Dohrála obhájkyně Azarenková i jednička Kuzněcovová. Belgičanky jsou suverénní

30. 3. 2010, 08:24
Aktuality 16
WTA MIAMI - Turnaj v Miami přišel o obhájkyni titulu Victorii Azarenkovou i nejvýše nasazenou Kuzněcovovou. Naopak na spadnutí je pikantní belgické semifinále Clijstersové s Heninovou, které své soupeřky na Floridě válcují. Blízko vyřazení byla i Venus, duel s Hantuchovou ale nakonec obrátila.
Světlana Kuzněcovová

Victoria Azarenková loni v Miami dosáhla svého největšího úspěchu, když tehdy jako devatenáctiletá v konkurenci nejlepších tenistek světa triumfovala. Od té doby si však jen jednou zahrála finále a ani nyní v Key Biscayne nevýrazné výsledky nezlomí.

Běloruska v osmifinále nestačila na Kim Clijstersovou, které podlehla hladce 4-6 0-6. Za celé utkání si dokázala jen jednou udržet podání.

Clijstersovou teď čeká Samantha Stosurová. Australance se podařila odveta za Indian Wells, kde v semifinále prohrála s pozdější šampionkou Jelenou Jankovičovou. V Miami Stosurová vůbec poprvé se srbskou soupeřkou uhrála set a na čtvrtý pokus vyhrála 6-1 7-6.

Na spadnutí je semifinále Clijstersové s Justine Heninovou, která také zatím neztratila ani set. Ve čtvrtém kole vyhrála 6-1 6-4 nad Věrou Zvonarevovou a ve čtvrtfinále se utká s druhou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska.

Kuzněcovovou zradilo rameno
Ze hry je už nejvýše nasazená Světlana Kuzněcovová, jež letos ani na pátý pokus do čtvrtfinále nepostoupí. V Miami její plány zkřížily problémy s ramenem, ruská tenistka vypadla po prohře 3-6 0-6 s Marion Bartoliovou.

"Bolestí jsem měla hvězdičky v očích. Nemohla jsem returnovat ani podávat," přiznala šampionka z roku 2006.

Pro Bartoliovou nebyla výhra nad elitní hráčkou velkým překvapením. Z posledních 11 zápasů proti soupeřce z první světové pětky jen čtyřikrát prohrála.

Hantuchová byla blízko výhře nad Venus
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová skvěle rozjela utkání s Venus Williamsovou, v Miami byla blízko své první výhry nad Američankou, ale nakonec s ní i podesáté v kariéře prohrála. Hantuchová vedla v osmifinále nad turnajovou trojkou 6-1 2-0, ale prohrála po setech 6-1 5-7 4-6.

"Už jsem ji dlouho neviděla hrát tak dobře," ocenila Venus Williamsová výkon devatenácté nasazené Hantuchové. "Ale já ráda vítězím a je skvělé, že jsem našla cestu, jak to dokázat," dodala starší ze sester Williamsových, která ukončila zápas čistou hrou především zásluhou prudkého podání. Při jednom z nich dokonce Slovenka nestačila uhnout a míč ji trefil, ale nezranil.

Venus Williamsová natáhla svoji vítěznou sérii. S turnaji v Dubaji a Acapulku, na kterých triumfovala, vyhrála třináctý zápas v řadě. V Miami může vyhrát počtvrté v kariéře, ale poprvé od roku 2001.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky (29. 03. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
Bartoliová (13-Fr.) - Kuzněcovová (1-Rus.) 6-3 6-0
Wozniacká (2-Dán.) - Pavljučenková (22-Rus.) 6-2 6-2
V. Williamsová (3-USA) - Hantuchová (SR) 1-6 7-5 6-4
Clijstersová (14-Belg.) - Azarenková (4-Běl.) 6-4 6-0
A. Radwaňská (6-Pol.) - Švedová (Kaz.) 6-1 6-4
Stosurová (9-Austr.) - Jankovičová (7-Srb.) 6-1 7-6(9)
Heninová (Belg.) - Zvonarevová (11-Rus.) 6-1 6-4
Wickmayerová (12-Belg.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-0 6-1

Čtyhra - 2. kolo:
Makarovová/Shuai Peng (8-Rus/Čína) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Justine jen potvrzuje, že v Miami se jí vždy docela dařilo...
Už se nemůžu dočkat zápasu Justine a Caroline. Doufám, že s ní nebude mít Justine ani trochu slitování a naplno se ukáže rozdíl tenisových kvalit mezi Justine a Caroline. Případné belgické semifinále by vůbec nebylo na škodu.
Reagovat
skott
No uz podruhe letos budu tlacit Henin za vitezstvim.Wozniacki ze sebe dela chudinku na smrtelny posteli, jeji otec porad krmi tim, ze ma horecky, netrenuje a neni vubec jisty, ze bude hrat a pak ji clovek vidi, jak se smeje v hledisti pri zapasech:/ Taky doufam, ze dostane poradnej kotel, jakej uz zaslouzi...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom zápase s Kiri byla zralá na průplesk.
Reagovat
skott
Presne, svetova dvojka se doslova ¨prolobovala¨ k vyhre.Jenze Kiri by tu facku potrebovala taky, za ty sance, ktere zazdila...hlavne jsem nechapal z te pasivity od druheho setu.Pritom do te doby chodila ukoncovat na sit kazdej kratsi mic Wozniacki, jen v prvnim mela snad 20 zasahu a potom najednou nic, pristoupila na jeji hru.A ty tri gemy, co ji darovala dvojchybama, o tech se mi bude zdat jeste za rok:/
Reagovat
skott
Dlouhe mesice jsem nevidel, aby nekdo rozpalil Azarenku tak do bela jako se to vcera podarilo Kim:-) Vlastne jsem uz skoro zapomnel, proc je nenavidena napric vsemi turnaji po vsech kontinentech, ale znovu mi ukazala, ze se nemam nechat zmast chvilkovou zmenou.Je to porad ten stejny zurivy spratek, ktery se neumi ovladat, sproste nadava, pali micky do publika nebo mlati raketou, kdykoliv se ji jenom trosku nedari podle predstav.Eva Asderaki byla mozna az prilis benevolentni k jejimu chovani, kdyz po prvnim napomenuti prehlizela dalsi excesy a bala se ji sebrat fiftyn.Nastesti nebylo treba a Kim ji i tak nedovolia uhrat na konci vubec nic a Azarenka ted po zasluze spadne az nekam na chvost desitky.
Bohuzel pokracuji i dalsi dve belgicanky a Justine ke vsemu vypada v hodne dobre forme.Verka sice chtela strasne moc, ale pozdni zacatek zapasu ji zrejme nepridal a vubec nechytla nastup.Rychle bylo po po prvnim setu a rozjetou Henin uz neohrozila, pri jejim navic byla absolutne bez sance.Jinak nechapu divaky, ale kdyz Verka odchazela, tak ji nikdo nezatleskal a to se vazne nedela..:(
Reagovat
skott
*pri jejim servisu
Reagovat
smazaný uživatel
Přesto ji pořád fandím.
Reagovat
skott
Mas rad Azarenku, to proc probuh?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevím sám, ale její hra se mi začátkem loňského roku zalíbila a tak nějak jsem jí začal přát, i když je fakt, že to občas přehání s tím chováním, ale já jsem se děsně emotivní, takže mám pro takové hráče a hráčky slabost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zápas Kim jsem viděl, hezky to šílené Viktorce vytmavila:). Ale vážně, parádní výkon, už výsledek zápasu proti Peer leccos napověděl... A mimochodem, mnoho těchto ženských zápasů se dá sledovat na eurosport PLAYERu. Zaplatit stokorunu na měsíc a pak mít možnost třeba šesti kurtů na grandslamech (kromě Wimbledonu), to je podle mě celkem přijatelné. I kvalita se dá (rozhodně lepší, než freestreamy na betfair, atdhe atd.). Je to ale bez komentáře, což mi však nevadí.
Reagovat
skott
tomasinho: emotivni hraci/ky mi taky nevadi, sam mam nekolik takovych rad, ale Azarenka by mela absolvovat nejaky kurs sebeovladani, protoze co dela ona na kurtu je za hranici tenisove etikety.Vybijet si zlost tim, ze posles micek mezi divaky, hadas se s nima, dupes jak maly fakan pri zkazene smeci apod. to je proste pripad pro Chocholouska..
Dumec: eurosport player toho moc nevyresi, kdyz WTA neproda prava.Treba z IW a Miami v prvnich kolech neni nic videt ani v Americe na Foxu.WTA necha odvysilat jen urcity pocet utkani zhruba 1/3 oproti ATP, pritom lepsi pokryti maji i male turnaje z Budapesti nebo Monterrey.Ja ho mel zaplaceny, ale je to k nicemu, jedina vyhoda jsou zaznamy, ale to si radsi utkani nekde stahnu, kdyz ho chci videt zpetne nez za to platit,to same tennischannel.
Reagovat
smazaný uživatel
Není tam všechno, první kola se nedají vážně shlédnout asi nikde, kromě tennischannelu. Ale třeba zápasy Kim a Henin v tv nebyly a na playeru je dávali. A při Australian Open se mi player hodně osvědčil, přece jen možnost vybrat si z 6 kurtů, to už je solidní šance, že uvidíš svého oblíbence a ne to, co ti naservíruje tv.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Daniela, prvý set ju sfúkla potom to tam začalo Venus padať a Daniela si nevedela podržať servis keď to potrebovala, ale inak veľmi dobrý výkon a vyrovnaný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
je to škoda, to kažodpádně... ten nástup Daniely byl prakticky to samý, co předvedla Maria Kirilenko proti Wozniacké... bylo to hodně podobně, vycházelo naprosto všechno, ale postupně ta sebedůvěra a štěstíčko odcházelo, bohužel...
Reagovat
skott
Ten zapas Hantu byl vyborny, alespon jeho druha polovina mela velkou kvalitu.Kdyz Daniela ztratila cistou hrou brejk na zacatku druhy sady, tak jsem myslel, ze dopadne jak ve finale Monterrey nedavno proti Naste, ale tentokrat dokazala zabojovat.Jeste kdyz Venus podavala na set, tak ji paradne v dlouhe rally sebrala podani a srovanala na 5-5, bohuzel potom o nej sama znovu prisla milimetrovym autem a o pasku vyhozenym forehandem.Nechat to dojit do tie-breaku, tak verim, ze vyhrala.Ale na to, ze predtim mela s Venus h2h 0-9 a sety 1-18, to bylo super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist