Dobré zprávy z českého týmu. Krejčíková měla v lýtku jen křeč, ve čtvrtek by měla hrát

2. 11. 2021, 19:54
Aktuality 3
Problémy Barbory Krejčíkové v prvním utkání v Poháru Billie Jean Kingové proti Německu způsobily křeče. Světová trojka ale plánuje hrát i v druhém klání skupiny D mistrovství světa ženských družstev v Praze, v kterém Češky ve čtvrtek nastoupí proti Švýcarkám.
Profily hráčů
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Vítězka Roland Garros Krejčíková měla v pondělní dvouhře problémy s pravým lýtkem. Ošetřit se nechala po druhém setu i ve třetím. S bývalou první hráčkou světa Angelique Kerberovou nakonec prohrála za dvě a čtvrt hodiny ve třech setech a do čtyřhry nenastoupila.

"Příčinou problémů Báry Krejčíkové byly naštěstí jenom křeče, které měla v lýtku pravé nohy," řekl novinářům mluvčí českého týmu Karel Tejkal den po výhře nad Němkami 2-1.

Krejčíková měla dnes odpočinek od tenisu. "Což shodou okolností měli s trenérem (Alešem Kartusem) v plánu bez ohledu na to, jestli ji bolí nebo nebolí noha," doplnil Tejkal. Krejčíková mimo fyzioterapie šla i na lékařkou týmu Karolínou Velebovou doporučenou vycházku.

Ve středu by měla olympijská vítězka čtyřhry z Tokia (s Kateřinou Siniakovou) trénovat. "Když jsme se s Bárou ráno bavili, tak mluvila o tom, že chce a je připravena ve čtvrtek nastoupit," potvrdil Tejkal, že kapitán Petr Pála může s Krejčíkovu počítat do souboje se Švýcarkami. V něm by v O2 areně měla hrát proti letošní olympijské vítězce dvouhry Belindě Bencicové.

Z ostatních českých hráček si odpoledne zatrénovaly Markéta Vondroušová, Tereza Martincová i Siniaková. Volno měla deblistka Lucie Hradecká, která se Siniakovou získala po půlnoci proti Němkám vítězný bod ve čtyřhře. "Přijely jsme na hotel ve dvě hodiny ráno a já usnula někdy ve čtvrt na pět. Na snídani jsme se některé sešly okolo půl dvanáctý," uvedla Hradecká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
no tak. To je supersmile
Reagovat
majkl005
s ohledem na její výkon s Kerber bych to jako takové pozitivum neviděl...ikdyž je pravda, že Tereza ani Katka by to asi líp neodehrály...
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist