Dlouhý postoupil do hlavní soutěže v Torontu

21. 7. 2008, 21:22
Aktuality 0
ATP TORONTO - Český tenista Lukáš Dlouhý v dnešním kvalifikačním zápase porazil Dustova z Uzbekistánu a v Torontu si tak zahraje v hlavní soutěži. Teprve podruhé v této sezoně. V Kanadě už bylo rozehráno i 1. kolo. Postup si stihli vybojovat Gasquet, Wawrinka a Kiefer. Následně program prvního dne narušil déšť.
Lukáš Dlouhý

Lukáš Dlouhý nejprve v sobotu porazil George Bastla a druhý den se měl utkat s Uzbekistáncem Farrukhem Dustovem o postup do hlavní soutěže. Celý nedělní program však zrušil vytrvalý déšť. Den pauzy českému tenistovi prospěl. V úvodu dnešního zápasu sice soupeři nabídl 7 brejkbolů, z nichž jeden nedokázal odvrátit, ale od pátého gamu už na kurtu jasně dominoval rodák z Písku a po výhře 6-3 6-2 postoupil podruhé v sezoně do hlavní soutěže.

Pětadvacetiletý český tenista Lukáš Dlouhý před sezonou plánoval útok na první světovou stovku. Podřídil tomu i úspěchy ze čtyřhry, když ukončil spolupráci s deblovým partnerem Pavlem Víznerem. Jenže představa a realita od sebe mají někdy hodně daleko. Dlouhý si za první polovinu letošní sezony zahrál pouze jeden zápas v hlavní soutěži - už v lednu prohrál na Australian Open s Andym Roddickem.

V kvalifikacích na French Open ani Wimbledon neuspěl. Na turnajích série Masters se do hlavní soutěže pokoušel prokousat v Indian Wells a v Miami, ale ani zde sítem kvalifikace neprošel.

Tři tenisté před dešťovou pauzou postoupili do 2. kola
Ještě než v Torontu začalo pršet, dokázali do 2. kola postoupit tři tenisté. Devátý nasazený Švýcar Stanislas Wawrinka si ve dvou setech poradil s Italem Simonem Bolellim a ve druhém kole narazí na vítěze utkání Safin - Querrey.

Větší potíže měl v úvodním kole Richard Gasquet. Desátý nasazený Francouz ve druhém setu se svým krajanem Michaelem Llodrou dvakrát ztratil servis a o svém postupu tak musel rozhodnout ve třetí sadě.

Uspěl i nenasazený Němec Nicolas Kiefer, který po dvou vyrovnaných setech porazil domácího Mardyho Fishe.

ATP MASTERS SERIES TORONTO (Kanada, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - pondělí:

Dvouhra - 1. kolo:
Wawrinka (9-Švý.) Bolelli (It.) 6-4 7-6(4)
Gasquet (10-Fr.) - Llodra (Fr.) 6-2 4-6 6-3
Kiefer (Něm.) - Fish (USA) 7-5 7-6(4)

Dvouhra - kvalifikace, 2. kolo:
Dlouhý (ČR) - Dustov (Uzb.) 6-3 6-2
Clement (Fr.) - Falla (Kol.) 5-7 6-3 6-2
Golubev (Rus.) - Bopanna (Ind.) 7-6(5) 6-7(0) 6-4
Young (USA) - Soeda (Jap.) 6-3 6-2
Björkman (Švé.) - T.Johansson (Švé.) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist