Do finále Next Gen ATP Finals v Milánu postoupili Australan De Minaur a domácí Sinner

8. 11. 2019, 23:11
Aktuality 2
NEXT GEN ATP FINALS - Na divokou kartu startující Ital Jannik Sinner a nejvýše nasazený Australan Alex De Minaur postoupili do finále Next Gen ATP Finals v Milánu. Domácí Sinner si dnes poradil se Srbem Kecmanovičem, De Minaur porazil Američana Tiafoea a zajistil si finálový reparát.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner letos vyhrál dva turnaje Futures, dva challengery a nyní útočí na triumf na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let. Na domácím Next Gen ATP Finals v Miláně, kde startuje díky divoké kartě a byl jediným náctiletým účastníkem letošního ročníku, postoupil do finále. 

Poté, co s bilancí 2-1 vyhrál skupinu, si osmnáctiletý Ital v dnešním semifinále poradil 2-4 4-1 4-2 4-2 se Srbem Miomirem Kecmanovičem

"Jsem šťastný, protože tady hraju skvělý tenis. Myslím, že jsem si postup do finále zasloužil a doufám, že na zítra ještě najdu dostatek sil," řekl Sinner, který se minulý měsíc v hale v Antverpách stal nejmladším semifinalistou turnaje ATP od roku 2014.


O titul si Sinner zahraje v sobotu proti dvacetiletému Alexi De Minaurovi. Nejvýše nasazený Australan v Milánu vyhrál i svůj čtvrtý zápas, když v semifinále přehrál 4-2 4-1 0-4 4-2 Američana Francese Tiafoea.

Vítěz tří letošních turnajů ATP De Minaur se do finále Next Gen ATP Finals dostal i při svém druhém startu a znovu bez jediné porážky. Loni ve finále podlehl Stefanosu Tsitsipasovi, pokud se mu letos podaří reparát, jako neporažený šampion by získal prémii 429.000 dolarů.

• NEXT GEN ATP FINALS, MILÁN 2019 •
Milán / Itálie, tv. povrch / hala, 1.397.400 dolarů
páteční výsledky (08. 11. 2019)
• Semifinále •
De Minaur (1-Austr.) - Tiafoe (2-USA) 4-2 4-1 0-4 4-2
Sinner (8-It.) - Kecmanovič (5-Srb.) 2-4 4-1 4-2 4-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
vlani Digi vysielal tento turnaj, upadaju... stream sledovat nebudem, Janicka Sinnera by som si rada pozrela, mozno spolu so Shapom /kvitujem, ze sa nezucastnil, nepotrebuje to/ v buducnosti asi moji dvaja oblubeni hraci, kazdy inym sposobom.....DeMinaura asi nie, hra tam uz treti rok, ale za mna to nie je pre neho cesta.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist