Do finále v Hobartu postoupily Slovenka Schmiedlová a poprvé Američanka Keninová

11. 1. 2019, 09:28
Aktuality 5
WTA HOBART - Anna Karolína Schmiedlová v Hobartu zdolala ve třech setech Švýcarku Belindu Bencicovou a poprvé postoupila do finále turnaje WTA na tvrdém povrchu pod širým nebem. O svůj celkově čtvrtý titul si čtyřiadvacetiletá Slovenka zahraje s o čtyři roky mladší Američankou Sofií Keninovou, která neztratila set ani s Francouzkou Alizé Cornetovou a poprvé v kariéře se dostala do finále turnaje WTA.
Karolína Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová se během sezony 2015 stala 21. hráčkou světa a měla slibně nastartovanou kariéru. Jenže další rok absolvovala se zápasovou bilancí 8-29 a v následné sezoně se tak musela šplhat zpět vzhůru světovým žebříčkem za pomoci úspěchů na akcích ITF. 

Až loni v dubnu se po dlouhé době dočkala úspěchu na okruhu WTA, když triumfovala na slabě obsazeném turnaji v Bogotě. Díky tomu se vrátila do Top 100 a mohla se tak znovu opět objevovat na prestižnějších podnicích. 

Vstup do sezony 2019 se sice čtyřiadvacetileté Slovence nepovedl, když v prvním zápase uhrála jediný game proti Číňance Yafan Wang, ale tento týden postupně nabrala sebevědomí. V Hobartu totiž vyhrála už čtyři zápasy po sobě a navíc proti žebříčkově lépe postaveným hráčkám, což se jí podařilo naposledy v září 2015.

Schmiedlová si na tasmánském ostrově poradila s Ruskou Rodinovou, Belgičankou Van Uytvanckovou, Rumunkou Beguovou a v dnešním semifinále zdolala 7-6 4-6 6-2 Švýcarku Belindu Bencicovou.

"Nemůžu tomu uvěřit, že jsem tady v Hobartu postoupila do finále. Belinda je skvělá tenistka, znám ji od dětství a jako tenistku ji hodně respektuju. Jsme dobré kamarádky. Nikdy jsem ji neporazila, tak jsem šťastná, že se mi to konečně povedlo," radovala se Schmiedlová.



"Dnes byly náročné podmínky, foukal silný vítr, ale dokázala jsem se s tím vyrovnat. Hrála jsem opravdu dobře. Neměla jsem co ztratit a nebyla jsem ani moc nervózní. Před sezonou jsem na sobě tvrdě pracovala a tohle je krásná odměna," dodala spokojená Slovenka.

Aktuálně 77. hráčka světa Schmiedlová tak postoupila do svého 5. finále a vůbec poprvé na tvrdém povrchu pod širým nebem. Dosud slavila tři triumfy: v hale v Katovicích 2015 a na antukách v Bukurešti 2015 a Bogotě 2018.

O čtvrtý titul bude Schmiedlová bojovat proti 56. tenistce žebříčku Sofii Keninové (h2h 0-1). Dvacetiletá Američanka prožívá skvělý vstup do sezony, neboť minulý týden v Aucklandu si připsala první titul na okruhu WTA, když vyhrála čtyřhru s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, a nyní je v Hobartu poprvé i ve finále dvouhry.

Keninová navíc v Tasmánii neztratila ještě ani set. Už v prvním kole zaskočila nejvýše nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou, následně si poradila s Tunisankou Ons Jabeurovou a Belgičankou Kirsten Flipkensovou a dnes přehrála 6-2 6-4 turnajovou šestku Alizé Cornetovou z Francie.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (11. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Keninová (USA) - Cornetová (6-Fr.) 6-2 6-4
Schmiedlová (SR) - Bencicová (Švýc.) 7-6 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Nola
Kaja sa asi zblaznila, inak si neviem vysvetlit jej ucast vo finale....
Reagovat
FulnekUltras
snad se jí povede restart
Reagovat
Fransoas
Vždy jsem fandil slovenským hráčkám pokud nehrály s některou z našich.Gratulace k postupu po delší době do finále.
Reagovat
EllNino
Ano, jsou tam záblesky té fazony před pár lety, kdy byla okolo 30. místa a hrála koukatelný tenis s nádherným bekhendem :) ... Ten servis se trochu zhoršil a forehand je trochu slabší úder, ale jinak to pojetí tenisu prostě elegantní a přirozené :) ...

Belinda se dneska opět vyvztekala, s tátou mají ty rozpravy vždycky fascinující ... ale jejímu tenisu to prostě škodí, přitom si myslím, že tenisově je ještě lepší než Kajka ... ta hlava ji prostě sráží, vztekala se tu od 1. kola, ano, byly těžké podmínky, vítr se točí v Hobartu hrozně nevyzpytatelně, ale prostě je to pro obě stejné .... už se těším na vztekací první kolo dvou kámošek Katky a Belindy na AO, to bude asi peprnej zápas :)

Doufám, že finále si zahraje Sonya prot Kajce :)
Reagovat
Fandina
Jj, elegantní, klasický tenis, to je to, co se mi na Šmadlince vždycky líbilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist