Do Miami nedorazí minimálně 18 hráčů elitní stovky. Omluvili se také Monfils či Tsonga

18. 3. 2021, 13:13
Aktuality 12
Z turnaje Masters 1000 v Miami se omluvilo celkem už osmnáct hráčů Top 100. Včera se odhlásili také francouzská světová dvanáctka Gaël Monfils, jeho krajané Jo-Wilfried Tsonga a Corentin Moutet, Španěl Alejandro Davidovich, Bělorus Jegor Gerasimov, Argentinec Juan Pablo Londero a Slovák Norbert Gombos.
Profily hráčů
Gaël Monfils (© AFP)

Gaël Monfils od loňského srpnového restartu sezony prohrál všech šest zápasů. Letos odehrál pouze dvě utkání, od pětisetové porážky v prvním kole Australian Open s Finem Henrim Ruusuvuorim se na kurtech neobjevil.

A dříve než na evropských antukách se ho fanoušci nedočkají. 34letý Francouz, který na začátku měsíce kvůli osobním důvodům neobhajoval dva tituly v Rotterdamu, se příští týden nepředstaví na turnaji Masters 1000 v Miami. 

Na Floridě si Monfils, jenž se nedávnou rozešel s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou, zahrál naposledy před pěti lety. Tehdy postupem do čtvrtfinále vytvořil své nové maximum.


Monfils je už pátým hráčem Top 20, který se letos z Miami odhlásil. Z různých důvodů se omluvili také Španěl Rafael Nadal (záda), Švýcar Roger Federer (nedostatečná zápasová kondice), Rakušan Dominic Thiem (ztráta formy) a Švýcar Stan Wawrinka (únava). Nejistý je navíc start světové jedničky Novaka Djokoviče, který od triumfu na Australian Open nehraje kvůli natrženému břišnímu svalu.

Z elitní stovky se omluvilo dokonce už osmnáct tenistů. Argentinci Guido Pella a Juan Pablo Londero, Australan Nick Kyrgios, Francouzi Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon, Lucas Pouille a Corentin Moutet, Španělé Pablo Andújar a Alejandro Davidovich, Uruguayec Pablo Cuevas, Slovák Norbert Gombos a Bělorus Jegor Gerasimov.

Vliv na velké množství omluvenek může mít nejen zdravotní stav tenistů, ale také kvůli pandemii koronaviru odložený turnaj Masters v Indian Wells. Ten se každý rok konal vždy před Miami a je součástí prestižního a štědře dotovaného Sunshine Double.

Startovní pole žen, které čeká rovněž prestižní podnik WTA 1000, zatím zůstává se všemi hvězdami. Z Top 50 se dosud omluvili jen Donna Vekičová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Nola
nebude hrat v Miami
Reagovat
paddy
pomalu bude lepší, když se začne psát o tom, kolik jich vlastně přijede. 40, 20...? smile

možná hraje roli, že je risk přijet a být pozitivně testován + velké náklady bez prize money

u Francouzů je to jasné. Odhlášky, vypadnutí Mladenovič a unuděný Péro. Rýsuje se karetní turnaj v Evropě smile
Reagovat
Patik
zaujímalo by ma ale prečo tam cestuje Djokovič..nechápem..
Reagovat
paddy
asi body, obhajuje OF
Reagovat
turista
Bude mít možnost lacino vyhrát titul a tisíc bodů. Taková možnost se neodmítá.
Reagovat
Kozoroh
+ rekord, 7. titulem z Miami by překonal Agassiho.
Reagovat
Pe3k
Už jsem se bál, že z toho nebude žádný rekord smile
Reagovat
turista
Kéž by to tak dopadlo.
Reagovat
turista
83.titul a 37.tisícovka by byl dobrý počin pro Novaka. Ale nemusí to dopadnout. Papírově slabší hráči dnes dokážou zatopit komukoliv žebříčkově výše postavenému. To není jako v době Jimmy Connorse kdy se každému papírově níže postavenému soupeři rozklepala kolena už při představě že bude hrát proti Jimmymu.
Reagovat
steve79
To bude v Miami horší úroveň než třeba v Doha. Na jednu stranu je to velká šance pro ostatní hráče. At si říká kdo co chce, tak je to masters 1 000.
Reagovat
steve79
To bude v Miami horší úroveň než třeba v Doha. Na jednu stranu je to velká šance pro ostatní hráče. At si říká kdo co chce, tak je to masters 1 000.
Reagovat
smazaný uživatel
Antukári.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist