Djokoviče může na Australian Open zastavit jen zázrak, říká legendární Rod Laver

21. 1., 16:00
Rozhovory 24
Největší favorit letošního Australian Open Novak Djokovič (36) musel v prvních dvou zápasech v Melbourne Parku hrát čtyři sety, další zápasy už však zvládl bez větších problémů a postoupil do čtvrtfinále. Podle australského velikána Roda Lavera by se rytci už měli pustit do práce a vyrýt jméno aktuální světové jedničky na grandslamovou trofej pojedenácté.
Profily hráčů
Laver podporuje Djokoviče.

Djokovič v Melbourne Parku usiluje o další grandslamový triumf, kterým by překonal i 24 majorů Margaret Courtové. Srbský tenista to nicméně letos nemá úplně jednoduché, v prvních dvou kolech mu tvrdě odporovali jak Dino Prižmič, tak domácí naděje Alexej Popyrin.

Laver, jediný hráč, který dokázal vyhrát kalendářní Grand Slam dvakrát, je však stále přesvědčen, že Djokovič proklouzne i přes další vyzyvatele. Poté, co zkušený tenista udolal Tomáse Martína Etcheverryho ve třech setech, ztatil v duelu s Adrianem Mannarinem pouhé tři hry a jasně postoupil mezi osm nejlepších.

"Skoro to vypadá, jako by se připravoval na postup do finále," řekl jedenáctinásobný grandslamový vítěz Laver v sobotu po příletu z Kalifornie do Melbourne. "V pětisetových zápasech občas někde ztratí set a já si říkám: 'Zkouší to na nás?', protože by to mohl vyhrát za dva a dva a dva (6:2, 6:2, 6:2)," dodal Laver.

Djokovič v Melbourne triumfoval i loni, přestože hrál s malou trhlinou v podkolenní šlaše. Pětaosmdesátiletý Laver, na jehož počest je na Australian Open pojmenován centrální kurt, prohlásil, že k jeho sesazení z trůnu by bylo potřeba něco mimořádného. "Je to skvělý sportovec a jeho mysl je také tenisová. I díky tomu je z něj velký šampion," řekl Laver.

"Dobře podává, jeho údery jsou nepřekonatelné, takže si myslím, že pokud někdo zázračně nezahraje svůj nejlepší tenis, aby ho sesadil, může si už teď začít dávat část svých iniciálů na trofej," uzavřel legendární tenista.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek, Reuters

Komentáře

24
Přidat komentář
Ondra979
hm tak Alcaraz zatim taky v pohode...mam rad i Janika, ale tady bych si vic pral finale Djoko - Alcaraz..ale jeste je oba ceka tezka cesta..
Reagovat
Marduch
Z top 6 všichni pokračují, až na Zvereva dá se říct všichni ve formě. Alcarazovi stojí v cestě do F podle mě už jen Medvěd, Zverevovi po dalším 5ti seťáku nevěřím, na USO ho Alcaraz sfoukl jak svíci.
Reagovat
Ondra979
jj, Zvereva by mel dat, Medved bude vetsi orech, ale verim, ze ho porazit taky muze, motivaci bude mit dost velkou za prohrane SF na USO..proste dalsi souboj generaci ve finale by byla pecka, se Sinnerem si urcite jeste par finale daji, na to maji spoustu casu :)
Reagovat
Nola
nehral dobre ten Sashenka dnes, ale Norka dnes dal, to je pozitivne, a Novaka caka Fritz, ktory hral fakt velmi dobre, nic nie je iste, ale Alkac v semi isty je, na to by som si kludne vsadila, ale ja som nikdy nehazardovala
Reagovat
Ondra979
Fritze jsem nevidel, a jsem na nej zvedav, jestli predvede lepsi vykon proti Djokerovi nez na USO..jako na vic nez na set asi nema, ale mohl by ze sebe dostat vic nez naposled
Reagovat
Kozoroh
Fritz hrál dobře, protože mu to Filozof se svým slabým BH dovolil. Za celý zápas zahrál Tsitsicrates jeden, možná dva winnery z BH. No1e je oproti němu jiný sekáč, který se nenechá zaskočit Fritzem.
Reagovat
Marduch
"může si už teď začít dávat část svých iniciálů na trofej". Holt velký fanda Fedexe se nezapře
Reagovat
QacO
Tak netreba zabúdať že je to šport a všetky tie vyhlásenia vopred....
Ja budem fandiť zápas od zápasu a dúfať ze sa to podarí.
Djoko poooooóód
Reagovat
Mark976
Aby mu to italský chlapec nepokazil a neukončil zářnou grandslam kariéru právě v oblíbené Austrálii
Reagovat
Patik
Najprv tam italský chlapec musí postúpiť.
Reagovat
Marduch
Sinner je aktuálně možná nejlepší hráč na světě. Takže bych nemel sebemenší obavu, že by se neměl dostat do SF.
Reagovat
Mark976
Aby mu to italský chlapec nepokazil a neukončil zářnou grandslam kariéru právě v oblíbené Austrálii
Reagovat
turista
Myslím, že si s ním Nole poradí pokud se setkají.
Reagovat
australan.tenis
Jedině zranění (a ani to není jistota - viz 2021 či 2023) ho může zastavit.

Jediná jistota by byla deportace. AO 2022 by Nole vyhrál s prstem v nose, na půl plynu. Je to opravdu ostuda pro tenis (AO 2022). Protoze okradli Novaka, když byl stále ještě rychlejší a silnější. Přeci jenom lapá po dechu po výměnách častěji a častěji.
Reagovat
milik254
okradl se sám, dežo
Reagovat
fandorin78
Reagovat
GaelM
tvoje máma
Reagovat
farr
Nene . Okradl ho ten šmejdskej zku****nej ministr Jestřábek. Kterýho div o pár měsíců později sami Australčani div, že nepředhodili žralokům , jak už byli naštvaný na svou vládu, co je držela jak v krimu. Soud se Novaka zastal, tak ten zkriplenej samozvanej mravokárce naprosto v rozporu s jakoukoli logikou upřednostnil vlastní ego a tu komedii co tam předváděl, jsem v životě neviděl. To moh zrovna zavést nová pravidla pro deportaci ala pondělí všichni plešatý, v úterý všichni vousatý, ve středu všechny ženský, v čtvrtek všichni muži atd atd...bruh . To byla největší ostuda -nejdříve umožnit výjimku a pak nepochopitelně deportovat ( tenkrát se to úplně stejně dotklo jedné naší deblistky- měla hajzla Jestřábka žalovat, aby platil reparace jak mourovatej . Hnus
Reagovat
farr
Určitě tam taky tenkrát proběhlo nějaký pěkný všimný od Rafíka, co potřeboval Noldu zastavit aby ho nepředběh v Goat race... Houby platný, karma ho dohnala , může už v klidu táhnout do důchodu a jen v TV sledovat jak Nolda letos může zaútočit klidně i na Golden slam...
Reagovat
turista
No jo. Ale je to historie, kterou nelze změnit. Pokud se Novak bude brzo pohybovat na čísle 100+ vyhraných titulů tak to bude to nejlepší zadostiučinění.
Reagovat
wojtop
Tu cesku deblistku, podla mna, deportovali len ako zastieraci manever, aby Djokovic nebol jediny a prilis napadny priklad. Predtym odohrala pripravny turnaj a to bolo v poriadku. Deportacia bola viac-menej politicka hra pred volbami, aby vtedajsia vlada ukazala, ze ani svetova jednotka nema ziadne privilegia, ked uz predtym dokazala (ta vlada) nastvat a proti sebe popudit cely narod.
Reagovat
turista
Tak nějak.
Reagovat
Mistic
Súhlas. Austrália - hanba na 100 rokov!
Reagovat
Mistic
Dobre hovorí starý pán!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist