Do finále ve Starých Splavech postoupily deblové parťačky Siniaková a Krejčíková, Rosol a Forejtek

27. 6. 2020, 14:48
Aktuality 26
MACHA LAKE OPEN - Deblové spoluhráčky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se utkají ve finále exhibičního turnaje na antuce ve Starých Splavech. Obě na Macha Lake Open po třech výhrách ve skupině zvládly semifinálový duel ve dvou setech. V mužském turnaji se do finále dostali Lukáš Rosol a Jonáš Forejtek.
Kateřina Siniaková (© machalakeopen.cz)

Turnajová jednička Kateřina Siniaková prošla skupinou bez ztráty setu, ale dnes ji hodně potrápila teprve patnáctiletá Linda Nosková. Roli favoritky 54. hráčka světového žebříčku potvrdila až po téměř dvou hodinách vítězstvím 7-6 6-4.

Barbora Krejčíková předtím zdolala 6-2 7-6 Jesiku Malečkovou, přičemž proměnila šestý mečbol.

Siniaková s Krejčíkovou společně vyhrály dva grandslamové turnaje ve čtyřhře (Roland Garros 2018 a Wimbledon 2018), ale proti sobě ještě nikdy soutěžní zápas nehrály. 

Čtyřiatřicetiletý Lukáš Rosol v semifinále zdolal 7-6 6-3 Davida Poljaka, jemuž oplatil porážku z minulého týdne v soutěži smíšených družstev Barvy pro budoucnost.

O patnáct let mladší Jonáš Forejtek si také ve dvou setech poradil 6-4 6-3 s brněnským překvapením turnaje Pavlem Nejedlým.


Finálové zápasy se v neděli hrají od 12:00, začínají ženy. Vítězové získají 150.000 korun, poražení 80.000.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 korun
sobotní výsledky (27. 06. 2020)
DVOUHRA ŽEN
• Semifinále •
Siniaková - Nosková 7-6(6) 6-4
Krejčíková - Malečková 6-2 7-6(7)
DVOUHRA MUŽŮ
• Semifinále •
Rosol - Poljak 7-6(5) 6-3
Forejtek - Nejedlý 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
tommr
Praha bude po restartu mezinárodní tenisové sezony po koronavirové pauze dějištěm turnaje WTA, na Spartě se uskuteční 10. až 15. srpna Prague Open.
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/praha-bude-po-restartu-mezinarodni-tenisove-sezony-po-korona/r~76cc1f00b93911ea95caac1f6b220ee8/
Reagovat
makro99
pecka. myslím, že účast by mohla být docela zajímavá... sem zvědavej, jestli přijedou tradiční účastnice, nebo jestli se to namíchá...
Reagovat
tommr
pro naše top-hráčky je to ideální termín i místo konání. Mohly by to odehrát všechny ...
Reagovat
milik254
Ideální? Týden před Cincinnati?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Doufám, že Petra tam hrát nebude, aby si zase nezranila ruku.
Reagovat
tommr
v Cincinnati se má začít až 21.8 tj. v pátek. Takže na přesun do Ameriky by naše hráčky měly dost času i v případě sobotní finálové účasti na Spartě ...
Reagovat
cabuna
To nevím tedy ,protože v propozicích před Usa bylo psáno ,že by hráčky měly být od 15.8 na hotelu.Testy ,karanténa ,doprava a podobně ,Tak že to taky moc nevidím jako dobrý termín pro holky .
Reagovat
tommr
k čemu je dobrá karanténa před turnajem pokud budou mít hráčky negativní testy?
Reagovat
cabuna
No to já netuším ,v těch prvních propozicích tam bylo psáno že od 18.8 mají nástup na hotelu ,že jeden pokoj mají hrazený turnajem když budou chtít druhý ,že si ho budou platit, že budou každé 3 dny testované a plno dalších informací .Cincinety bude také tam ,tak asi to bude organizačně náročné ,tak asi proto .A nevím jestli holky před tím blázincem budou chtít přiletět na poslední chvíli ,ten termín mi právě moc dobrý nepřijde.
Reagovat
sojka1
v souvislosti s karantenou me ted pobavila otazka Flipkens, jestli na USO, pokud bude nekdo pozitivni, pujdou vsichni na 14 dnu do karanteny.... :-)
Reagovat
cabuna
:-D To nevymyslíš,no myslím že to bude pro všechny hodně náročný ,možná i ten týden dopředu bude málo.
Reagovat
rybicka
Protože dnes negativní, neznamená i zítra negativní? V letadle případně infikovaná, znamená za několik dní roznášející infekci.
Reagovat
tommr
předpokládám, že testy se budou všem dělat před turnajem přímo na místě ...
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/prague-open-turnaj-zen-restart-koronavirus.A200628_142221_tenis_par
Reagovat
tommr
první set jsem neviděl, protože jsem myslel, že se bude hrát až od 14:00 jak tady bylo včera na TP uvedeno. Druhej set je zase pro změnu pořád přerušovanej kvůli dešti takže se víc stojí než hraje ...
Reagovat
sojka1
Kacenka hraje neuveritelne spatne a uplne bez stavy, Krejcikova si jede svoje, nekazi a ma hlavne v podstate prazdny kurt. Druhy set vypadal pro Kacku uz nadejneji, ale zase se hra kouskuje, tipnu si, ze vypadne z rytmu a naskoci do puvodni mizerie, nema den. A uvedomila jsem si tu silenou nevyhodu jejiho "nalehnuteho" BH, kdyz nejdou nohy, telo, ruka, neni schopna a ani bohuzel nemuze, zahrat BH po lajne, protoze to se z lehu neda... :-)
Reagovat
tommr
s Katkou to jde bohužel v singlu v poslední době od deseti k pěti a vzhledem k jejímu stylu už moc nevěřím, že by se ještě mohla nějak zásadně zlepšit ...
Reagovat
Mantra
se odhlásil
Reagovat
tommr
ale obě finalistky se na postup hodně nadřely. Opět se potvrdilo, že u nás máme spoustu kvalitních hráček a že nám stále dorůstají nové naděje. Na turnaji mě nejvíc zaujala Linda Nosková, která je podle mýho názoru přinejmenším stejně velikej talent jako její jmenovkyně Fruhvirtová i když se o ní tolik nemluví. Na její další herní progres jsem hodně zvědavej ...
Na finále se moc těším. Překvapilo mě že Katka a Bára proti sobě ještě nikdy nehrály. Doufám, že se ve finále nebudou šetřit a že uvidíme pěknej tenis ...
Reagovat
misa
Uvidíme za pár let, jestli se v dospělém tenise víc prosadí Nosková nebo některá z Fruhvirtových. Ideální by bylo, kdyby se sešly ve vysokých patrech žebříčku všechny.
Reagovat
lvicek
Vazne nikdy? Ani v nejake nizsi kategorii? To je fakt zajimave.
Reagovat
jirkaS
momentální turnaje nejsou kdovíjaká
překvápka, ale výkony mladých pušek
byly vesměs kvalitní s ohledem na věk
a jsou dobrým příslibem do budoucna
Reagovat
dadaft
Taky se mi moc líbila.
Prý je trochu náchylná k blackoutům, takže je určitě na čem pracovat.
Ale včera hrála fakt dobře.
Rozhodně patří do skupiny velkých talentů a budoucích kandidátek na okruh WTA.
Reagovat
George_Renel
Mně Linda Nosková trovhu vyvolala vzpomínky na Petru Cetkovoskou. Vzhledem i pohyby. :-)
Reagovat
EllNino
Přesně :) Ach, Petra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist