Do finále Rogers Cupu v Montrealu postoupili Zverev a Federer

13. 8. 2017, 09:09
Aktuality 111
ATP MONTREAL - Ve finále turnaje Masters 1000 v Montrealu dojde na souboj generací. Již devět utkání neporažený dvacetiletý Němec Alexander Zverev v něm vyzve šestatřicetiletou švýcarskou legendu Rogera Federera. Zverev v semifinále zastavil domácího Shapovalova a útočí na 5. letošní titul, Federer si poradil s Nizozemcem Haasem a může získat dokonce již 6. titul v sezoně.
Alexander Zverev

Hvězda Alexandera Zvereva se letos naplno rozzářila. Dvacetiletý Němec patří mezi nejúspěšnější hráče roku 2017, což potvrzuje i na začátku US Open Series, během které vyhrál všech devět utkání, což je jeho nejdelší vítězná série.

Minulý týden dvacetiletý Němec triumfoval na podniku ATP 500 ve Washingtonu a nyní se mu daří i na turnaji Masters 1000 v Montrealu. V prvním zápase přežil tři mečboly proti Gasquetovi, další tři soky už porazil ve dvou setech.  

Po Kyrgiosovi a Andersonovi si v sobotním semifinále poradil s domácím Denisem Shapovalovem. Osmnáctiletého Kanaďana, který senzačně vyřadil Juana Martína Del Potra či Rafaela Nadala, v prvním vzájemném střetnutí porazil 6-4 7-5.

Zverev měl utkání skvěle rozehrané a po brejku v úvodu druhé sady vedl 6-4 a 1-0. Pak sice poprvé přišel o podání a za stavu 3-4 a 0-40 čelil třem brejkbolům, ale získal sedm míčků v řadě a po využití třetího mečbolu v dramatickém závěrečném gamu rozhodl o postupu do již šestého letošního finále.

"Řekl jsem mu, že tu odehrál skvělý turnaj, aby si z dnešní porážky nedělal těžkou hlavu. Že tohle byl jen první z mnoha zápasů, které proti sobě budeme hrát. Doufám, že nás čeká spousta dalších velkých zápasů - na grandslamech, ve finále turnajů. Jen jsem mu řekl, že tohle je jen začátek," uvedl Zverev.

Zverev se může stát teprve šestým aktivním hráčem po Federerovi, Nadalovi, Djokovičovi, Murraym a Tsongovi, který má na kontě víc jak jeden titul z turnajů Masters 1000. Letos vyhrál už 45 zápasů, čímž vyrovnal své maximum z loňska. Víckrát (47krát) letos zvítězil jen Nadal.

Zverev je letos ve finále pošesté a čtyřikrát z něj odešel jako vítěz. Jedinou porážku v něm utrpěl v červnu na trávě v Halle s Rogerem Federerem (h2h 1-2), proti kterému se v Montrealu dočká finálové odvety. Proti vítězi 19 grandslamů bude usilovat o svůj celkově 6. titul, z toho druhý z turnajů Masters.

"Myslím, že Roger bude favoritem. Hraje úžasný tenis. Vyhrál skoro každý turnaj, který letos hrál. Cítím, že hraju také dobře, ale letos jsem hrál pětkrát ve finále a čtyři jsem vyhrál. Prohrál jsem pouze právě s Rogerem, proto bude favoritem," uvedl talentovaný Zverev.

"Dvacetiletého hráče ve finále Masters nevídáme příliš často. Snad jen s výjimkou Andyho, Novaka a Rafy, když se drali vzhůru. Asi ani já jsem v tomhle věku takových výsledků nedosahoval. Myslím, že je to pro tenis velmi vzrušující," řekl Federer na adresu Zvereva.



Federer v sobotu porazil 6-3 7-6 třicetiletého Nizozemce Robina Haaseho, který hrál ve svém největším semifinále kariéry. Favorizovaný Švýcar ztratil po svém podání jen devět míčků a trefil 28 winnerů. Drobné potíže měl jen v závěru, kdy v tie-breaku neudržel vedení 4-1 s dvěma minibrejky v zádech a soupeři dovolil otočit na 4-5. Mečbol však Haasemu nenabídl.

"Jsem šťastný, moc šťastný, že jsem opravdu zdravý a v takovém stavu jdu do finále. Neplýtval jsem energií, byl jsem schopný hrát krátké výměny. Na síti jsem hrál čistě, soustředil jsem se a hrál jsem čím dál lépe," pochvaloval si spokojený Federer.

Také Federer je letos ve finále už pošesté a zatím v něm dokázal pokaždé uspět. V Montrealu je ve finále poprvé po deseti letech a podruhé v kariéře, letos má šanci turnaj poprvé vyhrát. Rogers Cupu už ovládl v letech 2004 a 2006 v Torontu.

Na grandslamech a turnajích Masters letos šampion z Australian Open a Wimbledonu odehrál 29 zápasů a všechny vyhrál. Celkově má v této sezoně bilanci 35-2, když obě porážky utrpěl po nevyužití mečbolu proti soupeři mimo Top 100 - v únoru v Dubaji podlehl Rusu Donskému, v červnu na trávě ve Stuttgartu neuspěl proti domácímu Haasovi.

Po suverénních triumfech na trávách v Halle a ve Wimbledonu švýcarský tenista neprohrál už 16 utkání v řadě, což je jeho nejdelší série od roku 2012. Jediný set během této šňůry prohrál ve čtvrtek s Davidem Ferrerem.

Otec čtyř dětí Federer v Kanadě útočí na celkově 94. titul, kterým by se vyrovnal historicky druhému Ivanu Lendlovi. Nejvíce turnajů (109) vyhrál Jimmy Connors. Z podniků Masters 1000 může Federer vybojovat 27. trofej, lepší jsou jen Rafael Nadal a Novak Djokovič, kteří mají z Masters po 30 titulech.

Devatenáctinásobný grandslamový vítěz Federer se za osm dní může vrátit na post světové jedničky. Pokud v Montrealu dokáže poprvé triumfovat, bude příští týden v Cincinnati potřebovat stejný nebo lepší výsledek než Rafael Nadal. Naposledy byl v čele žebříčku v listopadu roku 2012 a celkově v něm strávil rekordních 302 týdnů.

"Hraju tenis, abych vyhrával tituly. Každý titul mi dodá další dávku neobyčejného vzrušení. Vždycky jsem říkal, že být první na světě není tolik důležité, jako vyhrávat turnaje. Ale mám štěstí, protože teď je na dohled oboje," řekl Federer. "Lendl je legenda tenisu. Dosáhl neuvěřitelných rekordů, byl extrémně konzistentní. Získal spoustu titulů a je fantastické, že jsem schopný dostat se na jeho úroveň."

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4.917.120 dolarů
páteční výsledky (12. 08. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (2-Švýc.) - Haase (Niz.) 6-3 7-6(5)
A. Zverev (4-Něm.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
Stan_Borowitz
měl jsem pravdu?
Reagovat
Denis92
Ak si vravel, ze sa zrani, tak hej..
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne se nezranil, ale necítil se úplně dobře, takže hrál tak, aby se zranění vyhnul. Viz níže.

Uvidíme.
Reagovat
Andrew89
Alex hral hodne dobre a titul si zaslouzi. Hraje moc pekenj tenis.:) gratulace
Reagovat
a.magerova
Reagovat
steve79
To vcera rikal, ze je fit.
Reagovat
a.magerova
Přesně tak... njn... :-/
Reagovat
steve79
I na returnu ma divne postaveni.
Reagovat
Denis92
Dufam ze Roger nepride o USO. To by bola velka skoda..
Reagovat
kada.tom
to by byla naopak velká sláva :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chudáku!
Reagovat
Labi
bud je zraněný nebo se na to prostě vys..., doufám že to druhé
Reagovat
Andrew89
nebp je Alex hraje fakt dobre:)))
Reagovat
Labi
pokud se na to díváš, tak Rogerův výkon je hodně odevzdaný, to jak hraje Zverev je teď jedno, takhle by ho porazil i Rosol
Reagovat
Lunej..
takové smutné finále.
Reagovat
Andrew89
ted jen dopodavej Alexi!
Reagovat
Denis92
Obavam sa, ze Rogera chytil chrbat..
Reagovat
Franky
aj ja mam ten dojem na poslednom geme na podani mal divne postavenie...to by bola obrovska skoda!
Reagovat
Denis92
To zacalo ovela skorej. Asi kd stavu 2-2 v 2sete uz na servise isiel do toho slabsie a podaval ako na rozcvicke. Posledne dva gemy na returne len stal vyatrety a hned to palil..
Reagovat
Franky
sakra...to je zle znamenie..
Reagovat
Roger4EVER
Nezdá se Vám, ze Rogerovi něco je? Zejména při podání mi to přijde
Reagovat
Labi
....na break pointech je Roger tragicky, celkově hodně jednoduchých chyb, servis nic moc....
Reagovat
Franky
musi hrat Zverevovi nizke lopticky lebo vysoke secko zabija..
Reagovat
Labi
stačí ho dostat na síť ikdyž to doběhne, tak tam je zase Zverev špatný, s tou jeho výškou to je logické
Reagovat
Franky
uz nic problem bude asi inde...Roger odovzdany dnes..
Reagovat
Andrew89
Alexi!:)
Reagovat
Franky
Je uz v prdeli...Tomu Alexovi tam snad spadne secko!!
Reagovat
a.magerova
No... mladý se toho nebojí... :-/
Reagovat
aligo
nevíte jestli bude stream na YB? :))
Reagovat
Lunej..
mi připomíná vzhledově Rosola :)
Reagovat
insanezy_
Rafa > Fedex
Reagovat
a.magerova
Dneska... :-P
Reagovat
insanezy_
Obecne, ale man je rad oba
Reagovat
a.magerova
Kterého víc?
Reagovat
insanezy_
Hadej :D
Reagovat
a.magerova
Z mého pohledu TOHO druhého... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :D, další co ignoruje fakta a čísla :D
Reagovat
insanezy_
Neignoruju ale krasu a silu
Reagovat
Pe3k
Jj pleš a but picking, just beauty...
Reagovat
Franky
:DDDDDDD
Reagovat
insanezy_
60kilova sracka jako ty nemuze ty pumply bicacky ocenit
Reagovat
Franky
tie napichane asi myslis ze? :D
Reagovat
insanezy_
Franto ty budes asi taky chcipacek, protoze syntohllvy pracky vypadaj ale uplne jinak. Takovy lidi jakoz y vedej o silovejch sportech uplny lejno.
Reagovat
Franky
kto tu hovori o synthole magoris? tabletky a ihly nemusia byt syntholove si tiez zisti nieco o tom...existuju veci o ktorych obaja nemame ani pary co sa beru medzi sportovcami...a Nadal urcite nieco bere na vydrz a pod...
Reagovat
smazaný uživatel
3 nevyuzite brejky ve tretim setu, z 0:40 na shodu... snad to nebude mrzet...
Reagovat
smazaný uživatel
no a uz to mrzi, hned nabidl genius Juznemu take 3 brejky, no a Michal nevahal a hned tu nabidku vzal vsemi deseti...
Reagovat
gigin
Ani mi nemluv...
Reagovat
mahycek
Také předpokládám, že Roger na krev nepůjde, záleží na vývoji utkání, přece jenom v Cincinneti má větší šanci být výsledkově před Rafou. Ale, znáte to, když mu bude hodně věcí vycházet a tělo bolet nebude, nechte tam 1000 bodů. Dnes to asi bude na málo úderů u obouch hráčů. Přání ??? Aby se Roger nevystřílel před US OPEN. Ruku na srdce, kdo by před 12 měsíci tušil, co se tady bude dít ??? Šílené, vlastně velice příjemné až neuvěřitelné. Pojďme na to Rogere.
Reagovat
a.magerova
Prostě, větu: "Nechám tady v Austrálii všechno a jestli nebudu moct příštích pět měsíců chodit, nic se neděje." už letos nezopakuje, což je dobře... :-))
Reagovat
a.magerova
Ale zase... ;-)

https://pbs.twimg.com/media/DGc6l0-W0AEcc0f.jpg

Taky je zajímavé porovnat trofeje (mimo GS) tehdá a letos...

https://www.atpworldtour.com/-/media/images/news/2015-photo-upload/montreal-2015-final-murray-trophy.jpg
Reagovat
Kozoroh
http://www.atpworldtour.com/en/news/montreal-2017-sunday-final-preview

Pokud by dnes Fedex finále Montrealu prohrál, stále by měl věci ve svých rukou. K dosažení 1. místa by mu stačil zisk titulu. Pokud však v Montrealu uspěje, ale Cincinnati vyhraje Nadal, vládcem žebříčku by se stal Rafan.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Rafa v Cinci bude rad za 3.kolo
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že Roger nebude před USO riskovat zranění, takže to nebude rvát na krev. Buď to půjde relativně snadno, to znamená výborný servis a return a udrží Sašu pod tlakem, nebo to Roger pojme jako s Tommy Haasem ve Stuttgartu.
Reagovat
a.magerova
Jako jo, ale... jeden zápas od titulu.... raději bych byla, kdyby polevil v Cinci... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Fedex bude nejenom chtít vylepšit vyhlídky na No. 1, ale i vyrovnat Lendla v počtu ATP titulů. Kdyby se chtěl šetřit, tak do Montrealu ani nemusel letět.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neříkám, že se budeš šetřit, to ne, ale že duši na kurtu taky nenechá. Přece jenom 20 je víc než 27 a dokonce o hodně víc než 94...
Reagovat
Lina
Jenže tady ho dělí od titulu 1 zápas a na USO 7 zápasů a vyhrát 1000 taky není k zahození. Řekla bych, že lákadlo být již TOP 1, se nedá z hlavy vypustit.
Reagovat
Pe3k
Blbé je, že místo aby si synek odpočinul po snových úspěších v první půlce sezony, tak musí vyhrát dnes Masters, pak Cinci a ještě víc US open, pak budem chtít wtf a 1 na konci roku...
Reagovat
a.magerova
Jj přesně tak... a příští rok nejlépe vše obhájit a ještě hrát i na antuce.... začínáme být nenažraný...
Reagovat
Pe3k
Shapovolov at the press conference after Manarino's match:

"It's an honor knowing that Roger watched my match. I still get shell shocked and goosebumps when I see him in the locker room. He will always be my hero."
Reagovat
Rogers
Doufám, že to půjde hladce, aby to Roger nepřepálil. M*C*UO je velký ranec i pro "Železnýho dědka". Mohl si raději posychrovat 20.GS.
Reagovat
Kozoroh
Pokud Roger dnes vyhraje, tak Rafa může litovat toho, že nehrál v Hamburku. Nejen že se ochudil o titul, ale odmítnul 500 bodů, které by ho na několik týdnů katapultovaly na 1. místo. Takhle je reálné, že Andyho na trůnu bezprostředně vystřídá Roger, který si pak nahrabe další body a Rafa zůstane na ocet...

Věkový rozdíl mezi Rogerem a Sašou je 16 let. Stejné věkové rozpětí ve finále Masters turnaje bylo naposledy před 12 lety rovněž v Montrealu, kdy se střetli 35letý Agassi a 19letý Nadal. Rafan vyhrál ve dvou setech. V GS finále v otevřené éře je rekordním rozdílem 18 let mezi Rosewallem (*1934) a Connorsem (*1952), kteří se utkali ve finále W a USO 1974. Obě finále vyhrál Connors.

Fedex je favoritem a dle mých očekávání vyhraje, ale tak jednoduché jako v Halle to se Sašou mít nebude. Zkušenosti a velkolepá letošní výkonnost jsou však na Maestrově raketě.
Reagovat
Rogers
Rafa to má dobře spočítané určitě mu něco z těch 4000 kápne.
Reagovat
Franky
Tiez to vidim tak ze Rafa prezimuje na 2 mieste bez toho aby bol 1...
Reagovat
Kozoroh
Pokud Federer získá víc bodů, tak to Nadalovi bude na houby.
Reagovat
Kozoroh
Izy? Fedex bude o titul usilovat proti třetímu nejlepšímu hráči sezóny, pochybuju, že zápas bude jednoznačný tak jak v Halle.
Reagovat
a.magerova
My víme... Mayo je z jiné planety... :-))

Navíc Saša letos Rogera porazil na HC... nic nepodceňujeme.... ;-)
Reagovat
mkubis17
na bigpointech se ukázal rozdíl mezi Sašou a Denisem
Reagovat
Pe3k
Oba by se ale měli ostříhat!
Reagovat
a.magerova
Ježiši proooč ?!!!

To je snad nějaká úchylka doby či co.... posílat všechny k holiči, stačí že tam před Wimbledonem lezl Roger... :-P
Reagovat
Pe3k
Roger to přehnal, naštěstí ve finále to už vypadalo dobře, hlavně díky čelence... hodně mladých má dlouhé vlasy i Roger za mlada, Rafa, Lopez, Berdych vseci prostě. Ženám se to líbí, chápu, ale pro sport je to na nic. Potis se s tím, padá to do očí, musíš to furt upravovat, je to jen rušivý element, byť takový Borg to uměl nosit...Zverev to podle mě zanedlouho shodí, Denis to takhle bude mít dlouho.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak u těch mladých kluků je to v pohodě, ale ke starému chlapovi už přece jen víc sedí kratší střih...
Reagovat
a.magerova
To jo... ale tady se bavíme o aktivních tenistech čili né o "starých chlapech", takže mé nároky jsou vysoké... :-)))
Reagovat
Kozoroh
Mnozí starší pánové by nesouhlasili...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím... každému, co jeho jest...
Reagovat
a.magerova
Ono taky hodně záleží na tom, s čím dotyčný od přírody disponuje.... pokud má někdo hustý porost pak OK, ale pokud má jen pár "chlupů" na hlavě a pěstuje si z toho dlouhé háro, tak TO je děs, zvláště pokud má k tomu ještě i pleš... :-/
Reagovat
annah
To jo, první dojem z toho sestřihu byl děsný, ještě že vlasy rychle rostou. :-))) Snad už mu někdo řekl, ať to podruhé nedělá...Ale i on kdesi prohlásil, že má rád trochu delší sestřih.
Teď krátké vlasy vyvažuje strništěm. Možná se s někým vsadil, že se neoholí, dokud bude vyhrávat. Kéž by to dnes dopadlo!
A snad v Cinci nenastoupí zase v té miminkovské růžové. Jak může někdo něco takového obléct dospělému chlapovi? V Nike se asi zbláznili a Roger je v tom nechal. :-)
Reagovat
a.magerova
Hadry bude mít v Cinci stejné... ale na USO se chystá denní a noční BOMBA !!!
:-))

http://jpeg.cz/obrazek/gTAN
Reagovat
annah
Tak ta černobílá verze by se mi líbila moc!
I když nejlíp Legenderer stejně vypadá v oslnivé wimbledonské bílé!
Vůbec se mi nelíbilo letošní zelené triko v Miami, v Halle to zase napravili...
On teda vypadá ve všem dobře, ale růžovou prosím už radši neee!
Reagovat
a.magerova
Mně se zase líbí ta červeno/oranžovo-bílá varianta... mám ráda veselé barvy i na Rogerovi, ta Wimbledonská nuda (všeobecně) se mi moc nelíbí... třeba rok 2015 byl vyvedený nebo v červené vypadá taky super..... ;-)

https://www.perfect-tennis.com/wp-content/uploads/2015/12/All-Roger-Federers-Outfits-for-2015.jpg
Reagovat
annah
Tady má na sobě úžasnou barvu:
https://www.youtube.com/watch?v=P5vWnGa2Dvc
A ještě mluví hezky francouzsky. :-)
Reagovat
a.magerova
Jj moc pěkná... ale já ujíždím na těch řvavých.... :-))

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/01/19/24D576B200000578-0-image-m-31_1421662761175.jpg

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03/11/2686069100000578-0-image-m-82_1426088321537.jpg

http://cdn02.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2009/08/federer-usopen/roger-federer-us-open-look-06.jpg
Reagovat
annah
Jasně. Každému se líbí něco jiného. Já oranžovou nemůžu ani vidět. Jednou před lety jsem si doma oblékla darované oranžové triko a po dvou hodinách, co jsem se ošívala a bylo mi nepříjemně, jsem zjistila, že je to právě tím trikem. Sundala jsem ho - a to byla úleva!
Já když vidím, do čeho je většinou oblečený Wawrinka, tak jdu do kolen. Říkám mu papoušek nebo kanárek. V mých očích je to vrcholně nevkusné, přímo strašlivé...:-))))
Ale ať je Roger oblečený, v čem chce, hlavně ať hraje a je zdravý...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaká wimbledonská nuda? O žádné nevím...
Reagovat
a.magerova
Bílá bílá bílá bílá bílá.... a furt jen bílá bílá bílá....

A když to chce člověk oživit oranžovými podrážkami, tak ho nepustí na kurt... :-/

Ale chápu, žes po letošním Wimbledonském finále ještě tou bílou oslněn... jo v kombinaci se zlatem je TO super.... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to jen jeden turnaj v roce, tak to prostě nemůže být nuda. Je to změna a změna nikdy není nuda...
Reagovat
a.magerova
Jako jooo no... letos jsem díky tomu zlatému zarámování ani moc neremcala... :-)))
Reagovat
Kozoroh
Proč? Oběma jejich účes sekne.
Reagovat
Pe3k
Nesuhlas!
Reagovat
Lina
Jsi v menšině. :)
Reagovat
enka
Přesně !!!Je to hezčí než ti "kanadští dřevorubci" říznutý islámcem (vlasy nahoru,na stranu plnovous-fuj,hnusná móda. A má to každej dement.
Reagovat
Mayo
FedEx izy titul c. 94
Reagovat
Kozoroh
Izy? Fedex bude o titul usilovat proti třetímu nejlepšímu hráči sezóny, pochybuju, že zápas bude jednoznačný tak jak v Halle.
Reagovat
Pe3k
Suhlas!
Reagovat
Franky
Alex bude tazky oriesok a toto nieje povrch ako v halle..Je to 55:45 pre Roga mozno alee viac by som mu nedal pre dnesok..
Reagovat
Pe3k
No Roger není v nějaké oslnivé formě, což se úspěšném Wimbledonu dalo čekat, je sice favorit, ale jen lehký, Šáša si věří, je mladý a dravý. Fraud se musí vyhecovat na US open a nás ještě čeká Real slam Cinci ;(
Reagovat
Mayo
Zverev neni super.
Reagovat
Pe3k
Yaky ye mayo?
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/fALFsz0pxK0
Reagovat
smazaný uživatel
Kvido Pella vyhral antukovy turnaj v Kolumbii. Skvela priprava na USOpen, ta rychlost povrchu je hodne identicka...
Ocekavam samostatny clanek:)))

Kolumbie byl jasny plan... 19 cervence na setkani s Juanem se jasne domluvilo.... Kvido Kolumbie, Juan Cincinnati...Juan Kvidovi Kolumbii nejen doporucil, kvuli rychlosti kurtu, ktery tam testoval drive, ale take mu zadal plan vitezstvi, coz Kvido splnil.

Kvido s poharem:
https://pbs.twimg.com/media/DHFLc2MWsAA5LJJ.jpg

Dulezita schuzka 19 cervence v Buenos Aires s Juanem...
https://pbs.twimg.com/media/DFHYKDAXsAEbJiy.jpg

https://twitter.com/jorgeviale/status/887728309517398016
Reagovat
a.magerova
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/bf/26/0c/bf260cee662850e67e53101e880bf22b.jpg
Reagovat
Roger_Federer
Vekovy rozdil 17 let..:)
Reagovat
Kozoroh
16 let, dokonce necelých.
Reagovat
a.magerova
Čili 15.... ;-)
Reagovat
Pe3k
Prakticky jsou stejně staří...
Reagovat
a.magerova
No... Saša je v dubnu a Roger až v srpnu... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
LOL
Reagovat
janek_da
jsem nevěděl, že jsi takový detailista
Reagovat
Franky
Forehand dufam ze si nezabudol vyplnit anketu na boku stranky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V tuto chvili je situace takova:
Rafael Nadal (87 / 17%)
Roger Federer (426 / 83%)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist