Djokovič vítězí i na antuce. Pátý titul sezony získal v rodném Bělehradu

1. 5. 2011, 21:46
Aktuality 8
ATP BĚLEHRAD - Novak Djokovič zůstává i po pátém letošním turnaji neporažen. Srbský tenista a druhý hráč světa vyhrál domácí antukový podnik v Bělehradu, když ve finále po téměř dvou hodinách porazil 7-6 6-2 Španěla Feliciana Lópeze.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič na turnaji, který pořádá jeho rodina, prodloužil svou letošní neporazitelnost. Po triumfech na Australian Open, v Dubaji, Indian Wells a Miami vyhrál i první soutěž sezony na antuce, když ovládl klání v rodném Bělehradu.

Neporazitelnost si drží i na tomto turnaji, neboť navázal na vítězství z předloňského premiérového ročníku, před rokem kvůli zranění nestartoval. Letos neztratil ani set, cestu ze semifinále mu navíc usnadnil krajan Tipsarevič, který kvůli svalovému zranění ani nenastoupil.

Ve finále po dvouhodinovém boji porazil 7-6 6-2 Španěla Feliciana Lópeze, když odvrátil všech šest brejkbolů. "Dnes jsem hrál před tolika lidmi. Je to vždy velká motivace, ale i odpovědnost. Byl jsem si vědom, že to byl důvod, proč jsem možná trochu nervózní. Soustředil jsem se na důležité momenty a myslím, že jsem hrál dobře, byl trpělivý a štěstí bylo na mé straně," komentoval suverén sezony.

"Jsem rozhodně rád, že jsem vyhrál další turnaj. Teď jsou přede mnou dva měsíce, které budou velmi důležité," řekl Djokovič před French Open a Wimbledonem. "Potřebuju zůstat zdravý, abych mohl hrát dobře. Vítězná série je něco, na co jsem vůbec nemyslel. Je mi ctí, že mě lidé srovnávají s velikány jako Lendl, McEnroe, Federer či Nadal - to jsou hráči, kteří dělají historii tenisu," dodal Srb.

Do žebříčku si připíše 250 bodů a znovu umaže malou část ze ztráty na vedoucího Nadala. "Je jasné, že post světové jedničky je ještě daleko, přestože jsem letos ještě neprohrál a získal pět titulů. Vím, že musím udělat ještě mnohem víc, abych se někdy na první místo dostal. Jestli se to někdy stane, tak to pro mě bude jako sen, protože to bylo vždy mým cílem. Ale stále je tu Nadal, který hraje velmi dobře, Federer, který se chce určitě vrátit na vrchol, i mnoho dalších," uvedl Djokovič.

Třiadvacetiletý Srb hrál na prvním letošním antukovém turnaji, neboť z Monte Carla se odhlásil kvůli bolestem kolena. Djokovič letos vyhrál 27. utkání v řadě, lépe než on zahájili sezonu už jen tři tenisté; John McEnroe v roce 1984 vyhrál 42 zápasů bez porážky, Bjorn Borg v sezoně 1980 zvítězil 33krát a Ivan Lendl před 25 lety neprohrál 29 utkání po sobě.

Devětadvacetiletý López v Srbsku porazil nasazené Monaka, Montaňése či bývalou světovou pětku Gonzaleze. "Cítím se dobře, jsem v dobré kondici. V uplynulých dvou týdnech jsem odehrál dost zápasů, což je dobré pro mé sebevědomí. Na antuce mě čekají ještě tři turnaje, tak doufám, že si úroveň hry ještě udržím."

Z prvního letošního turnajového triumfu ve čtyřhře se v Bělehradu radoval český tenista František Čermák spolu se Slovákem Filipem Poláškem. Ve finále porazili rakouskou dvojici Oliver Marach a Alexander Peya 7-5 6-2. Čermák rozšířil svou sbírku na 23 deblových titulů.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 416.650 eur) -
nedělní výsledky (01. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - F. López (Šp.) 7-6(4) 6-2

Čtyřhra - finále:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Marach/Peya (4-Rak.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
sakra!!! Berdych bude hrát s Davydenkem!! tak to je konečná!!! ale tohle bude typickej příklad, kdy bookmekaři budou favorizovat Berdycha a přitom jasným favoritem bude Davydenko.
Reagovat
Teo
Tak hlavně nezapomeň vsadit!;o)
Reagovat
smazaný uživatel
takovéto zápasy jsou zlatý důl. Takto můžeš snadno vydělat velký peníze. říkám ti že Berdych nemá ani tu nejmenší šanci. Tady s emlžeme finančně napakovat!!
Reagovat
misoSK
Obavam sa, ze na antuke uz pride prehra, bud to s Davidom, alebo ked nie tak s Rafom urcite...No nemusi to byt v Madride, kedze tamojsia antuka je dost rychla, na co dnes doplatil napr. Almagro,na tejto antuke by Djoker Davida porazit mal, Rafu uz tazsie
Reagovat
smazaný uživatel
On tam loni Novak hrál, jen pak vzdal Krajinovičovi kvůli alergii, díky níž pak nehrál ani v Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nijako neoslnil - prve dva zapasy mal aj slabych superov a skoro na to doplatil vo finale, ze nebol riadne prevereny - 1. set Lopez hral dobre a mohol ho vyhrat, tusim 6 ku 2 BP pre Lopeza, pricom za stavu 5:5 tusim mal Lopez BP, ktory mal premenit, Djoker vyborne burcoval publikum ked odvratil po Lopezovej smeci BP. 2. set uz bola formalita Lopez to nezvladol, ze prehral 1. set. Som zvedavy na Novaka v Madride, kde je rychla antuka a sancu na vitazstvo ma velku si myslim- len potrebuje sa rozohrat este dake 2- 3 zapasy, pricom v QF bude asi David Ferrer tak uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem opravdu zvědav, jestli se Djokovic stane světovou jedničkou... Nadal má k dobru asi 3000 bodů a Fedex je poloviční, ale nevzdává se... tak uvidíme.:)
Reagovat
Pe3k
2205 bodů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist