Djokovič vyhrál v Římě svůj druhý turnaj Masters v sezoně

11. 5. 2008, 20:48
Aktuality 3
ATP ŘÍM - Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil svou letošní skvělou formu vítězstvím na turnaji série Masters v Římě. Dnes udolal za více než dvě hodiny překvapivého finalistu Stanislase Wawrinku ze Švýcarska a připsal si třetí velký turnajový titul v tomto roce. Na tvrdém povrchu nenašel přemožitele na Australian Open ani v Indian Wells.
Novak Djokovič (© Getty Images)

Do finále vstoupili oba tenisté relativně odpočati, neboť jim oba semifináloví soupeři Radek Štěpánek i Andy Roddick v sobotu vzdali. V prvním setu se Wawrinka, jenž se v pondělí poprvé v kariéře posune do první světové desítky, nebál zatlačit favorizovaného Djokoviče do defenzivy a vyhrál 6-4.

Postupem času si však dvacetiletý Srb na soupeřovu hru zvykl a v dlouhých výměnách se většinou dočkal Švýcarovy chyby. Díky stoprocentnímu využití vlastního podání pak rozhodl obě zbývající sady poměrem 6-3.

"Je to jeden z nejlepších turnajů, jaké jsem vyhrál," prohlásil Djokovič poté, co přebral trofej od čtyřnásobné římské vítězky Gabriely Sabatiniové. "Je jasné, že po tomto triumfu začnou všichni mluvit o tom, kdy se stanu světovou jedničkou. Já na to ale nemyslím a beru věci tak, jak přijdou," dodal nejúspěšnější tenista dosavadního průběhu sezony.

Novak Djokovič, který před 14 dny v Monte Carlu nedohrál semifinálový duel s Federerem kvůli zdravotním potížím, měl tento týden v Itálii také značnou porci štěstí. Ve čtvrtfinále se zranil Nicolas Almagro a v boji o finále měl zdravotní potíže i Štěpánek. Už v 2. kole se na výhru natrápil ve třech setech s Rusem Igorem Andrejevem, a ani dnes nebyl Srbův výkon přesvědčivý. Tento úspěch bude už v příštím týdnu potvrzovat na turnaji v Hamburgu, kde obhajuje čtvrtfinále.

ATP Masters Series Monte Carlo - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb) - Wawrinka (Švý) 4-6 6-3 6-3

Čtyřhra - finále:
M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Nestor/Zimonjič (2-Kan/Srb) 3-6 6-4 10-8

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wawrinka 10.? Ani náhodou. Tak kolem 15-16. místa maximálně. Vždyť za poslední rok prohrál 13x hned v prvním zápase na turnajích kde nastoupil. Ale hraje výborně, až to předvede na GS tak tam možná bude.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ani náhodou, nebo výborně?? si trochu za míň, hmmm?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal mal pravdu keď kritizoval kalendár turnajov... hráči nemajú čas na regeneráciu a škodí to tenisu:( stále viac zápasov končí skrečom... Je čudné že ani samotné sťažnosti hráčov s tým nič neurobia
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist