Do 2. kola na challengeru Liberci postoupili Lehečka, Macháč, Vrbenský, Šafránek a Nouza

29. 7. 2019, 22:52
Aktuality 1
CHALLENGER LIBEREC - Pět z osmi českých tenistů si dnes na challengeru v Liberci zajistillo postup do 2. kola. Dostali se do něj Václav Šafránek, Petr Nouza a mladíci Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a Michael Vrbenský. Nečekaně vypadl Adam Pavlásek.
Jiří Lehečka (© Prosperita Open)

Jako první z kvanta domácích tenistů vstoupil do antukového challengeru v Liberci Tomáš Macháč, který dokázal zaskočit papírového favorita. Osmnáctiletý český talent porazil 7-6 6-1 Němce Juliana Lenze, když od stavu 0-2 už ani jednou nepřišel o podání.
Vítěz wimbledonské čtyřhry juniorů Jiří Lehečka na Svijany Open začal výhrou 6-3 6-4 nad Bělorusem Uladzimirem Ignatikema. O vyrovnání svého maxima se 17letý Čech utká s desátým nasazeným Italem Robertem Marcorou.

Václav Šafránek v českém derby potvrdil roli favorita proti Vítu Kopřivovi, kterého přehrál dvakrát 6-3. Ve druhém kole se semifinalista z let 2016 a 2017 dočká odvety za loňské vyřazení proti Portugalci Joau Dominguesovi (h2h 0-1).
Petr Nouza se
při premiéře v hlavní soutěži challengeru dočkal výhry, která mu spadla 'spadla do klína'. Český tenista sice v prvním setu utkání s favorizovaným Italem Moronim prohrával 4-5, ale soupeř mu v té chvíli vzdal. V dalším zápase třiadvacetiletý Nouza vyzve Brazilce Rogeria Dutru Da Silvu.

Jako pátý domácí tenista postoupil do 2. kola Michael Vrbenský. Devatenáctiletý Čech na úvod porazil 6-4 3-6 6-1 Argentince Andreu Collariniho, jenž je v žebříčku o 174 míst lépe postaveným hráčem, a úspěšně vykročil za obhajobou loňského čtvrtfinále.
Překvapivě zaváhal Adam Pavlásek, který prohrál dvakrát 3-6 s Egypťanem Karimem-Mohamedem Mamúnem a stejně jako v předchozích třech letech skončil hned v 1. kole.
David Poljak skončil v Liberci stejně jako v červnu v Prostějově v prvním kole po debaklu se Slovákem Alexem Molčanem. Dnes na severu Čech prohrál jednoznačně 1-6 1-6.

• CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 46.600 eur
pondělní výsledky (29. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Ignatik (Běl.) 6-3 6-4
Macháč (ČR) - Lenz (Něm.) 7-6(4) 6-1
Šafránek (ČR) - Kopřiva (ČR) 6-3 6-3
Nouza (ČR) - Moroni (It.) 4-5 skreč M.
Vrbenský (ČR) - Collarini (Arg.) 6-4 3-6 6-1
Mamún (Eg.) - Pavlásek (ČR) 6-3 6-3
Molčan (SR) - Poljak (ČR) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gigin
Gubla, Kokki. To je mi ale ráníčko po dlouhé době..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist