Do finále Tenisové extraligy postoupily kluby I. ČLTK Praha a překvapivě Přerov

16. 12. 2019, 21:11
Aktuality 4
TENISOVÁ EXTRALIGA - O titul v Tenisové extralize se utkají úřadující mistři z I. ČLTK Praha a překvapivě Přerov. Tým z pražské Štvanice vyhrál skupinu v Říčanech a ve stejné hale bude ve středu bojovat proti Přerovu, jenž postoupil do finále na úkor domácího Prostějova po výhře nad favoritem 5-4.
Přerov (© tenisovaextraliga.cz)

Tenisté I. ČLTK loni ukončili kralování Prostějova a zlaté medaile získali po 28 letech. Letos po vydřeném vítězství nad Spartou Praha zdolali v semifinálové skupině v Říčanech jihlavský Spartak jasně 5-1.

V sobotu vybojovali vítězství až v rozhodující čtyřhře. Jonáš Forejtek se Slovákem Martinem Kližanem udolali sparťanskou dvojici Lukáš Rosol a Chorvat Borna Čorič 6-1 6-7 a 10-8.

Dnes na závěr skupiny štvanický tým přehrál Jihlavu snadno 5-1. O poslední bod se postaral opět Kližan, když přehrál Belgičana Nielse Deseina 5-7 6-4 6-2. Oporami I. ČLTK vedle Kližana a Forejtka jsou Karolína Muchová a Tereza Martincová.

Přerov nejprve zdolal Oázu Říčany 5-4 a dnes proti Prostějovu dokonal překvapení polsko-německý pár Kamil Majchrzak s Timem Puetzem, kteří porazili české tenisty Zdeňka Koláře s Daliborem Svrčinou 6-4 3-6 10-2.

Prostějovu, patnáctinásobnému mistrovi, chyběly očekávané body české jedničky Jiřího Veselého. Úvodní duel proti Říčanům kvůli zdravotním problémům vynechal a dnes vzdal po třech gamech Majchrzakovi.

"V pátek jsem si poranil krk, zablokoval jsem si trapéz. Do dneška se to nezlepšilo a nebylo v mých silách předvést důstojný výkon. Z tohoto důvodu jsem uznal za vhodné, že bude lepší odstoupit," řekl Veselý Tenisovému světu.

Do semifinále zasáhly v barvách Jihlavy i talentované sestry Fruhvirtovy. Teprve dvanáctiletá Brenda trápila Martincovou i Kateřinu Siniakovou a oba zápasy dovedla do třetího setu, o dva roky starší Linda získala bod po výhře nad Anastasií Detiucovou.

Středeční finále extraligy smíšených družstev začne v 10:00.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
vyřazení Prostějova znamená, že Petru letos v Extralize neuvidíme?
Reagovat
FulnekUltras
budu rád,když ji uvidím na AO
Reagovat
EllNino
Nechápu, proč teda nestupoval .... zbytečně Prostějov ztratil bod

Ale jinak to bylo fakt vyrovnané, pěkné zápasy :)
Reagovat
bIbec
bych řekl, že letošní extraliga byla jedna z nejzajímavějších za poslední roky. Hlavně teda díky těm mladým puškám (Fruhvirtovy, Nosková, Forejtek atd).

S tím Veselkou, to sem taky nepochopil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist