Dokičová: Ještě se můžu hodně zlepšit

27. 1. 2009, 18:13
Rozhovory 5
Když se loni pokoušela o comeback, objížděla bývalá světová čtyřka Jelena Dokičová hlavně nižší podniky ITF. Po úspěšném začátku nové sezony už sbírat body na menších turnajích nechce. Ukázala jsem, že umím držet krok s nejlepšími hráčkami. A ještě se můžu zlepšovat, varuje soupeřky Australanka.
Profily hráčů
Jelena Dokičová

Podívejme se do budoucnosti: co si z dnešního zápasu odnesete?
Myslím, že to byl dobrý zápas. Fyzicky jsem na tom nebyla nejlépe, ale bylo to dobré. Odehrála jsem tři sety se světovou trojkou. Všechno je pozitivní, mám za sebou skvělý turnaj. Trochu mě to samozřejmě mrzí, měla jsem pár šancí, i v tom třetím setu, a nedokázala jsem si udržet podání. Občas se daří a občas ne, není důvod být tím zklamaná.

Co kotník, hrál v tom nějakou roli?
Ne, byl v pořádku.

Jak byste shrnula celý ten minulý týden?
Jak jsem řekla, je to úžasný začátek sezony, víc už jsem nemohla chtít. Musím se podívat na všechny plusy a mínusy dneška a říct si, co mám příště udělat lépe. Ale jak už jsem řekla, rozhodně nejsem zklamaná.

Po minulém utkání jste byla hodně unavená. Jak jste se dokázala dát dohromady?
Pro mě je každý zápas víc vyčerpávající než pro ostatní, protože jsem dlouho nehrála tolik zápasů. Když si to tak vezmu, dokázala jsem se sebrat po každém zápase.

Dá vám výsledek z Australian Open dost sebedůvěry, abyste například před velkým turnajem požádala o divokou kartu, místo abyste sbírala body po menších turnajích?
Myslím, že na malých turnajích už hrát nebudu. Řekla bych, že postavení v žebříčku už mě dostane na dost turnajů, nemyslím, že bych se měla vracet na ty nejmenší, v tom nevidím žádný smysl.

Přehodnotíte teď své cíle? Říkala jste, že se chcete dostat do první stovky...
Teď už tam jsem. Jak jsem řekla, chci dál pokračovat na podnicích WTA, nemyslím, že budu hrát turnaje ITF. K tomu vážně není důvod. Je možné, že se mi už bude dařit. Samozřejmě pár zápasů prohraju, to je normální. Tenhle týden jsem byla před domácím publikem hodně nahoře, uvidíme, jak to půjde dál. Myslím, že Fed Cup je další dobrá příležitost, uvidíme.

Zmínila jste, že nejste v nejlepší formě. Jak dlouho potrvá, než vás uvidíme hrát na sto procent?
Myslím, že bylo vidět, že nejsem v nejlepší kondici. To ani nemůžu být po tříleté pauze. Mimo kurt jsem dělala, co jsem mohla, ale nic nenahradí zápasy. Fyzicky mám před sebou ještě dlouhou cestu. Jak jsem řekla, tyhle holky hrajou už roky každý týden a já nic takového nedělala. Dostat se do čtvrtfinále grandslamu je pro mě ohromně důležité. A myslím, že se ještě můžu hodně zlepšit.

Mluvila jste o tom, jak vás při comebacku podporoval přítel. Jak to vypadalo na tomto turnaji?
Jako na všech ostatních, není v tom rozdíl. Už jsme spolu šest let, takže nic zvláštního.

Ve Wimbledonu a na French Open jste už uhrála vynikající výsledky. Co je pro vás nejlepší povrch?
Nemám zrovna ráda antuku, řekla bych, že je pro mě nejhorší. I když jsem na ní odehrála pár slušných turnajů, mám radši hard. Turnaje jsem vyhrála na všech površích, člověk se musí přizpůsobit. Antuku nemusím, hard je pro mě asi nejlepší.

Jak vidíte další French Open a Wimbledon?
Teď mě zajímá hlavně další turnaj. Na Roland Garros i ve Wimbledonu se mi dařilo, dalším cílem by mohlo být uhrát dobrý výsledek na US Open.

Máte za sebou ohromný turnaj. Jak se vyrovnáte s tím, že psychicky možná nebudete tak nahoře, až za vámi na dalším turnaji nebude domácí publikum?
Jak jsem řekla, je možné, že se to stane. Bylo ohromné hrát před zdejšími diváky. I kdybych na pár turnajích prohrála a nevedlo se mi tak dobře, nemyslím, že to bude velký problém. Ukázala jsem, že dokážu držet krok s nejlepšími hráčkami světa. Nemůžete hrát pořád dobře, jsou turnaje, na kterých hrajete neradi, někdy vám nemusí vyhovovat povrch. Už jsem se o tom zmínila, důležitá je konzistence po celou sezonu. Nerada bych vyhrála turnaj a pak třikrát nebo čtyřikrát vypadla v prvním kole. To už budu radši hrát každý týden v semifinále. Pokusím se, aby to bylo co nejmíň jako na horské dráze a abych byla tak vyrovnaná, jak to půjde.

TenisPortal.cz, australianopen.com

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
ty my tam chybíš v těchto semifinálových kolech, já vím blbá Safina, měla vypadnout se syslem, sysla bys určitě dala. Jenom abys věděla tak kvůli tobě jsem přišel o stovku
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá sa to iba mne alebo Dokičová zhodila v oblasti hrudného koša pár centimetrov?
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja mam pocit, ze mala vacsie poprsie niekedy :)
Reagovat
smazaný uživatel
aj ked to bude asi len tym oblecenim ...
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se, že se do vaší duchaplné debaty nezapojil broz:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist