Dobrá zpráva pro Češky! Američanka Pegulaová se finálového turnaje BJK Cupu nezúčastní

7. 11. 2022, 13:30
Aktuality 14
Třetí tenistka světa Jessica Pegulaová se na poslední chvíli odhlásila z finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové, kde měla s týmem USA nastoupit v základní skupině i proti českým reprezentantkám. Informovala o tom v tiskové zprávě Americká tenisová asociace. Osmadvacetiletou Pegulaovou nahradí v nominaci 111. hráčka žebříčku WTA Caty McNallyová.
Profily hráčů
Jessica Pegulaová (© AFP)

Osmnáctinásobné šampionky, které jsou v soutěži dříve známé jako Fed Cup nejúspěšnějším týmem historie, mohou nadále spoléhat na světovou čtyřku Cori Gauffovou, Madison Keysovou (11.), Danielle Collinsovou (14.) a Taylor Townsendovou (131.). S českým týmem se utkají v pátek, o dva dny dříve vyzvou Polsko. To se musí obejít bez světové jedničky Igy Šwiatekové. Do semifinále postoupí jen vítěz.

Rodačka z Buffala Pegulaová vyhrála v říjnu první titul v sezoně, když uspěla v Guadalajaře. Na grandslamových turnajích se jí letos podařilo dostat premiérově do čtvrtfinále Roland Garros a US Open. Naposledy však neuspěla na Turnaji mistryň ve Fort Worthu, kde prohrála všech šest zápasů. Vedle dvouhry neuspěla ani ve čtyřhře s Gauffovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
asi se zhroutila smile
Reagovat
George_Renel
A Plíšková jásá.smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Škoda, zrovna teď by ji porazila smile
Reagovat
com
no myslim, ze po tech prohrach na TM by se ted Pegula praveze hecla smile
Reagovat
baba
netuším, kdo z našich v současné formě dokáže porazit třeba i Keys a Collins..Na Báru ani Káju bych si tedy nevsadila
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Maky by mohla Mad uplácat, Collins asi jedině Bára, kdyby jí to tam padalo.
Reagovat
tommr
s formou v jaký se prezentovala na TM by Pegula stejně nebyla pro US-tým oporou. I bez ní jsou Američanky mimořádně silný ...
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, to je zpráva spíše špatná.
Reagovat
Jan
vzhledem k formě našich (s vyjímkou KrejSI) to stejně na postup ze skupiny nevypadá. I Vondroušová se nyní poměřovala s hráčkami ITF, což není nic zásadního.
Reagovat
EllNino
Ale Američanky v evropských halách většinou hrají tragicky, takže uvidíme, naše mají v tomhle prostředí daleko lepší výsledky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak kdyby to bylo v hale na antuce...smile
Reagovat
makro99
já bych to dal na antuku do Chile..:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a min. 2500mnmsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist