Do hlediště na US Open smí jen lidé očkovaní proti covidu, rozhodlo vedení New Yorku

28. 8. 2021, 15:30
Aktuality 75
US Open budou moci z hledišť sledovat pouze diváci s alespoň jednou dávkou očkování proti koronaviru. Krátce před startem posledního grandslamu sezony to oznámili jeho pořadatelé z americké tenisové federace USTA v důsledku rozhodnutí vedení města New York.

Potvrzením o provedeném očkování se bude muset prokázat při vstupu do areálu každý majitel vstupenky starší dvanácti let, uvedla asociace v prohlášení. USTA zavedla opatření na požadavek starosty "s ohledem na pokračující šíření varianty delta a snahu na prvním místě chránit zdraví a bezpečnost fanoušků".

Po loňském ročníku, který se kvůli koronavirové pandemii odehrál kompletně bez diváků, letos původně plánovali američtí organizátoři naplnit ochozy Flushing Meadows bez jakýchkoliv omezení v plné kapacitě.

US Open má být prvním grandslamem s maximálním počtem diváků na tribunách od loňského Australian Open, jež se hrálo ještě před vypuknutím pandemie. Bez diváků se nicméně odehrála kvalifikace, hlavní soutěž začne v pondělí, pro tenisty očkovací povinnost neplatí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

75
Přidat komentář
paddy
a mnozí čeští fanoušci věří, že bude řádit i na USO smile smile smile

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/nejsilnejsi-hurikan-za-vice-nez-100-let-na-louisianu-dnes-za/r~ae79362e08a511eca7d80cc47ab5f122/
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Haitik
Za mne super rozhodnutí, trochu doufám, že podobné rozhodnutí udělají i organizátoři Fed Cupu v Praze.. smile
Reagovat
patriks
Akorát že Fed Cup už neexistuje... Chce to update softwaru.
Reagovat
bIbec
Nejvíc fascinující mi přijde, že si člověk přečte zprávu, jak jde účinnost vakcín postupem času do kopru a pak hned článeček hned pod ním, jak je potřeba NĚKTERÉ občany naočkovat potřetí, protože vlastně nemají dostatek protilátek a nejsou dostatečně chránění.

Ano, říkám přečte, protože na TV zprávy leta nekoukám, ale dovedu si představit, že podobné zprávy zahlasí hned po sobě Lucka Borhyová (což je jediná čtečka zpráv, kterou vedle Raye Korantenga znám, protože v minulosti lidé koukali jenom na TV Nova. Snad teda s vyjímkou filmového klubu na ČT2, což bylo jediné plus oproti normálním komerčním televizím) a nehne u toho ani brvou, protože jí to nepřijde nikterak zarážející.
Reagovat
bIbec
tak nějak mám tušení, že po volbách, až to ten Andy zase vyhraje, tak se ta rétorika změní, už nebude potřeba očkovat jenom NĚKTERÉ.

No teďka ty vakcíny máme, přece je nevyhodíme do hajzlu tak je rychle dopíchat do lidí, dokud nejsou úplně k ničemu.
Reagovat
SwissMaestro
Mě fascinovala tato věta na seznamu u článku - prvním očkovaným vyprší platnost očkování pro cestování.

"Otázku, zda zvažují, že by si v budoucnu mohl člověk třeba zaplatit třetí dávku kvůli cestování, nechala nezodpovězenou."

Jestli toto neotevře mnoha lidem oči tak už nic :D
Reagovat
bIbec
mně třeba platí vakcína od zítřka. Sem se nechal očkovat před 13 dnama. Si skočím po roce k holiči :-)

Jako dost pochybuju, že sem míň nebezpečnej než ti, co dostali covid 6 měsíců nazpět ale což. Kocourkovská pravidla se musí dodržovat!
Reagovat
SwissMaestro
Je příjemné vidět, že i očkovaní na to mohou mít střízlivej názor :)
Reagovat
com
rok bez holice smile ty teda musis vypadat smilesmile
Reagovat
annah
Mozna nejsi míň nebezpečnej, pokud ten covid přece jen chytis a nebudeš o tom vědět a vyrazis mezi lidi. Ale doufejme, že vakcína pomůže k tomu, aby průběh nemoci byl co nejlehčí. Aby tě covid neposlal do postele, nedej bože do nemocnice nebo ještě dál. Teprve uvidíme, jestli to bude fungovat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Dedkojaro
Bratia, puknite od závisti????. Amíci odkukali od nášho gurua Matelka opatrenia pri návšteve pápeža a aplikovali ich na US Open. Keď im teče do bot, tak aj slovenské know-how je im dobré. A iste im ho poskytneme zadarmo, môžme si to dovoliť????.
Ô
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mame len jednu istotu.

A to ze Tomas Smid bude uso sledovat z obyvacky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Pe3k
Na trollhanda bacha, on nemá žádné kamarády a je schopen se na tebe nalepit a 10 let si s tebou pak psát...
Reagovat
Titan
Čistě fašistické prohlášení, podrobte se, nebo budete vyřazeni. V USA je teď po výprasku v Afghánistánu, BLM a MeeTo hodně připosranců...smilesmile
Reagovat
Fandina
To je zase keců. Nakažlivá nemoc, která se šíří potřebuje zastavit. Divím se, že očkování není povinné, když jde o zdraví. Platit daně povinné je a nikdo se tomu nediví.
Reagovat
SwissMaestro
Ty seš dobrá kráva :D Víš co je zajímavé? Když šlo o potraty tak ženy se oháněly tím, že to je jejich tělo a jen ony mohou rozhodnout co s ním udělají. A u vakcinace ne? nenech se vysmát :) Nikdo mi nemůže nařídit abych si do sebe nechal píchnout jed na tuto nemoc jenž není ani zdaleka morem a jen na ní vydělávají po celém světě.
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Fandina
A ty jsi dobrý vůl. Pokud je ta nemoc nebezpečná a přenosná, tak ti to může být nařízeno. Stejně tak, jako musíš platit daně, budeš se muset nechat naočkovat.
Reagovat
SwissMaestro
Jak ověřím, že to klidně někdo nařídí. KDyž vidím, že někdo je schopen míchat daně s očkováním tak už mě toho moc nepřekvapí.
Reagovat
Fandina
Jde o princip. Očkování může být nařízeno, když to kompetentní uznají za vhodné.
Reagovat
SwissMaestro
U nás určitě ne. Toto nemá nikdo právo za mě rozhodnout.
Reagovat
Fandina
Nemyslím si, že se to u covidu stane, ale obecně jsem psala, že tak jako platíš daně a musíš, tak zrovna tak by ses musel nechat očkovat, kdyby to bylo nařízeno.
Reagovat
SwissMaestro
No, na toto raději nebudu reagovat nebo bych si ještě teoreticky mohl uškodit. smile Když myslíš...
Reagovat
Pe3k
Daně platit nemusíš a očkování taky ne.
Reagovat
Fandina
Ale musíš. I u nás jsou některá očkování povinná.
Reagovat
Pe3k
Já daně neplatím a žiju no a očkování jsem taky neplatil, ani kovid jsem neplatil, dneska je prostě vše zdarma. I když přijdeš na tenisportál, tak zdarma dostaneš krávu fandinu (nemusíš psát trapné) smile
Reagovat
Fandina
Nejde o peníze, jde o princip.

PS ... na Tenisportále jsi žádnou Fandinu nedostal to může říci jedině blb
Reagovat
Pe3k
Ale mě jde o peníze a ty si blbka...
Reagovat
Fandina
Zato ty jsi tak chytrý, že ani smysl toho slova nechápeš. Blbečku.
Reagovat
Pe3k
Blbka a blbeček, parádní dvojka smile
Reagovat
Titan
Nemoc nakažlivá je i chřipka a bylo kolem ní a jejího očkování tolik šaškáren? Nebylo. Tebe očkovat a zavřít do detence, abys nemohla nemoc přenášet...
Reagovat
Fandina
Děláš, jako bys spadl z višně. Objevila se nakažlivá nemoc, tak se to společnost snaží řešit. Co je na tom divného. Jedině blb to nechápe.
Reagovat
Titan
A víš, kolik se ročně objeví nakažlivých nemocí? Víš prd, nevyznáš se v tom a chceš něco řešit. Vyřeš sebe a neukazuj se na veřejnosti...
Reagovat
Fandina
Jak jsem říkala, pán spadl z višně. Já nic neřeším, od toho jsou ti, co tomu rozumí. A to, že covid je problém, ví každý. Jen blbeček Titan ne.
Reagovat
Pe3k
Když je pro tebe každý blbeček, neznamená to náááhodou, že ty jsi blbka?
Reagovat
Fandina
Máš pravdu v tom, že bych to slovo blbeček neměla používat. Jako blbka si nepřipadám, ale také si nemyslím, že jsem nějak chytrá.
Reagovat
peRFect
Kvůli chřipce byly přeplněné nemocnice? Dusili se lidi na chodbě? Museli lékaři selektovat koho připojí na kyslík a koho ne? Vzpamatuj se.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jinak tě zastřelísmile Doufám, že v takové době ještě nežijeme.
Ale prostě názory generace, která už pohled na určité věci nezmění.
Reagovat
lvicek
Do diskuze o ockovani s pitomci se poustet nehodlam, ale srovnavat to s potraty, to uz chce fakt dusevni titanstvi :D. To by bylo na svete opravdu zajimave, kdyby clovek mohl mezi ostatnimi roznaset vzduchem tehotenstvi a tim zpusobit naprosty kolaps nemocnic a nasledne i potravinovou krizi :D :D. Jinak ockovani mas v sobe pichnutych pomerne dost a vetsina z nich narizena povinne uz od novorozeneckeho veku.
Reagovat
bIbec
očkování obecně je dobré. Očkování proti covidu fiaskosmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
Nejlepší by bylo, kdyby žádné očkování nebylo potřeba, nebyly nemoce. Ale není tomu tak, tak se lidi snaží se nějak ochránit. A stejně je to i s covidem. Snad se to časem vydrží a zvládne.
Reagovat
lvicek
Jestli je to fiasko, to nevim, zatim alespon nejak funguje, nema prilis vedlejsich ucinku a bylo vyvinuto opravdu rychle. Takze nevim, proc fiasko? Co s tim provedou mutace, to teprve uvidime.
Reagovat
peRFect
vyjadřuješ se jako hlupák
Reagovat
PetaM
Ty jsi tak blbá, že bys ani na olympiádě v blbosti nevyhrála, jak moc jsi blbá.

Já se zase divím, že první nakažené nestříleli, aby to nemohli dále šířit. Jaký by tu teď byl klid ... No, ono to očkování je stejně podobné střelbě, takže co. Řešení přišlo, jen později a jinak.
Reagovat
Fandina
Ty mi připadáš jako padlý na hlavu. Snad si nemyslíš, že všichni ti, co se nechali očkovat to udělali proto, aby si uškodili a jen ti, co se očkovat nenechají jsou ti chytří. Jsí blbeček.
Reagovat
Pe3k
Co bys bral raději. Očkování nebo fandinu? Já beru očkování.
Reagovat
SwissMaestro
Já Fandinu. Očkování se tak lehce nezbavíš :D
Reagovat
Fandina
Reagovat
Pe3k
BLM a mee to nesnáším ještě více než kovid a očkování.
Reagovat
paddy
nic převratného
např. s jednou dávkou koksu do publika lidi chodí už léta, jinak by tam neřádili, jak je známe smile
Reagovat
PetaM
Jsem rád, že u svého PC očkování nepotřebuju. Bych se posral.
Reagovat
peRFect
Chvilku by tě bolela ruka (pár hodin), po druhé dávce by jsi byl možná pár hodin schvácen. Co vím ale skoro jistě, určitě by ses po očkování na Covid neposral.
Reagovat
bIbec
mně bylo hůř určitě po té první dávce, ale to je jedno. Je to myslím dost individuální.

Spíš jde o zdravotní rizika s opakované vakcinace, která prostě hrozí.

Jako když má člověk výčitky svědomí, když sní něco sladkého nebo smaženého nebo když vynechá nějaký trénink, tak se mu prostě do těch vakcín a obecńě léků moc nechce. Pokud to není nezbytně nutné. Je zajímavé, že v mainstreamu se mluví o tzv antivax popíračích, konspirátorech apod, ale o lidech, kteří prostě chtějí žít zdravě, vůbec.
Reagovat
Fandina
Zdravě chce žít každy. Nikdo nemá radost, když se musí nechat očkovat.
Reagovat
bIbec
ne, tkhle jednodušše to neplatí. Chtít, OPRAVDU CHTÍT a skutečně jednat sou různé věci. Strašná spousta lidí jí, funguje bezmyšlenkovitě. Nesportuje, je jim jedno, jestli snědí tolik a tolik sladkého. Prostě jedí, co jim kdo naservíruje pod nos.

A pak svoje problémy řeší primárně medikamenty.
Reagovat
tommr
velmi dobrá připomínka. V tzv. boji proti kovidu se úplně přehlíží, že nejúčinnější by bylo přirozené zyyšování imunity podporou zdravého životního stylu. Drtivá většina protikovidových opatření jde naopak zcela opačnou cestou a lidem všemožně brání ve zdravém pohybu a sportování ... smile
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj to, samozřejmě, že byla opatření, která se dělala kvůli šíření nemoci. Nebylo to mířené proto, aby lidi nemohli sportovat. To snad chápe každý, proč se to dělala a dělá. Jaký je smysl těch opatření, boj s chorobou.
Reagovat
lvicek
Jezisi, zvysovat imunitu je samozrejme dobre, ale je to zaroven hrozne tezke. Je to nespecificka obrana organismu a urcite to neni nejucinnejsi v boji s novou nemoci. S covidem je problem ten, ze je to novy virus a vsichni lide, co se s nim zatim nepotkali, jsou velmi nachylni k tomu ho chytit. Imunitni system neni proti nemu natrenovan. A ukazuje se, ze nekdy ho spatne odnesou i ti jinak zdravi nebo se zdravym zivotnim stylem, proste proto, ze zrovna jejich imunita na nej nezareaguje spravne vcas. Zaroven se zapomina na ty s horsi imunitou a ty, kterym uz nejake posilovani imunity nepomuze (starsi lide maji proste prirozene horsi imunitu). Kdyby nemel covid schopnost poslat takove mnozstvi lidi do nemocnic, ze to proste system neunese, tak se k nemu opravdu bude pristupovat jako ke chripce. Ale protoze je 10x-30x zavaznejsi nez chripka, tak proste momentalne spolecnost nema prostredky, jak tu nakazu zvladnout, a proto se delaji nejruznejsi opatreni. Nektera jsou mozna chytrejsi, nektera mene, ale nikdo nema zaruceny recept. Pokud ockovani dokaze srazit nebezpecnost covidu na uroven chripky, tak se treba bude moct vse vratit do normalu. Muze se treba ale stat, ze bude potreba kazdy rok nebo dva preockovani (podobne jako s chripkou), ale protoze (alespon zatim) je covid zavaznejsi, tak treba nakonec to ockovani bude povinne. Ale muzeme byt vdecni za to, ze lekarska veda je na takove urovni, ze to tady takhle vubec muzeme resit. Jinak by proste prosla populaci vlna nemoci, cast by jich pokosila (a vetsi nez normalni umrtnost kvuli nahromadeni nemocnych v kratkem casovem useku a nedostupnosti pece), a zbytek by se nejak oklepal...
Reagovat
SwissMaestro
Lol, takže bys vlastně byl v pohodě s tím aby se povinně nařídilo očkováno proti covidu každej roK...NO UŽÍVEJsmilesmile
Reagovat
lvicek
To je sice super, rict na to LOL, ale proste realita se nemusi setkat s pranim nebo ocekavanim nekterych, ze problem proste vymizi sam.
Reagovat
bIbec
hádám, že po Novém roce bude problém. Proč? Protože bude sražená imunita a ty vakcíny stojí za houno.

Mladí sport, zvýšit příjem ryb v chladnějším období. Losos je výborný a zdravý.

Pro starší lidi s omezenými možnostmi je vakcína IMO dobrá.

Povinné očkování proti viru jako je covid je nehumání.
Reagovat
SwissMaestro
svede se to na neočkované
Reagovat
bIbec
jo a politikům bych doporučil, aby se na ten problém připravili a slepě nedůvěřovali vakcínám s nižší než 50% účinností.

Ten plán pro plné nemocnice musí být na stole. Jenže oni sou dementi. Něco mi říká, že pro letošní zimu / jaro s touhle variantou vůbec nepočítají.
Reagovat
bIbec
repsektive né letošní ale nastávajícísmile
Reagovat
bIbec
a ještě jedna věc.. když nemám plán pro nemocnice a ono se to nakonec nějak pohnojí.. no tak zase jak magor zavřu obchody, posilovny a restaurace a řeknu, že je to potřeba, že tím chráním lidi. Leda Houno.
Reagovat
lvicek
No to sice jo, ale jaky by mel byt ten plan pro nemocnice, kdyz proste existuje x lekaru a y sester a nemame k dispozici 3x lekaru a 4y sester? Kde maji vzit dalsi lidi, kdyz je nedostatek personalu i bez covid? Stejne tak pocet luzek - muzu pridat nejaka na chodbu, muzu sehnat nejake ventilatory navic, ale nikdy jich nebudu mit petkrat tolik, co normalne, a i kdyby jo, tak zase kolem nich bude chybet personal! Kapacity se mohou navysit treba v desitkach procent (kratkodobe a za cenu pretizeni personalu), ale ne nasobne treba petkrat nebo desetkrat. Plan pro nemocnice tedy muze byt jen to, ze nedojde k takovemu naplneni...
Reagovat
Fandina
Problém covidu není politický problém, ale odborně vědecký. Nepleť si to se sliby, jestli budou daně větší nebo menší. U covidu jde o zdraví lidí a to řeší lidi k tomu kompetentní. Takže pokud vědci předloží vakcinu, tak je to na nich, jaká je, ne na politikovi.
Reagovat
SwissMaestro
Ty seš strašně blbá.
Reagovat
SwissMaestro
https://twitter.com/BenRothenberg/status/1431660246456487947/photo/1

Očkovaní hráči budou mít privilegia na nadcházejících turnajích, na AO určitě. No to jsem zvědav :) Tohle chce bojkot!
Reagovat
JanITCZ
Andy Murray - rektalni .... !Vice me desi ze se zapomina na zakladni lidska prava,dohody z Ovieda,Norimbersky kodex,jinymi slovy upadek a rozdeleni spolecnosti!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chtěj po tenistech, aby se naočkovali a pak podávali top výkony?smilesmile
Dal bych každému z nich 3dávky a nahnal je na den na cvičáksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist