Djokovič vyhrál Australian Open s trhlinou v hamstringu. Viděl jsem snímky, doktoři by v tomhle nelhali, uvedl ředitel turnaje

1. 2. 2023, 11:58
Aktuality 185
Novak Djokovič znovu po dvou letech vyhrál Australian Open s trhlinou ve svalu, tentokrát v levém hamstringu. A stejně jako předloni budil zraněním kontroverzi. Ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley odhalil, že nyní 10násobný šampion turnaje měl 3cm trhlinu. "Viděl jsem snímky. Doktoři by vám v tomhle nelhali."
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič si zranění hamstringu přivodil v semifinále v Adelaide proti Daniilovi Medveděvovi. Okamžitě se nechal ošetřit a od finále tohoto podniku nastoupil do většiny zápasů se silně obvázaným levým stehnem. Letošní bilance? Dvanáct výher a žádná porážka, zisk 92. a 93. kariérního titulu, 10. triumf v Melbourne Parku, 22. grandslamový vavřín, kterým vyrovnal rekordmana Rafaela Nadala, a návrat na post světové jedničky.

Přitom už po utkání druhého kola na Australian Open s Enzem Couacaudem to nevypadalo vůbec dobře. Ještě hůře na tom byl Djokovič ve třetím kole s Grigorem Dimitrovem, i tehdy potřeboval pomoc fyzioterapeuta přímo na kurtu a dohrával pod silnými léky na bolest. Jeho trenér Goran Ivaniševič se právě v tomto zápase nejvíce obával toho, že jeho svěřenec bude muset útok na další triumf vzdát. "Grigor naštěstí nezahrál takticky správně. On zkusil snad jen tři kraťasy za celé utkání, já bych jich zkusil tak 300."

Možná i zásluhou Marijany Kovačevičové, vyhlášené srbské sportovní lékařky, jež spolupracovala například s fotbalisty Cristianem Ronaldem, Alexisem Sánchezem či Robinem van Persiem a dokáže údajně pomocí neobvyklých léčebných metod mnohonásobně zrychlit rekonvalescenci svalového zranění, se ale Djokovič s každým dnem cítil lépe.

Pětatřicetiletý Srb stejně jako předloni, kdy turnaj vyhrál s trhlinou v břišním svalu (začínala na 1,7cm a skončila na 2,5cm), budil svým zraněním kontroverzi. "Snaží se rozhodit soupeře. Hraje to, zraněný není. Až moc to přehání," to jsou jen některé z výroků tenisových příznivců.

Rodák z Bělehradu pro ně měl jasnou odpověď. "Ať si pochybují, nechme je v tom. Jenom moje zranění jsou zpochybňována a řeší se. Když se zraní někdo jiný, tak jsou to oběti, ale když jsem to já, tak si to zranění vymýšlím. Velmi zajímavé. Necítím, že bych měl někomu něco dokazovat. Mám výsledky magnetické rezonance, ultrazvuku a všech dalších vyšetření, a to z předloňska i letoška. Ještě jsem se nerozhodl, zda je zveřejním."

Jeho výkony se od druhého týdne neustále zlepšovaly. "Musím říct, že jsem nic necítil. Dnes bylo vše v pořádku. Můj tým s fyzioterapeutem mi pomohli se připravit na tento zápas. Vím, že se věci mohou rychle otočit, takže zůstávám pokorný, ale dnes jsem se svým pohybem po kurtu a trefováním úderů velmi spokojený," řekl po demolici Alexe de Minaura.

I do duelů s Andrejem Rubljovem a Tommym Paulem nastoupil s obvázaným stehnem a na kurtu naprosto dominoval. "Zkusil jsem snad všechny možné přístroje na planetě, které by mi mohly se zraněním pomoct. A fungovalo to, takže budu pokračovat dál," uvedl po utkání s Rubljovem. Obvaz sundal (tejpy ponechal) až v nedělním finále se Stefanosem Tsitsipasem, ani největší hrozbě po cestě za dalším prvenstvím v Melbourne nepovolil set.

Ke zranění Djokoviče se na tiskové konferenci vyjádřil i bývalý šampion Wimbledonu a jeho kouč Goran Ivaniševič. "Řeknu vám to takhle. Neříkám, že 100%, ale 97% hráčů by po takových výsledcích magnetické rezonance zamířilo do kanceláře a odstoupilo z turnaje. Novak je ale jako z jiného vesmíru. Absolvoval hromadu terapií denně a postupně se to zlepšovalo. Musel tomu však přizpůsobit svůj tenis, hrál mnohem agresivněji než obvykle."

Djokoviče se zastal i expert, komentátor a bývalý profesionální tenista Jim Courier. "Pokud bych ho měl obhajovat, tak jako jeden z důkazů předložím fakt, že se nepohybuje za míčem jako obvykle. Musel udělat pár změn ve své hře, a to na grandslamu, o které mu jde hlavně. Pokud by neměl ze zranění obavy, tak by to nedělal. Že by si zranění vymyslel, nedává vůbec smysl. Protože změnou pohybu riskoval další různá zranění."

A nové informace o povaze zranění odhalil sám ředitel Australian Open Craig Tiley. "Viděl jsem snímky, měl 3cm trhlinu v hamstringu. Doktoři by vám v tomhle nelhali. Byla tady spousta spekulací o tom, jestli je opravdu zraněný. Jenom těžko si umíme představit, co sportovci s takovými zraněními dokážou. Djokovič předvedl pozoruhodný výkon a vyrovnal se se vším jako naprostý profík."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

185
Přidat komentář
Nola
za odvahu celit fanatikom 4 hviezdicky, za fakticke poznamky dalsie 4, napriek tomu, ze si fanda Fedexa.....
trufam si povedat, ze ani najvacsi fandovia Fedexa sa nedokazali takto v minulosti strapnovat, ako tu predvadzaju niektori fans Rafu, cest vynimkam.... vlani som ani riadok nenapisala, ked Rafa vyhral na AO, poklonu skladam pred fans Fedexa a to nielen tu, ale aj na inych soc. sietach......
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já ale nejsem fanoušek ani jednoho z Big Three smile pokud to teda nebyla ironie.. :)
Reagovat
Ondrej2280
Ver tomu,ze ona to ako ironiu nemyslela:)
Reagovat
peRFect
Tohle ja fakt fraška. Příští rok by mohl vyhrát se zlomenou nohou, otřesem mozku, nebo vyhřezlou plotýnkou. Se 3cm trhlinou v hamstringu si nedojdeš ani na haj*zl a s tím, že by měl někdo posunutý práh bolesti to fakt nesouvisí.
Reagovat
Amputace
Je to holt mučedník, nenaděláš nic.
Reagovat
Pe3k
Náhodou můžete tady denně brečet v komentářích smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Nikto neplace,ale rozpravaju ti tu koniny o hrdinskej hre a ty tomu este aj veris.
Nikto nepopiera,ze hral dobre a zasluzene vyhral ,ina vec je moralny rozmer tej jeho vyhry.
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Ondrej2280
Si to vystihol s tym hajzlikom:)Kto to mal ten vie o co ide..
Reagovat
Kozoroh
Možná by to chtělo si něco zjistit o Dr. Kovačevićové. Údajně léčí pomocí placenty z dělohy žen. Ať už s No1em dělala cokoliv, tak Djokovi to pomohlo, v zápasech s Dimitrovem a Coucardem Novak trpěl.
Reagovat
peRFect
V těle jsou nějaké procesy, které nejde urychlit. Jasně, zánět potlačíš atb, či něčím jiným, ale hojení (tvorbě buněk, zjizvení, spojení vláken) moc nepomůžeš. Rozhodně to je vyloučené v horizontu dvou dní a to i kdyby dotyčný netrénoval, resp. vůbec nechodil. Já asi nepopírám, že si něco natáhnul, ale 3cm trhlina v hamstringu tě prostě vypne. Takže můj koment je čistě reakce a to taková, že je to akorát nafouknutý. Vyhraný titul a ani zásluhy Novakovi rozhodně neberu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne, jo? tak čti, jestli umíš anglicky :)

https://www.express.co.uk/sport/tennis/1729650/Liverpool-doctor-Novak-Djokovic-injury-Aus-Open
Reagovat
peRFect
Moje angličtina asi není tak dobrá jako ta tvoje, ale - He believes that Djokovic may have suffered a myofascial rupture of his hamstring instead of a split rupture - neznamená to v překladu, že dotyčný doktor věří, či se domnívá? Znamená to tedy, že zranění neviděl, ale něco si myslí. Tím bych asi ten způsob debaty uzavřel :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tady jde o to, že natrhnout sval v hamstringu si můžeš na více místech a dost záleží na tom kde, protože s něčím se dá fungovat a s něčím ne.. a ten doktor VĚŘÍ, že... (He believes that...)

mě jen fascinuje, jak dokáže nenávist zatemnit mozek... místo toho, abyste si vyhledali všechna různá zranění hamstringu a co se s tím dá dělat a uvědomili si, že vy jste nikdy takovou péči jako Djokovič neměli a mít nebudete, tak rovnou člověka odsoudíte... navíc hrál na svym nejúspěšnějším slamu a byl jasným favoritem, nechápu, proč by zrovna proti Carballesovi, Couacaudovi a Dimitrovovi něco simuloval. zkus se podívat na nějaká jeho videa z letošního AO, na bolestivé grimasy okamžitě po odehrání úderu v určitých pozicích, jak reagoval po některých výměnách (aniž by na něj soupeř koukal). máme tu snímky lékařů a Tiley potvrdil, že je viděl (proč by lhal)?

těch důkazů, že byl zraněný je několik, zkus si dohledat výroky Couriera a Wilandera například, projet Twitter, kde najdeš spoustu vyjádření vyhlášených lékařů a expertů... to je jen hrstka důkazů proti vašemu názoru, který se zakládá na jediném argumentu: "s hamstringem nic nejde, vím to z vlastní zkušenosti"... tak to fakt nestačí.
Reagovat
peRFect
Promiň, ale oponoval jsi článkem ve kterém se ovšem reálně hovoří o domněnkách. Mám pravdu, či nikoliv? O zranění hamstringu něco málo vím. Odpovídal jsem ti na původní koment.
Reagovat
peRFect
Abych hovořil trochu konkrétněji, tak mediálně se podává to zranění jako natržený hamstring. Ale za tímhle jedním slovem je řada proměnných. Jaký typ zranění - únavové, pohmožděním, vlivem nekoordinovaného pohybu? Trauma je na rychlých vláknech, na přechodu se šlachou? Trhlina na svalu potřebuje značnou rekonvalescenci - chápej klid. Začne to zánětem, následně fáze hojení, tzv. tvoření jizvy a poté rekonvalescence. Vše vyžaduje klid, rozhodně ne vrcholový sport. Pokud hovoříme o trhlině, tedy zranění s klasifikací 2, což jsou mírná tržná zranění, pak není možné sportovat. Odpovídá to tomu, co jsem popisoval, a to sice, že je problém si dojít na záchod. Pokud by se jednalo o třídu 1, pak se vylučuje s trhlinou 3cm (i menší) a nechápu, proč by se o tom mělo hovořit jako o vyhraném grandslamu s natrženým hamstringem.
Nemáš zač čau.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za info.

pokud se nepletu, tak se jednalo o trhlinu stupně 1. a ta se dá podle dostupných zdrojů zahojit během pár dní nebo týdnů (DOMA) a člověk jí není tak moc ovlivněn. teď si představme rozdíl mezi DOMÁCÍ péčí a tou od Djokovičova týmu + zvláštních metod Marijany Kovačevičové, která dokáže mnohonásobně urychlit obnovení svalu + dr. Patricha Wennergrena, který praktikuje functional neurology (nevím, jak to přesně přeložit do CZ).

že do 1. stupně nespadá 3cm trhlina jsem teda nikde nenašel, jen to, že záleží na tom, kde si trhlinu způsobíš, takže pod silnými léky se s tím zřejmě dá hrát. také nezapomeňme, že Djokovič nohu šetřil a vynechal jen tréninky, navíc strávil každou možnou hodinu na terapiích. to má určitě také vliv.
Reagovat
Pe3k
Přesně. Namísto toho, aby se podívali na fakta o co všechno se Djok snažil, že netrénoval atd., tak tohle zcela úmyslně vynechají a napíší nesmysl typu Djokovicova noha se zlepšila po námaze, po zatížení smile
Reagovat
Ondrej2280
prepac, ale natrhnuty sval sa nikde a nikym nelieci tak, ze hras sutazne zapasy, to je uplny nezmysel. Pre mna je len divne, ze to tolko ludi ochotne spapa.
A mozes mat doktora akehokolvek na svete, kazdy naozaj zraneny sportovec to lieci kludom a jediny na svete Djokovic to lieci namahou.
Ako pise PeRFect sa natrhnutym svalom sa aj tazko posadis na zachode...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
důkaz místo tvého názoru? experti a lékaři totiž tvrdí něco jiného.
Reagovat
Ondrej2280
dokaz su tisice sportovcov na profi spickovej urovni , ktori s tym pauzuju tyzdne az mesiace.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a ještě pro pořádek: Nadal došel do SF US Open s natrženým břišákem, Barty s ním vyhrála Wimbledon, Muchová s ním došla do SF AO, Djokovič s ním vyhrál AO...
Reagovat
Ondrej2280
Natrhnuty brusny sval, este mozno nejakym sposobom mozno oklamat, stratis servis a rotaciu tela, nezapries sa do lopty, ale aj v takych pripadoch si mysli, ze kvalita hry ide rapidne dole, co je jasne vidno aj na kurte.

Ale harmstring ? V sporte, kde nohy su zaklad ? ..ani nahodou..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
aha, takže najednou dokážeš uznat, že břišní sval nemusí být takový problém... tak třeba časem uznáš, že i s natrženým svalem v hamstringu se dá hrát.

mezitím doporučuju nastudovat si všechny svaly v hamstringu, jaký má vliv to, který si natrhneš, všechny tři stupně, jejich dobu rekonvalescence a možnou léčbu... a kdyby ses nudil, tak si do googlu zadej tu Marijanu Kovacevic a ještě další lékaře, které jsem ti tu napsal :)
Reagovat
Amputace
Proč pořád ten příklad s Nadalem? Však Nadalova hra zranění odpovídala: nehrál dobře a jeho pohyb na kurtu byl limitovaný. U Djokoviče je tomu ale naopak. Jde o úplně odlišné situace.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
příklad Nadal, protože Ondrej2280... Nadal nastupoval do USO s natrženým břišákem a došel do SF, jak se jeho hra zhoršovala? možná se zhoršila tehdy, když nastoupil v SF proti Del Potrovi a dostal třikrát 6-2, byl to až jeho šestý zápas na turnaji... do té doby turnajem procházel úplně bez problémů...

Djokovič si zranil břišák tuším ve třetím kole AO, to máš čtyři a půl zápasu, a přesto se tu tvrdí, že to není možný... tak jak vidíte, tak asi je.
Reagovat
Amputace
Ano. Pořád je to ale "normálnější" průběh zranění, že se hráč zhorší, než že postupně (v řádu dnů) zranění překoná a nakonec hru vygraduje k téměř úplné dokonalosti. To mně prostě normální nepřipadá. Djokovič hrál na tomto AO (alespoň podle mě) svůj momentální top, Nadal na US 09 ani zdaleka ne, takže už v tomto slova smyslu tam byly limity.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
promiň, ale nemůžu s tebou souhlasit. teď se bavíme konkrétně o natrženém břišním svalu. Nadal s ním odehrál pět zápasů a v šestém dostal naloženo, nevím, jestli kvůli tomu zranění, asi v tom hrálo roli, do té doby ovšem postupoval s přehledem... to máme šest zápasů... Djokovič jich od chvíle zranění po triumf na AO 2021 neodehrál ani pět.

k letošnímu AO jsem tady dal několik článků, postřehů atd., to bych se pořád opakoval. když budeš mít chuť si to přečíst, stačí projet diskusi. a ano, věřím Djokovičovi, pokud se neprokáže opak. nemám důvod nevěřit jemu ani nezaujatým tenisovým expertům a lékařům.
Reagovat
Amputace
Já nevím, jestli jsi ty zápasy opravdu viděl nebo ses jen podíval na stats, potažmo jak moc máš nasledovaného Nadala. Ale Nadal na US 09 měl každopádně limity, nehrál určitě ani zdaleka nějaký svůj top tenis. Kdybychom se bavili třeba o US 2010, pak bych ti dal zapravdu. Tady vůbec nechápu, o čem se bavíme. V jednom případě hrál zraněný hráč spíš svůj průměr, což se jasně ukázalo, když narazil na top soupeře a dostal naloženo. V druhém případě hrál zraněný hráč svůj top tenis (na poměry svých současných možností zcela určitě) a turnajem prošel se ztrátou jednoho setu. Asi tolik k těm rozdílům.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty ale pořád srovnáváš Nadala USO 09 (břišní sval) s Djokovičem AO 23 (hamstring), to jsou dvě úplně rozdílná zranění. ale to je jedno, už to pojďme uzavřít, ztratil jsem tu dost času a stejně si každý pořád meleme to svoje.
Reagovat
Amputace
Já to právě nesrovnávám, ale tomuto srovnání se naopak bráním, protože mi přijde totálně scestné. Nadal na US 09 je úplně jiná situace než Djokovič na AO 23. Vytáhl to někdo z vás v jedné z předešlých diskuzí s Ondřejem (jestli konkrétně ty si nevzpomínám).
Reagovat
Pe3k
Srovnávat jednoho tenistu s natrhnutým břišním svalem s jiným tenistou s natrženým břišním svalem ti připadá zcestné, ale srovnávat tenistu s fotbalistou ti připadá naprosto OK smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já určitě nesrovnával břišák a hamstring, když už tak břišák Nadala a břišák Djokoviče. protože Ondrej prostě psal, že je nemožné s tím vyhrát, přestože to dokázala Barty, Muchová došla do SF AO atd. jestli jsou všichni lháři, to se asi nedozvíme, můžeme si to jen myslet.
Reagovat
Amputace
Vytáhl jsi to ovšem jako první ty. Cituji tvoji i Ondřejovu reakci. Nemám rád, když se mystifikuje o něčem, co je snadno dohledatelné.

"ještě bych chtěl vědět jednu věc... jak je možné, že Nadal nastupoval na US Open 2009 se 6mm trhlinou v břišním svalu a v SF s Del Potrem byla už 26mm... jaktože zvládl vyhrát pět zápasů a odehrát šestý, když říkáš, že se s tím hrát nedá a ostatní lžou...?"

"A specialne pre teba: kazdou dalsou namahou sval nadalej poskodzujes a neliecis ho. Takze ked budes mat trhlinu vo svale 5 mm prvy den,a odohras zapas tak bude 10mm..nasledne bude este viac . V preklade, nebudes moc behat po kurte ani nahodou.Behanim sa svalova trhlina nezmensuje ale zvacsuje ."

Nikdo nikde nepíše, že se nedá s natrženým svalem VŮBEC hrát. Ondřejova pointa je snad jasná: za běžných okolností se se zápasovou zátěží tržné zranění a jeho rozsah zhoršuje, u Djokoviče to ale vypadalo opačně a i on sám v dalších kolech říkal, že už se cítí lépe. Což je právě ta abnormalita, na kterou celou dobu poukazujeme.
Reagovat
Pe3k
"Za mna bachorka na ospravedlnenie aby nebol za simulanta" smile
Reagovat
Amputace
"A specialne pre teba: kazdou dalsou namahou sval nadalej poskodzujes a neliecis ho." smile
Reagovat
Pe3k
Ano to je znalost, kterou mají děti už na prvním stupni základní školy a to je něco co tady NIKDO nerozporuje a přesto to tady budeš teď i ty vytahovat? Ztráta času. Raději se smiř s tím, že Djokovic i zraněný je o parník lepší než zdravý Nadal (viz minulý ročník AO).
Reagovat
Amputace
Nikdo to nerozporuje? :D Ty si snad děláš fakt srandu. Co tedy rozporuješ?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
myslím, že tohle jako vzorek stačí...

Nola: tento clanocek je zase pre Ondrika, ktory tu stale spochybnuje Novakovo zranenie brusneho svalstva na AO, Ash Barty bola tiez zranena a vyhrala Wimbledon

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/115915/ashleigh-barty-i-won-wimbledon-with-an-abdominal-tear-/

Ondrej: Nolka, nepotesim ta:) su to baachorky, ked sa opytas hocijakeho doktora ako sa da vyhrat GS turnaj s poskodenym brusnym svalom ( ak si niekedy hrala tenis pochopis aky je to problem pri servise ) tak ti povie, ze asi nie si celkom normalna. Za mna bachorka na ospravedlnenie aby nebol za simulanta ( ale nejak mu to aj tak nepomoze, kazdy hrac na tour uz vie, ze ked Djokvic teatralne predvadza zranenie, tak je uplne fit) treba sa opytat Minotaura , alebo Dimitrova na ich nazor , a asi tusis aku odpoved by si dostala :)

Nola: skus odpovedat p. Jiraskovi a precitat si clanok o Ash Barty

Ondrej: Pozri ak by to bolo mozne, tak vsetci spickovi sportovci hraju v pohode so zraneniami. Naco by potom pauzovali? Su v tom velke money , takze s tymi zraneniami by ich aj donutili hrat....len keby to islo..

Ondřej.Jirásek: takže Barty a Muchová taky lhaly?

Ondrej: Neviem co Muchova a Barty, hlavne som vtedy nevidel ich zapasy tak sa ku tomu ani nevyjadrujem..ale za mna je to taktiez bachorka, neviem co im vtedy bolo a ci vobec nieco.
Reagovat
Amputace
No - a? Jaký je point této citace?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
čti, čti, čti, dokud ti to nedojde. Ondrej prostě nevěří tomu, že se dá s natrženým břišním svalem vyhrát GS, případně jakýkoli zápas, jsou to podle něj báchorky. nechápu, čemu nerozumíš. pointa je naprosto jasná a slovíčkařením to nezachráníš. už se nebudu vyjadřovat, své jsem k tomu napsal.
Reagovat
Amputace
Čtu, čtu a nevidím nic jiného, než že Ondřej napsal, že se zraněním se nedá vyhrát GS. O tom, že se se zraněním nedá vůbec hrát, potažmo nastoupit, naopak nečtu ani slovo.

A přesně jak píšeš: pointa je jasná: to, co vám tady Ondřej tři dny opakuje a já se k němu připojuji, je základní věc, že s trhlinou ve svalu se nebudeš zápas od zápasu zlepšovat a posouvat svoji výkonnost, ale budeš naopak slábnout a zranění se ti bude zhoršovat. Ve smyslu této základní logiky pak musí být Djokovičovo zranění, tak jak ho prezentoval, báchorka.
Reagovat
Amputace
A Djokovič to navíc sám úplně vyšperkoval, když po čf nebo semi, teď nevím, řekl, že už je to lepší a tolik ho to nebolí :D Dovedeš si představit mít natržený sval, odehrát čtyři nebo pět zápasů a zaznamenat zlepšení?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak zaprvé nevidím, že bych srovnával břišák a hamstring, to je můj dotaz v návaznosti na to, že Ondrej označil za báchorku, že se s natrženým břišním svalem dá vyhrát grandslam, případně vůbec hrát... já nikde netvrdím, že to řekl v téhle diskusi, podívej se do předchozích článků, kde jsme to také řešili.
Reagovat
Amputace
Nevím, co srovnáváš, ale US 09 (tedy břišák) jsi v souvislosti s řešením Djokovičova zranění vytáhl ty.

Fakt nechápu, že nedokážete pochopit, že v jednom případě hrál zraněný hráč pod svůj limit, načež i vypadl a nepodal optimální výkon. Což charakteru zranění celkem odpovídá. Zatímco v druhém případě se hráč se zraněním zápas od zápasu zlepšoval a hrál svůj top tenis.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
protože Ondrej si myslí, že se s natrženým břišákem nedá hrát a Barty a Muchová mu jako vzorek nestačily, tak jsem vytáhl Nadala.

promiň, ale já s tebou prostě nesouhlasím. Nadal až do SF prošel úplně hladce, to je pět kompletních zápasů s jednoznačným skóre, dokonce dal ve ČF kanára Gonzálezovi.

Djokovič se zranil ve 3. kole, tudíž odehrál jen čtyři kompletní zápasy poté, co si zranění přivodil.

Nadal byl tedy podle tebe schopný odehrát pět zápasů a všechny vyhrát s tím samým zraněním (pokud to byl teda stejný břišní sval, je jich samozřejmě víc) a Djokovič podle tebe nebyl schopný odehrát a vyhrát čtyři zápasy. vždyť to nemůžeš myslet vážně... kde je psáno, že by Djokovič stejně jako Nadal v šestém zápase neodešel fyzicky... tolik k této věci, už nemá cenu se o tom bavit, protože já s tebou absolutně nesouhlasím a točíme se pořád v kruhu.
Reagovat
Amputace
Když bych to bral doslova, tak "úplně hladce" rozhodně nemohl hrát, když ve dvou zápasech ztratil set. A že ty zápasy vyhrál, neznamená, že byl stoprocentní a na své top výkonnosti. To prostě fakt nebyl. To jako taky můžu říct, že Djokovič vyhrál první tři zápasy úplně hladce. Byť ty a ostatní tady pořád tvrdíte, že byl limotován a pak se začal zlepšovat.

Moment, to že se Djokovič zranil ve třetím kole, to je nějaká novinka? Vždyť s tím zraněním přišel už před turnajem. A celou dobu se psalo, jak první tři kola nedokluzoval apod. Proč měl v prvních kolech zafačovanou nohu? Proč hrál od prvních kol divadélka, jak ho všecinko bolí? Přiznej se, to sis teď vymyslel, jen aby ti seděli počty při té argumentaci s počtem zápasů v řadě, že jo? :)

K tomu poslednímu odstavci. Zaprvé to nebyla stejná zranění. A za druhé se mi nechce popadesáté vysvětlovat rozdíl, když někdo předvede SVŮJ TOP TENIS a někdo hraje úplně obyčejný průměr - v rychlosti, pohybu, úderech. To první se mi zdá se zraněním skoro nemožné. Už proto, že u top výkonnosti je třeba hrát na hranici svých možností, což nemůže jít logicky se zraněním takového typu. LOGICKY. To je jako by malíři zavázali oči a on paradoxně namaloval svůj nejlepší obraz. Z logiky věci to není možné.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty pořád srovnáváš hamstring a břišák, já už fakt nemůžu... vůbec se neorientuješ ve faktech přesně jako Ondrej. nezlob se a měj se.
Reagovat
Amputace
Já je právě nesrovnám! Ty jsi s tím přišel a já celou dobu argumentuji, že jsou to neporovnatelné situace.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
znovu jsem si to přečetl, Djokovičův hamstring tady vytahuješ pořád jenom ty. já celou dobu v diskusi s TEBOU srovnávám jejich zranění břišního svalu, tedy Nadal USO 09 a Djokovič AO 21. nikdy by mě nenapadlo srovnávat dvě různá zranění, vždyť je to nesmysl.

tohle jsem ti psal, tak z toho je to snad také jasné: "promiň, ale nemůžu s tebou souhlasit. teď se bavíme konkrétně o natrženém břišním svalu."

proto ti i píšu, že Djokovič se zranil až ve třetím kole (AO 21, břišní sval, aby to bylo jasné)... a ty pořád jedeš hamstring, hamstring, zranění překonal, není možné... o tom vůbec nemluvím. proto v diskusi figurují i Barty a Muchová, copak měly zranění hamstringu? čti pořádně. tohle už je fakt poslední reakce ode mě.
Reagovat
Amputace
Aha, tak to pak ano. Já celou dobu řeším Djokoviče a AO 23.
Reagovat
Pe3k
Takže míchat do toho fotbalisty je ok, ale příklad s Nadalem se ti nelíbí? smile

Ondřej tady před pár dny tvrdil, že hrát s trhlinou v břišním svalu je "nemožné", pak tady jiný Ondřej uvedl hromadu příkladů z praxe kdy jak tenisti tak tenistky s tímto zraněním hrály a vyhrály. Takže z toho vyplývá, že on tom jak ty tak Ondřej víte úplný prd.
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k, zas ako vzdy klames, ked upries svoj asi slaby zrak par prispevkov hore, uvidis tam, ze tvrdim, ze hrat mozes ale tvoj vykon bude diametralne slabsi ako za normalnych okolnosti, takze este raz , prestan konecne neustale klamat.
Reagovat
Pe3k
Ne já jako obvykle píšu pravdu a ty si jako obvykle mimo. Chápání ti očividně moc nejde to beru, ale že neumíš ani číst, to je na pováženou...

Tak znovu: před pár dny tvrdil, že hrát s trhlinou v břišním svalu je "nemožné"

Btw. doufám, že z toho Vlk zase usoudí, že trolíš smile
Reagovat
Amputace
Skutečně to nepsal. Já jsem tu diskuze četl a psal přesně to, co píše teď - tedy že s přidávanou zátěží se může zranění zhoršovat, ale určitě ne zlepšovat, což se údajně dělo u Novaka. Případě pošli citaci, kde tvrdí něco jiného.
Reagovat
Pe3k
"su to baachorky, ked sa opytas hocijakeho doktora ako sa da vyhrat GS turnaj s poskodenym brusnym svalom ( ak si niekedy hrala tenis pochopis aky je to problem pri servise ) tak ti povie, ze asi nie si celkom normalna. Za mna bachorka na ospravedlnenie aby nebol za simulanta"
Reagovat
Amputace
No - a? Jak se tohle pere s čímkoli, co Ondřej píše? On přece neříká, že se s takovým zraněním nedá hrát, ale píše, že se s ním dá hrát velmi těžko, je zjevná limitace a těžko s ním lze vyhrát GS.

Nicméně: tu diskuzi jsem zběžně znovu prolétl a obecně tam celou dobu Ondřej omílá tvrzení, která píše i tady: že hráč podobným způsobem zraněný se rozhodně nebude zápas od zápasu zlepšovat a "léčit", ale právě naopak - jeho hra bude zranění více a více podléhat. Rozhodně nikde nenapsal, že se s tím či tím zraněním se nedá vůbec hrát, tzn. nastoupit do zápasu a hrát třeba na 50%.
Reagovat
Pe3k
"Jak se tohle pere"?

Předevčírem to byly báchorky a dnes už je to dle něj pravda a ty se mě ptáš jak se to pere? Ztráta času si s tebou o čemkoliv psát, ty si zkrátka ztracený případ.
Reagovat
Amputace
Četl jsi to vůbec celé, co jsi citoval? Není tam žádné tvrzení o tom, co mi podsouváš: tedy že Ondřej tvrdí, že se svalovým zraněním se nedá hrát.

On 90% času psal o tom, že svalové zranění je třeba léčit a určitě se nebude hráčova výkonnost zlepšovat, když bude hráč dál hrát, ale spíš zhoršovat...

Ty si to nemyslíš?
Reagovat
Pe3k
Psal, že je to pohádka, takže na co se mě vlastně ptáš? Chceš vysvětlit co znamená pohádka?
Reagovat
Amputace
Psal, že je pohádka, aby měl takový typ zranění a gradoval svůj výkon. Ano.
Reagovat
Amputace
Svalové zranění (zvláště pak trhlinu) je třeba léčit a určitě se nebude hráčova výkonnost zlepšovat, když bude hráč dál hrát, ale spíš zhoršovat...

Myslíš si to nebo ne?
Reagovat
Ondrej2280
to ked sa dozvedia sportovci tak Marijana bude na roztrhanie, uz nebudu musiet pauzovat, ja sa ti len divim, ze tomu ako vidim, naozaj veris :)

Nastupit mozes s hocijakym zranenim, pokial ti nechyba koncatina.) otazka je vykon, a ten je vzdy ovela horsi a nie , ze sa zlepsuje z kola na kolo.Fakt , nechapes kde je pointa toho celeho ,alebo sa len hras na nechapaveho..za mna, je to u teba moznost cislo dva.
Reagovat
Ondrej2280
sorry, moznost cislo jedna, podla mna tomu naozaj veris, zial.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já nemám důvod nevěřit, dokud se neprokáže opak... a co si logicky vyberu... 1) spoustu důkazů a faktů od odborníků, nebo 2) ničím nepodložený názor haterů Djokoviče.
Reagovat
Ondrej2280
takze si uveril tomu, ze s takym zranenim sa tvoj vykon zlepsuje...ano?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nic takového netvrdím, přestože jeden z expertů prohlásil, že ve druhém týdnu AO už mohl Djokovič cítit mnohem menší diskomfort. ale jak vidíš, tak se s tím asi hrát dá. a stále si stojím za tím, že se Djokovič nepohyboval na 100%, obzvláště v těch prvních třech zápasech. proč by jako předstíral zranění jen v těch prvních třech zápasech proti papírově nejslabším soupeřům? zamysli se někdy nad tím, co píšeš. ve finále už neměl obvaz a hrál jen s tejpem a nebyl zdaleka tak agresivní jako v OF, ČF a SF. možná hrál údery stejně tvrdě, ale nesnažil se výměny tak často zakončovat winnery.
Reagovat
Amputace
V první řadě, jen pro úplnost: já si nemyslím, že zranění předstíral, ale myslím, že bylo mediálně a nejspíš i jeho týmem hodně přestřeleno a nadhodnoceno. To pro pořádek.

Teď k tomu, co píšeš. Předstírat zranění nebo ho zveličovat v prvních kolech proti slabým soupeřům naopak dává výborný smysl. Vybuduješ kolem sebe auru zraněného, limitovaného hráče, což se může u lepších soupeřů projevit tím, že hrají více nejistě (sám jistě víš, jaké to je, když hraješ a víš, že tvůj soupeř není úplně OK) a třeba i více neopatrně: vždyť proti nim přece stojí zraněný hráč. Co si máš jako nastavit v hlavě? Když vyhraju, nic to neznamená, protože soupeř byl zraněný, když prohraju, budu za úplného blbce. Není snadné hrát proti zraněnému hráče a tuto auru kolem sebe Djokovič během turnaje (i před ním) dokonale vybudoval, přičemž realita byla taková, že hrál většinu turnaje prakticky strojový tenis, pro běžného diváka bez jakýchkoli zjevných limitů.

Ve finále tedy velmi agresivně hrál. Že nezakončoval výměny tak rychle jako v předešlých zápasech je důsledek ne toho, že by ubral na agresivitě, ale že proti němu stál daleko kvalitnější soupeř s lepší obranou i útokem, než byli jeho předešlí soupeři.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ok, věc názoru, beru.
Reagovat
Ondrej2280
Zamysliet by si sa ale mal skor ty. Ty si myslis ,ze tym ,ze v prvych kolach hral proti superom,ze tie zapasy vyhral na jednej nohe?
To mozes tvrdit tak akurat niekomu kto v zivote nerobil sport. A nasledne teda po namahe v 3.kolach sa mu trhlina zacala zlepsovat a hral lepsie a bez obvazu.To je taky blud,ze sa na tom mozem tak akurat zasmiat a ty to tu este predkladas ako nieco nad cim by som sa mal ja zamysliet?:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dobrý, už to neřeš, nikam to nevede. ty si jedeš svoje, já svoje.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Nola
https://sport.aktuality.sk/c/WRsOCts/marian-vajda-djokovic-je-obdivuhodny-posuva-aj-superov-dal

skoda, ze uz nespolupracuju, Marian si zasluzi velku poklonu
Reagovat
Nola
zle som to nakopirovala, tak este raz

https://sport.aktuality.sk/c/WRsOCts/marian-vajda-djokovic-je-obdivuhodny-posuva-aj-superov-dalej/
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To zaslouží, Novak je do značné míry vděčný za svou kariéru i Vajdovi.

Nicméně na druhou stranu je dobře, že Nole ukazuje, že vítězí i bez Mariana.

Láme tak další z pseudoargumentů a pseudofaktů zdejších "expertů", kteří tvrdili, že bez Vajdy v lóži nevyhraje žádný GS. smile Jsou to mimochodem ti samí experti, kteří tu okolo roku 2017 tvrdili, že Djokovič neumí porážet zástupce nové nastupující generace při při H2H bilanci 0:0. :DDDD Určitě se dotyční teď ve výše napsaném vidí a pouze nevěřícně kroutí hlavou.smile
Reagovat
Nola
mne sa paci pasaz, kde hovori o novinaroch.... ako sa boja niektori, aj ked s nim suhlasia prejavit svoj nazor verejne
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To mi trochu připomíná situací při jistých politických volbách. :) Vlastně ani ne jistých, naopak, příkladů můžeme vyjmenovat mnoho.
Reagovat
makro99
o novinároch? fakt? tak to bych teda nečekal...
Reagovat
Vlk-v-trave
Cornet: Doufám, že se Nadal utká s Djokovičem o 23. grandslamový titul.

Přestože jsem ve stejnou dobu, kdy se hrálo finále s Caroline (Garcia), trénovala, jako velký tenisový fanoušek jsem finále sledovala s velkým zájmem. Novak Djokovič je jak mutant a uvědomíte si to ještě víc, když je tenistou. Pochází z jiné planety. Jsem šťastná, že mohu prožívat tuto neuvěřitelnou éru tenisu s Rogerem, Novakem a Rafou. Doufám, že se Rafa utká s Novakem o 23. grandslam, bylo by to neuvěřitelné," řekla francouzská hráčka.

https://www.puntodebreak.com/2023/02/02/cornet-espero-nadal-pueda-luchar-djokovic-23o-grand- slam

***
Alize se rozjela, očekávám do týdne nějaké ty YT konspirační filmy, že to není člověk a je to UFO, které sleduje mentální sílu lidí na tenisovém vzorku... pochopitelně jsou mutanti i v politice, kultuře atd. V té politice jich je ale nějak hodně, co stát to solidní mutant, který silně zkouší výdrž nevinných lidí...
Reagovat
kolapse
trhlina netrhlina, historie se neptá smile
Reagovat
Tennisfan77
Ale ptá, ATP boss si přečte místní fórum a vymažou mu letošní titul, pak mu připíšou ten loňský který vlastně vyhrál a do vínku mu dají i US Open 2022. smile
Reagovat
Krisboy
Trhlinka ve svalu se zahojí, trhlina na dušičce některých zhrzených "fanoušků" Nadala se nezahojí nikdy smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Takže jak to teda je? Už je Djokovič GOAT, nebo ještě ne? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tvrdí to jeho manažer Daniel Horsfall, který jako první informoval o vývoji zdravotního stavu rodáka z Canberry. Několik dní po operaci, při níž bylo poškozené místo odstraněno, promluvil jeden z členů Kyrgiosova týmu pro domácí SEN Podcast a dal jasně najevo, že jeho motivace zůstává plně zachována. Nejen to: taková přestávka dělá zázraky i s lidmi, jako je Kyrgios, který mnohokrát řekl, jak těžké je pro něj opustit domov a trávit dlouhou dobu mimo rodinu. Pobyt s matkou a odvedení myšlenek od tenisu se zdají být dvě největší "úlevy" v této fázi jeho zotavování:

Operace byla úspěšná. Upřímně řečeno, nemohli jsme si vybrat lepší výsledek. Všichni jsme docela spokojení a tým se těší na návrat na okruh. Až bude připraven, budeme připraveni. Nyní může hýbat kolenem pouze v úhlu 70 stupňů. Dnes máme schůzku ohledně jeho rehabilitace, pooperačního stavu, abychom pochopili, v jaké fázi zotavování se nachází, ale s lékařem mluvíme každý den, stejně jako s jeho fyzioterapeutem. Jsou docela spokojení a možná se vrátí dříve, než se očekávalo, což je skvělá zpráva," řekl Horsfall, který dále podrobně popsal Kyrgiosův každodenní život.

Na mentální úrovni je úchvatný. Doma hraje Pokémony a pochutnává si na jídle, které mu připravuje maminka, tomu se těžko něco vyrovná...
Tenis se hraje po celý rok. Je škoda, že musel podstoupit operaci, ale vyvozujeme z toho dva závěry: že jeho koleno je zcela zahojené a že se vrátí lepší než kdy předtím. Teď, když je vše vyřešeno, budeme muset udělat hodně práce, abychom ho dostali zpět do formy. Máme čas na to, abychom ho dali do pořádku a fyzicky ho posílili víc než loni, má jasno Nickův manažer.

Přesný termín Kyrgiosova návratu zatím není znám, ale názory různých lékařů se shodují na možném turnaji, který už bude mít s největší pravděpodobností v kalendáři vyznačený červeně: Indian Wells Masters 1000, který se bude hrát od 6. března...

https://www.puntodebreak.com/2023/02/01/kyrgios-volver-mas-fuerte
Reagovat
woody
mamahotel a pokémoni, ten bude hrát tak na USopen smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ti pokemoni jsou rozhodně lepší než ty jeho onlajn střílečky, od ktrých se nemohl odtrhnout, sice letadlo na turnaj stihl, ale tam potom střílel míčkama po všem, co se hýbe a do kurtu to až tak často nešlo, nedivím se, že Horsfall je spokojený...smile
Reagovat
woody
tak doufejme že až začne hrát, tak místo sebe nezačne posílat na kurt Bulbasaura smile
Reagovat
Vlk-v-trave
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovič měl hlavně štěstí, že nemusel hrát s Nickem, bo by balil ty své fidlátka dříve...:)

V Paříži bude hrát už jak utržený z řetězu... ve Wimbledonu bude už v top formě...útočit na titul...

Do té doby exhibiční zápasove tréningy...a proč né na IW, to je turnaj, který se na rozpinkání docela hodí...:) V Paříži rozcvičí dobře koleno klouzáním...to pude...

#NicksNotDead
#PlebsRulez

:D
Reagovat
woody
#PlebsRulez smile
Reagovat
Vlk-v-trave
smile
Reagovat
Fandina
vyhrál se zraněním. Celkem chápu, že musel po té loňské anabázi na AO za každou cenu hrát. Vyhrál zaslouženě, byl prostě lepší než Tsitsi. Spíš mě ale zajímá, jak se jeho zranění vyléčí. Pokud to bude OK, tak můžeme ještě čekat x GS i titulů. Ale také může začít lavírovat se zraněními. Pak by bylo pro něj získávání dalších GS těžší. Jinak držím palce. Pro mě je GOAT Roger a je mi jedno, jestli má méně titulů.
Reagovat
annah
I pro mě bude vždycky GOAT Roger, i když statisticky bude lepší Nole. Celkem nechápu, proč ten jeho zraněný sval vzbuzuje takové vášně a hádky. Byl o parník lepší než ostatní. To je bez pochyb.
Reagovat
Krisboy
Žádné vášně a hádky. To jenom král místních frustrátů se nedokáže smířit s Noleho kvalitou.
Reagovat
Amputace
Tak ono není divu, když hráč, který brečí do médií, že je zraněný, na kurtu pak předvádí divadla, že se člověku zdá, že každou chvíli zkrečuje a přitom předvede jeden z nejlepších turnajových výkonů v kariéře, není divu, že něco takového vzbuzuje vášně. Nadalův triumf na loňském RG také vzbuzoval vášně a to Nadal nebyl ani blízko svému topu a byl viditelně limitován. Djokovič byl na jedné straně zraněný, na druhé straně hrál naprosto top tenis. To nejde moc dohromady.
Reagovat
Marduch
Samozřejmě, že Nadal byl loni na RG blízko topu, když to potřeboval.
Reagovat
Amputace
To tedy ani omylem nebyl. Jsi úplně, ale úplně mimo, pokud tohle tvrdíš, nebo už jsi zapomněl, jak vypadá jeho nejlepší tenis.

Ale i kdybych na ten nesmysl přistoupil: pořád je rozdíl hecnout se a přes bolest zahrát nějaké míče přes limit, ale Djokovič hrál top úplně celý turnaj, prakticky bez výpadků, do každého míče šel na 100%, vše dobíhal. Totálně nesrovnatelné s Nadalovým vystoupením na RG 22.
Reagovat
Ereinion
Za mě první tři kola hrál tak na 90-95%, do BH téměř vůbec nedokluzoval a hrál jen slice...takže nějaké omezení tam vidět bylo, taky hrál neuvěřitelně agresivně, ale prostě to trefoval takovým způsobem, že mu to možná spíš pomohlo. Evidentně se ale nejednalo o nějaké vážné zranění.
Reagovat
Pe3k
Přesně. Viděl jsem všechny jeho zápasy a v některých bylo evidentní, že nedokluzoval a někdy ani nedobíhal a přesto Amputka napíše "do každého míče šel na 100%, vše dobíhal" Takže buď zápasy neviděl, nebo má velké problémy s vnímáním reality...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
samozřejmě, že nešel do všech míčů a na jeho pohybu to bylo jasně vidět, obzvláště v těch prvních třech zápasech. Courier to řekl naprosto přesně, Wilander a další experti to ve studiu ES říkali taky. navíc hrál agresivněji než obvykle, to vůbec není jeho standardní hra. a ještě k tomu bylo vidět i ve druhém týdnu, že když udělal nějaký nepřirozený pohyb a víc zatížil tu levou nohu, tak byla vidět grimasa bolesti.
Reagovat
Ereinion
jj, myslím že Amputka ty zápasy neviděl...s tím Couacaudem jsem viděl část zápasu a Djokovič rozhodně nebyl 100%...nicméně po prohraným setu začal do těch míčů strašně bušit a víceméně to pořád vycházelo...s Dimitrovem už hrál normálněji
Reagovat
Amputace
Zápasy jsem viděl. Nemůžu říct, že 100% všeho, ale určitě dost na to, abych si udělal obrázek, jak je nebo není Novak limitován.

Pro mě hlavní bod toho problému, o kterém se tady diskutuje už tři dny, je to, že svoji hru gradoval, což nejde ruku v ruce s tržným zraněním. Kdyby hrál první dvě kola top a pak se začal zhoršovat a přesto třeba nějakým způsobem dále vyhrával, přišlo by mi to i uvěřitelné, ale takto v žádném případě - kdy někdy od čf hrál už prakticky strojový tenis: jak co se týče pohybu, tak úderů. Druhá věc je, že současný Djokovič už o moc lépe (jestli vůbec) hrát nemůže, což se s podobným typem zranění také dost zásadně bije. V čem ho tedy vlastně mělo limitovat? Vždyť ho nakonec v ničem nelimitovalo: servis, pohyb, údery - vše měl na té úplně top úrovni. Ty už jsi někdy viděl podobným způsobem hrát někoho zraněného? Já viděl hrát zraněné hráče (nejen tenis) a rozhodně ani zdaleka nepůsobili jako ta nejlepší verze sebe sama. Měl to alespoň udělat uvěřitelnějším, sem tam ztratit nějaký ten set, čas od času se trápit pár gemů... Tohle působí dost neuvěřitelně.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
"ale Djokovič hrál top úplně celý turnaj"

Tak ty si běž dát studený obklad, tohle je čirý fanatismus a analfabetismus.

Djokovič kompletně změnil styl hry, to poukazuje na to, že je GOAT, když je schopný se adaptovat a změnit styl hry v takové míře. Nezkušenému pozorovateli to nepřijde, ale Djokoviče víc byl první kola jasné limitován. Byli to vidět pohybově i strategicky.

Nadal vyhrál FO, jelikož měl tělo napumpovaný kortikoidy a další šmakoládou (raději ani nechci vědět čím vším, na to je expert Fuentes :) ), hrál svůj tradiční tenis. Nebyl na tom tak zle jako Djokovič, aby musel měnit svůj celý styl hry. smile
Reagovat
Usm
Mě se líbí, když nějaký gaučák od televize tvrdí zcela něco jiného, než pánové Wilander a Courier, aneb lidí, kteří hráli tenis na profi úrovni mnoho let:)
Reagovat
Pe3k
"hráč, který brečí do médií, že je zraněný"

Můžeš dát odkaz? Nebo to si psal o Nadalovi? Pokud ano, tak to s tebou souhlasím.

"něco takového vzbuzuje vášně"

Zvláští, že to vzbuzuje vášně jen od fandů Nadala smile
Reagovat
Usm
A jinak s tím brecenim..spíš na tiskovce brečel po každém zápase Nadal na loňském RG, než Djokovič letos na AO...on netvrdil, že každý jeho další zápas je možná poslední v kariéře
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
ipko
ak by to aj bola pravda, tak od zápasu s De Minaurom nemala údajná 3 cm trhlina na pohybe Djokoviča žiaden vplyv, takže podobné vyjadrenia sú podľa mňa len účelové, ale ja kvôli tomu glorifikovať Srba určite viac nebudem..
Reagovat
smazaný uživatel
Búrka v pohári vody.

Tenisti majú xy boľačiek, s ktorými sa dá hrať vo väčšej alebo menšej miere. Bežnému divákovi muselo byť jasné, že toto bola bolístka, ktorá Djokovica v zásade nijako neobmedzovala. V dnešnom profi športe nemáš šancu, ak ide pohyb, rýchlosť sila o 10-20% dole. Nič z toho sa nestalo. Prehypovaná udalosť.
Reagovat
Amputace
Přesně tak.
Reagovat
Pe3k
Nic z toho se nestalo smile
Popírání reality jak typické pro fandy Rafy...
Pokud se ti to zdá přehypované, tak to přestaňte hypovat a smiřte se s tím už konečně...
Reagovat
smazaný uživatel
Vychádzajú o tom články v médiách, na ktoré fanusikovia prirodzene reagujú.

Inými slovami, zbytočne predramatizovaná udalosť, ktorej charakter a celkový dopad na Djokovicovu hru nezodpovedá mediálnemu ošiaľu, ktorý vyvolala. Mediálny ošiaľ úzko súvisí so signálmi, ktoré hráč vedome, či nevedome vysiela.

Aby si chápal, čo termín "prehypovaná udalosť" znamená a vedel si spojiť to, čo sa stalo a nestalo.
Reagovat
Usm
Jak někdo správně poznamenal, ten mediální hype vznikl proto, že to byl Djokovič. Stejně tak by to bylo v případě Nadala. Pokud by měl zraněný sval hráč druhé stovky, média po tom ani neštěknou. Ten hype vytváří média, je to prosté..čím větší sledovanost, tím líp pro ně. A oni potřebují kontroverzní zprávy, jelikož ty zajímají lidí nejvíc... bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim. Mňa Djokovicove zranenie ako téma nevzrušuje, nebaví ma, nie som v nej nejako extra "involved". Je zrejmé, že tam čosi malé bolo a v istom momente sa nevedelo, ako sa to bude spravať a tiež isté, že sa to nafúklo.

Osobne si však myslim, ze Rafova case na RG bola more serious, tam si reálne necítil opichané strpnuté chodidlo a zrejme tam visel objektivne väčší otáznik.

Oba prípady majú spoločné to, že sa nepotvrdili najhoršie scenáre, pretože je isté, že hoci oba tábory majú zaslepených. tenisovo nadšených fanúšikov, ani Nadal ani Djokovic by GS nevvyhrali ak by zranenie bolo vážnejšie a výrazne ovplyvnilo pohybový aparát.
Reagovat
baba
ach nechápu, proč se to řeší. Žádné úlevy neměl, vyhrál si to sám a jestli s či bez trhliny je přece šumafuk. Já jen vím, že ti, kdo chtějí psa bít, si hůl vždycky najdou, že !!!!
Reagovat
Nola
hul si najdu iba na jedneho, zvyk je zelezna kosela, Novak si uz zvykol, jeho fans detto, vcera som citala celkom pekny prispevok na diskusii :

Však na neoblibě Djokoviče a oblibě těch dvou se usilovně pracuje. Někteří tzv. novináři si z toho udělali výnosnou živnost.
Reagovat
No-le
smile
Reagovat
Ondrej2280
Nola,co mas stale s tymi mediami? Vsak to necitaj a nepozeraj. Ty potrebujes nejake medium aby ti povedalo kto ti je a neni symptaticky ?
Reagovat
smazaný uživatel
Prispevok si nielen čítala, ale dozaista aj písala. Priznaj sa :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Už když nedávno Novak sděloval, že zveřejní důkazy o svých zraněních, tak jsem věděl, že diplomatické vítězství je na cestě. Navíc má i oporu v autoritách, lékařích i tenisových expertech.

Objektivní nálezy a důkazy mohou zpochybňovat pouze konspirátoři, fanatici nebo neúspěšní herci z divadel páté cenové kategorie z tábora Rafaela Nadala. :)

Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí, nejenom ve společnosti, ale i na TP.

Už teď se nemohu dočkat až Novak příští rok získá 11. titul a já u toho budu osobně přítomen v roli diváka. smilesmile
Reagovat
Patik
No jo.. Ono sa naskytá otázka ako tu už bolo uvedené prečo by to Djokovic robil keď ich môže porážat s prstom v nose..u Nadala som to ešte chápal tomu už tikaju hodinky koniec kariéry posledné RG treba upovedomiť celý svet ze trpí ale hráč ktorý ešte ma pred sebou možno 5 AO a je v dobrej kondícii zbytočne hrať nejaké mindgames..
Reagovat
Ondrej2280
Preto,preco to uz robi 15 rokov,mam.taky dojem Patik ,ze si sa teraz niekedy zobudil a zacal sledovat tenis?
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
makro99
"Musel tomu však přizpůsobit svůj tenis, hrál mnohem agresivněji než obvykle."
jo, to, že sem tady párkrát (mezi jinýma expertníma rozborama:) zahlíd smile
Reagovat
makro99
to, že Djoker hrál valnou část turnaje mimořádně agresivní tenis...
Reagovat
woody
nejsme žádný blbci, naše expertíza má váhu :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
...:)
Reagovat
makro99
je to tak :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile
Reagovat
raduz
Djokovic je borec,bez debat.Při vši uctě k němu se bude zjevně jednat o mikrotrhlinku,kterou detekovala MR.Mám však obavu,že podobný nález by mělo 25 z 30 tenistů
Reagovat
Pe3k
3 cm jsou podle tebe mikrotrhlina?
Reagovat
raduz
Nevěřim 3cm trhlině,byť mám Djokovice hodně v oblibě
Reagovat
Pe3k
Takže ředitel turnaje, MRi a lékaři dle tebe lžou?
Reagovat
aligo
Taky tomu nevěřím... Ale o tom jestli někdo lže či ne nebudu debatovat... Můj osobní názor je, že 3cm nevěřím...
Reagovat
makro99
souhlas, já taky myslím, že to určitě zaokrouhlili nahoru a ne dolů.. dva devět max!
Reagovat
mendrit
Takže ikdyby zaokrouhlili 3,14 na 3cm, tak vlastně lžou smile
Reagovat
Paixx
Měl si někdy něco s hamstringem? Podle toho co píšeš asi ne. Ani 1 cm trhlina by mu nedovolila odehrát 1 (slovy jeden) zápas.
Reagovat
Pe3k
Já? smile Neměl. Chceš mě srovnávat s Djokovicem? lol
Mě položí i rýma natož trhlina ve svalu...

Jinak mrzí mě, že ty si taky fanatik co popírá realitu, myslel sem si, že ty si "normální", ale vypadá to, že ne že si stejný jako ostatní fandové Nadala, jen tady píšeš málo a tak to není poznat.
Reagovat
Paixx
Naposledy si mě označil za fanatika, jsem normální, narozdíl od většiny zdejších pravidelných diskutérů a rovnou ti řeknu, že považuji Djokovice v tuhle chvíli za Goata a že AO vyhrál naprosto zaslouženě. Vyhrál by ho i loni, uznám to, protože to tak prostě je. Ale proč neodehraje fotbalista s nataženým hamstringem zápas? Proč s natrženým hamstringem nehraje 2-3 měsíce? Jedina možnost je, jak píše níže pan redaktor, že je trhlina na hodně příznivém místě a Nole extrémně riskoval...
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme,ze je to nezmysel,potom by sportove hviezdy nemali svalove zranenia :)

Nikto mu neberie ,ze vyhral zasluzene ale myslim,ze by sa to bez tej jeho tradicnej komedie zaobislo.

A co sa tyka zranenia harmstringu,tak by som chcel s tym vidiet skutocne hocijakeho sportovca sprintovat,nech vidim zazrak:)
Reagovat
Pe3k
No já sem tě nechtěl urazit...Je sice hezké, že uznáváš Djoka za goata ovšem diskuze je o něčem jiném...Djoko určitě riskoval, uvidíme jak dlouho se bude po AO zotavovat. Proč ten či onen fotbalista nehraje na to se mě neptej, jak to mám asi tak vědět, když si neuvedl ani konkrétní jména atd., navíc fotbal a tenis jsou dost odlišné sporty, ale je jasné, že s vážným zraněním se nedá vrcholově dělat asi žáden sport.
Reagovat
Paixx
Tak já sleduju třeba Chelsea, kde má problémy s hamstringem snad každej druhej hráč a jako fanoušek přesně problémy s hamstringem nenávidím úplně nejvíc, proč? Protože je to na dlouhou dobu a vrací se to s jakýmkoliv blbým pohybem i ve chvíli, kdy je to vyléčené dlouhodobou léčbou. A nemyslím si, že fotbalisti budou mít horší lékařskou péči, než měl Djokovic.

Co tím chci říct je prostě jenom to, že mi to přijde jako blbost, hráči ve fotbale chybí na měsíc bez jakékoliv trhliny, jenom s pouhým natažením.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne,ze je to blbost. Len tazko sa to vysvetluje ludom ,co v zivote noeconpodobne nemali.
Aj keby mi povedal Nadal,ze s tym zranenim ubehal 7 superov na GS tak mu asi poviem,z3 nech sa najskor zobudi zo sna...za mna si mal.djoker vymysliet uplne ine zranenie a nie toto:)
Reagovat
Paixx
Tak on si to nevymyslel, proč by to dělal... Měl to už v Adelaide. Spíš prostě nevěřím 3cm
Reagovat
Ondrej2280
Asi vies ako sa hra len s lahko natiahnutym harmstringom..a to pravdepodobne nemas prpfi zataz na ten sval..ja mu neverim
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dohledej si o tom více info. vyhlášený lékař jasně prohlásil, že Djokovič mohl turnaj odehrát i s 3cm trhlinou. ono si totiž můžeš způsobit trhlinu v hamstringu na víc místech a dost záleží na tom, kde ji máš.
Reagovat
Ondrej2280
Problem Djokovica je inde,teatralne prehrava svoje zranenia a potom super na druhej strane kurtu(popripade aj tenisovy odbornici pri tv) nevedia co si maju o tom mysliet. Ci o minutu spadne na zem alebo uhra 30 uderovu vymenu.Takze bud z nich robi volov alebo je to jeho taktika.
Pekny priklad bol zapas proti Dimitrovovi,ked v jednom momente tenisovy trener a komentator zahlasil ,ze urcite skrecuje a o par minut uz hovoril,ze to vyzera,ze moze vyhrat :)
V sucte je to jedno,sam sebe robi meno a z toho vyplyva aj jeho nepopularita.Takze nie mainstream alebo media,ale sam si za tuto poziciu moze.
Reagovat
Amputace
smile*

To je přesně to, o čem je řeč. Pak má člověk zkrátka problém mu to věřit.

Ředitel AO mluví v rozhovoru o spekulacích. Proč asi tak ty spekulace vůbec vznikly? Že by proto, že hrál výborný tenis a současně se na kurtu choval, jako že ho skreč nemine?
Reagovat
Ondrej2280
Presne tak
Reagovat
Patik
Ak hral hentak s trhlinou v hamstringu tak neviem co predvedie so zdravými nohami a neobmedzeným pohybom..je v úvodzovkách asi dobré že je to trhlina akoby to malo byt niečo nespecifikovatelne co sa s ním potiahne celú sezónu..na antuke bude v pohode..ale ešte si radšej počkám na konečný verdikt klinika tenisportalu od miestnych špecialistov na diagnostiku zranení.
Reagovat
Pe3k
Díky za článek, který objasnil celou tu situaci a hlavně vyvrátil všechny ty nesmysly co tu včera psal Ondřej. Sice bylo všem jasné, že to jsou nesmysly, ale i tak je vždy lepší to mít fakticky podložené...Osobně sem si nemyslel, že byl zraněný až tak, že měl 3 cm trhlinu ve svalu o to víc musím smeknout před Djokovicem, co s tím byl schopen dokázat, vyhrát AO rozdílem několika tříd. Většina hráčů by prostě vzdala, on s tím vyhrál AO smile smile smile
Reagovat
Ondrej2280
:))) Tak toto su pekne rozpravky, vidim, ze ludom co nikdy nikdy nerobili ziadny sport sa daju narozpravat pekne hluposti...nabuduce to vyhra bez jednej nohy a ty mu to zožereš aj s navijakom...a tebe podobni sportovci :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček? smile smile smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
promiň, ale stanovisko odborníků a lékářů Australian Open, kteří by svému řediteli turnaje určitě nelhali (jako proč?), a výsledky vyšetření, které Tiley sám viděl, asi mají větší váhu než tvůj nepodložený názor.
Reagovat
Ondrej2280
Ved mne je jedno comu veris..kazdy clovek s rozumom a skusenostou so sportovanim a zraneniami si spravi nazor a nemusi o tom nikto pisat..za mna totalny nezmysel ak kvoli tomu ako jeho vykonnost stupala z kola na kolo..tak neposobi zraneny hrac ani nahodou.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vždyť jo, já věřím faktům a ty věříš svému ničím nepodloženému názoru, v pořádku :)
Reagovat
Ondrej2280
No dobre,tak sa teraz trosku zamysli nad tymi faktami:)
Djokovic skoncil turnaj s 30 mm trhlinou svalu.Takze trhlina sa pocas namahy logicky zvacsovala a djokovic od qf prehlasoval ze uz neciti ziadne obmedzenia a nastupoval bez stiahnuteho svalu.
Tak so zvacsujucou sa trhlinou sa zapas od zapasu citil lepsie na kurte.
Ak ti to dava zmysel...tak potom asi neni uz ziadnej pomoci..uz nemam ziadny argument:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já se nepotřebuju zamýšlet nad fakty, protože ani ty ani já nevíme, jakou má tak dobrý tenista dostupnou péči. ty soudíš podle své zkušenosti, kdo ví odkud. nebo nám sem dáš jméno, ať si můžeme dohledat tvoje výsledky resp. úroveň, na kterou ses dostal?

jsi naivní, jestli si myslíš, že turnaje vyhrávají jen 100% zdraví tenisté, každý má něco, zkus občas zavítat ke kvalitním zdrojům a nespoléhat na svůj názor, který není nikdy ničím podložen.

další věc je, proč by si to nejúspěšnější hráč turnaje, který tam všechny porazil rozdílem třídy vymýšlel. nemluvě o tom, že s obvázanou nohou se pohybuje daleko hůř, než bez obvazu, někdy si to vyzkoušej, ale ani bys správně nemusel, když jsi bývalý profesionální sportovec.
Reagovat
Ondrej2280
Mne nemusis hovorit ,ze s ortezou alebo stahovackou sa hra horsie,nie je to komfortne,ale zial ak si zraneny tak sa bez toho tazko zaobides,neviem ale teda ci to ty osobne poznas.Preto existuju ortezy a rozne podporne pomocky,lebo existuju zranenia.

Samozrejme ,ze ma spickovu starostlivoat ale tu maju aj ini profi hraci a sportovci a so zraneniami rozhodne nepodavaju svoje spickove vykony.Za mna je to uplna hlupost.

A nie,fakt nemam potrebu tu zverejnovat svoje tenisove CV:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže ty tvrdíš, že zraněný nebyl, nevěříš tomu. ale zároveň potvrzuješ, že s obvazem se člověk pohybuje daleko hůř. proč by to tedy dělal?
Reagovat
Ondrej2280
Je to len nekomfortne ale to je otazka zvyku.Preco to.robi,to sa musis opytat jeho a nie mna:)
Reagovat
Pe3k
Není jak se naparovat tím, jaký si sportovec a nakonec napsat, že vlastně nechceš ukázat "jaký si sportovec" smile
Reagovat
Ondrej2280
Fakt potrebu zverejnovat svoj cv na TP nemam:)
Reagovat
Pe3k
Máš obavy, že bychom se ti smáli? To nemusíš, my se smějeme už teď smile
Reagovat
Ondrej2280
To veru nemam obavy,len ta je kulove do toho ,comprendes?:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile tak vzhledem k tomu, že by se jeho CV skládalo z počtu vylemtaných piv během jednotlivých zápasů, kdy hatuje chudáka Novaka, tak ho možná chápu.... Jednalo by se o nekonečný list. Kdo by se s tím chtěl dělat. :)

Ono stejně je celkem vtipné, jak se zde vyzdvihuje Rafael třeba i nad Rogera, ale tam je to čistě stylistická věc. Jednoruční BH a přeliftovaně FH levorukého hráče do tohoto BH..... To není o nějaké kvalitě Nadala, ale spíš o jeho štěstí a jeho zneužívání že strany strýce v mládí. Mít Federer obouručný BH, tak budou i čísla jiná při Fed vs Nad. Španělský kulturista nedominoval ani v jedné dekádě nejsilnější éry historie, ačkoli měl cestičku celkem umetenou.

Dominoval (dominuje) pouze antuce a to je hrozně málo mít vůbec ambice na post GOATA.

V určitém smyslu zaslouží i Federer mnohem více uznání než King of clay. :)
Reagovat
Amputace
Stylistická věc? Co to znamená? Oni jsou spisovatelé?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Stejně jako v boxu, tak i v tenise platí staré známé a otřepané "styles make fights".
Reagovat
Pe3k
Takže jak psal Vlk, že trolíš to je další nesmysl, že? Ty to myslíš vážně...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jediné co je přehnané, že Tiley si dovolí dělat nějaká procenta ve srovnání s jinými hráči, ...a podle mně nemá vůbec, ale vůbec ani představu s čím nastupuje tenisový plebs...př. Taylor Fritz do finále IW22, tam také zahlásil trenér, že všichni jíní by odstoupili... atd. těch příkladů je tolik...že mě ty procenta příjdou přehnané...

Tiley je pochopitelně obecně tlučhuba, ale ne v tom, žeby Djokovič ten problém něměl, naopak, si na tom uděla ještě marketing "svého" AO... a jeho vyjímešnosti atd. On by prodal marketingově i své děcko, které má leukemii...

A to že je to tak exponované za to přeci nemůže Djokovič... kecají o tom hlavnně lidé kolem něho...nezávisle na sobě,...

Takže ztrácíš čas...a pochybuji že se můžeš porovnat s ním, jestli jde o zázemí...které má on k dispozici...přeci ti musí být jasný rozdíl i v medicíne v porovnání jen 10 let zpět...atd..i jako lajkovi...

Mě příjde, že troluješ jak s tím Tomicem, ale nevím proč všichni tak nadšeně si natáhli tepláčky a do tvého pískoviště vlétli, to je také fenomééén :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
těch 97% ale řekl Ivaniševič, Tiley nic procentuálně nevyjadřoval ;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Četl jsem o tom jinde, tady jsem to jen přeletěl... Tiley řekl, že pomalu nikdo... takže kdo ví, jestli by dal aspoň to 1 procento...:)

Za procenta se omlouvám, za zbytek plus mínus si stojím. u B3 přexponované, dále jiné možnosti, troling Ondreje2280, pískoviště atd.,

Goran to pochopitelně prožívá...tam to ještě nějak beru...:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
máš někde ještě to info, co řekl Tiley (skoro nikdo)? já to neviděl :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Je těžké uvěřit, že někdo s takovým zraněním dokáže to, co on, ale on je výjimečný... (Punto de Break)

***
Ještě jsem byl mírný...takže jinak řečeno - nikdo...

Prostě chce dobře prodat AO, ale psal jsem, že právě díky tomu bych Djoka už vůbec nezpochybňoval...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a nevzal si to Punťa trochu špatně? já jsem to přeložil teda jinak, resp. řekl, že je těžké si představit, co dokážou tenisté s takovými zraněními dokázat :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale třebas i jo, nikdo není dokonalý, že...:) se může stát... to ale furt nic nemění na tom, že Djokovič neměl důvod kecat... ani to nic nemění na pískovišti, trollingu... atd.
Reagovat
Pe3k
No troling je jedna věc, druhá věc je, že on to myslí vážně...
Reagovat
Usm
áááá, já zapomněl, ty si byl lepší tenista a zajisté i větší odborník třeba než Jim Courier vid? smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmileje velikou satisfakcí, jak zde určitá individua po měsících bezprecedentních útoků ztrácejí půdu pod nohama a zažívají meltdown. :)

No jo, zkrátka Novak Karmovič. :)
Reagovat
No-le
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist