Do širšího okruhu favoritek French Open patří i Plíšková a Kvitová

24. 5. 2019, 13:42
Previews 8
České tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová budou i na Roland Garros patřit k favoritkám, i když antuka není jejich nejsilnějším povrchem. Mezi ženami je ale okruh kandidátek na titul z druhého grandslamového turnaje roku poměrně široký. Na dvanáctý triumf v Paříži bude útočit Španěl Rafael Nadal, i když letos není na antuce tak suverénní jako dříve. Poprvé od roku 2015 bude hrát French Open Roger Federer. Hlavní soutěž začne v neděli.

Češky zanechaly výraznou stopu na minulém grandslamu. Obě na Australian Open nestačily na šampionku Naomi Ósakaovou, které Plíšková podlehla v semifinále a Kvitová ve finále. Kvitová je průběžně nejlepší tenistkou tohoto roku. Antukovou sezonu zahájila výhrou ve Stuttgartu. Na cestě za obhajobou titulu v Madridu ji ve čtvrtfinále zastavila pozdější vítězka Kiki Bertensová. V Římě pak kvůli lehkému zranění lýtka vzdala osmifinále, ale v Paříži od středy trénuje.

Plíšková začínala na antuce pomaleji, protože se potýkala s virovým onemocněním. Před turnajem v Římě ale testy ukázaly, že je v pořádku, a Plíšková toho využila k zisku svého nejcennějšího antukového titulu. Hlavní favoritky Roland Garros ale vidí jinde. "Halepová a Bertensová jsou na antuku nejvíce připravené. Ty jsou těžké pro všechny. Ale když se to sejde někomu, kdo hraje rychleji, může je porazit. Ty dvě jsou pro mě nejvíc," řekla na tiskové konferenci před odletem do Paříže.

Rumunka Simona Halepová bude obhajovat titul, ale v této antukové sezoně žádný turnaj nevyhrála. V Madridu prohrála ve finále s Bertensovou. V Římě ji ve druhém kole porazila devatenáctiletá Češka Markéta Vondroušová, která může být černým koněm i v Paříži.

Bertensová vyhrála velký turnaj v Madridu, ale na Roland Garros uspěla naposledy v roce 2016, kdy hrála semifinále. V posledních dvou ročnících se nedostala přes třetí kolo.

Poslední dva grandslamy ovládla světová jednička Ósakaová, která ale na antuce nezáří. V Paříži postoupila maximálně do třetího kola a letos na dvou ze tří antukových turnajů odstoupila kvůli zranění. V Římě měla problémy s palcem na ruce, ale podobně jako Kvitová už v Paříži trénuje.

Další česká tenistka Lucie Šafářové se ve čtyřhře po boku Bethanie Mattekové-Sandsové definitivně rozloučí s kariérou.

V mužské hlavní soutěži při absenci zraněného Tomáše Berdycha budou hrát Jiří Veselý a také Lukáš Rosol, jenž sice vypadl v 3. kole kvalifikace, ale do turnaje se dostal jako takzvaný "lucky loser". Veselému se zatím letos nedaří a jakýkoliv vyhraný zápas v Paříži by pro něj byl úspěchem.

Král pařížské antuky Nadal tentokrát na svůj nejoblíbenější grandslam přijel jen s jedním antukovým titulem v zádech. V Monte Carlu, Barceloně a Madridu vypadl v semifinále. Rostoucí formu ale potvrdil v Římě, kde triumfoval po finálové výhře nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Vedle Djokoviče a Nadala bude k favoritům patřit také loňský finalista Roland Garros Dominic Thiem. Rakouský tenista porazil Nadala na cestě k titulu v Barceloně.

• LOS FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 eur
(26. 05. - 09. 06. 2019)
• Dvouhra žen •
Češky v 1. kole:
Kar. Plíšková (2-ČR) - Brengelová (USA) | h2h 3-0
Kvitová (6-ČR) - Cirsteaová (Rum.) | h2h 5-2
Strýcová (ČR) - Stosurová (Austr.) | h2h 2-2
Vondroušová (ČR) - Yafan Wang (Čína) | h2h 0-1
Siniaková (ČR) - kvalifikantka
Kr. Plíšková (ČR) - Davisová (USA) | h2h 0-2
Muchová (ČR) - Kontaveitová (17-Est.) | h2h 0-0
Bouzková (LL-ČR) - Andreescuová | h2h 0-1
kompletní los dvouhry žen (pdf)
• Dvouhra mužů •
Češi v 1.kole:
Veselý (ČR) - L. Mayer (Arg.) | h2h 1-5
Rosol (LL-ČR) - Harris (JAR) | h2h 0-0
kompletní los dvouhry mužů (pdf)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
https://pbs.twimg.com/media/D7Waqz3XYAANdOW?format=png&name=small

V neděli uvidíme v akci Federera, Cicipase nebo Karolínu Plíškovou.
Reagovat
Hector21
Hector21 má skoro sbaleno a vyráží směr Paříž...

a začínáme hnedka z ostra, Světlík a Nastík v neděli a v pondělí,
mňamka...teď by to ještě chtělo, aby vyhrály, což není tak samo sebou...

užijte si eurosport a online, jedu koukat na vlastní bulvy a vyřídím Vaše vřelé pozdravy v kdysi tak nádherné zemi, nyní v Arabistánu ;)
Reagovat
George_Renel
FO bude vysílat i ČT Sport.
Reagovat
Hector21
gratuluji :)
Reagovat
svetova.dvojka
Česká televize prostě umí.
Reagovat
blixa
No užij si to a přežij ! Já jsem si Paříže užil do sytosti ještě ve šťastných dobách a dneska už tam nepojedu, nechci si zkazit vzpomínky ;-)
Reagovat
Fransoas
Jasné je,že Jirka Veselý se svojí hrou se moc daleko nedostane.Jedním z momentů je rozhodně jeho zdravotní indispozice.Bohužel ani v CHallendrech se moc výrazně neprosadil.V mužském pavouku nemáme v současné době nikoho,kdo by se mohl prosadit na okruhu ATP.Co se týká WTA,tak situace je hodně nevyspitatelná a může překvapit jakákoliv hráčka.
Reagovat
Andrew89
Jyrka sinkde pro titul. To kazdy vi:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist