Do finále ve Gstaadu postoupili Berrettini a Ruud

23. 7. 2022, 22:47
Aktuality 0
ATP GSTAAD - V semifinále antukového turnaje ATP 250 ve Gstaadu došlo na souboje bývalých šampionů. Do finále postoupili obhájce titulu Nor Casper Ruud a nyní již 12 zápasů neporažený Ital Matteo Berrettini, šampion z roku 2018.
Matteo Berrettini

Vítěz předloňského US Open Dominic Thiem na první finále na ATP Tour po téměř dvou letech v Gstaadu nedosáhl. Rakouský tenista v dnešním semifinále prohrál 1-6 4-6 s nasazenou dvojkou antukového turnaje Matteem Berrettinim z Itálie.

O třetí titul v sezoně a celkově osmý se šampion z roku 2018 Berrettini utká s obhájcem trofeje Casperem Ruudem. Norský finalista letošního Roland Garros porazil ve druhém semifinále čtvrtého nasazeného Španěla Alberta Ramose 6-2 6-0. V nedělním finále bude Ruud usilovat rovněž o třetí letošní trofej a celkově devátou.

Bývalý třetí tenista žebříčku Thiem se vrací letos jen pomalu do formy po zranění zápěstí, kvůli němuž téměř rok nehrál. V Gstaadu postoupil do prvního semifinále od loňského května a usiloval o první finále od Turnaje mistrů 2020.

Nestačil ale na favorizovaného Berrettiniho, jenž se objevil na ATP Tour po měsíční pauze a prodělaném koronaviru, který ho připravil o šanci na obhajobu loňského finále ve Wimbledonu.

Thiem se před domácím turnajem v Kitzbühelu vrátí do Top 200 světového žebříčku.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 534.555 eur
sobotní výsledky (23. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (1-Nor.) - Ramos (4-Šp.) 6-2 6-0
Berrettini (2-It.) - Thiem (Rak.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist