Djokovičovi návrat nevyšel. V Indian Wells na úvod nestačil na hráče druhé stovky Daniela!

11. 3. 2018, 23:13
Aktuality 74
ATP INDIAN WELLS - Novak Djokovič svůj první zápas od letošního Australian Open a po malém operačním zákroku na pravém lokti nezvládl. Pětinásobný šampion ve druhém kole Masters v Indian Wells prohrál s až 109. hráčem světa Tarem Danielem. Pětadvacetiletý japonský kvalifikant si o své největší osmifinále zahraje s Bemelmansem, nebo Leonardem Mayerem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič od loňského Wimbledonu laboroval se zraněním pravého lokte a na kurtech se znovu ukázal na letošním Australian Open, kde v osmifinále prohrál s Hyeon Chungem. Třicetiletý Srb zřejmě návrat uspěchal, jelikož se po skončení úvodního grandslamu sezony podrobil malému zákroku na pravém lokti.

Úvodní podnik série Masters sice stihl, nicméně se na něm nepředstavil ve vůbec dobré formě. Pětinásobný šampion v Indian Wells hned na úvod podlehl až 109. hráči Tarovi Danielovi, se kterým po dvouapůlhodinovém boji prohrál 6-7(3) 6-4 1-6.

Přitom do utkání vstoupil skvěle a nebyl daleko od ideálního výkonu. Dvanáctinásobný grandslamový šampion fantasticky servíroval a vedl už 5-2. Vzápětí však na returnu nevyužil setbol, set nedopodával do konce a nakonec o něj přišel v tie-breaku.

Právě od neproměněného setbolu se v Djokovičovi něco zlomilo a pohodu z úvodu zápasu už v dalším průběhu utkání nenašel. Srb po brejku ze sedmého gamu sice dokázal srovnat stav na 1-1 na sety, ovšem v rozhodujícím dějství už uhrál jen jeden game.

Djokovič dnes vyrobil přes 60 nevynucených chyb oproti polovině vítězných míčů. Po ztrátě servisu v rozhodujícím setu už ani nedobíhal míče, které neproletěly kolem něj, a působil odevzdaným dojmem. Otázkou je, zda se neobjevil další zdravotní problém.

Rodák z Bělehradu skončil v Indian Wells na prvním soupeři jen jednou, a to při své premiéře v roce 2006. S hráčem mimo první stovku žebříčku naposledy prohrál loni ve druhém kole Australian Open.

"Cítil jsem se, jako kdybych hrál vůbec první zápas na tour. Bylo to zvláštní. Úplně jsem ztratil rytmus," okomentoval svůj dnešní výkon Djokovič.

"Jsem rád, že jsem se po zákroku vrátil na kurty tak rychle, na druhou stranu jsem se necítil vůbec dobře. Byl jsem nervózní, udělal jsem hodně nevynucených chyb," dodal dvanáctinásobný grandslamový šampion.

Daniel naopak zaznamenal nejcennější vítězství své kariéry a poprvé si zahraje třetí kolo turnaje Masters. O své největší osmifinále v kariéře bude bojovat proti Leonardovi Mayerovi. Argentinec vyřadil po setech 6-4 6-1 lucky losera Rubena Bemelmanse.

Svůj úvodní zápas v Indian Wells nezvládl ani pátý hráč světa Alexander Zverev. Dvacetiletý Němec překvapivě prohrál 5-7 7-5 4-6 s Portugalcem Joaem Sousou, byť ve třetím setu vedl 4-1 a měl brejkbol.

"Nevypadalo to se mnou dobře, ale stále to bylo jen o jeden brejk. Nepřestával jsem věřit a bojoval jsem do poslední výměny. Tenis je v tomhle krásný, že dokud soupeř nevyužije mečbol stále máte šanci na vyhrát. Jsem rád, jak jsem k tomu přistoupil," řekl Sousa.

Ten v dalším zápase vyzve předloňského finalistu Milose Raonice. Kanadský tenista v kalifornské poušti zdolal 6-4 6-4 sedmnáctiletého krajana Felixe Augera Aliasimmeho a připsal si druhou výhru v sezoně.

Obhájce ttulu Federer v dohrávce nezaváhal
Roli favorita naopak zvládl Roger Federer, který úspěšně vykročil za obhajobou titulu. V dohrávaném utkání druhého kola, které bylo v sobotu kvůli dešti v průběhu druhého setu přerušeno, si poradil 6-3 7-6 s Argentincem Federicem Delbonisem. Ten
v tie-breaku nevyužil setbol.

"Dlouho se mi nestalo, abych musel večerní zápas dohrávat druhý den. Bylo celkem zajímavé sledovat, jak rozdílné podmínky byly za denního světla," řekl šestatřicetiletý Federer, který potřebuje postoupit alespoň do semifinále, aby udržel post světové jedničky. O postup do osmifinále se utká poprvé se Srbem Filipem Krajinovičem.

Vstup do soutěže se povedl i druhému nasazenému Marinu Čiličovi. Ten na jednom ze svých nejméně oblíbených turnajů začal výhrou 7-5 6-3 nad Maďarem Martonem Fucsovicsem. Ve třetím kole se chorvatský tenista střetne s Němcem Philippem Kohlschreiberem, se kterým prohrává ve vzájemné bilanci 4-6.

Už šestou výhrou v řadě odstartoval šampion z Acapulka Juan Martín Del Potro, jenž zvítězil 6-1 6-2 nad osmnáctiletým Australanem Alexem De Minaurem. Ve třetím kole se argentinský tenista střetne letos už potřetí se Španělem Davidem Ferrerem (h2h 6-6), s nímž poslední čtyři duely vyhrál.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,909.960 dolarů
nedělní výsledky (11. 3. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (1-Švýc.) - Delbonis (Arg.) 6-3 7-6(6)
Čilič (2-Chorv.) - Fucsovics (Maď.) 7-5 6-3
Sousa (Portug.) - A. Zverev (4-Něm.) 7-5 5-7 6-4
Del Potro (6-Arg.) - De Minaur (Austr.) 6-2 6-1
Bhambri (Indie) - Pouille (9-Fr.) 6-4 6-4
Daniel (Jap.) - Djokovič (10-Srb.) 7-6(3) 4-6 6-1
Baghdatis (Kypr) - Schwartzman (14-Arg.) 7-5 6-4
Monfils (Fr.) - Isner (15-USA) 6-7(5) 7-6(3) 7-5
Querrey (18-USA) - M. Zverev (Něm.) 6-4 7-5
Sela (Izr.) - Edmund (21-Brit.) 6-4 6-4
Herbert (Fr.) - Müller (24-Luc.) 6-3 7-5
F. López (28-Šp.) - Escobedo (USA) 6-4 6-3
Ferrer (29-Šp.) - T. Sandgren (USA) 6-2 7-6(3)
Kohlschreiber (31-Něm.) - Smyczek (USA) 1-6 6-4 6-4
Raonic (32-Kan.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-4 6-4
L. Mayer (Arg.) - Bemelmans (Belg.) 6-4 6-1
Mayer (Arg.) - Bemelmans (Belg.) 6-4 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
letityfanousek
Díky působení šamana má v hlavě místo bojovnosti jen samou lásku a mír abych nebyl sprostý. Teda rád bych mýlil, on kdysi hrál fakt dobře, ale dokud ho někdo nerestartuje tak je s ním doslova ámen. Už jste viděli někdy aby hráč, který prohrál, tak srdečně a s úsměvem gratuloval soupeři? Tohle není Djokovic, tohle je tenisově vykleštěný Djokovic po lobotomii. Radku najdi si radši nějakou českou naději a vypiplej ho! Beztak tě Novak se stejným úsměvem na rtech propustí.
Reagovat
spaniel
Právěže viděli...právě u Novaka.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... tohle Novak uměl vždy, uznat soupeře po své prohře.

Ale je pravda, že mu kus té jeho agresivity jaksi zmizlo... i z jeho boxu... dřív tam řádili jeho rodiče a Jelena a teď je to takové zakřiknuté všude...
Reagovat
George_Renel
India vysála sílu fyzickou, guru mentální.
Reagovat
a.magerova
Asi ta původní Kámasútra nebyla v plné verzi publikována do světa, takže domorodkyně jsou jisto jistě v informační výhodě... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Narcismus nebo také narcisismus charakterizuje v běžné řeči člověka s přehnaným obdivem sám k sobě, s arogantním vystupováním a nedostatkem pochopení pro druhé, které chápe jen jako nástroje pro vlastní cíle. Jedná se o vážnou poruchu osobnosti. V krajních případech je někdy nutná i hospitalizace jedince.
Reagovat
Roger_Federer
Nesedi neco? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim Roger Federer, to si celý ty :)
Reagovat
Roger_Federer
Jsem rad, ze ses poznal ovecko.
Reagovat
smazaný uživatel
Pisem v druhej osobe jednotneho cisla, ale tebe gramatika nikdy nesla :-)

Vysvetli, ako sa clovek moze tak ponizit, ze si dá nick meno tenistu. Nepride ti to ako totálne zapretie vlastného ja, strata identity, stádovitost?...Roger Federer :-)
Reagovat
Roger_Federer
Zajimalo by me, jestly jsi to zdedil po predcich, nebo se to stalo samo, behem tveho pubertalniho, lokalniho vyvoje na Bratislavskem sidlisku, co sis uvedomil, ze jsi "dulezitejsi" bez ostatni kolem tebe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni kámo. Slušnost a pokora su hodnoty na ktorych si zakladam. Ale ty nie si clovek, ehm ako to povedat, no proste cielovka...Fakt mam pocit, ze mas mentálnu výbavu ypsilovu a rozumna reč s tebou nejde. Na hovado len vacsie hovado plati, ale necakam ze v sebe najdes sebareflexiu.
Reagovat
Roger_Federer
Nemyslim, ze mas nato posuzovat a skatulkovat.
Chapu, ze stejne jako me se casto nelibi tvoje, se tobe nelibi moje komentare, to co si myslim, a davam to najevo :)
No, v poslednich mesicich si klesl hodne pod uroven, kterou sis tady snazil drzet..
Vzdycky ses snazil "tvarit" jak moc jsi nadveci, pichlave poznamky;)
Prestan furt brecet..ovecko.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Len či ovcou skor nebude ten, čo fandí mainstreamovo a nie ten čo ide proti prúdu...A este to zaklincujes, ze si bez hanby zadelíš meno tenistu do nicku, jak ten najvacsi nerozmyslajuci dobytok :)..Ale na to by si potreboval mat inteligenciu prasaťa, aby ti to došlo,
Reagovat
spaniel
Lol Nadal neni mainstream? Ty trdlo :D
Reagovat
spaniel
Teda ne trdlo, ale prase :D
Reagovat
Franky
No toto meno forehand :D odpadol som ty velky tenista ...alebo naznacujes tym ten super uder svojho idola?
Reagovat
spaniel
Je to tydyt. Podle nej forehand neni zapreni vlastniho ja. A dojde mu zvlastni ze si nekdo da na tenisovem foru nick podle oblibeneho hrace. Takovy mimonek jak jeho idol.
Reagovat
Franky
strasne prehladny su ti Rafovci..taky jednoduchsi ludia s obrovskym sebavedomim trpiacich nadradenostou nad ostatnymi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale si si s Frankym pokecal. Konecne si nasiel seberovneho co?..:)

Vrane k vrane...
Reagovat
spaniel
Hezky vlastnak. Vsadim se totiz ze mene nez ty ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdiel oponovat a drukovat si s nim, ze áno.

Preto vrana k vrane, blik blik :)
Reagovat
spaniel
Kdyz ma pravdu...neni o cem. Jen uplny zabednenec bude nesouhlasit jen kvuli osobe.
Reagovat
steve79
Novak hrál opravdu velice špatně. Takhle zle jsem ho nikdy hrát neviděl. Podle měl návrat o měsíc odložit a pořádně potrénovat nebo začít na nějakém menším podniku.
Reagovat
Tuttovka
Musím se přiznat, že včera jsem viděl velmi smutný zápas. Na začátku to byla euforie. Daniel dělal chybu za chybou a Nolemu to tam docela padalo. Pak se soupeř dostal do pohody a Nole začal prohrávat dlouhé výměny, které většinou vyhrával po celou svojí kariéru. Pak na konci chodil jako tělo bez duše. Možná mu došlo, jak těžký bude návrat mezi ty opravdu nejlepší. Mockrát jsem ho takhle rezignovaně hrát neviděl. Vždycky dokázal bojovat do posledního fiftýnu. Moc bych si přál, aby se vrátil a hrál opravdu dobře, ale včera mi ho bylo spíš líto a přál jsem si konec zápasu.
Reagovat
Kozoroh
Djoker včerejší utkání nezvládl mentálně. Dobře odstartoval zápas a dostal se do vedení 5:2 v prvním setu, ale vinou herní nejistoty o první sadu přišel a zápas nabral jiný směr. Nemuselo dojít na trapný třetí set, který Novak očividně vypustil. Nebyl na IW připraven. Měl by zvážit účast v Miami.
Reagovat
Ma3ek
ked to berie ako prípravu a tréningové zápasy tak nech hrá už nemá komu čo dokazovat všetci vieme že ked bude zdravý a vo forme tak sa vráti tam kam patrí
Reagovat
Ondra979
tak ja to treba nevim..to je zase to "keby coby" proste je videt, ze navrat treba i do top 5 nebude vubec jednoduchy a treba se taky nemusi povest. Nole hral nekolit let neuveritelnou porci zapasu a vybralo si to svou dan. Ac uznavam, ze na okruhu chybi, tak o to vice je treba ocenit Rogera co dokazal :) . A Nolemu navrat preju - ale bude si muset dobre vyhodnotit, jestli uz se na to opravdu citi jak fyzicky, tak mentalne
Reagovat
turista
Novak Djokovič je poměrně krátce po té operaci. Je pochopitelné, že se už nemohl dočkat. Ale protože je nerozehraný, tak se necítil na kurtu jistý a zápas se změnil v Novakovo trápení. Jednou to trápení skončí a Novak bude zase vyhrávat. Potřeboval by zkušenosti Rafy Nadala s návraty. Ten má know-how jak se úspěšně vrátit po úrazu nebo po nemoci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tak sleduji, tak návraty kluci trošku nezvládli. Všichni si mysleli, že si dají půl roku relax u bazénu a vrátí se jako Roger ve velkém stylu.

Zatím ale ve velkém stylu dostávají všichni naloženo. Wawrinka je mimo úplně, Nole se včera odrovnal na dalších X měsíců a Rafa uhrál 60% jednoho turnaje a je mimo taky.

Otázka zní, zda někdo z nich bude schopen o návrat do podobné formy. Rogerovi se povedlo něco fenomenálního a ne, že si tímto rozhodnutím dát si pauzu odpočinul, ale zároveň namotivoval ostatní kolegy, aby to zkusili taky a tímto je perfektně strategicky odrovnal. Je to GOAT :)
Reagovat
Franky
haha tak som sa nato nedival ale nieco v tom bude :D kazdy si vzal priklad a videl uz vitazne snury a realita? trapenie na trapenie :)
Reagovat
annah
Hezky řečeno, i když asi není pravda, že by si dávali půl roku relax u bazénu. Spíš si zblízka přičichli ke skalpelu chirurgů... "Relaxovali" nedobrovolně...
Reagovat
smazaný uživatel
Hrac, ktory nie je najlepšim hracom svojej doby, nemoze byt goat. Pretty simple, mate ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Extremne uspechany navrat... mozna by nam Kozoroh mohl podat nejake stats. hracu, kteri sotva slezli z operacniho salu a uz uz se hnali na kurt... podle mne jich moc nebude:) Ale prehled tedy o tom nemam...

Nole bude v cajku podle me tak v lete, tedy pokud do te doby si ten loket, nebo s cimto marodi nezrujnuje...
Reagovat
George_Renel
Mě včera zarazila ta jeho rezignace. Ve 3. setu již totální.
Reagovat
smazaný uživatel
Když někdo prohrává, tak se špatně hledá motivace.
Reagovat
Pe3k
Byl to malý zákrok.
Reagovat
Ma3ek
Toto ma nepotešilo aj ked fandím Rafovi hlavne nech je zdravý formu nabere časom... Myslím že všetci sme hladní po velkých zápasoch a bez Noleho Rafu Andyho Stana Keia Milosa sa takých zápasov nedočkáme..
Reagovat
Franky
Kei a MIlos? :D to su darcovia finalovych zapasov...
Reagovat
Ma3ek
Ale kvalita štvrtfinale snimi je neporovnatelne vačšia ako s Rublevom alebo Khachanovom :)
Reagovat
Mayo
Miloš by sa mal dať na basketbal. To najlepšie v tenise má už dávno za sebou ale furt to je v pohode, napr. taký futbalista Krkic ten mal to najlepšie za sebou už keď mal 20 rokov :D
Reagovat
Marduch
nová doba, ujo Mayo postnul relativně věcný příspěvek :D
Reagovat
Mayo
No nebol by som si tak istý.
Reagovat
Roger_Federer
Bee,bee :)
Reagovat
Luke_Rosol
béé béé
Reagovat
smazaný uživatel
Hello, Roger Federer, ovca vsetkych nickov, ozvi sa :)
Reagovat
Marduch
Chápu Noleho. Ktery GS šampion by se chtel tri hodiny tahat pres shody s japonskym kvalifikantem. Tak to zkrátil na dve..
Reagovat
Dobry-den
Přesně tak, takticky pošetřil síly.
Reagovat
Fandina
Rogíí potěšil, hezky vyhrál v dohrávce nad Delbonisem a druhý set v TB zakončil MB z hezké otočky u sítě.
Reagovat
a.magerova
No nervíky to dnes byly, Rogere.
Reagovat
spaniel
Delbonis hrál skvěle, bylo to hodně těžké.
Reagovat
a.magerova
Jj, nebýt na druhé straně Roger, tak bych mu dnes i fandila...
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat. Tak příště Nole.
Reagovat
a.magerova
Tak tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Este tri mesiace a budu to uz presne dva roky, co Djokovic nic nevyhral.

Na druhu stranu taky Federer tahal 5-ročnicu, taký prepadák Nole nezaznamená.
Reagovat
spaniel
Ty jsi zoufalec p
Reagovat
Fandin
Novak by si měl asi vzít příklad z šampióna z Malorky a začít objíždět bezvýznamné turnaje v Latinské Americe, aby něco vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
5 rokov bez GS su faktom, moji drahí fanatickí priatelia.

V Latinskej Amerike bol Rafa naposledy snad pred 3 rokmi. Na karnevale.
Reagovat
Franky
No Rafove 3 roky 14-17 boli tiez slusnym paberkovanim taze sklapni zumpa...nevraviac o jeho 'vyhrach' na tvrdych povrchoch do US17
Reagovat
Franky
opat vylieza aby upozornovala na svoj smrad plny nenavisti
Reagovat
dorons
Tak s tim rozdilem,ze RF nevypadaval s hracem druhe stovky a nejake tisicky i vyhral a byl i ve finale GS. Nevypada to,ze by se Djokovic byl schopen vratit na predchazejici uroven. Myslim,ze mu odzvonilo.
Reagovat
Labi
Byt tebou tak se ve faktech moc nehrabu, rozbolela by te hlava.....jojo a po 5 letech v duchodcovskem veku nekolikrat po sobe spraskal Rafu jak spinaveho psa
Reagovat
peRFect
+1 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Praskánie ako špinaveho psa na kurte?..

Labi, naozaj sa chces na túto tému bavit, naozaj?..

:-)))
Reagovat
Ondra979
jen tak dal kolego, my se bavime :)
Reagovat
peRFect
Povolit, přitáhnout. Kde jsou ty tvý oblíbenci dneska? Rozsypaný jak pouťový hračky a ty se budeš ohánět "5-ročnicou". Jak slaboduché a krátkozraké. Zranění nepřeji nikomu, ani Jugošovi, ale je to jen výsledek jejich (společně s Rafou) hry. Víc prostě není možné fyzicky zvládnout. Oba se ještě vrátí, ale už jen ve svém vlastním stínu. Musí být pro celou tour dost frustrující, když Roger prohlásí, že za svůj návrat vděčí mimo jiné tomu, že přestal tak usilovně trénovat a začal si více užívat rodiny. Zbytek dřou jak koně a stejně to něj nestačí :-)
Reagovat
Kozoroh
Mohl by sis odpustit zneužívat Novakovo trápení k Rogerově dehonestaci!
Reagovat
Franky
od tejto spiny nic take necakaj..moralny uboziak
Reagovat
smazaný uživatel
Veď sa pozri, skáču ako čertíci zo škatulky. Jeden fanatik po druhom :)
Reagovat
spaniel
Co ten tvuj? Uz zas mu Monaco natrhl prdeI? Takto toho moc nenahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Netusim, moc to teraz nesledujem. Posledny zapas co som videl bolo finale v Australii. Az tak strasne nezaujimave ATP momentálne je. Ale chápem, ze toto je vase obdobie fanatici. V Období temna vám vzdy isla karta :)

Monaco, neviem ako sa má. Ale ako skryty homosexuálnsi moze najst partnerku na oko, deti vyriesi umelym oplodnenim. Ale pozor na dvojicky, sanca je 1000-nasobne vyssia!..:)
Reagovat
spaniel
Tak si to udelal ty? :D
Btw vis kdy bylo obdobi temna? 2010 a 2013, kdy GS vyhraval jeden na steroidech. Temne obdobi tenisu, ostudne..
Reagovat
Roger_Federer
Ne ze jenom vyhraval, jeste to tutlaji a z fanatickych fanousku zmineneho hrace delaji ovecky privazane za vozik a chodici kolem kolotoca.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist