Dolgopolov poprvé ve finále. V Brazílii vyzve bývalého šampiona Almagra

12. 2. 2011, 10:09
Aktuality 3
ATP COSTA DO SAUIPE - Titul z antuky v brazilském Costa do Saiupe si odveze bývalý vítěz Nicolas Almagro, nebo ukrajinský mladík Alexander Dolgopolov. Toho čeká vůbec první finále na okruhu ATP.
Alexander Dolgopolov

Alexander Dolgopolov pokračuje ve svém vzestupu. Poté, co se v minulé sezoně premiérově dostal do elitní světové stovky, si minulý měsíc senzačně zahrál čtvrtfinále Australian Open a nyní 32. hráče světa čeká už i premiérové finále na turnaji ATP.

Jednadvacetiletý Ukrajinec měl v Costa do Sauipe coby čtvrtý nasazenýá hráč v prvním kole volný los a následně si ve dvou setech poradil se Španělem Ramirezem Hidalgem, Italem Staracem a v semifinále i domácí nadějí Ricardem Mellem.

Třicetiletý Brazilec byl v semifinále turnaje ATP počtvrté v kariéře, potřetí právě na antuce v Costa do Sauipe, kde před šesti lety potrápil i Rafaela Nadala. Jediný titul však získal na betonu v americkém Delraych Beach už v roce 2004.

Dolgopolov v Brazílii ztratil během tří zápasů jen jednou své podání. Celkem odvrátil jedenáct z dvanácti brejkbolů.

O první titul se utká se Španělem Nicolasem Almagrem. Vítěz turnaje z roku 2008 v semifinále otočil duel s Juanem Ignaciem Chelou z Argentiny, jenž vyhrál první set hladce 6-1. Almagro nakonec postoupil do jubilejního 10. finále, ve kterém bude usilovat už o osmý titul.

Dolgopolov se loni s Almagrem utkal dvakrát: na antuce na Roland Garros vyhrál 3-0 Španěl, Ukrajinec vyrovnal vzájemnou bilanci na podzim na rychlém povrchu v Šanghaji.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 470.200 dolarů) -
páteční výsledky (11. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Almagro (1-Šp.) - Chela (5-Arg.) 1-6 6-2 6-4
Dolgopolov (4-Ukr.) - Mello (Braz.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Moc casto tyhle jarni turnaje v Jizni Americe nesleduju, a kdyz tak vetsinou pouze kvuli urcitym hracum, ale zajimalo me, jestli Olek dokaze udrzet koncentraci po uspesnem AO i zpatky na mensich akcich.Vybral si chytre, misto Santiaga si dal jeste pauzu, zacal antukovou snuru az v Brazilii a vypada to, ze zustal ve velke pohode.Na to ze Mello byl dosud suvereni i proti vybornym antukarum jako Montanes, tak tady byl bez sance cely zapas.Olek byl vsude, neuveritelne lehky pohyb i po vymenach, kdy se Mello tezce vydychaval, tak on jen tak poskakoval.Jedina tezsi chvilka prisla ve druhem setu za stavu 4-1, kdy jeste divaci pri bp mohutne hecovali Mella, ale znova Olek odpovedel bez problemu servisem a zapas snadno ukoncil hned v dalsi hre.Almagra jsem sice nevidel, ale pokud si Olek nebude pripoustet tlak prvniho ATP finale, tak ma v teto forme velkou sanci ziskat titul.Jediny co hovori pro Almagra je tak snad prave jeho finalova bilance 7/2, vsechno na antuce proti silnym souperum.
Reagovat
ezpana
Dolgo polgo sa pomaly stava mojim najoblubenejsim hracom, je to univerzal dokaze zahrat na kazdom povrchu, aj ked najlepsie asi na antuke. Velmi by som mu doprial ten titul
Reagovat
smazaný uživatel
Také se ráda podívám na finálový zápas. Doufám, že titul získá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist