Do semifinále v Sofii postoupily také Pavljučenkovová, Stosurová a Ivanovičová

1. 11. 2013, 23:41
Aktuality 4
TURNAJ ŠAMPIONEK - V Sofii dnes byla rozluštěna tajenka se jmény postupujících do semifinále Turnaje šampionek. Suverénní Rumunku Halepovou následují Rusku Pavljučenkovová, Australanka Stosurová a Srbka Ivanovičová.
Anastasia Pavljučenkovová

Simona Halepová si účast v semifinále zajistila už po dvou dnech a ve čtvrtek si pak suverénně zajistila i postup z 1. místa. O druhou příčku ve skupině Serdika si to dnes ve vzájemném duelu rozdaly Anastasia Pavljučenkovová a Alizé Cornetová.

Favoritkou byla Ruska, jež vyhrála všechny tři předchozí vzájemné duely. A uspěla i počtvrté, když sidnes vedla velmi dobře na podání a za hodinu a čtvrt zvítězila hladce 6-2 6-2.

"Opravdu nevím, proč se mi proti ní tolik daří. Možná proto, že vždy když spolu hrajeme, tak jde odůležitý zápas. Věděla jsem, že jestli chci vyhrát, musím zvýšit úroveň své hry. Jsem šťastná, že se mi to povedlo a turnaj pro mě neskončil," řekla bývalá 13. hráčka světa Pavljučenkovová, jež dala Turnaji šmapionek přednost před finále Fed Cupu.

Pak už dvaadvacetiletá Ruska jen čekala na jméno své semifinálové soupeřky. Situace ve skupině Sredec totiž byla mnohem zamotanější a odpolední zápas toho příliš nevyřešil. Jelena Vesninová sice zdolala 6-4 3-6 7-6 Anu Ivanovičovou, ani druhá výhra na turnaji však Rusce nedala jistotu postupu do semifinále. Naopak Srbce získaný set stačil a už jen čekala, z jakého místa půjde dál. 

S napětím se tak čekalo na večerní duel, ve kterém bývalá vítězka US Open Samantha Stosurová potvrdila roli favoritky proti domácí Cvetaně Piroňkovové a díky výhře 6-1 6-4 se vyhoupla na 1. místo konečné tabulky skupiny Sredec. 

Australanka si tak o finále zahraje s Pavljučenkovovou, Ivanovičová vyzve Halepovou. 'Černý Petr' zůstal Vesninové.

"Dám si ledovou masáž, půjdu na masáž a pak na večeři. Pokusím se brzy usnout, protože včera jsem končila dlouho a jsem teď dost unavená. Musím si hlavně odpočinout," uvedla bývalá světová jednička Ivanovičová, jež ve čtyřleté historii Turnaje šampionek dvakrát triumfovala.

- TURNAJ ŠAMPIONEK SOFIE 2013 -(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)páteční výsledky (01. 11. 2013)
Skupina Sredec:
Vesninová (5-Rus.) - Ivanovičová (2-Srb.) 6-4 3-6 7-6(1)
Stosurová (4-Austr.) - Pironkovová (8-Bulh.) 6-1 6-4
.
Konečná tabulka:
1. Stosurová 3 2 1 5:2 4
2. Ivanovičová 3 2 1 5:3 4
3. Vesninová 3 2 1 4:4 4
4. Pironkovová 3 0 3 1:6 0
.
Skupina Serdika:
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Cornetová (7-Fr.) 6-2 6-2
.
Konečná tabulka:
1. Halepová 3 3 0 6:0 6
2. Pavljučenkovová 3 2 1 4:2 4
3. Cornetová 3 1 2 1:4 2
4. Kirilenková 1 0 1 0:1 0
5. Svitolinová 2 0 2 0:4 0
.
Semifinálové dvojice: Stosurová - Pavljučenkovová, Halepová - Ivanovičová.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to jsem rád, že TP nerezignoval na články z Turnaje šampionek... Teď konečně můžu pochválit tu novou výsledkovou tabulku, která se mi fakt líbí. Je to mnohem lepší než předtím. :)

Ten včerejší zápas Any už jsem tady trochu okomentoval... Tušil jsem, že tam asi sehrála roli únava. Bylo to na Aně vidět a taky už na konci nehrála s takovou chutí jako předtím. Přesto je velká škoda, že nevydržela aspoň ještě jeden gem. Několikrát tam byla dva míčky od vítězství, ale k mečbolu se nedostala... Celkově se dá říct, že Ana hrála většinu zápasu dobře, ale špatný začátek a špatný konec jí stály celý zápas.

Takže mě mrzí, že Ana přišla o 1. místo ve skupině, i když dneska to všechno může napravit. Simona je ale momentálně opravdu těžká soupeřka a když jsem viděl higlighty z jejího zápasu se Svitolinou, tak má asi super fazónu... No uvidíme. Já hlavně doufám, že si Anička dobře odpočinula a dneska předvede zase svůj maximální výkon. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi fajn, gratuluju a držím ti palce jako vždy :)
Reagovat
smazaný uživatel
též držím palec Sam. A Simoně .-)
Reagovat
Karl
snad uvidíme reprízu moskevského finále, jen s trošku napínavější zápletkou. ;-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist