Djokovič vítězí i na antuce, v Bělehradu je ve čtvrtfinále

27. 4. 2011, 21:48
Aktuality 14
ATP BĚLEHRAD - Na tenisové kurty se po měsíci vrátil Novak Djokovič a v rodném Bělehradu úspěšně zahájil přípravu na French Open. Srbský tenista porazil ve dvou setech Rumuna Ungura a připsal si 25. letošní výhru.
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos vyhrál všechny turnaje, na kterých startoval. Přemožitele nenašel na Australian Open, v Dubaji, Indian Wells ani v Miami. Antukovou část sezony a přípravu na French Open měl zahájit v Monte Carlu, v Monaku však kvůli problémům s kolenem nakonec nestartoval.

První zápas sezony na antuce tak odehrál až dnes v rodném Bělehradě, kam podnik ATP World Tour s pomocí rodiny předloni přivedl. Vítěz premiérového ročníku ve dnešním duelu s Adrianem Ungurem dvakrát přišel o podání, rumunského soupeře však porazil za 68 minuit poměrně hladce 6-2 6-3.

"Nejkrásnější věcí je hrát před domácím publikem," pochvaloval si Djokovič. "Dnes jsem dvakrát prohrál servis, ale byl to můj první zápas na antuce," dodal třiadvacetiletý Srb, který letos vyhrál už 25 utkání bez jediné porážky.  Lepší vstup do sezony za posledních 25 let nikdo nezaznamenal. Ivan Lendl v roce 1986 vyhrál dokonce 29 utkání.

O semifinále se v pátek utká se Slovincem Blažem Kavčičem. "S Kavčičem jsem prohrál, když mi bylo 14 let. Myslím, že teď přišel pravý čas na pomstu," žertoval Djokovič.

Ve druhém kole naopak skončil první turnaj od loňského US Open pro Fernanda Gonzaleze. Chilan se na kurty vrátil po operaci kyčle a hned postoupil přes slovenského kvalifikanta Kližana, na Feliciana Lópeze ze Španělska už ale nestačil.

"Feliciano opravdu dobře podával a chodil si na síť pro důležité body. To rozhodlo o výsledku zápasu," komentoval utkání Gonzalez. "Myslím, že jsem hrál opravdu skvěle. Oproti předchozímu zápasu (proti Monakovi) jsem hrál lépe. Jsem šťastný, že jsem vyhrál, obzvlášť pak proti Fernandovi na antuce, která není mojí oblíbenou," dodal López. "Rozhodně to nevypadalo, že Fernando skoro rok nehrál. Míčky trefoval velmi dobře, měl skvělý servis," všiml si Španěl.

Třicetiletý Chilan nebyl po vyřazení příliš zklamaný. Uvědomuje si, že návrat bude velmi těžký. "Mám co zlepšovat. Potřebuji teď hrát co nejvíce zápasů. Tento týden jsem byl překvapený s tím, jak dobře jsem se na kurtu celkově cítil. Musím zlepšit hlavně forhend, ale to přijde se zápasovou zátěží," uvedl bývalý pátý hráč světa, který se nyní přesune do Prahy, kde ho příští týden čeká antukový challenger na Štvanici.

López si o první letošní semifinále zahraje se čtvrtým nasazeným krajanem Albertem Montaňesem, se kterým vyhrál tři ze čtyř vzájemných soubojů. Montaňes ve druhém kole otočil zápas s Němcem Michaelem Berrerem.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 416.650 eur) -
středeční výsledky (27. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Ungur (Rum.) 6-2 6-3
Montaňés (4-Šp.) - Berrer (Něm.) 3-6 6-2 6-2
Kavčič (Slovin.) - Mello (Braz.) 7-5 6-3
F. López (Šp.) - Gonzalez (Chile) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
spaniel
Djokovič vynechal Monte Carlo, páč Nadal by ho nenechal překonat rekord v počtu po sobě vyhraných utkání. Dal si pauzičku a teď hraje na domácím turnaji bez Nadala, kde vytvoří nový rekord. Je to trapnej simulant, vždycky byl a vždycky bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Paranoia? Btw, soudě dle toho, jak nadal hrál v Monte Carlu s murrayem a Ferrerem, měl by (zraněním nelimitovaný) Djokovič slušnou šanci na vítězství. :-))
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že si nemyslím, že by vynechal RG, tak tam uvidíme, kdo vyhraje a s chutí si na to počkám, třeba se do finále nedostane ani jeden a budeme čekat dýl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musim povedat ze sa mi lubi jeho pristup. Vyjadril sa jasne preco prestupil, lebo ST nosili jeho idoly z detstva tak chce aj on nosit tu istu znacku. Pricom to nie len ukazuje o charaktere cloveka ale dost dolezite je aj to ze Adidas ma urcite X nasobne viac penazi a urcite nema take peniaze u ST ake mal u Adidasu- resp. ake by len dostal od Adidasu v buducnosti. Myslim si, ze je to pekne od neho ze dobrovolne prestupil od Adidasu k ST, pricom prisiel o peniaze a ano ma skaredsie oblecenie ale co uz podstatne je ako hra - nie sme na mole a tenisti nie su modelky.
Reagovat
Matti
promiň, ale dost pochybuju, že šel, se smlouvou-penězi směrem dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja dost pochybujem ze ST ponuklo viac penazi ako Adidas. Po financnej stranke nemoze mat Novak lepsiu zmluvu s ST ako s Nike a adidasom co su nie len v sporte ale aj v tenise ina liga ako ostatne znacky a sponzori.
Reagovat
smazaný uživatel
nechapu proc djokovic přestoupil k sergio tecchini protože u adidasu měl krasny hadry a ted ma skoro všechno krasny
Reagovat
VlS
A na hadrech je něco zajímavého? Myslím si, že je důležitější jak hraje, než v čem hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak to má Novak na fotce za oblečení? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha asi Adi Dassler dělá volnější střih. Vždyť od Sergio Tacchini měl věčně malé triko a možná i malé prrachy.
Reagovat
Frantz
Fotka z roku 2009,kdy jeste nosil poradny hadry
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny kolekce, co měl Novak od ST, byly a jsou úplně katastrofální, to už i Fila ma hezčí hadry...
Reagovat
Frantz
Absolutni souhlas! Penize jsou sice az na prvnim miste,ale jinak to bylo totalni slapnuti do hovna!!
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne je back....tesime se ukaze dal..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist