Dlouhý s Paesem vyhráli čtyřhru na French Open

6. 6. 2009, 19:59
Aktuality 12
Český tenista Lukáš Dlouhý společně s Indem Leanderem Paesem vyhráli na French Open čtyřhru. V dnešním finále třetí nasazená dvojice porazila Wesleyho Moodieho s Dickem Normanem 3:6, 6:3 a 6:2. Dlouhý se tak stal po Jaroslavu Drobném (1948), Tomáši Šmídovi (1986) a Danielu Vackovi (1996, 1997) teprve čtvrtým českým vítězem čtyřhry na Roland Garros.

"Ani nevím co říct, nikdy jsem na grandslamu nic nevyhrál," řekl Dlouhý při ceremoniálu na dvorci. "Díky moc Leanderovi a všem, kteří mě podporovali," dodal šestadvacetiletý český tenista.

Česko-indickému páru nevyšel vstup do utkání, prohrával 0:3 a ztracený brejk už zpět nezískal. Paes dostal od Belgičana Normana, v 38 letech nejstaršího finalisty grandslamové čtyřhry, míčem do nosu, ale mohl pokračovat v utkání. Druhý set naopak vyšel Dlouhému s Paesem a o titulu rozhodla třetí sada.

V té se opět dařilo Dlouhému s Paesem, kteří skoro dvoumetrové soupeře eliminovali technickou hrou. Spolupráce Dlouhého s Paesem začala loni právě v Paříži. Hned se jim začalo dařit a nyní po dvanácti měsících skončili v radostném objetí po titulu. Dlouhý tak proměnil svou čtvrtou finálovou účast v zisk prvního grandslamového deblového titulu. Předloni dvakrát neuspěl s Pavlem Víznerem a minulý rok na US Open s Paesem.

V Paříži se z titulu ve čtyřhře naposledy radoval Daniel Vacek s Jevgenijem Kafelnikovem, kteří v roce 1997 obhájili titul. Paes stál také u posledního českého deblového triumfu na grandslamu, před třemi lety vyhrál US Open spolu s Martinem Dammem.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem - na letošním RG dělal Rogerovi tréninkového sparringpartnera právě náš Dlouhý! A doufám, že to také Rogerovi zítra vyjde!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mě poser na holý záda! to už by bylo aby to nebylo.
Reagovat
a.magerova
http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis-french-open-2009/74877/dlouhy-federer-mi-rika-jak-se-mas.html
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo..a zítra etě Fedex a máme to :)
Reagovat
a.magerova
Souhlas :-))
Gratulace veliká !!!
Reagovat
smazaný uživatel
hele a už sme dali taky Fedexovi české občanství?
Reagovat
smazaný uživatel
nee já to beru z mýho pohledu,komu fandím..
Reagovat
smazaný uživatel
nooo já vím, ale mohli bychom ho už uznat za svého :-) Jinak gratulace Dlouhému s Paesem - jsou to borci.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo souhlas,ani sem nečekala že by mohli vyhrat:)
Reagovat
smazaný uživatel
no když už dali ty nestory a zimončiče, tak si to právem zaslouží, stejně jako zítra pan perfektní! Nechť!
Reagovat
smazaný uživatel
..to ja zaz tolik čtyřhru nesleduju..joo zítra Go Fedex:):)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist