Do mužského finále v Brisbane postoupili Nišikori a Medveděv

5. 1. 2019, 13:21
Aktuality 11
ATP BRISBANE - Kei Nišikori a Daniil Medveděv si po třech měsících zopakují finálový souboj. Po Tokiu, kde triumfoval ruský mladík, se utkají v australském Brisbane. Oba si v dnešních semifinálových duelech poradili s francouzskými soupeři: Nišikori smetl Jérémyho Chardyho a Medveděv zdolal Jo-Wilfrieda Tsongu.
Kei Nišikori

Kei Nišikori prohrál už osm finálových zápasů v řadě a od února 2016 čeká na zisk 12. titulu. Naposledy ve finále neuspěl loni v říjnu na domácí půdě v Tokiu, kde prohrál s Daniilem Medveděvem

A právě na o sedm let mladšího Rusa, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1, narazí devětadvacetiletý Japonec v zítřejším finále v Brisbane, kde si finále zahraje při své druhé účasti po sobě. Předloni v něm podlehl ve třech setech Bulharu Grigoru Dimitrovovi. 

Nišikori letos ještě neztratil set, když si poradil s Američanem Kudlou, Bulharem Dimitrovem a v dnešním semifinále porazil hladce dvakrát 6-2 Francouze Jérémaho Chardyho. Vzájemnou bilanci si s ním vylepšil na 7-2.

Medveděv je ve finále popáté v kariéře a útočí na čtvrtý titul, přičemž i tentokrát může slavit na tvrdém povrchu. V Brisbane si pro triumf může dojít přes čtyři bývalé hráče Top 10, neboť před Nišikorim už vyřadil Andyho Murrayho, Milose Raonice a dnes i Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 589.680 dolarů
sobotní výsledky (05. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Nišikori (2-Jap.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-2
Medveděv (4-Rus.) - Tsonga (Fr.) 7-6(6) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
makro99
Medveděv výborně (resp. Jo-Wilfried) - ať už Berďovi nikdo nenakukuje do záře reflektorů; teď už bude zbytek víkendu v titulcích jenom o něm! :)
Reagovat
Nola
dvaja servismani na kurte, Kevin vs Ivo, strasne sledovat, kam ten tenis speje, Ivo a Kevin mozu hrat tenis aj do 50-tky
Reagovat
makro99
a s klasickým výsledkem - 3 tiebreaky, jak to má v zápase dvou velikánů být :)
jen škoda té koncovky, 5:7 ve třetím, hmmm.. na další rekord si holt musíme ještě počkat.. že by Quito? :)
Reagovat
skott
tam už ne, turnaj se přestěhoval do argentinské Córdoby:)
Reagovat
makro99
jj, někde sem to taky čet... ale myslím, že tam jednou vyhrál, ne?
každopádně Quito byl podobný bizarre jako Ivo :)
Reagovat
skott
myslím, že si to pleteš s Bogotu;) i když v Quitu podmínky přitahovali podobné hráče.
Reagovat
makro99
pravda, kdyť celou historii Quita opanoval Viktor - až na ten poslední ročník, kdy pak z té frustrace v podstatě zabalil kariéru :)
jo, bogota to byla spíš;
Reagovat
skott
opr. Bogotou
Reagovat
makro99
tak Los Cabos 2016
Reagovat
Kozoroh
Kéž by Kei oplatil Medvedevovi finálovou porážku z Tokia.
Reagovat
skott
Zajímavý první set, přestože byl Daniil herně výrazně lepší, měl Jo několik šancí, aby ho získal. Vedl 3-0, měl 4-1 v tie-breaku + o chvíli pozdějí se dostal ke dvěma setbolům. Nakonec se ale musel na lavičce chytat za hlavu, jakým způsobem to ztratil. Ve druhém setu už Tsonga dělal spoustu chyb, Daniil navíc absolutně dominoval na svém servisu, kde také znova úspěšně využíval variantu, kdy stojí na úplném kraji servis boxu, aby získal výhodu lepšího úhlu při podání.
Své body ze Sydney tak Daniil defacto obhájí již o týden dřív.
A vzhledem k posledním finálovým bilancím by měl být favoritem i proti Nishikorimu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist