Do tenisové Síně slávy kandidují Mauresmová či Kafelnikov

5. 9. 2014, 11:02
Aktuality 0
Bývalé světové jedničky Amélie Mauresmová a Jevgenij Kafelnikov a další grandslamovi šampioni Mary Pierceová a Sergi Bruguera jsou navrženi do tenisové Síně slávy. O přijetí nových členů rozhodne několikaměsíční hlasování novinářů. Slavnostní ceremoniál v americkém Newportu se uskuteční příští rok 18. července.
Amelie Mauresmová

Pětatřicetiletá Mauresmová se před deseti lety stala první francouzskou světovou jedničkou od zavedení počítačového žebříčku. V čele strávila celkem 39 týdnů. Životní sezonu odehrála v roce 2006, kdy zvítězila na Australian Open a ve Wimbledonu. Letos v červnu se vítězka 25 turnajů ve dvouhře stala trenérkou britské hvězdy Andyho Murrayho.

Její krajanka Pierceová rovněž ovládla dva grandslamy ve dvouhře, a sice Australian Open 1995 a French Open 2000. Další dva tituly má ze čtyřher. V singlu vyhrála devětatřicetiletá Francouzka 18 turnajů, v žebříčku byla nejvýše na třetím místě.

Čtyřicetiletý Rus Kafelnikov slavil triumfy na French Open 1996 a Australian Open 1999, další čtyři grandslamy vyhrál v deblu. Vedle 26 turnajů ATP vybojoval také zlato na olympijských hrách v Sydney a v Davisově poháru.

Nejstarším z nominovaných je třiačtyřicetiletý Bruguera, který dokázal dvakrát po sobě vyhrát French Open v letech 1993 a 1994. Skvělý španělský antukář zvítězil na 14 turnajích okruhu ATP včetně dvou podniků na pražské Štvanici v letech 1993 a 1994. Ve světovém žebříčku byl nejlépe třetí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist