Do osmifinále Wimbledonu se po 103 letech nedostal jediný Američan

1. 7. 2014, 07:49
Aktuality 1
Krize tenisové tenisové velmoci Spojených států amerických se prohlubuje. Po krachu na loňském US Open zažila neúspěch ve Wimbledonu, kde letos nebude mít po 103 letech svého zástupce ve dvouhře mužů či žen v osmifinále. Stejný debakl zažili Američané na londýnské trávě naposledy v roce 1911.
John Isner (@ AELTC)

Jako poslední včera vypadl v dohrávce 3. kola John Isner, jemuž ani 52 es nestačilo k vítězství nad Felicianem Lópezem. Španěl, který nastřílel es 34, vyhrál 6-7 7-6 7-6 7-5.

Američané se letos nemohli spolehnout ani na sedmnáctinásobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou. Světovou jedničku vyřadila v sobotu ve třetím kole Francouzka Alizé Cornetová.

Zatímco Williamsová se v posledních letech starala o relativně pravidelný přísun trofejí, americkým mužům se nedaří navázat na období, kdy tenisu kralovali Pete Sampras, Andre Agassi či Jim Courier. Poslední grandslamový titul získal v roce 2003 Andy Roddick na US Open.

Ve Wimbledonu se tenistům USA nevedlo už loni, kdy po 101 letech ani jeden z amerických mužů nepřešel přes druhé kolo.

Přitom potenciál amerického tenisu se v poslední době začal zvyšovat. V žebříčku ATP je v Top 100 sedm sedm Američanů, v elitní stovce pořadí WTA je dokonce hned deset Američanek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Od: dadaft 30.06.2014 21:00
poprvé od roku 1911 nemají USA ve čtvrtfinále ani jednoho hráče/hráčku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist