Do semifinále v Québecu postoupily Keninová, Pegulaová, Watsonová a Parmentieorvá

15. 9. 2018, 11:17
Aktuality 13
WTA QUÉBEC - Američanky Sofia Keninová a Jessica Pegulaová v hale v kanadském Québecu svedou souboj o premiérové finále na okruhu WTA. V druhém semifinále se střetnou Britka Heather Watsonová a Francouzka Pauline Parmentierová.
Sofia Keninová

Američanky mají v Québecu jistou finalistku. Podruhé v kariéře postoupily do semifinále Jessica Pegulaová a Sofia Keninová (h2h 1-0), které svedou souboj o premiérové finále. 

Čtyřiadvacetiletá Pegulaová v Québecu prošla kvalifikací a v hlavní soutěži podniku WTA startuje poprvé v sezoně. V prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou, ve druhém Tunisanku Ons Jabeurovou a ve čtvrtfinále zaskočila nasazenou dvojku Petru Martičovou.
Chorvatku, která předtím vyhrála 7 zápasů a 14 setů v řadě, porazila 6-3 7-5.

Také devatenáctiletá Sofia Keninová vyřadila papírovou favoritku, když přehrála třetí nasazenou Portoričanku Monicu Puigovou. Olympijskou vítězku porazila hladce 6-3 6-1.

"Cítím se tady skvěle, kurt i podmínky sedí mé hře. A výhra nad takovou soupeřkou mi navíc dodá hodně sebevědomí. Věřím, že v dalším kole můžu uspět také," věří si Keninová.

O druhé místo ve finále se utkají Heather Watsonová a Pauline Parmentierová (h2h 1-0), které mají ve finálových zápasech shodnou bilanci 3-0. Šestadvacetiletá Britka si ve čtvrtfinále poradila 6-3 6-4 s domácí Rebbecou Marinovou, Francouzka zdolala 7-6 6-1 Američanku Varvaru Lepchenkovou a poprvé v kariéře si zahraje dvě semifinále během jedné sezony.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
páteční výsledky (14. 09. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pegulaová (USA) - Martičová (2-Chorv.) 6-3 7-5
Keninová (5-USA) - Puigová (3-Portor.) 6-3 6-1
Parmentierová (8-Fr.) - Lepchenková (USA) 7-6(7) 6-1
Watsonová (Brit.) - Marinová (Kan.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
EllNino
Tenhle turnaj je dost vzhůru nohama, všechno jinak, než tipuju :D Teď čekám, že do finále postoupí Parmentier přes Heather :) ...

Jinak Jessice gratulace, tento týden už druhá Američanka, která se dostala z kvalifikace až do finále turnaje :)
Reagovat
Dobry-den
Nemůžu si pomoct, ale ta Keninová je mi děsně nesympatická. Bohužel tenis hrát umí, takže si na její existenci budu muset začít zvykat. :-(
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, hezky tu frn.du vyklepla.

A Kristýna si aspoň může říct, že neprohrála s nějakou nulou. ;-)
Reagovat
EllNino
Amanda opět neztratila set, i když se tedy nadřela podstatně více, skalp nasazené jedničky je cenný a ve finále přeju hodně štěstí ... bylo by fajn, kdyby po Olze Danilovic vyhrála další 2000+ ;)

Proti jedné z Asiatek to ovšem bude hodně těžké
Reagovat
skott
Pokud by Amanda zopakovala dnešní výkon, tak bych neměl obavu. Zhang hrála dobře, ale Amanda ustála všechny složité situace a big pointy. Celkově to byl hodně kvalitní zápas. Myslím, že Hsieh slabší servis by měla Amanda trestat ještě snáz, ale otázka samozřejmě je, jak se popere se svým prvním finále v hlavě.

jinak tp expresky nějaké Zhang nebo Zheng moc neřeší, obě jsou přece z Číny..:/
Reagovat
EllNino
Amanda je opravdu hrozně přirozeně se pohybující zjevení ... a na pohled taky velice pěkná :) ... a hlavně hraje dobře i mimo USA, což je občas u Američanek problém, že jsem mimo státy poloviční, někdy i horší
Reagovat
EllNino
*jsou
Reagovat
skott
no, minimálně s tím dlouhým zapleteným copánkem se člověk neubrání nevidět v ní podobu s Annou Kournikovou...
tak zatím toho mimo Státy moc neodehrála, ale nepochubuju, že její hra bude fungovat všude.
Reagovat
EllNino
Radši už nebudu nic psát, všem jsem to hezky zakřikl :))

Titul přeju Heather nebo Sofii Kenin :)
Reagovat
skott
v Quebecu bych také rád viděl finále Watson/Kenin. Sonya je trošku nenápadná, nicméně pomalu ale jistě stále stoupá žebříčkem a pro mě je jednou z hráček, která se letos nejvíce zlepšila. Myslím, že postupem do semi si zajistila i pozici momentálně nejlepší teenagerky na okruhu.
Reagovat
EllNino
určitě, nevím, jak je na tom teď přesně Markéta, ale Sonya půjde teď určitě před ní :)
Reagovat
tommr
jaká Sonya? To mluvíš o Keninový?
Reagovat
blixa
Sonya je nějaká její americká přezdívka. Rusky je Sofia Anna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist