Do finále v Atlantě postoupili mladíci De Minaur a Fritz. Oběma půjde o druhý titul

28. 7. 2019, 07:36
Aktuality 7
ATP ATLANTA - Alex De Minaur v Atlantě zdolal po dvou a půl hodinách boje domácího Reillyho Opelku, kterému nenabídl ani jeden brejkbol, a podruhé v sezoně a počtvrté v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O druhý titul si 20letý Australan, který se v Atlantě stal nejmladším finalistou, zahraje proti dalšímu Američanovi Tayloru Fritzovi, jenž se do finále dostal čtyři týdny po svém premiérovém triumfu.
Alex De Minaur

Alex De Minaur v lednu ještě jako teenager získal v Sydney první titul a došel do 3. kola Australian Open. Jenže po oslavě 20. narozenin se mu přestalo dařit, když během půl roku odehrál devět turnajů a připsal si na nich pouhé čtyři výhry.

Zpátky do formy se australský mladík vrací až nyní na začátku US Open Series. V Atlantě si De Minaur poradil s domácím Bradleym Klahnem, krajanem Bernardem Tomicem a v sobotním semifinále zdolal po 2 hodinách a 29 minutách boje 7-6 6-7 6-3 o rok staršího Američana Reillyho Opelku.

De Minaur v zápase nečelil ani jednomu brejkbolu. Soupeř ho ale zasypal 28 esy a Australan v prvním a druhém setu nedokázal využít ani jednu ze čtyř šancí na brejk. V závěru utkání ale více než dvoumetrového Opelku přeci jen dvakrát brejknul.

"Tyhle zápasy jsou strašně těžké. Moc se nehraje a musíte se soustředit na servis, o který nesmíte přijít, protože se pak těžko vracíte zpět. A a returnu se musíte snažit využít každou příležitost, kterou dostanete. Jsem šťastný, že nakonec jsem našel cestu k vítězství," komentoval De Minaur. 

Australský tenista se stal nejmladším finalistou turnaje a může se stát teprve druhým hráčem, který v Atlantě naruší nadvládu domácích tenistů. Z dosavadních devíti ročníků totiž Američané nezískali titul pouze v roce 2016, kdy v Atlantě triumfoval Australan Nick Kyrgios. Pět triumfů slavil John Isner, kterého letos vyřadil už ve druhém kole Opelka.

Do finále se De Minaur dostal počtvrté a bojovat bude o druhý titul. Jeho posledním soupeřem bude další Američan Taylor Fritz, s nímž vyhrál oba vzájemné duely.

Jednadvacetiletý Fritz si v druhém semifinále poradil rovněž ve třech setech 6-1 3-6 6-3 s Britem Cameronem Norriem a do finále postoupil potřetí v kariéře. To druhé před měsícem na trávě v Eastbourne přetavil v premiérový titul.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 777.385 dolarů
sobotní výsledky (27. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Fritz (2-USA) - Norrie (Brit.) 6-1 3-6 6-3
De Minaur (3-Austr.) - Opelka (USA) 7-6(4) 6-7(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Verim, ze Alex zvíťazí a opatovne naznačí svoj hardový potenciál..Ziaden Djokovic, či Nadal z neho zrejme nebude, ale verím, ze by jedného dna mohol Austrálii priniest domáceho vitaza v Melbourne. Týmto smerom sa určite uberajú jeho sny a ja mu doverujem. Fritz by mu mohol typologicky sadnut..
Reagovat
Vlk-v-trave
https://abiertoloscabos.com/en/guido-pella-it-wasnt-always-a-fairytale/

dávám hlavně pro macra:0)
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi moc pěkné místo...
https://t-ec.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/182/182422468.jpg

José "Chucho" Acasuso bude mít radost... jen aby mu svěřenec dorazil autem do Cabos na čas. Ono dostat se do te mexické kalifornie není jen tak na hop šup. Také hlavně, aby Kvídovi nevzali řidičák za rychlou jízdu...

Pella dostal divokou kartu, a tak bude nasazená dvojka. Jedničkou je letos Fognini. Velmi dobré rozhodnutí, vypustil Umag a Gstaad... vzal Mexiko jako přípravu na USO. Dobrý tajming v turnajích...

Draw:
https://www.atptour.com/en/scores/current/los-cabos/7480/draws

Na turnaji mimo jiné krom Fábia, Kvída...Mlynář, Fritzek, Diego, Pouille...
Divošku také dostal Kokki... bude také Tipsarevič, no a hlavně legenda legend Gulbis...kterého čeká v prvním kvalifikant.

Pella v prvním volný los, ve druhém buď Dimitrov nebo Johnson...
Reagovat
Fandina
Mladíčci řádí. Pamatuji, jak se před pár lety zjevil Fritz. Psalo se o něm jako o velké naději amerického tenisu a na TP jsem našla citaci a článek níže. Pak bylo trochu ticho a letos je zase o něm slyšet, vidět. Tak ještě na vyšších turnajích a výměna generací je tu.

"Osmnáctiletý Američan Fritz překonal hvězdy. Teprve třetí start na turnaji ATP přetavil ve finále

ATP MEMPHIS - Osmnáctiletý Američan Taylor Fritz proměnil svůj teprve třetí start na turnaji ATP ve finále, což se ani zdaleka nepovedlo takovým hvězdám jako Roger Federer, Rafael Nadal či Novak Djokovič. Finálový zápas vybojoval na domácí půdě v Memphisu, kde si o zisk trofeje zahraje s trojnásobným obhájcem titulu Keiem Nišikorim."

https://www.tenisportal.cz/zpravy/osmnactilety-american-fritz-prekonal-hvezdy-teprve-treti-start-na-turnaji-atp-pretavil-ve-finale-17906/
Reagovat
Fandina
A pořád je mi líto, že naši mladíčci nejsou vidět, slyšet. Zlatý Berďa, když nastupoval, odcházel Novák a Štěpula byl vpředu. Co se dá dělat, ale třeba se také za pár let dočkáme u celkem silné generace našich současných juniorů.

Jinak jsem na Štvanici viděla trénovat Adama Pavláska s Tomášem Krupou. Bylo by fajn, kdyby se Adam dostal na žebříčku výš. Příští týden by měl hrát v Liberci. Držím palce.
Reagovat
Vlk-v-trave
Lehečka vypadá zajímavě.
Veselý bude zase řádit ve Wimblu příští rok:0)
Reagovat
Vlk-v-trave
po šesti letech na okruh ATP.
V Kitzbuhelu bude hrát debl s Thiemem.... Moritzem:)

http://www.puntodebreak.com/2019/07/28/nicolas-massu-regreso-puntual-torneo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist