Dokičová znovu neztratila set, o titul si zahraje s Vinciovou

17. 6. 2011, 18:48
Aktuality 1
Finále dvou suverénních tenistek uvidí soutěž žen v Hertogenboschi. O titul si spolu zahrají veteránky Jelena Dokičová a Roberta Vinciová. Dokičová ani v dnešním semifinále neztratila set s Italkou Oprandiovou, která utkání vzdala ve druhé sadě, a další italská tenistka Vinciová si ve dvou setech poradila s Dominikou Cibulkovou.
Jelena Dokičová

Po dnešních semifinálových zápasech je tedy jasné, že pro vítězku bude turnajový triumf už druhý v letošní sezoně. Jelena Dokičová totiž v březnu ovládla podnik v Kuala Lumpuru hraný na tvrdém povrchu a Roberta Vinciová nenašla přemožitelku na antuce v Barceloně.

Že umí hrát i na trávě, prokazují obě finalistky v Hertogenboschi už od prvního kola. Jelena Dokičová porazila dosavadní soupeřky bez ztráty setu a ten jí nevzala ani Romina Oprandiová. Italská hráčka si v prvním setu po pádu poranila levé zápěstí, které si nechala ovázat. I přes své zranění se Oprandiová rozhodla pokračovat, po dalším brejku Dokičové na začátku druhé sady už ale utkání skrečovala.

Dokičovou čeká v Hertogenboschi v boji o sedmý titul v kariéře stejně stará Roberta Vinciová, která zatím turnajem rovněž prochází bez ztráty setu. Jméno své dnešní soupeřky turnajová sedmička ještě ráno neznala; poslední čtvrtfinálový zápas mezi Dominikou Cibulkovou a Světlanou Kuzněcovovou totiž včera přerušil déšť.

Slovenská tenistka k dnešní dohrávce nastoupila s vedením 3-0 v rozhodujícím setu, které už nepustila a zvítězila 7-5 4-6 6-2. O něco později nastoupila ke svému semifinálovému utkání, v jehož úvodu si Cibulková s Robertou Vinciovou dvakrát vyměnily brejk. Dominika Cibulková šla poté nakrátko do vedení, její italská soupeřka ale set otočila a získala ho poměrem 7-5. Ve druhé sadě hned třikrát sebrala Cibulkové podání a za pouhou hodinu a čtvrt zvítězila 7-5 6-1.

Svůj souboj o titul dnes kvůli dešti nedokončil český pár Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová.

Déšť přerušil finále ženské čtyřhry krátce před koncem za stavu 3-3 v takzvaném super tie-breaku. Česká dvojice prohrála první set se slovensko-italským párem Dominika Cibulková a Flavia Pennettaová 1-6, druhou sadu získala v poměru 6-4.

 

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Cibulková (5-SR) - Kuzněcovová (2-Rus.) 7:5, 4:6, 6:2.

Semifinále:
Vinciová (7-It.) - Cibulková (5-SR) 7:5, 6:1, Dokičová (Austr.) - Oprandiová (It.) 6:4, 2:0 skreč.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co to píšou, jaké veteránky v 28 letech? Nechápu .........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist