predstavoval Federer...ten pobral dost fans...coz je ale pochopitelne...

Ja jsem si to predstavoval asi neco ve stylu Brown vs. Nadal (Wimbledon) Za mne paradni zapas, to je to jak to melo vypadat:) (nejde o to, ze Brown vyhral) ale takove souboje mely byt... a oni to nazvou, ze to nebyl ani tenis, nebo neortodoxni... co to je?..:) To byl absolutne skvely zapas diky prave tomu stretnuti tech dvou odlisnych stylu...

V tom vidim to stretnuti jednoho mozneho vyvoje s druhym.

Federer ale potesil, tim AO17:) To zase jo.:)
Andy potesil, ze ten Wimbledon dal. A take OH na trave:)
A plno jinych...
Reagovat
Ondrej2280
Hmm..slusny rozbor a fakt to ma hlavu aj patu..takze palec hore pre Vlka:)
Reagovat
Ondrej2280
Sice som si povedal,ze na takeho lobotoma jak si ty uz nebudem reagovat ale raz to porusim:)

Rafa ich nielenze vyzval ale zaroven ich porazil vo finale GS na ich najoblubenejsich povrchoch, a to si ani Unterwasserman zo Srbska a ani Fedex nemozu povedat.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A heleme se, náš maličkatý irelevantní blázínek (nebo bych měl říct pošahaný blázinok ? :D ) Ondrášek vylezl z ulity..... koukám, že už jsi značně zoufalý, když používáš slovo "lobotom", kterým jsem tě tu v nedávné minulosti tak akurátně označil.... Asi Ti to nedá spát. :))

Tak já tě zase usměrním ty miniaturní zaseklá gramofonová desko.... Nadal neporazil Djokoviče na jeho nejsilnějším hardovém turnaji AO ve finále ani jednou v kariéře (Djokovič ho tam pokaždé vyfackal). Nadal dostal nakládačku ve finále Wimbledonu od Djokoviče..... tohle jsou dva nejsilnější GS Djokoviče - řečeno slovy kastráta z Petržalky ... Djokovič si své dva nejdůležitější GS pokaždé postrážil. :) Naopak Nadal s Djokovicem prohrál na svém milovaném FO hned 2x - z toho jednou v předčasném finále v semifinále. :) A teď utíkej pomoct Forehandovi s jeho předčasnou ejakulací. smile Pozdrav a pac....smile
Reagovat
smazaný uživatel
Naše zmätené tenisové holúbätko s mozočkom o velkosti fazulky pozabudlo, ze finále USO sa hrá na harde. Alebo sa tu ideme dohadovať, na ktorej rovnobežke špeciálne to ten Djokovic nad Nadalom vyhral?..

Vyšumený pomätenec bez schopnosti rozoznať rukopis dvoch autorov, pri svojej oduševnenej egomasáži opätovne zabudol zapojiť svoj vyboxovaný bezmozog. Rácio ťa opäť raz pomyselne vydr*kalo do prdele, ešte viac, než to zvykne robiť priatel Švéd.

Wannabi squashista, nesúci sa ako houno na lopate, mysliac si, že je torta. Koktajúci tragéd, pozdravujem na Madeiru a nieže ukradneš z toho béčkového hostela baterky a uteráky, Bohoušku.
Reagovat
Ondrej2280
Ty Nadseny Trulo,ked sa naucis citat,zistis ako kvalitne to mas v hlave vymydlene :)
Ale postupne tie svoje vypotoky skracujes,to sa mi lubi :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nedavno s nim byl rozhovor na tema slabsi forma v roce 2022.

Priznal se, ze se dost mentalne zlomil po prohre ve finale AO22 s Nadalem. Od te doby se pry nemuze dostat z toho nejak ven... myslim, ze bych s nim letos na AO tolik nepocital:) Ale kdo vi, muze ho neco nastartovat, v kazdem pripade muj tip zustava od jeho prvniho Majoru v NY stejny, prida max. jeste 1 v kariere a to jeste po tyci...:) Je celkem zajimave, ze ho to tolik vzalo...me to trebas osobne prekvapilo.

Dale se nam na TP objevuji uz pomalu jasne soudy o blizicim se nejslabsim Majoru.

No ja si pockam na prubeh, take to muze byt jeden z tech nejzajimavejsich za poslednich let...;) Zajimavy je uz tim, ze Djokovic bude utocit na 22. Nadal na 23. A take mame vypracovany seznam min. 5 hracu, kteri si dali za cil Major letos vyhrat.

Berrettini
Rune
Ruud
Tsitsipas
Norrie (Wimbledon)

Prvni major v roce ma svou prvni ztratu, Carlose... je to citelna ztrata, ale porad to muze byt zajimavy turnaj:)

Dalsi zajimavosti je asi to, ze Kyrgios si tzv. dal za cil AO nevyhrat:D Ale show snad pry bude.

Na prvnim Majoru by se mel take objevit Vlk, ktery urcite zamicha pavoukem.

Frantisek Tiafoe nam na priklad hlasi, ze se dostal do zivotni formy, jiste slusne tim pavoukem take potrepe.

Fritz nehlasi nic, ale ma nejsledovanejsi video se skvelym servisem atakujicim Kubota. Jeho fenomenalni pokus o bananove Tecko jen tesne nevysel...

Zivotku hlasi take Popyrin, pry do konce minuleho roku byl v neustalem black-outu

atd. atd.

Ja si myslim, ze to zajimavy bude:)
Reagovat
paddy
Medveděv tomu nerozumí, výkon mu nešel dolů, i když spadl na 7. místo rankingu a Kozoroh říkal, že se mu Djokovič dostal do hlavy smile
Reagovat
paddy
pozn: zaráží mě, že člověk s intelektuálním zázemím jako ty nedokáže rozlišovat mezi významem slov smile

nelze si plést se zajímavost turnaje s předpokládanou kvalitou pole
z mého pohledu může být nejzajímavější turnaj ten, který se odehraje za domem s amatéry smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nekoho zarazi, nekoho ne.:)

Kyrgios se jeste neodhlasil, takze kvalita turnaje by mela byt zarucena maximalni:)

Me trebas spis zarazi spatne hlasene warningy u Kyrgiose. Jeho trener trebas vubec nedostava warningy za koucing, ktery je evidetni a rekl bych primo do oci bijici vic, nez u nejakeho Djokovice a Nadala.:)
To me vnimani slov a kvality...je proti tomu nepodstatny detail, na kterem je zbytecne se tristit.:)
Reagovat
paddy
Nejzajímavější teď bude sledovat, jak se chtějí zbavit Františka smile
https://www.youtube.com/post/Ugkxk2OApcTNvg38Ul-v64GwMmMbRJazSI8b
Reagovat
paddy
Nejvíce na něm oceňuji, že má rád Wimbledonský dress code smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
kteri mohou opustit Melbourne jako svetove Jenicky.

- "Carlos Alcaraz"
- Casper Ruud
- Stefanos Tsitsipas
- Novak Djokovic

Pochopitelne Carlos je v uvozovkach, nebot nenastoupi. Ale je moznost, ze i po zakonceni Majoru zustane Nr.1

https://www.puntodebreak.com/2023/01/08/4-jugadores-salir-del-open-australia-2023-numero-1-del-ranking-atp
Reagovat
paddy
Život je punk!
Jeníček...smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=mcH7eK22uzI
Reagovat
Patik
Tak si to zhrnme.. 92 titulov jeho prvý turnaj v sezóne hneď titul a je v reálnej pozícii kedy dokonca sezóny je na každom turnaji ktorého sa zúčastní najväčším favoritom..pred AO jeho najväčší súper Medvedev je mimo formu ostatní top hráči sa zatiaľ moc nepreukázali.. Tak som zvedavý co z toho vyjde..možno tento rok kludne tie štyri GS dá ak ho pustia do Ameriky..
Reagovat
paddy
stručně řečeno skoro všichni z formy, čeká nás epický ročník
pokud to není nejslabší pole za posledních 15 let, tak druhé nejslabší ano

na 4 GS tituly si můžeš vsadit v kurzu 25 (4% pravděpodobnost), opak lze vsadit v kurzu 1,01
více než 2 GS: kurz 2,35 (přes 40%), méně než 2 kurz 1,55
Reagovat
Amputace
Z mého pohledu jasně nejslabší byl 2016 (tedy z pohledu Djokoviče). Nadal mimo. Ve finále RG "antukář" Murray. Největší konkurence v podobě 35letého Federera a to navíc jen na začátku sezóny, pak odpadl. NexGen teprve ve fázi zrodu. Thiem před svým primem. Tam tehdy nebyl absolutně nikdo konzistentně kvalitní. Wawrinka měl dobrý rok a to je asi tak všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Môže byť ten 2016. Ale niekedy okolnosti (pozdravujem Marducha) zapríčinia, že aj inokedy dobrý ročník, čo sa štartového pola týka sa stane komédiou. Viď 2018. Djokovic vypadol, Nadal skrečoval a Federer získal Grandslam po osemfinále s Fucovisom, stvrtfinále s Berdychom, semifinále s Chungom a finále s Cilicom. To je neskutočná komédia. Ak sa to Nadalovi takto otvorí aj za 5 rokov, tak vyhrá.
Reagovat
Amputace
První turnaj sezóny a ty píšeš o tom, že na každém turnaji, kterého se zúčastní, je v reálné pozici být favoritem. To jsi typický ty. Těším se na tvoje komentáře, až vyhoří hned na AO. Dnes měl namále s třicátým Kordou.
Reagovat
Nola
zda sa mi to, alebo je Novak bosy, iba v ponozkach?

som rada, ze sa tu zjavili vsetci najvacsi fandovia a slusne pogratulovali k celkom pohladnemu finalesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Po pravilu mu pisem preko sms poruku i ne gubim vreme na nekom portalu za knedle.:)
Reagovat
paddy
Tentokrát přišla omylem mě smile
Reagovat
Fandina
neproměněného MB ve druhém setu. Jinak Seb super, ale ten titul nemá. Nole byl prostě lepší. Tak příště Sebe, držím palce.
Reagovat
annah
Seb mě překvapil, myslela jsem, že to Djoker dá ve dvou. Ale jak odvrátil ve druhém mečbol, byl výsledek jasný. Je to prostě nejlepší hráč světa, ale má děsnou smůlu, že je tak strašně nesympatický. Vzbuzuje ve mně dojem, že jen tak tak drží ty agresivní a nepěkné vlastnosti na uzdě, že jsou těsně pod povrchem. Ale vlastně za to nemůže. Může za to genetika. Něco po těch pološílených rodičích zdědit musel.
Reagovat
Ondrej2280
Ale to sa mylis, on sa vzdy prezentuje ako predstavitel vyrovnanosti a pokoja, vsak aj srdcia kedysi rozdaval, ale uz mi asi dosli.:))
Reagovat
annah
Je fakt, že dnes už od té operetní frašky s posíláním srdce na všechny strany upustil. To je dobře.
Reagovat
Ondrej2280
Srdce sa opotrebovalo, cievy sa upchali, radsej uz neriskuje a nechava si pre seba:)
Reagovat
wojtop
Na čo sú dobré takéto znevažujúce komentáre (dokonca ani nie sú vtipné), okrem toh,m že si ich autor nimi honí vlastné ego a dokazuje, ako veľmi konkrétneho hráča nenávidí (čím o svojej duševnej úrovni prezrádza viac, ako tuší...)? Inak často celkom fajn diskusie, ktoré žiaľ výrazne znehodnocujú práve takéto "komentáre". škoda.
Reagovat
Ondrej2280
Ano, to si uhadol, nemam rad Djokovica, podla mna je to najvacsi komediant a unfair payer na okruhu za dlhe roky. Vid koment napriklad Carena Bustu..
A to neratam jeho buranske spravanie sa ku detom, ktore mu podavaju lopticky v case ked sa mu nedari...iank je to mily chlapik :))

Srdiecka posielal on a nie ja, a je to realita, to ze za to vacsinou zozal posmech neni moj problem....
Reagovat
Ondrej2280
oprava : player...ale mohol by byt aj payer:))))
Reagovat
Fandina
Jj, Nole je top tenista, za chvíli překoná všechny dosavadní rekordy. Jinak upřímně řečeno, mně rozesílání srdcí ani vlastně nic jiného na něm nevadí. Tak nějak je mi celkem sympatický.
Reagovat
turista
No příště už snad bude Novak přesně vědět co na Kordu hrát aby nemusel řešit odvrácení mečbolu.
Reagovat
Tennisfan77
Teď jsem koukal, že Nadal má nejméně wins proti TOP10, čím to je?
Reagovat
Ondrej2280
To si kde vypatral taku do neba volajucu blbinu?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze on sam je top 10 a ma teda logicky menej protihrácov z top 10.

Djokovic aj Federer vypadli z top 10 :)
Reagovat
Ondrej2280
Ved to je nezmysel z kazdej strany co napisal Tennisfan..:)
Reagovat
Tennisfan77
A ne, sorry.

Je to počet zápasu proti hráčům top10.

Djokovic - 348 70% win ratio
Federer - 347 65% win ratio
Nadal - 288 64% win ratio
Reagovat
Paixx
Teď jsem koukal, že má Nadal nejvíc GS, čím to je?
Reagovat
Ondrej2280
No tym, ze ich vyhral:))
Reagovat
Amputace
Ty jsi vážně úplně hotovej... Je mi tě až líto. Až Nadal ukončí kariéru, bude to pro tebe zřejmě neskutečná úleva. Částečně chápu, že když Nadal Federera ve většině důležitých čísel překonal a už navíc neexistuje možnost, aby se to změnilo, musí to být svým způsobem frustrující. Ale tvá dlouhodobá tendence chytat se druhořadých statistik a snažit se ten rozdíl mezi Federerem a Nadalem vyrovnat už začíná vyznívat opravdu směšně. S čím přijdeš příště: že během Federerových zápasů na GS bylo v průměru o 5 stupňů větší teplo než u zápasů Nadala, čímž pádem se Federer nadřel víc?
Reagovat
Tennisfan77
Ne ne, naopak mě je částečně líto tebe. Mě baví sem tam hodit do placu nějaké číslo a první kdo se toho chytne jsi ty a váš tábor.

Což ukazuje v globále to, že Nadal je prakticky ve všem nejhorší (z BIG3) a právě jeho fans tyto "druhořadé" statistiky dvě dekády stavěli nad GS.

Jakmile má Nadal GS nejvíce, je základ jejich počet.

Což je prostě strašně zábavné. smile
Reagovat
Ondrej2280
Ano ,videli sme aky nezmysel si tu hodil:)
Reagovat
Amputace
Já ale vůbec neřeším ta tvoje čísla, kdybych je řešit měl, musel bych se samozřejmě pozastavit nad tím, že Federer odehrál o téměř 300 zápasu více než Nadal. Hůře Nadal vychazi z konfrontace s Djokovicem, s Federerem určitě ne. A je až k pláči, jak se s tím ty coby fanoušek hrace, který už ukončil kariéru, stále nedokážeš smířit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil, po tom vymätencovi s vyboxovanym Mozgom, dalsia diagnozka.

Ten by za listok do Halle na státie, komplet zapredal rodinku, to je jas.
Reagovat
wojtop
Most wins against TOP 10 players

McEnroe 128
Connors 131
Lendl 166
Nadal 185
Federer 224
Djokovic 235
Reagovat
Patik
Rozdiel medzi Nadalom a Djokovicom je 50 víťazstiev zaujímalo by ma co by to znamenalo v prepočte na turnaje..A pretavenie víťazstva nad top10 na titul.
Reagovat
Tennisfan77
Já ti to povím, to jsou přesně ty US Openy přes Andersona atd smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mučedník, že kričal do svojho boxu a vyhodil brata zo štadióna?..

To je nejaký nový prvok, jeho inak pokojnej povahy :)

AO bude snáď zaujimavý turnaj, hoci je Nole najvačsim favoritom, to bezpochyby.
Reagovat
Ondrej2280
To je druh mentalneho treningu,brat sa potom vrati nazad ,a takto bude trenovat Djokerovu budhisticku povahu, az kym nedostane infarkt na kurte:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nuz, Novak, je to srdciar, rodinný typ :)
Reagovat
Ondrej2280
Skoda ,ze v tom boxe uz nema Pepeho :) Mal by ho povolat nazad,minimalne jeho bratovi podla mna chyba:))
Reagovat
mahycek
Korda měl vyhrát a vůbec divím se, když zápas
začal v 8.30, že nebylo kam psát. Jen do ženského tenisu.Korda už v prvním setu měl 6
setbolů až sedmý proměnil. Mohl to ukončit ve
dvou setech, škoda, některé míče byly famózní,
ale zase zkazil občas úplně zbytečně. Působí, jako flegmouš, nevím, jak to má v hlavě nastavené, jestli mu jen stačí, že byl ve finále? I když s Djokem, ale měl na to, ho porazit. Proč ale, tady už dopoledne nebyla
rubrika na tohle finále ???? Proto tady při
zápase, nebyla ani čárka ?

-)
Reagovat
Ondrej2280
Korda v poslednych 2 zapasoch s nadalom a djokerom hral dobre,ale niekde v hlave ma ulozene,ze ten zapas nemoze vyhrat a prakticky sa porazi sam...moze vyhravat aj 5:1 v poslednom sete,a aj tak si neveri..takto velke trofeje veru zbierat nebude:)
Reagovat
turista
Holt Nadal a Djokovič jsou mentální giganti.
Reagovat
turista
Proč? Novak Djokovič krizové momenty mazacky zvládl tak jeho titul nezpochybňuj.
Reagovat
turista
To je vzkaz pro nick mahycek.
Reagovat
turista
Dnes už to je jiný Korda než ten, kterého Nadal školil na RG 2020. V Indian Wells 2022 už Rafu trápil stejně jako dnes Novaka.
Reagovat
turista
Novaku velká gratulace! Je to tam! První titul sezóny 2023. Dolepil Rafu Nadala. Konečně. Že to bude těžké jsem čekal. Korda je nabuseny. Ve finále nebyl náhodou. Vliv mělo i to, že spolu ještě nehráli.V Djokolandu je nadšení!
Reagovat
Pe3k
Před turnajem to vypadalo velice slibně, protože obsazení tak malého podniku bylo překvapivě silné, prakticky to nejlepší co může hard nabídnout Djok, Meddy, FAA (smile). Favoriti vypadli, Medvěděv proti Djokovicovi nepředvedl nic jen posměch za Novakův medical time out a tak nakonec to byl turnaj o ničem, teda až na finálový souboj...

Seb hrál místy famozně, vyhrával důležité míče, dobře podával, dokázal hrát winnery i proti chobotnicové obraně, kterou je znám Djokowitch. První set byl brutál a celý zápas taky. Přemýšlel jsem jak vlastně popsat Kordovu hru má zvláštní styl hry, takový nenápadný až ležérní a přitom ty děla co hraje z trollhandu jsou jak od Del Potra až na to, že "schované". Korda měl velkou smůlu, že narazil právě na Djokovice. Loni si vodil Nadala letos Djokovice, ale jeho rank tomu vůbec neodpovídá...Komentátor zápasu řekl, že Nedvěd je známý Ukrajinský fotbalista smile
Reagovat
Paixx
Až mě překvapilo, jak přesně si zápas zhodnotil - nebo spíš, že si měl v podstatě stejné poznatky, jaké jsem chtěl vypsat já.

Škoda, že se více nevěnuješ objektivnímu zhodnocení tenisových zápasů místo házení špíny na konkrétního hráče a jeho fans.
Reagovat
paddy
Korda měl dobrý týden, ale i tak to bude "jen" hráč top20, už bych nečekal velký výkonnostní vzestup, protože se dostal nahoru dříve jen kvůli finančnímu a poradenskému zázemí, které jiní nemají
selhal v koncovkách skoro každého setu, 1. nedopodával 40-0 (ztratil 5 míčů v řadě), 2. MB na returnu se nedá vyčítat (šance okolo 25%), 3. set ztratil 4 míči v řadě ze stavu 40-15 na servisu smile

mentální nestabilita jako u otce, geny se nezapřou

Djo si po MB dlouho ukazoval prstem na spánek, čímž říkal vše a určitě se směje ještě teď smile

zejména sestra Nelly je jiná liga a už má úspěšnější kariéru, zisk 1 GS a usazena v top4
starší sestra Jessica okolo top20, obě golf

v souvislosti s AO připomeňme, že Korda st. ho vyhrál a za pár let dostal trest za doping, který mu zrušili a po protestech veřejnosti a zejména hráčů, kteří hrozili bojkotem AO, mu trest vrátili a on mezitím ukončil kariéru
Reagovat
RFanousek
Nelly je taky o dost hezčí než Seb. smilesmile
Reagovat
paddy
on měl na tribuně Ivanku Nedvědovou smile

a když k nim započítáme i sestru Ruuda, Caroline (uprostřed)
tak to vypadá, jak z jednoho vrhu smile
https://www.instagram.com/p/B6dyiHVnXrt/?hl=cs
Reagovat
Pe3k
Článek o Djokovicovi a ty tady máš jenom dva komentáře?
Reagovat
PetaM
A golf je sport, nebo jen rekreační blbost? :D :D
Reagovat
turista
Golf je docela těžký sport. Je rozdíl ho dělat rekreačně a na top úrovni. Tiger Woods by mohl vyprávět.
Reagovat
misa
Otec dosáhl na mety, o kterých se každému po něm hrajícímu českému tenistovi může jen zdát. GS a 2. místo na světě. Tak trochu soudnosti.
Reagovat
turista
Budiž. Ale stejně si myslím že Tomáš Berdych byl lepší tenista než Petr Korda. O vyšší počet titulů než má ho připravila Big 3.
Reagovat
paddy
to rozhodně, Berdych byl zřetelně lepší, měl ale smůlu, že se narodil v éře Big3
Korda se v myslích laické veřejnosti zviditelnil díky zisku GS a měl štěstí, že využil hluché období a slabší kvalitu hráčského pole

nasazení AO98 (výsledek)
1 Sampras (QF s Kučerou), 2 Rafter (3k), 3 Chang (2k), 4 Björkman (QF), 5 Rusedski (3k), 6 Korda (W), 7 Moya (2k), 8 Muster (1k)

cesta k titulu
F Rios (9), SF Kucera, ČF Bjorkman (4), OF Pioline, 3K Spadea, 2K Draper, 1K Portas

ještě doplním čísla, který nikdo soudný nemůže rozporovat

Korda - Berdych

počet titulů 10-32
% úsp.
kariéra 62%-65%
GS 61%-71%
top10 wins 37-53
max rank 2-4
top10 konec roku 2-6

GS
W 1-0
F 1-1
SF 0-6
QF 4-10
Reagovat
Fandina
32 titulů u Berďulky by bylo super, ale na nejvyšší úrovni to je asi méně. Na Wikipedii je uvedeno u dvouhry Korda 10 Berďa 13 a ve čtyřhře Petr 10 Berďa 2.
Reagovat
paddy
máš pravdu, já v rychlosti opsal nesprávný sloupec (počet finále)
tituly 10-13
Reagovat
smazaný uživatel
Na Kordovu obranu, pri všetkej úcte k ženskému golfu, top 20 v muzskom tenise pokladám za väčší úspech, než zisk GS v ženskom golfe, ta konkurencia je neporovnatelná.

Rovnako plati, ze finančné zázemie nestačí, 99.999999% deti, ktorých rodičov netlačí topanka v ramci financii sa do stovky aj tak nikdy nedostanú.
Reagovat
paddy
finanční zázemí je důležité pro raný vstup mezi nejlepší, dítě také umí číst ve 3 letech, pokud ho to někdo naučí a není to žádný zázrak
stačí se podívat na Muratoglouvou tlupu, která dostává WC jako na běžícím pásu
Fruhvirtova, jako Češka, by nikdy nedostala WC do Koyoongu, kdyby nebyla Moura-klan

v dospělém věku je to samozřejmě o schopnostech
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, len chcem povedat ze na svete su tisicky milionárov, ktorých deti hraju tenis. A nie kazdy to dotiahne tak daleko ako Korda.

Peniaze su neoddelitelnou castou mozaiky, ale je nutná aj tvrdá práca, správna metodika, talent a spravny charakter na strane dietata aj rodiča.

Mouratoglou si berie do svojich ruk "hotové produkty", su to vsetko deti od 13 vyssie alebo tínedžeri, dostavaju sa ku nemu len naozaj tí, ktorí tu trnistu cestu už presli a dostali sa na vrchol svojej vekovej kategórie.
Reagovat
Kozoroh
Před turnajem bych tedy nečekal, že No1emu největší potíže nenadělá Medveděv, nybrž Korda. Seb šel do toho nebojácně, hrál na riziko po lajně i křížem a málem mu to vyšlo, měl mečbol, který Novak odvrátil smečí v docela krkolomné poloze, ale zvládl to a došel si pro titul. No1e zpočátku se držel za baseline, ale v průběhu utkání se čím dál víc objevoval na síti, což kvitují, změna taktiky během mu přinesla další vydřené vítězství. smilesmile

Serbinátor dosáhl 92. ATP titulu, kterým vyrovnal Nadala a už 18. sezónu za sebou vyhrál turnaj ATP, tuto sérii si drží od roku 2006! Pouze Rafa ho v tomto parametru převyšuje, o jeden rok.
Reagovat
paddy
servis/volej už praktikuje nějakou dobu, nutná změna vzhledem k věku
asi mu to očkuje Ivaniševič
Reagovat
Patik
Djokovic nehral dobre ale stačilo mu to na výhru.. sú tam medzery ten Djokovic v ktorom bola vždy istota a stabilita ze nepokazí neurobí kiks už dosluhuje..technika úderov už pokulhava tie pohyby už niesu také čisté pri uderoch sa začína hrbiť a krčiť..neumiestnuje už tie lopty tam kde chce ale tam kde musí..ale čakám ze na AO trosku pôjde hore výkonnostne teda to je asi jasná vec.
Reagovat
Marduch
Myslím, že s méně nebezpečnými soupeři predzapasove nastaveni a tím pak i techniku víc či méně šidil i dříve, no za mě asi škoda, že už nedohliží Vajda. Bo to bude věc s věkem čim dal častější, kdyz Djoko možná i hresi na to, že spoustu míčů odehraje díky povestne fyzio připravenosti i v pozicich, ve kterych se ostatní vyhazují.
Reagovat
Ondrej2280
Tak ako nemam rad Djokovica ,ale ked Patik kritizuje techniku jeho uderov,tak uz sa musim fakt ,ze smiat:))))
Reagovat
turista
Já taky. Nole nemůže zastavit čas stejně jako Rafa. O tom to celé je. Nic jiného.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Co k tomu dodat..... Kordův syn odehrál výkonnostně nejlepší zápas své kariéry, ale ani to nestačilo na aktuálně nejlepšího hráče planety a nesporného nejlepšího tenistu všech dob. Novak dnes kombinoval prvky alfy a sigmy, když přestalo svítit slunce, postupně z protihráče jako upír vysál všechnu energii a ve třetím setu ho dorazil.

Všechna čest Kordovi, posunul se na nový výkonnostní level ve své kariéře. Velice stabilní z BH i FH, variabilní hra.... Výborný kick servis.

Djokovic je samozřejmě největším favoritem AO, tak jako každý rok. I s drobným zraněním včera porazil jasně Medveděva...... Nadal nadopovaný kortiko injekcemi na něj potřeboval 5 setů minulý rok na AO. Včerejší Medveděv by současného scvrklého a vysušeného Nadala kompletně vygumoval.

AO konečně bude po dvou letech opět důstojným turnajem s tamním bezkonkurenčním vládcem ze Srbska.smile
Reagovat
QacO
Tak to bola celkom makacka...
Fúú slusne som si zakričal zopár krát a je to tam !!!!!
Krása dobrý štart a dúfam ze AO bude ďalší GS DJOKO POOOOODsmile
Reagovat
turista
Dřina, ale dopadlo to dobře.
Reagovat
EllNino
Škoda, třetí prohrané dinále v krátké době, ale všechna byla proti dobrých hráčům - Nole, FAA, Rubl ... hrál výborně, trochu nervy na konci 2. setu zapracovaly ... ale doufám, že s Radkem letos tu desítku dobudou :)

Nole CG smile Vyhraj i Austrálii :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist