Dojatá Šafářová se při rozlučce v Praze třásla a slzela

4. 5. 2019, 12:24
Aktuality 18
K slzám dojal Lucii Šafářovou ceremoniál, který se na počest její končící tenisové kariéry konal před finále pražského turnaje WTA. Někdejší finalistka dvouhry Roland Garros dostala květiny, vyslechla si zdravice hráček z videa a dvakrát dlouhý aplaus publika.
Profily hráčů
Lucie Šafářová (© TK Sparta Praha)

"Musím říct, že to bylo úžasný. Úplně mě to dojalo, klepala jsem se a myslela, že nic neřeknu, ale pak jsem se rozmluvila," uvedla čtyřnásobná vítězka Fed Cupu a bronzová olympijská medailistka ze čtyřhry.

V záznamech sledovala i své první krůčky s raketou na kurtu. Upozornila, že od malé holčičky k světové hráčce vede dlouhá cesta a není jen růžová. "Byly na ní slzy a bolest, ale za ty úspěchy a všechny tituly stála," řekla dvaatřicetiletá brněnská rodačka.

Z nahrávek gratulovaly Šafářové k úspěšné kariéře a přály vše nejlepší do dalšího života mimo jiné Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Belgičanka Kim Clijstersová, Rumunka Simona Halepová, Němka Angelique Kerberová i Martina Navrátilová.

"Vůbec jsem nevěděla, co se na mě chystá. Celé mě to překvapilo," uvedla Šafářová. Když z obrazovky mluvila Bethanie Matteková-Sandsová, s kterou vyhrála v deblu pět grandslamů, neudržela se a rozplakala se. "Jsem hrozně šťastná, že to proběhlo takhle. Moc jsem si to užila a pořád mě to dojímá," řekla.

Někdejší světová jednička ve čtyřhře, která vystoupala během kariéry na páté místo v žebříčku dvouhry, před rozlučkou ani pořádně nespala. "Budila jsem se, jak jsem byla nervózní, ale taky jsem se těšila. Rozlučku má člověk jenom jednu. Je to trochu smutné, že to celé skončilo, když člověk slyší všechny ty úspěchy. Ale je to takové uzavření kapitoly a začíná něco nového. Jdu dál," podotkla.

Na Spartě, kde vyhrála jeden turnaj WTA a dva nižší série ITF, si už jen vyzvedne tašku s raketami a boty ze šatny. Ještě předtím opakovaně děkovala českým fanouškům. "Vždycky jsem se sem ráda vracela, české publikum bylo vždy úžasné. Má to doma úplně jiný náboj," chválila.

Definitivní tečku za kariérou udělá v Paříži. Debla na French Open plánuje hrát s Mattekovou-Sandsovou a možná zvládne i dvouhru, pokud dostane divokou kartu. "Těším se, naposledy se rozloučíme s hráčkami, s organizátory, WTA," uvedla. Ví, že znovu uroní slzu. "Určitě, to je s tím spojené," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
tmora
Podle me to Lucka zabalila moc brzo, mohla hrat vetsi turnaje jako Venus nebo 4 hru s Bethanie - tohle je predcasne ...
Reagovat
HayashiM
Howgh.
Reagovat
Jabadu
a svůj širák odhazuji v dál ...
Svou milou a těžko v historii dohledatelnou povahou jsi tomuto sportu dala rozměr a úroveň, která se nedá překonat. Pouze dorovnat.
Nejsem věřící, ale vím, že Ty by sis Nanebevzetí zasloužila!
Ostatně teď už asi vím, koho mají na mysli pravoslavní křesťané, když uctívají patronku slepých.
Ty jsi důkazem, že slušnost je výsadou vyvolených.
Navždy zůstaneš v našich srdcích jako sv. Lucie.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Mayo
Nebude mi chýbať na kurtoch.
Reagovat
misa
Reagovat
FulnekUltras
mj. i za celkovou atmosféru, kterou jsi do našeho ženského tenisu vnesla a léta udržovala. Nakonec to plně odráží i bezplechová sestava Tvých videorespondentek. A hodně štěstí v novém životě.

https://www.youtube.com/watch?v=Ydh8aqCoIc4
Reagovat
EllNino
Krásná rozlučka, úplně mě to odrovnalo :))
Reagovat
com
zas tak moc te to asi neodrovnalo, kdyz tu zase pindas
Reagovat
Torn
:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravice od Beth byla super. I Lucčin projev. Bude (budou) chybět...
Reagovat
Holahej
Ano, ano souhlasím....., pěkné to bylo. Kultivovaná, milá, sympatická Lucie, s vysokou ženskostí, kterou nikdy neponižovala hrubými výlevy slovními ani fyzickými a celkově pozitivně vylepšovala renomé této části světa.....

Zavírám kapitolu a jdu dál, řekla dojatá Lucie Šafářová a při loučení jí ukáply slzy.....

Tak hodně štěstí, zdraví, spokojenosti....a ?bratrance a sestřenice?..., jak si přejí neteře....
Reagovat
misa
Konec na etapy je velmi povedený, takový, jaký si Lucie za dlouhodobé přátelské působení ve světě tenisu zaslouží.
Reagovat
lars
meli to spis udelat az po finale. Lucka "nepredala" Musce jenom WC, ale asi i dnesni slzy :(
Reagovat
misa
Připravili jí pěknou rozlučku před zaplněnými tribunami a zvládla ji velmi dobře, občas si zaslzela, ale mluvila pěkně :) Potěšila mě gratulace od velké šampionky Kim Clijstersové, kterou jsem měl rád.

Mám ráda... jsem vděčná... děkuji... Slova, která se často v Lucčině projevu objevovala a která dobře charakterizují její povahu. Taky se zmínila, že má radost z účasti Káji M. ve finále. Tenistka, která měla pro své kolegyně vždy úsměv a vlídné slovo mi bude moc chybět.

Lucinko, díky za všechny krásne dny, které se už nikdy nevrátí.
Reagovat
Fandina
Rozlučka byla dojemná. Původně jsem si myslela, že to bude něco podobného jako před časem také na tomhle turnaji, rozlučka s Klárkou Koukalovou, ale tohle bylo víc připravené a delší a moc hezké. Slzičky mi také ukáply, ale jinak se mi to moc líbilo. A Šafince moc díky za krásné tenisové zážitky, nebylo jich s ní málo. Díky Šafinko a moc přeji pěkný po profihráčkytenisový život. A jestli jsem to dobře pochopila, bude nějaká kavárnička. A už se těším, že ji také navštívím. Šafinko pojď!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Omlouvám se. To mělo být nahoru.
Reagovat
misa
Lucčina tenisová kariéra byla taky podstatně hodnotnější než ta Kláry Koukalové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist