Do finále v Soulu postoupily Niculescuová a Arruabarrenaová

24. 9. 2016, 10:35
Aktuality 0
WTA SOUL - Do finále podniku v jihokorejském Soulu se dostala turnajová pětka Monica Niculescuová a nenasazená Lara Arruabarrenaová. Rumunka v neděli bude v den svých 29. narozeniny usilovat o třetí titul, Španělka může vyhrát turnaj WTA podruhé v kariéře.
Monica Niculescuová

Monica Niculescuová v Soulu prožívá svůj nejlepší turnaj v sezoně. Na předchozích osmnácti akcích nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě, v metropoli Jižní Korey však vyřadila už čtyři soupeřky a neztratila přitom ani set.

Po Japonce Hozumiové a Slovenkách Schmiedlové a Čepelové si rumunská tenistka poradila i s třetí nasazenou Číňankou Shuai Zhang, kterou porazila 6-0 6-4. Ve druhé sadě sice nedokázala třikrát po sobě potvrdit brejk a prohrávala 3-4, ale v posledních třech gamech ztratila jen pět míčků.

Tenistka se zřejmě nejslabším forhendem na okruhu Niculescuová tak postoupila pošesté v kariéře do finále turnaje WTA a zítra, kdy jí bude 29 let, bude usilovat o svůj třetí titul. První získala v roce 2013 v brazilském Florianópolisu, druhý pak před dvěma lety v čínském Guangzhou.

O třetí trofej si 55. hráčka světa zahraje s Larou Arruabarrenanovou (h2h 1-1). Čtyřiadvacetiletá Španělka, jež ve druhém kole přežila dva mečboly proti Američance Chiricové a ve čtvrtfinále vyřadila druhou nasazenou Švédku Larssonovou, dnes smetla 6-1 6-2 Patricii Tigovou a zabránila tak čistě rumunskému finále. 

Rodačka ze San Sebastiánu Arruabarrenaová si ve finále podniku WTA zahraje podruhé v kariéře. To první před čtyřmi lety na antuce v kolumbijské Bógotě proměnila v titul.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Niculescuová (5-Rum.) - Shuai Zhang (3-Čína) 6-0 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Tigová (Rum.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist