Dramatické finále Nadal - Djokovič zkomplikoval déšť, dohrávat se bude v pondělí

10. 6. 2012, 20:15
Aktuality 85
Finále French Open mezi Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem se dnes vinou špatného počasí nedohraje. Utkání bude pokračovat zítra od 13:00 hodin, kdy půjde za stavu 1-2 na sety a 2-1 na gamy ve čtvrté sadě podávat světová jednička Djokovič.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Novak Djokovič

Největší antukový turnaj sezony se neodehraje v plánovaném termínu poprvé od roku 1973, kdy se finále mezi Iliem Nastasem a Nikim Pilič protáhlo dokonce až do úterý.

Novak DjokovičSvětová jednička Novak Djokovič a dvojka Rafael Nadal usilují o zápis do historie. Pokud vyhraje šestadvacetiletý rodák z Mallorky, jako první tenista ovládne French Open posedmé. O rok mladší Djokovič se zase může stát prvním hráčem po 43 letech, který vyhraje čtyři grandslamy po sobě. 

Nadal začal finále lépe a v prvních dvou sadách byl ve výměnách od základní čáry přesnější a jistější. V třetím setu vedl 2-0, pak ale přišel nečekaný zvrat. Djokovič vyhrál osm gamů po sobě, sebral Španělovi jako první na turnaji sadu a ve čtvrtém dějství má po třech odehraných gamech k dobru brejk. 

Poté se na areál v Pařízi opět začal snášet silný déšť a po více než hodinové přestávce organizátoři rozhodli, že se finále dohraje až v pondělí. Zápas předtím narušila pauza kvůli počasí za stavu 6-4 a 5-3 pro Nadala.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
výsledek finále (10. 06. 2012)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 4-6 3-6 6-2 *2-1 ... přerušeno pro déšť
- dohrávat se bude v pondělí od 13:00 hodin

 

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

85
Přidat komentář
Malda
Jinak Rafa mě už s tou svou hrou ser...e nedá se na to koukat.
Reagovat
Malda
No a je to za námi, přesně jak jsem předpovídal...Novak ztratil hned první servis a posléze celou sadu. Zdá se mi, že prostě potřebuje delší čas na rozjezd. Soudím, že včera by byl jiný vítěz za předpokladu dohrání zápasu. Nicméně podmínky byly pro oba stejné a nelze se na to vymlouvat, ale včerejší přerušení jistě ublížilo víc Djokovicovi. Jinak gratulace Rafovi!
Reagovat
freeteepek
Tu dvojchybu jsem čekal. Novak na tom dnes s psychikou byl od počátku na štíru. Blbě začal. Chyběl tomu větší důraz, který tam byl včera. Měl hrát prostě tu první hru víc tvrdě a udržet si brejk. Servis mu taky nešel nijak excelentně. A nakonec zakončil dvojchybou. Bylo zase vidět, že na Nadala na antuce nemá zbraně. Dnes nezkusil ani jeden kraťas. Při smečích byl nejistý. Naproti tomu Nadalův inside out forhend je zdrcující. Ten oprovskej topspin z něj dělá zbraň těžkýho kalibru. Nadal si zasloužil vyhrát. A Djoko má zase o čem přemýšlet.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Rafovi. V turnaji byl nejlepší hráčem a po zásluze vyhrál. Včera kdyby se nepřerušovalo, tak by to nejspíš vyhrál Djokovic, ale pokud ten týpek neumí servis tak je jen dobře, že to nevyhrál, protože to je ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar. No byl jsem šokován, hlavně jak Nadala pustil k tomu brejkbolu na 2:2 a jak na ten brejkbol u sítě zahrál. O koncovce nemluvě.
Reagovat
Pe3k
Zdárek. Já sem něco podobného čekal. Co taky čekat od člověka, který začne hrát svou hru až ve 3 setu a není schopný udržet si servis a v důležitých momentech hraje dvojchyby?
Reagovat
Stan_Borowitz
Hochu, tys měl pravdu - poté, co Djokovič prohrál první game, jsem se přestal dívat a chodil jen sporadicky nakukovat. Protože díky tobě jsem věděl, jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtyřiadvacítka, tot´ naše jediná jistota v těchto těžkých dnech...
Reagovat
dadaft
v drtivé většině případů bývá vrcholem grandslamů mužské finále...
letošním vrcholem RG byl zápas prvního kola Serena Williamsová - Viktorie Razzanová.
zvláštní. )))))
Reagovat
Matti
Byla ve mně malá dušička. Díky nebesům za včerejší dešť. Už jsem se bál, že Rafovi na té botě to číslo 6 zůstane. Nádhera sledovat po finále s Djokem Rafu radostného.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, děkuj nebesům. Rozhodně nejsi v pozici, kdy by sis mohl vyskakovat.
Reagovat
Matti
Jdi radši na ryby, prý před bouřkou berou. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na ryby? To si mě s někým pleteš. Nebo opět pokus o flame s již provařenou a trapnou fámou o tom, že armstrong = Pe3k?
Reagovat
smazaný uživatel
....hura vyhral rafa? GRATULUJEM, strasne som chcela aby vyhral...
Reagovat
spaniel
Tož a je to tam.
Reagovat
Pe3k
Omlouvám se, ale Djokovic je největší pi.us co sem kdy viděl, to je naprostý hovn.ocuc
Reagovat
Roger_Federer
Proč?Novak mel smulu, že včera začalo pršet..Ale cely turnaj byl rozhodne na vypadnuti narozdil od Nadala.
Reagovat
Pe3k
Jako sory, ale jak může někdo jak on totálně zajebat vše co se dá, když má celý den na to aby promyslel taktiku atd. To je furt dookola, on má servis na úrovni průměrný ženy. A to, že dá dvojchybu na matchbolu hovoří jen o tom, že je to naprostý ignoranský kk t.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi:)
Reagovat
spaniel
Novak získá čtvrtý set v tajbrejku, 7:3 poté, co jsi vybuduje hned náskok.
Reagovat
smazaný uživatel
ako hra rafa???? prsi tam? dajte niekto podrobny popis...
Reagovat
Pe3k
Neprší. Nadal hraje furt stejně, je to jen o tom co hraje Novak a ten hraje h.vno...
Reagovat
dadaft
konečně byla vidět modrá obloha - tak pojďme chlapci do rozhodujícího pátého setu, ať si to my nezaujatí diváci taky trochu užijem...
Reagovat
baggik
Tohle není tenis, Naprostá žabožroutí ignorance, všude to jde jenom tady ne.
Reagovat
Pe3k
Aneb parodie na to, jak má vypadat vrcholový tenisový turnaj. Organizátoři neumějí naplánovat program, natož postavit střechu. Světová jednička neumí servis a není vůbec schopna prosadit stanovenou taktiku.
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi duvod, proc tenhle turnaj povazovat za podprumerny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, prečo nezakryjú kurt!..Amatéri..
Reagovat
dadaft
celé je to letos na ho...
zase leje jako z konve.
Reagovat
spaniel
Katastrofa...pomalu každý zápas s přestávkami a takto rozkouskované finále. Novak s jeho rozjezdy je v nevýhodě.
Reagovat
spaniel
Co má Novak s očima? Pořád si je protírá...asi mu napršelo na čočky.
Reagovat
dadaft
potíž tohohle finále je, že ho měl hrát proti Nadalovi Tsonga...
Reagovat
fazil
jojo. syp to tam, at jugoslavec bali kufry
Reagovat
Pe3k
To máš teda pravdu. Djoker balí kufry, každopádně ten chlap a jeho realizační team maj v hlavě totálně nasrané. On prostě ví, že musí ten servis udržet a ten k kt to nedá, co to je za světová jednička?
Reagovat
dadaft
tenis dobrý,
ale přestávky mezi výměnama jsou brutální.
Reagovat
smazaný uživatel
hoťe prosím někdo stream
Reagovat
dadaft
ČT4 to vysílá, takže na jejich webu by to mělo jít taky.
Reagovat
Pe3k
Já nevím jestli má v hlavě uplně nasrané, ale má den na to aby se připravil servírovat a ani tak to nedá...
Reagovat
smazaný uživatel
http://pocasie.aktuality.sk/pariz/vyvoj-pocasia/
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.parisrama.com/toureiffeltowerwebcam.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si myslíš že Rafa bude hrát stejný tenis jak včera ? no já rozhodně ne a věřím tomu že to bude úplně jiný Rafa .Podle mě si museli ze strýčkem hodně dlouho povídat a říct si co bylo špatně , nevěřím ani navteřinu přesně že Rafa to nechá Djokovičovy navíc když dostal druhou šanci v podobě přerušení zápasu i když ztratil servis ve čtvrtém setu , podle mě uvidíme dneska úplně jiného Rafu to sem si na 100procent jistý . Včera měl Djokovič šanci a kdyby se to dohrálo tak by možná i vyhrál protože Rafa byl na dně ale věřím že mu strýček Tony mu nalil dožil nový impuls a bude to opět ten dobrý starý Rafa ze čtvrt finále a semifinále.
Reagovat
fazil
pojd rafo, dej ho. uz mam toho srbskyho saska plny zuby. haluzak teplej. mel davno vypadnout uz s tsongou, stejne jako mel v australii vypadnout uz s andym. vamos rafaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a na us open s rogerom a pod...,niekedy to ozaj vyzera ze zapredal dusu za GS tituly ,tiez mam k nemu par peknych nazvov ale zatial sa ovladnem ale ak to vyhra tak si k nemu asi tiez neodpustim par privlastkov,kazi zazitky milionom fanusikom tenisu nepridu si na svoje ani mozno druhy rok fans rogera ani rafu, tenisove sezony zacinaju byt utrpenim pre vacsinu fanusikov dvoch legiend .
Reagovat
Matti
Fandím Rafovi, ale co to melete chlapi? Trochu soudnosti. Tak ať ho Rafa nebo Roger porazí a budou vyhrávat oni. Sakra, taky nejsem nadšený, že Rafu poráží, ale bohužel. Poté co jsem viděl včera favorizuji na dnes Djoka, nicméně pokud se budu mýlit budu jen rád.
Reagovat
smazaný uživatel
ked sa porazat neda? kazdy videl co je schopny ked mu to tam pada a neda sa s tym nic robit a myslim si ze neni na prospech ked vsetky GS bude vyhravat jeden hrac pred nolem si to delili aspon dvaja teraz sa raduju v drvivej vacsine iba v srbsku ,nejde tu len o rafu a rogera a ake to musi byt tazke neustale gratulovat tom istemu je tu aj andy m,del potro berdych a dalsi a s nimi ich fans co by si uz tiez zasluzili trosku radosti.
Reagovat
Matti
Když je tak dobrý, tak je třeba jen smeknout před ním. Tečka.
Reagovat
woody
ty seš dobrej šašek.........
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tady čtu tak se my zvedá kufr s_toho každý si myslí že už Djokovič je lepší antukář než Nadal a že najednou už má titul v kapse. 24 Větší blbost si napsat nemohl kdo vyhraje úvodní gem vyhraje celý zápas a jinak si zdravý ? tohle napsat proti nejlepšímu antukáři všech dob .
Reagovat
steve79
No i kdyby dneska Nadal prohrál, tak zůstane nejlepším antukářem na planetě.
Reagovat
steve79
No já mám bohužel smůlů, dohrávku neuvidím. Rekord který vyrováná NOvak si pustím ze záznamu:D No finále na tráve nadal-Federer v Halle asi neuvidíme. Rafa podle mě Halle vynechá.
Reagovat
freeteepek
Djokovič zlepšil pohyb a začal Rafovi vracet víc dlouhých míčů. Tím Rafu přinutil víc útočit i z pozic, který nebyly pro útok vhodný. Rafovi útok není vlastní, je lepší v obraně a tak znervózněl a začal dělat chyby. Djokovič je naopak útočník a jeho útok podpořil trvalý déšť nebo mrholení chcete-li. Z něho vyplývající kluzčí kurt a těžší míče. Momentum zápasu se otočilo. Pauza ale nejspíš pomůže Rafovi. Protože byl dole, když přišlo přerušení. Kurt do odpoledne oschne a když nebude zase pršet, poměr sil se opět vyrovná.
Reagovat
spaniel
Takze zitra se bude hrat i kdyby prselo. Je to potvrzene: http://youtu.be/Lw3nhsdCjvI
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych v současné situaci favorizoval Djokoviče, od chvíle, kdy začal číst Rafovo podání a trefovat 1. servis, začal se zápas vyvíjet pro Djokoviče a Rafa začal být hodně z rytmu, ačkoliv stále udržel vysokou úroveň hry, která by zřejmě stačila na téměř kohokoliv z elitní desítky. Těch 8 vyhraných gamů hovoří pro Djokoviče v tom smyslu, že nabral potřebné sebevědomí, že může Rafu porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
zitra rozhodne ten prvni gem.....vzpomente si na me - kdo ho ziska = ma cely zapas ( moc to dramatizujete
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, že se rozhodne až v pátym setu, tam už by to bylo zcela otevřený, možná bych i lehce favorizoval Djokoviče vzhledem k tý bilanci na posledních grandslamech. A snad bych mu to i přál ikdyž Nadal hrál celej turnaj fakt přísně. Byl by ale zbytečně moc nahoře tak by neuškodilo kdyby mu trošku kleslo sebevědomí. A obrat z 0:2 na 3:2, to se k tomu přímo nabízí.
Reagovat
TheRoyalBlue
Prehrať 4. finále GS v rade s tým istým hráčom, naviac na antuke, pri útoku na rekord a po strate vedenia dvoch setov a brejku, to by mu naozaj TROŠKU nekleslo sebavedomie, ale poriadne. Vlastne z toho zápasu vidno, že on ho práveže má dosť nízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to kecáš za nesmysli asi si pleteš Rafu s Djokovičem jak sebevědomí by mu kleslo ? on ho měl někdy nahoře ? asi si zapomněl kdo vyhrál poslední tři Grnad Slmy že ? Rafa spíš měl až moc velký respekt s Djokoviče kdyby měl velké sebevědomí tak ten zápas se nevyvíjí tak jak skončil .
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslim, že Nadal je nahoře od začátku antukový sezóny a určitě oprávněně, protože vyhrál prakticky všechno a navíc hrál i dobře, takže kdyby zejtra prohrál tak to na něm rozhodně nějaký následky zanechá. Takže asi tak
Reagovat
woody
Co by stačilo,aby byl turnaj vyrovnanější,o něco rychlejší míče,doufám,že i zítra bude mrholit a bude to rychlejší! Každopadně mě Rafa zklamal,prselo už v dřívějším průběhu,ale Nadal se začal rozčilovat az kdyz zacal ztracet...
Reagovat
Vojtiik
Hadam ze tahle pauza pomuze Rafovi, djoko zacal hrat neskutecne, Rafa se podelal z tlaku.. nebyt preruseno, tak myslim ze 5. set by byl skutecnosti, v otm uz by to byla loterie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, že byl zápas přerušen. Jestli bude mít Djoker zase tak pomalej rozjezd, nemusí ten break ještě nic znamenat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ten set vyhraje 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
jojo
Reagovat
smazaný uživatel
JAK TO MŮŽE VYHRÁT KDYŽ JE BREKNUTÝ , POCHYBUJI ŽE DJOKOVIČ TO PUSTÍ TEN SERVIS .DJOKOVIČ TEN SE BUDE UŽ SOUSTŘEDIT A DORAZIHO , JEN MĚ ZARÁŽÍ JAK SE MOHL TAK SLOŽIT Z VYHRANÉHO ZÁPASU ,DJOKOVIČ BYL ÚPLNĚ NADNĚ ZE STAVU 2-0 VE TŘETÍM SETU A ON HO NEPOCHOPITELNĚ PODCENIL A OPĚT HO PUSTIL DOHRY A PAK SE DJOKOVIČ ZVEDL A NADAL UŽ OD TÉ DOBY NEHRÁL VŮBEC NIC , KDYBY TEN SET HODIL ZAHLAVU ALE NE ON SE NECHÁ ZNOVA BREKNOUT VE ČTVRTÉM SETU.TO CO PŘEDVÁDĚL NADAL PROTI DJOKOVIČOVY TAK TO HRÁL MOŽNÁ TAK NA 20 PROCENT TO NEBYL TEN NADAL ZE ČTVRT FINÁLE A SEMIFINÁLE NEVÍM JESTLI SE S DJOKOVIČE ROZKLEPAL STRACHY .NO ZA TO CO PŘEDVÁDĚL SI URČITĚ VYHRÁT NEZASLOUŽÍ A SPÍŠ SI TO ZASLOUŽÍ DJOKOVIČ TEN ASPON NENÍ TAK P*SRANÝ S TOHO JAK NADAL .
Reagovat
spaniel
Dik ze jsi se sveril s diagnozou, teda analyzou...ale slo by o bez rvani? Prece jenom uz je celkem pozde.
Reagovat
smazaný uživatel
a ty si v jakém ústavě zavřený prosím tě ? at neohluchneš s toho mého řvaní když tak si stlum volume .
Reagovat
spaniel
2 vety a tolik chyb :)
Reagovat
smazaný uživatel
běž si vyhonit pero s toho
Reagovat
spaniel
Nmusim, mam zenu. Ty asi tezko...tipuju te na nejake lehke dalnicni typy, z toho asi ty filcky...
Reagovat
freeteepek
Už jsem říkal při AO, že se Nadal málo modlí. Proto se tak podělal ve třetím setu. A Novak, který už stál jednou nohou v hrobě...V Austrálii jste ještě mohli argumentovat tím, že Novak má větší sebevědomí pramenící z předešlých pořážek Nadala. Jenomže v Paříži na antuce je to obráceně. Králem je Nadal. Novak se ve třetím setu chytnul a ta jeho víra je prostě obrovská. Je větší, než si Nadal vůbec dokáže představit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty máš ženu možná tak nafukovací
Reagovat
smazaný uživatel
jo ale zítra je nový den a doufám že se Nadal poučil a zahraje to co hrál ve čtvrt finále a semifinále a vlastně celkově na antuce chci vidět toho starého Rafu a ne toho nýmanda co měl v kalhotách s Djokoviče .
Reagovat
Heather_Fedex
return je neuveritelna djokovicova zbran. ale on bezpodminecne MUSI trefovat 1. servis, jinak je jeho sance miziva....ale zas na 2. strane, kdo by cekal, ze se rafa ve 3. setu s naskokem brejku totalne sesype jako domecek z karet?? uz se mohl pod eiffelovkou fotit s trofeji a takhle si to zkomplikuje....
Reagovat
smazaný uživatel
par dnesnich fotek z nejkrasnejsiho tenisoveho stadionu s Navratilovou atd.
http://www.gerryweber-open.de/News/2012/Juni/Champions-Trophy-wird-zur-grossen-Tennisparty
Reagovat
spaniel
Nejen ze nam kouskuji RG, jeste i diskusi :)
Reagovat
Sonja
Mám z toho pěkně blbý pocit:-(:-)...Rafa zítra nastoupí jako dnes, v plné síle, odhodlaný...a jestli bude mít Nole zase pomalý rozjezd, tak se mu to tentokrát vymstí prohraným zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má pred sebou jasnú úlohu, vyhrať jeden z dvoch setov. Djokovič je síce v breaku, ale zatiaľ v každom sete mu Nadal dokázať vziať podanie, určite si svoje šance vypracuje..
Reagovat
Heather_Fedex
jo, tak zitra jakoby se zacinalo od nuly....tezko cekat, co se bude dit...rafa nanej muze zniva vybehnout s agresivni hrou, kt. ve 3. setu postradal....ale novak ma zas vyhodu brejku a treba nebude v takovem utlmu jako ze zacatku zapasu....vsechno je otevrene.
btw: rafa je na turnaji v halle nasazeny jako jednicka do 2. kola....tezko rict, jestli po zitrejsim finale se stihne behem par hodin adaptovat na travnaty povrch...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdepodobne sa z toho turnaja odhlási. Ak zajtrajšie finále prehrá, klesne na tretie miesto a už ani v turnaj Halle na nasadzovaní na Wimbledon nič nezmení..
Reagovat
Heather_Fedex
a kdyby to finale rafael vyhral tak by do nemecka jel?
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz bude Rafa v Halle hrat, tak by hral prvni zapas az ve ctvrtek. Presto si da po Parizi asi oddych. Roger uz ode dneska s celou rodinou jiz v Halle je. Lonsky rok se tam ulil i kdyz pred 2 lety podepsal smlouvu ucasti do myslim konce jeho tenisove kariery a ne za maly penize.I tam po nem nazvali peknou ulici.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně
Reagovat
Heather_Fedex
dik za info!
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra rozhodne Zeus až přímo na hřišti!
Buď milosrdný Bože náš a dopřej výhru a extázi panu Nadalovi !!!!
Moc tě o to prosím!
Reagovat
freeteepek
Modlím se k Bohu za Novaka. Nadalovi ani panenka Marie nepomůže. Natožpak Zeus:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist