Domácí favorité jsou v Marseille v semifinále. Gasquet spokojený, Tsonga se za výkon styděl

22. 2. 2014, 09:25
Aktuality 9
ATP MARSEILLE - Do semifinále turnaje v Marseille postoupili oba domácí favorité. Richard Gasquet si poradil s Dodigem a čeká souboj s Gulbisem, naopak Jo-Wilfried Tsonga nebyl se svým čtvrtfinálovým výkonem spokojený a za svůj výkon se styděl. I obhájce titulu si ale o finále zahraje.
Richard Gasquet

Sedmadvacetiletý Francouz Richard Gasquet startuje na domácím halovém turnaji v Marseille už posedmé, ale až letos se dostal dál než do čtvrtfinále. V něm včera nezaváhal proti Chorvatu Ivanu Dodigovi, kterého díky třem úspěšným brejkům porazil 7-5 6-3.

"Odehrál jsem solidní zápas. Dobře jsem podával a během zápasu jsem nepolevoval v nasazení. Také se mi podařilo odvrátit několik brejkbolů," komentoval devátý hráč světa Gasquet.

"Tohle je poprvé, co jsem tu v semifinále a jsem za to moc rád. Ještě radši bych byl, když by se mi podařil dostat až do finále," dodal nejvýše nasazený hráč, který usiluje o první titul pod vedením nového trenéra Sergi Bruguery.

O své 22. finále se vítěz 10 turnajů ATP utká s Ernestsem Gulbisem, s nímž sice vyhrál oba vzájemné duely, ale naposled yna sebe narazili v sezoně 2010. O dva roky mladší Lotyš ve čtvrtfinále porazil 6-3 7-6 domácího Nicoláse Mahuta a zabránil tak čistě francouzskému semifinále.

Gulbis si k výhře pomohl devíti esy a po prvním podání ztratil jen tři fiftýny. Do semifinále postoupil podruhé během dvou týdnů poté, co minulý týden v Rotterdamu skončil na raketě Tomáše Berdycha.

Nečekaně hodně práce měl se svým čtvrtfinálovým soupeřem obhájce titulu Jo-Wilfried Tsonga. Šampion z let 2009 a 2013 s krajanem Edouardem Rogerem-Vasselinem prohrál první set, nakonec však vývoj otočil a zvítězil 6-7 6-2 6-2.



"Dnes jsem to zvládl jen díky servisu," komentoval druhý nasazený Tsonga, který si pomohl 13 esy a 39 winnery, ale se svým výkonem spokojený nebyl. "Všechno ostatní nebylo dobré a v jednu chvíli jsem chtěl opustit hřiště, protože jsem se styděl za to, jak jsem hrál," řekl osmadvacetiletý Francouz.

O postup do finále se utká v prvním vzájemném střetnutí s Janem Lennardem Struffem. Třiadvacetiletý Němec v Marseille už tři domácí hráče vyřadil, po Guezovi a Benneteauovi vyhrál ve svém prvním čtvrtfinále 6-4 6-3 nad Michaelem Llodrou.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 621.560 eur)
páteční výsledky (21. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (1-Fr.) - Dodig (5-Chorv.) 7-5 6-3
Tsonga (2-Fr.) - Roger-Vasselin (6-Fr.) 6-7(3) 6-2 6-2
Gulbis (3-Lot.) - Mahut (8-Fr.) 6-3 7-6(1)
Struff (Něm.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-3
Semifinálové dvojice: Gasquet - Gulbis, Struff - Tsonga.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
spaniel
Teď by se mel stydět Richard. Velmi slaby vykon, ale na tohoto Gulbise by asi nestačilo ani jeho maximum.
Reagovat
kada.tom
spokojený Ríša pěkně pohořel s Gulbisem :-)
Reagovat
gigin
Su z toho jakýsi nervozní :DDDD Vůbec si neumím představit průběh a už vůbec tipovat výsledek.. Vuku poraď!! :DD
Reagovat
gigin
Za hoďku a pět minutek, češč! COME ONE!! Dnes dobře. Vše dobře :))
Reagovat
tommr
výsledek vypadá dost jednoznačně. To hrál Gulbis tak dobře nebo Gasquet tak špatně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
to byl výprask jak prase, takhle asi drtil (a bohužel nerozdrtil) minulý rok Nadala, snad ho teda letos konečně porazí.
Přeju mu úspěchy, samozřejmě ne na úkor Berdycha, jeho rozhovory jsou zábavné!!!
Reagovat
spaniel
http://i1069.photobucket.com/albums/u480/spaniel77/eb7e8889e5599706007de15e82b19c7b_zpsee33eef8.jpg
Reagovat
gigin
Tak spaniel ti tu hodil stats, vidíš. A po mne objektivní zhodnocení nechtěj, jsem moc emocionálně zainteresovaný :DDD Jinými slovy - Gulbis hrál dnes opravdu moc dobře.
Reagovat
gigin
Doufám, že to zítra dodrží ;))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist