Domácí Andreescuová zdolala Keninovou a v Torontu postoupila do finále

10. 8. 2019, 21:36
Aktuality 7
WTA TORONTO - Bianca Andreescuová v prvním semifinále turnaje WTA Premier 5 v Torontu porazila 6-4 7-6 o rok starší Američanku Sofii Keninovou a parádní letošní bilanci vylepšila na 37-4. Ve svém třetím finále bude devatenáctiletá Kanaďanka bojovat o druhý titul proti Marii Bouzkové, nebo Sereně Williamsové.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová na začátku sezony, před kterou měla na kontě jen čtyři starty na turnajích WTA a tři vítězné zápasy, vyhrála včetně kvalifikací 31 z 35 zápasů. Ještě jako osmnáctiletá senzačně ovládla i prestižní turnaj WTA Premier Mandatory v Indian Wells.

Teprve čtvrtou a dosud poslední porážku zaznamenala na konci března, kdy kvůli zranění ramena vzdala osmifinále v Miami.


Od té doby se během následujících čtyř měsíců představila jen na French Open, ale po postupu do druhého kola kvůli přetrvávajícím bolestem ramena ze soutěže odstoupila.

Vrátila se až tento týden na domácí půdě v Torontu, kde se okamžitě vrátila do skvělé formy. Devatenáctiletá Kanaďanka vyřadila krajanku Bouchardovou, Rusku Kasatkinovou, Nizozemku Bertensovou, českou tenistku Karolínu Plíškovou a v dnešním semifinále zdolala o rok starší Američanku Sofii Keninovou.

Andreescuová vedla už 6-4 a 5-2, ale ukončit zápas se jí dlouho nedařilo. Náskok ve druhém setu ztratila, v dlouhém gamu za stavu 6-5 nevyužila tři mečboly. Následný tie-break však zvládla a po více než dvou hodinách zvítězila 6-4 7-6.



"Je to nádherný pocit, když na takhle velkém turnaji před domácí fanoušky postupujete dál a dál a dostanete se až do finále. Moc si to užívám a doufám, že v neděli dokážu udělat i ten poslední krok," řekla Andreescuová.

Letošní zápasovou bilanci si talentovaná Kanaďanka vylepšila na 37 výher a 4 porážky. Do finále turnaje WTA postoupila potřetí a bude v něm usilovat o druhý titul. 

Finálovou soupeřkou Andrescuové bude v prvním vzájemném duelu světová desítka Serena Williamsová, jež ve druhém semifinále otočila nepříznivý vývoj proti Marii Bouzkové.

Kanaďanka dosud vyhrála s hráčkami Top 10 všech šest střetnutí. V neděli se bude snažit prodloužit tuto sérii proti o téměř devatenáct let starší vítězce 23 grandslamových turnajů.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.830.000 dolarů
sobotní výsledky (10. 08. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
S. Williamsová (8-USA) - Bouzková (ČR) 1-6 6-3 6-3
Andreescuová (Kan.) - Keninová (USA) 6-4 7-6(5)
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Azarenková/Bartyová (6-Běl./Austr.) 3-6 6-3 10-4
Grönefeldová-Schuursová (3-Něm./Niz.) - Dabrowská/Yi-Fan Xu (2-Kan./Čína) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Haitik
Zajímalo by mě postavení Biancy na žebříčku, kdyby nemusela vynechat celou antukovou sezonu a Wimbledon.. Neskutečná jízda! A hraje i hodně zábavný tenis, možná trochu drama queen, ale to prostě k WTA patří :DD
Reagovat
tommr
Andreescu není jediná, kterou brzdí zranění. Totéž se dá říct i o spoustě dalších dobrých hráček počínaje Sharapkou a konče Petrou Kvitovou a Markétou Vondroušovou ...
Reagovat
Haitik
Jo no, letos je ta WTA strašný lazaret.. Ta Bianca by teď udělala nejlíp, kdyby zase až do USO nehrála, podle sestřihů ze zápasů je už zase celá obvázaná.. :D
Reagovat
tommr
já naopak doufám, že vydrží až do odvety s Karolínou v Cincinnati a teprve tam jí Karolína vystaví stopku ...
Reagovat
dadaft
dobrej mač, líbilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska nestihla Bianca větší herecké etudy. Naopak ošetřování si vzala za stavu 4:5 Sofie.
Ale o zdramatizování se Bianca postarala, ve 2. setu promarnila vedení 5:2. Za stavu 6:5 nevyužila 3 mb.
Reagovat
lavamancer
souhlas.
jen ten medical time byl za stavu 5-6
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist