Drzost, skandál, neúcta, soptí Němky. Američané jim zahráli hymnu z dob nacismu

12. 2. 2017, 18:41
Aktuality 350
Německé tenistky před utkáním prvního kola Fed Cupu proti USA naštvala stará verze hymny, kterou přednesl zpěvák při slavnostním zahájení na kurtu. Zazpíval totiž první sloku Písně Německa začínající slovy "Deutschland, Deutschland über alles", která byla německou hymnou od roku 1922, ale poté, co nacistický režim její text dezinterpretoval a zneužil, přestala se po druhé světové válce používat.
německý fedcupový tým

"To byla absolutní drzost a nestydatost. Je to trapné a svědčí to o ignoranci," rozčilovala se Andrea Petkovicová poté, co v úvodní dvouhře podlehla Alison Riskeové.

Při zpěvu špatné hymny před nastoupenými týmy prý uvažovala o tom, že odejde. "S odstupem to bylo to nejhorší, co se mi v životě, zvláště ve Fed Cupu, přihodilo. Máme rok 2017. Něco takového se nemůže v Americe stát," uvedla devětadvacetiletá rodačka z Tuzly.

Zástupci americké tenisové asociace se německé výpravě za přehmat omluvili. Kapitánka Barbara Rittnerová označila omyl za neomluvitelný. "Je to skandál, neúcta. Málem jsem se rozbrečela, protože ve Fed Cupu je to vždy posvátná chvíle, když hraje hymna. Člověk má husí kůži. To co se stalo, je úplné dno," prohlásila Rittnerová.

Američanky zatím vedou na Havaji 1-0. Druhý zápas Coco Vandewegheové s Julií Görgesovou byl za stavu 6-3 a 3-1 přerušen kvůli dešti. Vítězky tohoto souboje nastoupí v semifinále proti deset zápasů neporaženým Češkám.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

350
Přidat komentář
Pavol
Nemecko Americké vzťahy sa počas pôsobenie Trampa budú pomaly ale isto zhoršovať. A takto amíci zabili dve muchy jednou ranou.
Reagovat
Pavol
pôsobenia
Reagovat
Stan_Borowitz
I to je možné. Teď jsem si to konečně pustil na YT a podle toho, co říká moderátor před hymnou, ten pán zpíval v Metropolitní opeře a ve více než 30 operních sálech v USA a v Evropě (!) a navíc je to profesí učitel...

Na druhou stranu je fakt, že ani já jsem doteď nevěděl, že to "Deutschland, Deutschland, über alles..." se tam už nezpívá.

Sympatická je reakce té hezké blondýnky vedle kapitánky, ta se tím jako jediná docela baví...
Reagovat
smazaný uživatel
bojim sa ze nemci budu mat v kazdom storoci inu hymnu,21prve si odfajknu na cele s dvakrat prepadnutym byvalym alkoholokom,mozno prekvapia a stihnu to aj dvakrat za storocie
Reagovat
slacker
Meli to zahrat intrumentalne a nestalo by se to
Reagovat
VlS
Pragmatický řešení
Reagovat
Stan_Borowitz
když se dělají řešení typu, "aby se vlk nažral a koza zůstala celá". Hymnu měli Němci buď nechat, jak byla, nebo si nechat napsat nějakou novou, s textem třeba: "Multi kulti über alles, wir schaffen das...", když už mají ten neutuchající mindrák z toho, co dělali jejich otcové a dědové za války, a teď naopak chtějí zachraňovat kdekoho, aby ukázali, jak se polepšili... Pak by se jim taková věc nemohla stát.

I když samozřejmě od Američanů je to trestuhodný amatérismus, o tom žádná. Je neuvěřitelné, kam za těch osm let, kdy se starali hlavně o práva LBGTQA a podobných "komunit", klesli, ani Google neumějí pořádně používat...
Reagovat
VlS
No, tak nějakej maník na Maui, kterej to tam lokálně organizuje zná Japonsko, ale Německo? Z druhý strany zeměkoule? Je to trapas, ale není větší než záměna Lotyšska a Litvy, který tady máme za zadkem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, že to není zase až takový skandál, spíš důvod, proč se o Amíky zase nějak otřít. Taková ta odhozená plechovka nebo rozházené kapesníky...

Ostatně není to tak dávno, co se mě na jihu Itálie místní vyptávali, jak jsme na tom my Čečenci teď vlastně s Rusy... čímž zdravím autory a signatáře "dopisu 55 expertů z Národní knihovny" a soudruha, pardon, momentálně pana, Zaorálka...
Reagovat
VlS
Někdy na začátku 90 let jsem byl Anglii na intenzivním kurzu angliny a bydlel hsem tam v rodině a chodil do hospod a tak a odjížděl jsem se silným pocitem, že průměrnej Anglán tuší, že za kanálem je Francie, zatímco vzdělanej to ví jistě. Co je za Francií je už otázka pro kde koho, protože Angláni nejsou zdaleka tak cestování chtivej národ, jako my, nebo Němci. Moje anglická domácí v životě nebyla mimo GB a byla to vysokoškolačka. Ale uměla vyjmenovat všechny krále v británii od Etelreda a Ethelbalda po Alžbětu. Nebyla hloupá, jen to, co je mimo ostrovy pro ni bylo jaksi abstraktní. Prostě nejsme pupek světa a divíme se, že nás ve světě nepokládají za tak důležitý, jak si o sobě sami myslíme. S růstem velikosti a důležitosti států informovanost o zbytku světa klesá nepřímou úměrou.
Reagovat
FulnekUltras
;))) kwa vystižna charakteristika VB ;)
Reagovat
Fandina
Tohle se povídá i o rodilých Američanech. Ostatně i o jednom jejich prezidentovi.
Reagovat
turista
No jo, průšvih s hymnou se může stát a je to vždycky blbý. Ale s tím soudruhováním bychom už mohli přestat. Je to už dávno. Nikdy jsem u nich nebyl, ti největší horlivci co mě před 40 lety učili milovat socík, SSSR a Varšavský pakt, pak vlezli do ODS a ODA. Pražskou kavárnu však bude bavit snad 100 let svádět všechno na komáry včetně toho, že je zima nebo že zrovna prší.
Reagovat
FulnekUltras
naprosto přesné
Reagovat
FulnekUltras
a ve výsledku níže i pořádně dráždivé ;)
Reagovat
Fandina
Pražská kavárna nic na nikoho nesvádí, jen popisuje, za co mohli komunisti. Samozřejmě od těch, kteří jimi kdysi byli to zní divně, ale o takových není řeč. Samozřejmě, že nejvíc komunistů vlezlo k socanům nebo zůstali v KSČ.
Reagovat
blixa
A kdo je vlastně ta "pražská kavárna" ??? Všichni o ní mluví ale nějak nevím, že by se k ní někdo hlásil. Nějaká imaginace či co ? Má nějaký program nebo manifest ? Nějaké členy ? Není tu někdo zasvěcený ?
Reagovat
Fandina
Zeptej se Zemana, ten to ví, kdo tam patří.
Reagovat
blixa
Těžko, ten už neudrží ani moč, ani myšlenku ...
Reagovat
Fandina
Ale pražskou kavárnu vymyslel. Pro své politické protivníky nebo oponenty.
Reagovat
blixa
Jo tak, takže kdo nemá rád Zemana, je pražská kavárna ? Tak to su taky kavárník, aniž jsem to tušil :D
Reagovat
Fandina
Já myslím, že takových je víc.
Reagovat
a.magerova
To jako nemusím pít kafe a nemusím být z Prahy a jsem TAM ?!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
o Zemanovi v ní není ani slovo:

"Je to terminus technicus pro poměrně úzkou vrstvu zejména pražských umělců a intelektuálů, kteří jsou nekritickými obdivovateli Václava Havla a Karla Schwarzenberga, líbí se jim tzv. nepolitická politika, příliš nerozumí ekonomice ani mezinárodním vztahům, jsou emocionální až hysteričtí a rádi sami sebe poněkud povrchně po vzoru hollywoodských hvězd dojímají symboly jako je Tibet."
Reagovat
Fandina
Já zase tohle.
Pražská kavárna je pejorativní označení pro nejasně definovanou skupinu velkoměstských intelektuálů, kteří jsou veřejně aktivní a zajímají se o politiku. Má se jednat zejména o dřívější voliče ODA[1][2] a Unie svobody,[1][2] snaží se navazovat na politiku Václava Havla (srov. pravdoláskaři). Výraz kavárna odkazuje na místa setkávání intelektuálů,[3] Praha je chápána jako symbol velkoměsta s intelektuály odtrženými od reality ?běžných lidí?. Pojem začali používat už stoupenci ODS,[1][2] zpopularizoval jej však zejména prezident Miloš Zeman, který jím označuje významnou část svých odpůrců, a jeho mluvčí Jiří Ovčáček, který jej často používá ve svých prohlášeních. Skutečností je, že Praha patřila k baštám Zemanova hlavního protikandidáta v prezidentské volbě Karla Schwarzenberga.[4]
Reagovat
janek_da
teď je to "přítel Zaorálek"
Reagovat
VlS
Přítel? Kurňa a v helikoptéře mě nesvezl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechce se mi zase zabředávat do zbytečných politických debat. Ale některé věci prostě nelze nechat bez komentáře

Tak Zaorálek konkrétně v KSČ byl, takže tam je to označení "soudruh" zcela na místě, oni se tak přece sami oslovovali a dokonce do toho nutili nás ostatní.

Ta povídačka o tom, že bývalí členové KSČ "přestoupili" většinově po revoluci do ODS a ODA, je propagandistická lež. Pár případů tam samozřejmě bylo, namátkou mne napadá Dlouhý v ODA a Tlustý v ODS, ale byly to naprosté výjimky. Drtivá většina bývalých komunistů přelezla do KSČM a ČSSD. Třeba v Zemanově vládě byl bývalý člen KSČ snad každý druhý ministr.

No a nakonec s těmi 100 lety jsi to trefil možná celkem přesně. Tak dlouho bude možná opravdu trvat, než se z těch čtyřiceti let devastace, hlavně morální, vzpamatujeme. Takže to vlastně ani nestačíme, protože mezitím neomarxisté dokonají to, co jejich méně sofistikovaní předchůdci nestihli.
Reagovat
FulnekUltras
opět staré omleté fráze, bez sebemenší stopy po elementárním vnímání devastace posledního čtvrtstoletí, natožpak jejích příčin
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))))
Reagovat
VlS
Další bod do sbírky bezobsažné marnosti vytvořené Fulnekem.
Reagovat
turista
Ono je to dokonce tak, že někteří moji spolužáci na gymplu a na vysoké škole v letech 1975-1985 byli tak prosocialisticky a prosovětsky horliví a inciativní, že je ani do KSČ nevzali protože tam nepotřebovali nadměrně horlivé lidi. Ti se pak uchytili v ODS a v ODA. Nebudu je jmenovat, ale jejich jména si dobře pamatuji takže o žádnou propagandu nejde. Pouze jsem na rozdíl od Vás už dávno odložil růžové brýle stran systému v němž žijeme. Jsem ročník 1961 takže si toho ze socíku pamatuji dost. O morální devastaci bych nemluvil. Kapitalismus žádnou morálku nemá. Rozhodují pouze peníze a schopnost generovat zisk.
Reagovat
Fandina
Vydělat peníze a nekrást je podle tebe nemorální?
Reagovat
FulnekUltras
Tento algoritmus se bohužel týká jen menší čáati soudobé rádobyelity. Místo kradení lze dosadit i spekulace na hraně zákona - v šedé zóně, kterou si exponenti režimu po roce 1990 vytvořili zcela záměrně a těží z ní "schopně a úspěšně" dodnes.
Reagovat
Fandina
Vůbec tomu nerozumíš. Tady jde o možnost podnikání. A to za socialismu nebylo možné. To se vůbec nedá srovnávat.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud do podnikání zahrneme i všemožné soudobé spekulace - s financemi, které vytvořil někdo jiný, s nemovitostmi, které tu už dávno stály, s právními konflikty, které by za jiného systému nikdy nevznikly, s cizí pracovní silou, která by v jiném systému nikdy tak levně na parazity nedělala, s nejrůznějšími dotacemi na kdejakou nepotřebnou kravinu, pak ano.
Reagovat
Fandina
Píšeš absolutní nesmysly. Prázdá slova o ničem. Tady jde o to, že kdych chceš, můžeš začít podnikat. A musíš dodržovat zákony. To za socialismu neexistovalo.
Reagovat
FulnekUltras
jj, chtěl jsem, začal jsem a před chvílí spokojeně dojedl vynikajicí pytlíkovku s játrovými knedlíčky... ;)
Reagovat
Fandina
sice nechápu souvislosti, ale to je tvoje věc
Reagovat
FulnekUltras
nudlovky už došly ;)
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
FulnekUltras
muck ;)
Reagovat
Fandina
píšeš o ničem a pořád dokola
Reagovat
FulnekUltras
155
Reagovat
Fandina
to nemyslím
Reagovat
FulnekUltras
158?
Reagovat
Fandina
to je tvoje věc, mě takovéhle věci nenapadají
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak "s financemi, které vytvořil někdo jiný, s nemovitostmi, které tu už dávno stály" hospodařili po svém hlavně komunisti. Výsledek je všeobecně známý...
Reagovat
FulnekUltras
výrazně lepší než dnes - kdy jsme načančané fasády zaplatili mj. např. rozkradením důchodového systému
Reagovat
Fandina
Kdybys nelhal. Za socialismu nebyly na fasády peníze a ani žádné nezbyly na důchodový systém.
Reagovat
FulnekUltras
tehdejší zadlužení státu bylo oproti dnešku sotva desetinové - a ještě horší je, že skutečné závazky ČR - v plné šíři a k čemu byly použity - se za tohoto režimu nikdy nedovíme
Reagovat
Stan_Borowitz
No, další hezká pohádka...
Reagovat
Fandina
Teprve nyní se začínají dluhy splácet. Před druhou světovou válkou jsme byly jednou z nejvyspělejších zemí světa. Komunismus nás zbrzdil a poslal dolů. Teprve teď se zase zvedáme.
Reagovat
FulnekUltras
jak že to říkal Havel v roce 1990? nikdy už nevstoupíme do žádného vojenského uskupení - nezaměstnaností vás jen straší - do dvaceti let se vyrovnáme Rakousku ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdybyste to tady čtyřicet let nedevastovali, tak jsme se mohli mít jako v Rakousku celou dobu...
Reagovat
FulnekUltras
neutralitu bych bral rozhodně
Reagovat
Stan_Borowitz
Já hlavně to ostatní...
Reagovat
FulnekUltras
smutné a vypovídající
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, hlavně o tom, jak jste tady hospodařili.
Reagovat
FulnekUltras
o tom, jak si představujete vládu nad lidmi - přes plnou hubu farizejských keců o praktikách komoušů
Reagovat
Fandina
Pokud pořád komunisty vychvaluješ, nediv se, že ti každý řekne, jak to ve skutečnosti bylo.
Reagovat
FulnekUltras
tady jde o NATO, do kterého jsme vůbec nemuseli lézt
Reagovat
FulnekUltras
anebo museli? to budou možná ty nezveřejněné dluhy ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemuseli, chtěli. Do Varšavské smlouvy jsme naopak nechtěli, ale museli....
Reagovat
FulnekUltras
uff... tohle snad nemyslíš vážně, pokud (březen 1999 a začátek "humanitárního" bombardování Jugošky po předchozím nuceném podpisu vstupu triem Zeman, Kavan, Vetchý) už netrpíš úplnou sklerózou
Reagovat
Fandina
A že ti nevadí jiné země, kde se NATO angažuje. Chápeš vůbec, že jde tam, kde je problém? Nebo máš dojem, že ta ohniska někdo vyvolal, sám o sobě? Nevyvolal. Nikoho tohle netěší.
Reagovat
FulnekUltras
problémy, které si USA vymyslí, aby zachraňovaly vlastní hluboko zadluženou ekonomiku
Reagovat
Fandina
ale jdi ty brebto
Reagovat
FulnekUltras
dobrou ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaký vynucený podpis, co to blábolíš? Vstup do NATO schválily drtivou většinou obě komory parlamentu a podepsal Havel.

Já ti připomenu, co je to vynucený podpis:

Když 21. srpna 1968 vstoupila okupační vojska do Československa, bylo několik předních politiků - Dubček, Černík, Smrkovský, Kriegel a Špaček -sovětskými vojsky internováno a odvezeno mimo území ČSSR. Následující den oznámil prezident republiky Ludvík Svoboda, že o propuštění politiků neúspěšně jednal v Praze, a tudíž nyní bude jednat v Moskvě. Tam odcestoval 23. srpna spolu s dalšími činiteli, mimo jiné s Gustávem Husákem. Čtyři dny probíhala v Kremlu jednání, k nimž se připojili i internovaní politici. Vyvrcholením rozhovorů byl takzvaný moskevský protokol, který okupaci fakticky stvrzoval a "legalizoval" - jediný František Kriegel jej nepodepsal. 27. srpna 1968 se zlomení politici vrátili z Moskvy.
Reagovat
turista
Tady vůbec nejde o rok 1968, ale o rok 1999. Ohledně vstupu do EU jsme hlasovali v referendu. Do NATO nás ale nacpal Havel a odhlasoval to pouze parlament, nikoliv lidé. Neměli jsme možnost hlasovat o této věci v referendu. Náš stát musel okamžitě začít plnit své členské závazky, tzn.vývoz demokracie západního typu s pomocí bodáků, tanků a bomb často do zemí, kde o demokracii amerického typu vůbec nestojí. Výsledek je zřejmý - destabilizace většiny světa, neustálé války a hrozba třetí světové nukleární války.
Reagovat
Fandina
Chceš, aby na ulici u MHD stáli policajti, aby tě někdo nenapdanul, ale na druhé straně ti vadí, že ve světě je nějaká síla, které by se teoreticky mohli ostatní bát. Tak nějak si protiřešíš.
Reagovat
FulnekUltras
protiřečíte si jedině vy - zbožňovatelé mezinárodního zločinu v režii USA
Reagovat
Fandina
Pořád lepší než zbožňovat Rusko.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Čo vy si Kefálin představujetě pod takým slovom "protiřečíte"? To, že poctivě vyvracíme jednu tvou sprostou lež za druhou?
Reagovat
FulnekUltras
vyvracíte pouhým zvracením lží vlastních - jakož i polopravd, patřičně účelově upravených, kterých jsou dnes zvlášť první nabízené stránky googlu plné
Reagovat
Stan_Borowitz
No jasně, taváryšč. Že jsou ti lidi ku.va ale furt takoví tvrdohlaví mezci, co nechtějí uznat chybu a pro návrat do toho vašeho vybájeného ráje hlasuje pořád jenom každej desátej... to musí být hrozně frustrující, co?
Reagovat
FulnekUltras
Kejháš tady už patrně jen z falešné iluze vlivu na mládež a předstírané práce... ;))) Pokud si vážně nepamatuješ, jak v březnu 1999 těsně před ušáckou potřebou využít náš vzdušný prostor k náletům na Jugoslávii MUSELI naši vládní podělanci Zeman (tehdy premiér), Kavan (ministr zahraničí) a Vetchý (ministr útoku) odletět spolu se svými spoluvazaly z Polska a Maďarska do USA, kde pod dozorem Albrightové podškrábli to vstupní svinstvo - načež byli za odvedené lokajství "v přátelské atmosféře" před pruhovaným hadrem s pruhy podrbáni za ušima, měl bys urychleně navštívit nějakého neurologa. Spíš mám ale dojem, že si to pamatovat prostě jenom nechceš - chápu, že místo pravdy je dneska často pohodlnější hřát si prdel v mainstreamu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty prostě lžeš, jsi sprostý lump a lhář, nic jiného.

15. dubna 1998 - Poslanecká sněmovna parlamentu schválila přistoupení České republiky do NATO poměrem 154 ku 38 hlasům. Proti hlasovali poslanci KSČM a SPR-RSČ.

30. dubna 1998 - Senát českého parlamentu schválil vstup České republiky do NATO. Pro hlasovalo 64 senátorů, proti byli tři a dvanáct senátorů nebylo hlasování přítomno.

26. února 1999 - Prezident Václav Havel podepsal v Praze listiny o přistoupení České republiky k Severoatlantické smlouvě.

12. března 1999 - Česká republika se oficiálně stala členem Severoatlantické aliance. Ministr zahraničí Jan Kavan a jeho kolegové z Polska a Maďarska Bronislaw Geremek a János Martonyi odevzdali ve městě Independence v americkém státě Missouri ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightové ratifikační listiny o vstupu svých zemí do NATO.

Takže žádný Zeman nikam nic podepisovat neletěl, Kavan nic nepodepisoval, jen předával listiny, to byl ryze formální akt.

Za takhle průhledné a snadno vyvratitelné lži tě tvůj řídící orgán z ruské ambasády věru za ušima nepodrbe...
Reagovat
FulnekUltras
Tvoje opisování z režimně upravených primárních zdrojů na googlu nemá smysl ani hodnotit. Při tvé celoživotně mainstreamové kariéře se tomu ani nikdo nediví. Pak je i zcela logické, že reálně si ze socialismu nejvíc pamatuješ předstírání práce.
Reagovat
spaniel
Stane, že se na toho retarda nevykašleš. Ať si hnije ve svém hnusném světě sám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně baví sledovat, jak překypuje žlučí, když už neví kudy kam a dostane se do pasti vlastních lží. Pak si začne vymýšlet tak dětinské bláboly, že ho pak musí řídící důstojník pěkně zjebat, až si to přečte. Oni Rusové sice tyhle servilní snaživce měli vždycky rádi, ale nesměli jim dělat vyloženě ostudu.
Reagovat
turista
Ano tak to proběhlo. Ale na rozdíl od přijetí do EU což jsme si odhlasovali v referendu si přijetí do NATO odhlasovali pouze mocipáni. Havel povýšeně odmítl možnost referenda. Takže to bylo zase o nás bez nás s nutností v případě potřeby umírat za pruhy a hvězdy.
Reagovat
FulnekUltras
i referundum do EU byla jedna velká masáž - klasické prosazení pravicově "demokratické" (z)vůle
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlasování o vstupu do EU bylo zcela v režii socialistů, pravice byla proti, takže brečíš sice dobře, ale na špatném hrobě...
Reagovat
FulnekUltras
dnešní ČSSD pouze přitaká kapitalismu - není to tudíž nic jiného, než převlečená pravice - a ani dříve nikdy nebyla - kanalizovat hlasy nespokojených do této falešné díry bylo pro pravičáky v problémech vždy velmi důležité - ale tato falešná hra s lidmi už pomalu spěje ke konci - pravda dříve či později vyplave na hladinu vždycky
Reagovat
Fandina
jdi se léčit
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Na rozdíl od vstupu do EU není vstup do NATO aktem měnícím státní suverenitu, je to prostě přistoupení k mezinárodní smlouvě, proto asi referendum o přistoupení v žádné zemi (snad kromě Španělska) nedělali. Na rozdíl od EU se dá z NATO i relativně snadno vystoupit. Podpora členství v NATO je ale mezi občany trvale vysoká, od roku 98 dodnes nad 60 % těch, kdo rozhodně souhlasí a spíše souhlasí, a v posledních letech (s ohledem na světovou politickou situaci) výrazně roste. Pro nás je členství v této organizaci jednoznačně výhodné a ty výhody s rostoucí nestabilitou světa jen porostou. Myslet si, že by nás snad ochránila nějaká "neutralita", je iluzorní a naivní.

Komunistům pochopitelně členství v NATO leží v žaludku, protože jim znemožňuje provedení převratu nebo znovu pozvat "spřátelená vojska". Tomu samozřejmě rozumím a z jejich pohledu to zcela chápu. Holt se asi Fulnek další invaze z Moskvy nedožije...
Reagovat
FulnekUltras
manipulace procentuálních statistik je už léta zřejmá - nepřítele si trvale hledá pouze pravice; musí, jinak by její dlouhodobá agresivní svinstva byla kontrastní až příliš
Reagovat
Fandina
Ty si myslíš, že ne, jiní si myslí, že ano. Každý na to má svůj názor.
Reagovat
Fandina
A měl pravdu. Životní úroveň jde nahoru a před 2 světovou válkou jsme byly průmyslovým centrem a teď se tam vracíme.
Reagovat
FulnekUltras
centrum montoven - to ano ;)))
Reagovat
Fandina
ne vyspělý stát a kdyby nebylo komunistů, kde bychom byli
Reagovat
FulnekUltras
v ještě větší prdeli než teď ;)))
Reagovat
Fandina
Životní úroveň jde nahoru. Kdo nechce, nevidí.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, to je pravda, vy jste to všechno nechali raději zchátrat a rozpadat, ani o ty fasády jste se nestarali. Hlavně, že jste měli nějaký pseudofond, který byl v krachujícím systému platný jako mrtvému zimník...
Reagovat
FulnekUltras
bohatě stačily např. důstojné doživotní důchody
Reagovat
Fandina
chápeš vůbec, že to tvoje důstojné neprosperovalo? Kdyby se neprohluboval dluh, tak by tady to tvoje komunistické hospodaření dál pokračovalo? Chápeš to vůbec, že to bylo nefunkční?
Reagovat
FulnekUltras
"prosperita" - další prázdný žvást, kterým se dnes ve svém neudržitelném prospěchářství - či spíše naivitě (?) ;) - obrňuje vůči reálnému okolí stále menší menšina
Reagovat
Fandina
Každý člověk se od přírody snaží prosperovat.
Reagovat
FulnekUltras
spíš přežít, ne? ;)))
Reagovat
Fandina
Přežít, žít důstojně, mít se dobře. Záleží na podmínkách. Za socialismu to bylo tak, že nikdo nemohl nic a všichni společně se postupně propadali proti ostatnímu světu, který šel s životní úrovn í nahoru, prosperoval. To se naštěstí změnilo.
Reagovat
VlS
Ono je to ještě jinak. Žádnej systém nemá žádnou morálku. Morálku mají či nemají lidi v rámci systému. Horlivce, o kterejch píšeš známe všichni. Stejní horlivci pro říši se stali. nejhorlivějšími komouši. Mezi komunista a darebák není rovnítko, stejně jako nezi ODS a darebák, a td. Problém jsou konjunkturalisti bez morálky, kteří využijí jakoukoliv cestičku k výtahu k moci jako prostředku k získání individuálního prospěchu.
A toho se nezbavíme, začněme od Egypta, Athén, pokračujme reformací a protireformací ( produktem byla 30 letá válka) velkou francouzskou revolucí ( humanita chcípla pod gilotinou jako jedna z prvních obětí) a dojděme klidně do současnosti. Protože jsme lidi ( savci obdaření prokletím abstraktního nyšlení se schopností a touhou akumulovat moc a prostředky) lepší to nebude a stojím o systém, který mi efektivně zajistí maximum možné individuální svobody. K tomu má bohužel blíž Trump než Clintonová, i když se mi Trump nelíbí a není mi ani trochu sympatickej.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, darebáci budou v každém systemu a vždycky byli. Já nesoudím komunisty jako lidi, já jen nevidím životaschopný system společného vlastnictví a neodpovědnosti jedince za nic. V tom je pro mě kapitalismus, tak jak ho chápeme nyní, nebo demokracie, tak jak to žijeme v nynější době lepší. Člověk má svobodu projevu, podnikání, cestování, to dřív nebylo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, další Fulnek...

Ta pohádka o těch tak horlivých, že je ani do KSČ nechtěli, je ale moc hezká... klidně jmenuj, jen se nestyď ;-)

Mimochodem, kapitalismus je systém ekonomických vztahů, není to protipól totality pod knutou KSČ. Tím je demokracie.

A jestli tebe a tvé okolí zajímají jen peníze a schopnost tvořit zisk, tak je mi tě upřímně líto. Já ve svém okolí nic takového nepozoruji.
Reagovat
FulnekUltras
Každý to holt vidíme jinak - s tím se budou muset smířit i jedinci s "patentem na rozum", kteří by si soukromovlastnický nárok činili nejraději i na TP.
Reagovat
Stan_Borowitz
V pohodě, klidně si myslete a říkejte, co chcete. Na rozdíl od pohádkové říše hodných komunistů vás za to dnes nikdo nezavře...

Ale holt se zase vy na druhou stranu musíte smířit s tím, že když napíšete nějakou tu svou oblíbenou pohádku nebo vyloženou lež, tak na to dnes může někdo jiný reagovat a uvést věci na pravou míru. A vy ho za to nemůžete zavřít, vyhodit z práce, ba dokonce ani přetáhnout obuškem...
Reagovat
FulnekUltras
Tak od "uvádění věcí na pravou míru" jsou pravicoví samozvanci odjakživa... ;) jenom se sám sebe ptám, zda to, co veřejně říkají, si také opravdu myslí... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozvanci tady byli akorát za vás...
Reagovat
FulnekUltras
na Havla a podobnou svoloč toto označení sedí naprosto přesně
Reagovat
Fandina
Ubožáku.
Reagovat
FulnekUltras
svůj charakter plně prokázal, jakmile se ocitl u moci - a při prvních skutečných problémech utekl z funkce
Reagovat
Fandina
jsi ubožák
Reagovat
FulnekUltras
děkuji
Reagovat
turista
No dnes nás sice nemohou mlátit policisté pendreky což je dobře, ale bohužel nás mohou beztrestně zmlátit a zkopat na veřejnosti zfetovaní psychopati, protože stát rezignoval na ochranu občanů na ulicích a v MHD.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, moje babička u krimizpráv televize Nova nebo Prima taky říká, že je to dneska hrozný a člověk se musí bát vyjít na ulici nebo dokonce na chodbu. Jednou si omylem přepnula TV na nějaký populárně vědecký pořad o vesmíru a do seznamu bezprostředně a prakticky nevyhnutelně hrozících nebezpečí dnešního světa si zařadila černé díry.

Tož asi tak.
Reagovat
FulnekUltras
nárůst kriminality v současném "svobodném" bordelu je holý fakt - ignorovaný nejčastěji těmi, kterým se ještě nic nestalo
Reagovat
Fandina
Kriminalita je přibližně stejná. Najdi si na internetu srovnání.
Reagovat
FulnekUltras
asi takhle - za socialismu mě ani nenapadlo, že bych zamykal byt nebo dokonce barák
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to nedělám ani dnes. Asi se obklopuješ špatnými lidmi, zřejmě kamarádi z minulého režimu...
Reagovat
FulnekUltras
tak rozhodně nežiju za třímetrovou zdí ;) ale je pravdou, že "díky" privatizaci se rizikoví spoluobčané odsunuli o kilometr dál ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt nevím, čím to je, ale já jsem byl častěji okraden v tom ráji bez zločinnosti. První stovku a první kolo mi ukradli cikáni (ti ale už dnes nejsou, dnes jsou Romové, takže to statistiku zkresluje, to uznávám), první džíny neznámý pachatel na pingpongovém turnaji...
Reagovat
FulnekUltras
za socialismu jsem s cigoši hrával fotbal, v kapitalismu mně vykradli byt - drobnosti nepočítám ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, mne za totality okradli, v demokracii ještě ne... kolik lidí, tolik zkušeností...
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
turista
Ale já jsem takovýto útok zfetovaného násilníka sakra zažil na vlastní kůži. Jeho výsledkem bylo polytrauma a dvě operace v celkové anestézii a trvalé následky. Řešení takto neutěšené bezpečnostní situace znám - po čínsku nebo po filipínsku. Ne však českým způsobem nebo norským. Takže ať si lidi podnikají a cestují jak chtějí, ale na ulicích a na zastávkách MHD by měli hlídkovat policisté se samopaly. A byl by pokoj.
Reagovat
VlS
A za socíku jsi na zastávkách MHD a na ulicích viděl hlídkovat policisty se samopaly? Měl jsi smůlu, je mi líto žes ji měl, ale s tím nemá režim co dělat. Kdybys chtěl takovej režim, o jakým píšeš, tak by ti musel policajt stát za zadkem 24 hodin denně. Kdo by to zaplatil? A cítil by ses bezpečně? Chytli toho člověka? Zavřeli ho? Nosíš zbraň?
Jsem rád, že jsme v NATO, to je pro mě tak trochu ten policajt za zadkem, o kterým sníš ty.
Reagovat
FulnekUltras
Za zadkem, který se ještě nějakou dobu hodlá hřát v oboru, kde se od převratu pracuje poctivě spíš už jen zřídka.
Reagovat
VlS
Jsem v oboru, kde se nepracuje vůbec, jsem důchodce :-). Jestli myslíš právníky, tak klidně dejchej, právem jsem se nikdy neživil.
Reagovat
FulnekUltras
tak to se omlouvám - ve virtuálu se každou chvíli něco kecne ;)
Reagovat
Fandina
jj například ty o mně s restitucemi.
Reagovat
FulnekUltras
zmínila jsi to kdysi sama... ;)
Reagovat
Fandina
Já psala o privatizaci. Ne o restituci. To je rozdíl.
Reagovat
FulnekUltras
píšu si ;)
Reagovat
turista
Musím se smát. USA ve světě nechrání dobro, ale pouze své zájmy. Krvavý Husajn jim překážel, ale stejně krvavý Pinochet ne. Nevěřím jim stejně jako jsem kdysi nevěřil Brežněvovu SSSR.
Reagovat
VlS
Akorát Pinochet se nepokusil vojensky obsadit Kuwajt a udělat bordel ve světový ekonomice. To je ten drobnej, leč podstatnej rozdíl.
Reagovat
FulnekUltras
Pinochet udělal akorát "pořádek" v domácí ekonomice - zpátky k vlivu USA - takže pro USA jistě ok, i když prostředky k tomu byly fašistické - což nikoho nepřekvapí ani dnes (např. režim v Saúdské Arábii - dokud bude umožňovat náležitý vliv USA, jakákoliv sebeextrémnější varianta chování k domácímu obyvatelstvu Pentagonu samozřejmě nevadí)
Reagovat
VlS
Ty seš Turista?
Reagovat
FulnekUltras
krátký zástup
Reagovat
VlS
No, a Putinovu Rusku věříš? A Rusko je sociálně spravedlivý, nebo oligarchové ( kupují si megajachty, fotbalový velkokluby v Anglii a tak) obírají pracující, až se Tajga červená za ušima. Tak jak to je?
Reagovat
FulnekUltras
z hlediska mezinárodního ohrožení a potenciálního rozpoutání války vyvolává USA mnohem větší nedůvěru už od roku 1945 - a přidává stále čerstvější důkazy, zatímco SSSR a Rusko má "vroubky" v pravicovém vnímání uměle zveličené vinou systému, který jeho zahr. akce bránily
Reagovat
VlS
Ty seš Turista?
Reagovat
FulnekUltras
supl
Reagovat
VlS
Jo, dostat po hubě je blbý. Já jsem dostal za socíku, ale neházím to na systém, ale na chlapa, kterej mě zmlátil. Nebyl zfetovanej, ale nalitej. A veksláctví vzniklo kdy, jako podhoubí organizovanýho zločinu? Pervitin za socíku nebyl? Ožralů snad bylo míň? Kradlo se míň? To jsou iluze, že kdysi vylo všechno lepší. Ó tempora, ó morés - to je citát starej taky cca 2000 let. Jo, a holky byly hezčí a ochotnější a nohy mě běhaly daleko líp, zasranej ten současnej systém - proboha, fakt uvažuješ takhle? Tak do za 15 let spácháš sebevraždu.
Reagovat
Stan_Borowitz
A deset deka salámu, to bylo panečku salámu...
Reagovat
Fandina
Ono to samozřejmě bylo také, jenže se o tom tak nemluvilo, jako nyní. Hlásná trouba komunismu pouštěla do světa jen to, co potřebovala. Takže v nynější době informačních technologií a svobody slova je všechno hned mezi lidmi.
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako dnes hlásná trouba kapitalismu a pseudokorektnosti
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu. Tenkrát nešlo napsat nebo říci cokoli jiného, než nadiktovali komunisti. To se vůbec nedá srovnávat. Teď je x různých majitelů médií, každý si říká co chce, kde chce. Tenkrát byl tisk, rádio, televize, knihy všechno v režii komoušů. Vypustily co se jim hodilo. To se vůbec nedá srovnávat s demokracií.
Reagovat
Fandina
A když řekl někdo něco jiného, než oni chtěli, šel sedět.
Reagovat
FulnekUltras
je to v důsledku nemožnosti takto něco reálně změnit ještě horší
Reagovat
Fandina
Můžeš si udělat vlastní názor z informací, kterých je přehršle. A jsou z různých zdrojů. To tenkrát neexistovalo. Komunisti tajili věci a zase vykládali co se jim hodilo. Rušili západní televize, rádia. Takže jsme tu byli vlastně ve vězení. Teď je možnost si poslechnout různé zdroje a udělat si názor. Tenkrát se za jiné inormace než komunistické zavíralo.
Reagovat
FulnekUltras
ve vězení jsou hlavně současní zaměstnanci za minimum v pásmu "pracující chudoby" - dokud se nezmění aspoň tahle zvrácenost, nelze se o nějakých režimních pozitivech vůbec bavit
Reagovat
Fandina
Já nevychvaluji současný režim. Já mluvím o negativech toho minulého. O jeho nefunkčnosti. A to je nespochybnitelné. Čísly, statistikou a vším. Já jen vím, co bylo špatně. A to nechci.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě z toho pak vyplývají ta pozitiva současné doby.
Reagovat
turista
Sebevraždu rozhodně nespáchám. Spíš si pořídím zbroják a pistoli. Už těď bez pepřáku a paralyzéru večer nechodím. Když vidím smažku už beru do ruky paralyzér a odjišťuju ho.
Reagovat
FulnekUltras
plně schvaluju - blbce typu Palacha oni životně potřebují, tak ať si hledají dál... ;)
Reagovat
Fandina
Kdyby ti tak huba upadla, za tohle rouhající se řeči, že někdo něco potřebuje. Dojdi si k psychiatrovi a nech se vyšetřit. Nejsi normální.
Reagovat
FulnekUltras
pravda bolí...ale já jsem o sebevraždách ani dalších věcech tady výš nezačal
Reagovat
Fandina
V podstatě je jedno, kdo co začal, ale ty se nechováš normálně. Buď ti někdo musel hodně ublížit, nebo jsi nemocný od přírody. Ale normální nejsi.
Reagovat
FulnekUltras
pokud je pro Tebe normální mlčet k tomu, co zde někteří z pozice zdánlivé bohorovnosti předvádějí, pak ano
Reagovat
Fandina
Ber to ode mě jako radu. Nechováš se normálně.
Reagovat
FulnekUltras
dík ;)
Reagovat
VlS
No, patent na rozum si přisvojuješ často. Svět není nebyl a nebude černobílej a jednoduchej. Majetkový rozdíly byly, jsou a budou. Rozdílnost lidskejch schopností a tím produktivity práce byla, je a bude. Idea rovnostářskeho systému ( každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb, což je základní definice komunismu) je, byla a bude jen pustou iďeou, navíc vůbec ne originální, nenáviděné křesťanství s ní přišlo o cca 2000 let dřív. Nemůže fungovat, protože její naplnění očekává od lidí. Jakýkoliv zvíře, člověka nevyjímaje, když dostane nažrat podle svejch potřeb, nehne pazourou, aby udělalo něco užitečnýho a bude líně tvrdit, že má schopnosti nula.
To je jedna ze lží komunismu ( křesťanství od feudalismu po kapitalismus disponuje taky sbírkou fundamentálních lži, stejně jako všechna ostatní náboženství a jen na vysvětlenou - protože se komuňismus opírá o idealistickou víru a ne naterialistickou zkušenost, není to politickej směr, ale náboženství, či blábolenství. Kupodivu stejně jako křesťanství má v čele svatou trojici, v institucionální formě papeže, biskupy a faráře hlídající čistotu víry a tak dál. Jen komunismus má o dost víc svatejch - v Křesťanství máme jako Češi Václava, Ludmilu, Vojtěcha, Jana Nepomuckýho a Anežku, zato Gottwaldů, Kabrhelovejch, Fučíků, Majerovejch, Václavků a tak dál se nedopočítáš).
V každým systému bajdeš idealustický snílky, v principu v rámci ideí funkční pragmatiky a parazitující a kořustící lumpy. Jde o to, kterej systém bechá člověku individuální svobodu ořezanou nejmíň. A to je jednoznačně demokracie, pokud možno s co nejméně přívlastky. Není dokonalá možná je dokonce příšerná, bohužel nic lepšího neexistuje, jak pravil tuším sir Winston.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že přesně ono neodlišení člověka od zvířete je pohled černo-bílý celkem dost. Člověk se ve své podstatě nechce rovnostářsky povalovat, ale mít aspoň nějakou minimální jistotu - především budoucnosti. A to současný systém nazaručuje ani omylem.
Reagovat
Fandina
Socialismus ti zaručil akorát to, že krachnul.
Reagovat
FulnekUltras
;))) teprve zradou zevnitř - jinak by se to nikdy nestalo
Reagovat
Fandina
Kde chceš brát peníze, když nejsou a neumíš je vydělat.
Reagovat
FulnekUltras
obvyklá mantra "nejsou peníze" už je také značně ohraná - pravda je, že jsou jinde, než dřív - zda vždycky ku prospěchu věci, je velká otázka - spíš si z nich dnes horních deset tisíc vytvořilo svůj vlastní soukromý komunismus
Reagovat
Fandina
Komunismus neuměl hospodařit, proto krachnul. A ví to každý. Jen hlupák tohle nepochopí.
Reagovat
FulnekUltras
současný pseudokomunismus pro drtivou menšinu "vyvolených" parazitů skončí ještě dřív - a tento proces už začal
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, sni dál svůj sen... sni ti nikdo nikdy nevezme.
Reagovat
Fandina
Toho se nedožiješ, ani tvoje dědi, vnuci a pravnuci. Nic lepšího na světě dosud nebylo vymyšleno ani za tisíce let. Všechny pokusy dosud o změnu zkrachovaly. Pořád je potřeba se spoléhat na um člověka a nechat ho se o sebe starat a neklást zbytečně překážky v jeho rozvoji.
Reagovat
FulnekUltras
pěkná angažovaná slova ;))) - ale takhle pevný v kramflecích byl i předchozí režim 17.11.1989 ve tři odpoledne... ;)
Reagovat
Fandina
Byl tak pevný, až zkrachnul.
Reagovat
Fandina
Nikdy nepochopíš, že kdyby byl tak úžasný, tak by nikdy nekrachnul. Lidi se nezbavují toho dobrého, ale toho špatného, to co je dusí. Nejsou hloupí. Viděli, jak se žije na západě a odsud nemohli. Proto to krachlo.
Reagovat
FulnekUltras
První dva měsíce afektované davy v ulicích ještě skutečně myslely, že pomáhají něčemu (někomu) lepšímu. Mnozí z těch, kteří tam tehdy mrzli, se za to dnes vnitřně stydí.
Reagovat
Fandina
Pokud někdo čekal, že mu budou padat pečení holubi do úst, tak je zklamaný. Rozumný člověk takové věci nečeká a ví, kam se svět ubírá. Já píšu obecně, co se děje ve světě, kdo prosperuje a kdo ne. Neexistuje prosperující komunistická země. Kolektivní hospodaření tak jak bylo děláno za socialismu je nefunkcí. Rok 1989 byl jen třešničkou na dortu, zákonitost, který znamenal konec. Každý rozumný člověk to vidí.
Reagovat
FulnekUltras
Rozumný člověk dnes především ví, jak skončí, pokud tento systém nechá i nadále bez zásadních změn.
Reagovat
Fandina
Rozumný člověk ví, že tento systém je nejlepší možný. Žádný lepší nikdo nevymyslel. Ty o nějakém víš, kromě komunismu, který je už ověřený, že je nefunkční.
Reagovat
FulnekUltras
socialismus
Reagovat
Fandina
zkrachnul
Reagovat
Stan_Borowitz
No to je sice pravda, ale ty změny určitě nebudou návratem k tomu, co se neosvědčilo a nefungovalo...
Reagovat
FulnekUltras
k většině toho, co fungovalo
Reagovat
Fandina
co fungovalo, funguje dá, co nefungovalo, krachlo
Reagovat
VlS
Rozumný člověk ví, že tak jako tak skončí tím, že umře. O kolik se nám prodloužil průměrnej věk za pisledních 25 let? Tuším, že asi o 7. Jak to, když se většina má blbě a žije ve stresu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Bojej se i umřít z toho úpění pod jhem vykořisťovatelů přece...
Reagovat
FulnekUltras
ta generace teprve přichází na řadu
Reagovat
Fandina
lidi nejsou hloupí a ví, co nefungovalo, nedočkáš se
Reagovat
FulnekUltras
uvidíme
Reagovat
Fandina
já to určitě neuvidím, na to vem jed
Reagovat
FulnekUltras
nepodceňuj se ;)
Reagovat
Fandina
Já na rozdíl od tebe nepíšu nesmysly.
Reagovat
FulnekUltras
je to vidět ;)
Reagovat
Fandina
nerozumíš tomu
Reagovat
FulnekUltras
trapné
Reagovat
Fandina
pravda pravdoucí
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže pro horních deset tisíc se nic nezměnilo. Ti ostatní se v drtivé většině mají o dost líp. Tak o co jde?
Reagovat
FulnekUltras
opravdu zvláštní MAKROpohled
Reagovat
Fandina
to jsou tvoje slova
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, že jo, a jestli Husák s Andropovem neumřeli, žijí šťastně dodnes...
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
VlS
A kde jsem řekl, že se člověk chce rovnostársky povalovat? Říkám, že člověk, když bude mít prílezitost, bude hrabat a hromadit, a když kvůli tomu nebude muset pracovat, tak pracovat nebude. To, co vedlo k postupnému rozvoji člověka zejména v nepříznívých podmínkách je ta schopnost abstraktního myšlení, z toho plynoucí předvídavosti a plánování. Proto se člověk v ne optimálních podmínkách rozvíjel daleko progresivněji než v příznivých, kde k přežití nemusel plánovat, tvořit zásoby, budovat obydlí, pěstovat plodiny, chovat zvířata, vyrábět složité nástroje a stroje ..... proto v krajích bez zimy mohl zůstat na úrovni doby kamenné, na které by v Subpolární oblasti mozná nepřežil.
Rozdíl mezi člověkem a ostatními zvířaty je právě v tom abstraktním myšlení. To má řadu pozitiv, ale nevylučuje to člověka z živočišné říše. Pořád potřebuje potravu a teplo, jinak zemře - s idejemi, nebo bez nich.
Reagovat
FulnekUltras
Je prakticky prokázáno, že člověk se základní - nikoliv vše pokrývající - jistotou pracuje bez přímého existenčního tlaku mnohem líp a s větší motivací, než vystresovaný otrok, kterého cíleně produkuje současná "demokracie".
Reagovat
Fandina
To není pravda. Pokud máš jistotu, tak se nesnažíš. A nevšimla jsem si, že bych já nebo někdo v mém okolí žil ve stresu.
Reagovat
FulnekUltras
to se to kecá shůry a s restitucí v kapse ;)))
Reagovat
Fandina
Asi si něco namlouváš. Já nic nezrestituovala. Jsi na omylu.
Reagovat
Fandina
Já si musela do začátku podnikání půjčit. Něco mám po rodičích, ale to se netýká podnikání.
Reagovat
Fandina
A ještě jednou, co mají restituce společného se socialismem. Asi nechápeš co to restituce jsou. Takže před nástupem komunistů v roce 1948 někteří lidi měli majetek, který jim komunisti sebrali. Znárodnili ho. A po krachu komunismu byla snaha tyto majetky vrátit, budovy byly většinou v desolátním stavu. Takže to byly restituce. Majetek, domy, továrny, který komunisti ukradli.
Reagovat
FulnekUltras
většinou jen převedli těm, kteří na něm reálně pracovali, hlavně pokud jde o výrobu
Reagovat
Fandina
tady jde o to, že jim to sebrali a pak vrátili v špatném stavu. Všechno špatně. Kam socialismus vstoupil, růže nerostou.
Reagovat
FulnekUltras
aspoň že děti
Reagovat
Fandina
To je dost malá útěcha.
Reagovat
FulnekUltras
a dnes mnohem dražší než kdy jindy
Reagovat
Fandina
Všechno lepší než experiment s názvem socialismus postavený na společném vlastnictví a neodpovědnosti jedince za to. Každý rozumný člověk tohle chápe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když je to prakticky prokázáno, tak, kdy a kde? Jediný větší experiment, který znám, kdy se skoro všichni tvářili, že pracují, a dostali za to přesně tolik, aby neumřeli hlady a mohli si koupit základní potřeby, když zrovna náhodou byly, skončil neslavně. Je tady nějaký další, tajný, o kterém se neví?
Reagovat
FulnekUltras
klesáš už opět hluboko do argumentační žumpy - ale pár mladých, kteří tu dobu nezažili a zatím jsou doma dobře živeni, ti to možná ještě sežere
Reagovat
Fandina
Nelži. Každý ti tohle potvrdí. Cenzura na entou. Nelži.
Reagovat
Fandina
to patřilo jinam ... ale tak trochu se to sem hodí taky, no nic
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono v podstatě pod každý Fulnekův příspěvek se hodí napsat "nelži"... a když už neví, kudy kam a je zahnanej do kouta, vytáhne svou oblíbenou "žumpu". V podstatě to je kapitulace, takže se na to vždycky těším.

To jsem zvědav, jestli uvede ten příklad, kdy a jak se prakticky prokázalo to, co tvrdí...
Reagovat
Fandina
Na to jsem také zvědavá, kde se to prokázalo, co na to řekne.
Reagovat
VlS
A z čeho jsou doma dobře živeni, když zlotřlej kapitalista cšechno sežere sám, A že je ta nezamestnanost hrozná. Všude plno práce, kterou nechce nikdo dělat, a to nejde o práci za minimální mzdu, ale o normálni. práci.
Reagovat
FulnekUltras
nějaký ten koncipient se snad ještě někde za dvacet upíchne... ;)
Reagovat
VlS
Von se klidně upíchne řidič za 30-50, obráběč kovů, elektrikář, truhlářza 30 a tak dál. Akorát to nechce nikdo dělat. Víš proč? Protože dělá někde na černo a k tomu bere sociální dávky. A na to, že jednou bude mít kvůli tomu blbej důchod ve 30'nemyslí.
Reagovat
FulnekUltras
Nutno říci, že dnešní podmínky pro vytváření si nějakých spolehlivých rezerv na důchod, jsou právě u příjmů pod dvacet (které převažují - i podle ofic. statistik, kde 2/3 platů jsou pod průměrným) zcela nesrovnatelné s tím, co poskytoval socialismus - a lidem nelze zazlívat, že se podle toho chovají - dlouhodobou perspektivu bohužel mnohdy vynuceně nahradila ta ryze krátkodobá.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, dnes třicetiletý půjde do důchodu za čtyřicet let? Já myslím, že na to ještě nemyslí. I když můj syn má nějaké důchodové připojištění, je mu 31, ale ten opravdu ale opravdu na černo nic nedělá.
Reagovat
Stan_Borowitz
ta žumpo?
Reagovat
FulnekUltras
U tvých vzorných zaměstnanců jistě ne - ti šlapou jak dokonale kapitalisticky seřízená zvěř s abstraktním myšlením nadšeně a uvědoměle. Klidně jim zkus ještě trochu přitáhnout kyslík, šmejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už ti tečou nervy, co?

O mne se nestarej, odpověz na otázku, prolhaný ksindle. Tak kde?
Reagovat
FulnekUltras
Běž do prdele. Nemám už opravdu čas se s tebou tady špinit - neboť práci ani nic jiného jsem na rozdíl od tebe nikdy nepředstíral. Máš-li nutkavou potřebu, válej se ve vlastních hovnech dál.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida. Lhář byl zahnán do kouta, nemá odpověď, tak se snaží odvést pozornost urážkami, špína jedna prolhaná. Průhledný trik.
Reagovat
FulnekUltras
Jen si dál žongluj se slovíčky včetně lži i pravdy - to pravičáci i převlečení svazáci uměli vždycky nejlíp. A můžeš si svou "pravdu" nechat pro jistotu i odhlasovat - třeba v parlamentu a nejlíp pod tím "správným" nátlakem zvenčí, jak jste to z důvodu jakési pofidérní legitimizace vlastních svinstev dělali při rozbíjení Československa, vstupu do NATO i např. v Kyjevě, když bylo potřeba "formálně" potvrdit "vůli" zfanatizovaných a zaplacených darebáků z ulice. Mně úplně stačí, že tady spolu s NATO a jeho násilnými zahraničními aktivitami fakticky schvaluješ totéž, co praktikovala Třetí říše ve 30.-40. letech a Stalin do roku 1953. Ve srovnání s tím jsou detaily, na kterých se tady marně snažíš hrát na emoční strunu "lži", zcela zanedbatelné. No škoda, že v tom devětadevadesátém neupadla ušákům nějaká ta bomba "omylem" i nad námi - hodně čecháčkovských primitivů by se snad konečně probralo.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))) Totálně zoufalý pokus odvést pozornost od tématu k bezobsažným blábolům.

To fakt asi dnes nebude na pochvalu před nastoupenou jednotkou agitpropu...
Reagovat
FulnekUltras
Pokud ti jde ještě o tu motivaci pracujících, musel bys tu pozici asi hlavně sám zažít. Na nějaké litanie třeba o sociologických experimentech s minimálním garantovaným příjmem tady teď nemám čas - ale googlovat se dá i do hloubky větší než jedna stránka... ;)
Reagovat
Fandina
Litva s Lotyšskem jde bohuzel zaměnit snadno, diky podobnosti českeho nazvu, to se bohuzel stane, to nesouvisi se vzdalenosti zemi.
Reagovat
Fandina
Litva s Lotyšskem jde bohuzel zaměnit snadno, diky podobnosti českeho nazvu, to se bohuzel stane, to nesouvisi se vzdalenosti zemi.
Reagovat
blixa
Spíš dochází k záměně kvůli podobnosti českého názvu pro Litvu a lotyšského pro Lotyšsko : Litva - Latvija.
Reagovat
VlS
Je to tak, Litva je Lietuva. Teď už můžeme dělat chytrý, nebýt toho trapasu a následný publicity, tak by se seknul kde kdo.
Reagovat
George_Renel
U nás za to padaly hlavy.
https://sport.aktualne.cz/fotbal/svaz-se-litve-omluvil-za-ostudu-padaly-hlavy/r~i:article:606569/?redirected=1486985055
Reagovat
Stan_Borowitz
řešení. Podle mne by ponoření do horkého dehtu a vyválení v peří úplně stačilo.
Reagovat
Fandina
Proto jsem to psala.
Reagovat
Kozoroh
" . Je neuvěřitelné, kam za těch osm let, kdy se starali hlavně o práva LBGTQA a podobných "komunit", klesli,"

Jeden z důvodů, proč loňské volby vyhrál Trump. Obamova administrativa se starala o transgender, ale na podmínky dělníků v Ohiu nebo Michiganu kašlala. A dělníci jim to spočítali.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně.
Reagovat
FulnekUltras
jo, až se to stane u nás...
Reagovat
blixa
Neřekl bych že dělníci. Řekl bych že idi.oti ze všech vrstev společnosti. To je všude, nejen v USA. Dnešní doba bude historiky nazývána "vzpourou idi.otů".
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, ani s idi.otama nemůžeš vyjebávat donekonečna, nakonec jim nezbude nic jiného, než se přidat na stranu zdravého rozumu...
Reagovat
blixa
Trump jako ukázka "zdravého rozumu" ? Já teda nevím, ale já tam žádnej rozum nenacházím, a to ani v zbytkovém množství ... Idi.oti se prostě chovají jako idi.oti ... zvolí si idi.ota. Konečně pochopili, že to je možné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to tvoje věc, ale já bych na tvém místě trochu ubral z té dost nesnesitelné povýšenosti. Kolikrát jsi Trumpa potkal, kolikrát s ním mluvil, aby sis mohl utvořit vlastní nezávislý názor? Nebo se orientuješ jen podle toho, co ti předkládají média, která ho z duše nenávidí, protože svou výhrou rozkopal jejich bábovičky?

Stačí si položit jednoduchou otázku - jak to, že totální idiiot dokázat vypálit rybník všem těm chytrolínům s mnoha tituly z politologie, sociologie, kulturní antropologie z Harvardu, Yalu a dalších prestižních univerzit, kteří mají práci s veřejným míněním dokonale zvládnutou?
Reagovat
blixa
Pravda, nepotkal, usuzuji jen z toho, co on sám předkládá. Leda že by média všechny jeho projevy sestříhala a zpřeházela zcela k nepoznání .. :D

Media si vypálila rybník sama. Nepochopila včas, že idi.oti konečně dozráli k tomu, že se vykašlou úplně na všechno a budou volit jen podle svého srdce a rozumu. A nenechají si do toho od nikoho kecat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Který jeho projev jsi viděl?

A kontrolní otázka: sebe považuješ za idi ota, nebo ne?
Reagovat
blixa
Několik předvolebních a inaugurační.

Nesmyslná otázka. Dnes už se nikdo se nepovažuje za idi.ota. Ani idi.ot sám, pochopitelně. Idi.oty jsme přesvědčili, že idi.oty vlasně nejsou a mají plné právo projevit svůj "alternativní" názor. A oni tak činí. Jaký to bude mít dopad, kdo ví. V Evropě ještě čekáme na to, až většinu důležitých států ovládnou idi.oti, zatím je tu úspěch jen parciální, nicméně zřetelný.
Nicméně pokud ti bude činit radost mě považovat za idi.ota, klidně tak čiň ;-)
Reagovat
Fandina
Jestli je Trump id.ot nevím, ale vím určitě, že před volbami se toho napovídá. Čas ukáže, jaký to bude prezident. Zatím je příliš brzy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Někteří mají jasno a priori a nějakými výsledky se přece nebudou zatěžovat...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, já jsem toho dalek nazývat lidi s jiným názorem idi.oty, nejsem nabubřelý snob a samozvaný nejchytřejší z nejchytřejších...

Mne jen zaujalo tvé šermování idi.oty v kontextu toho, že znám voliče Donalda Trumpa, kteří jsou tak vzdělaní a inteligentní, že by se ti z toho zatočila hlava a vůbec bys nestíhal sledovat tok jejich myšlenek...
Reagovat
blixa
Nooo, ehmmmm .... :D Myslím že ses popsal celkem dokonale, "samozvaný nejchytřejší z nejchytřejších...", tedy aspoň soudě podle tvého písemného projevu na TP, byť neužíváš termíny jako "idi.ot" a pod. . Co se snobizmu týče, tak to opravdu nevím, to bez osobní znalosti nelze posoudit . ;-)

Idi.ot je jen pracovní zkratka, není to myšleno nijak doslovně, mnozí pochopí, mnozí nepochopí, to už je moje riziko.
Jinak se hluboce skláním před tím, jaké úžasné inteligentní a vzdělané lid to musíš znát. Věru obdivuhodné. Já znám také vzdělané a inteligentní lidi, kterým se líbí Trump, ale také znám vzdělané a inteligentní lidi kteří mají blízko u ultralevičáctví. Moje osobní interpretace takových nepochopitelných jevů je, že každý člověk, byť sebeskvělejší může být v nějaké oblasti v podstatě zcela nesvéprávný.
Ale protože jsi zjevně nepochopil obsah mých předchozích sdělení, tak jen na vysvětlenou, mě Trump nijak neděsí. On není technolog moci, jako ti opravdu nebezpeční hajzlové v politice. On je skutečně velmi zábavný, pravý, nefalšovaný a poctivý idi.ot (není myšleno nijak zle). Rozhodně s ním bude mnohem větší zábava než s nudnou Clinton. Sám nevím, být Američanem, koho bych z těch dvou volil. Jinak můj osobní favorit by byl jednoznačně Jeb Bush. Ale čas trnul opratí a takoví politici dnes asi nemají šanci. No co už.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je ale zvláštní, žes cítil potřebu reagovat, přestože jsem nutně nemusel myslet zrovna tebe. Za idi0ty považuje lidi s jiným vidění světa přece kdekdo, že... Ale jinak hezký pokus o twist, hodit na druhého své vidění ostatních, kterým se ještě hrdě chlubíš.

Citace: "Moje osobní interpretace takových nepochopitelných jevů je, že každý člověk, byť sebeskvělejší může být v nějaké oblasti v podstatě zcela nesvéprávný."

Vztahuješ to i na sebe, nebo když si píšeš seznam svých chyb, vždycky se zasekneš na bodě 1 - občas si zapomínám vzít klobouk?

No vidíš, zase někdo nepochopil tvou genialitu. To je těžký život, viď? Ale teď, když jsi mi laskavě vysvětlil, že vlastně jsi rád, že vyhrál Trump, a ne Clintonová, tak jsi mne uklidnil. Budeme se bavit společně. Já tou špatně maskovanou panikou těch, co si mysleli, že už budou (pro ně) jen samá pozitiva a sociální jistoty. Upřímně se bavím, jak zmateně pobíhají a jančí jako švábi pod nečekaně rozsvícenou lampou. Čím se bavíš ty?
Reagovat
blixa
No tak cítil potřebu ... přeci nepromáchnu takovou krásnou nahrávku na smeč :D ;-)

Ano, já jsem také některých oblastech nesvéprávný. To je normální, jen by to měl člověk o sobě vědět, připustit si to a umět s tím žít. Ale nepleť si nesvéprávnost s chybami. To jsou jiné oblasti. A seznam svých chyb si fakt nepíšu. To bych ani nesvedl. Ono, co je chyba ? Třeba moje vrozená arogance ? Je to chyba nebo přednost ? :D

Že někdo nepochopil moji genialitu ? To by mě mělo trápit ? Naopak, velmi by mě zneklidnilo, kdyby ji všichni pochopili ! To by taky mohlo znamenat, že jde spíš o pěknou blbost :D

Já se bavím tím, jak si Trump hraje. Poskládá si tým ze značně nesourodých lidí, takže z každého z nich bude padat něco jiného. A z něj samotného tuplem. Těžko se v tom kdo vyzná. Politologové, politici, diplomaté budou pobíhat jak zmatené slepice a snažit se v tom nají nějaký vyšší smysl. Ale on žádný nebude. Asi :D Řekl bych že samotná nevyzpytatelnost je cílem. Otázkou je, jak dlouho mu to vydrží a bude tím bavit i samotné Američany. Může se to poměrně rychle vyčerpat. Ale třeba vydrží být kreativní poměrně dlouho. Nakonec, v politice je materiálu ... :D
Reagovat
VlS
Nahrávka na smeč je fajn, ale narvals to do autu.
Reagovat
blixa
Hmmm, tak to bych si vzal jestřábí oko ;-)
Reagovat
Fandina
nejsem si jistá, jestli ho někdo má :-)))
Reagovat
VlS
Prostě se na to normální lidi, pracující za mzdu, nebo živnostníci, živící se vlastní prací už nechtéj dívat. Zvlášť v poměrně religiózní Americe. Mě jen štvou " kvázi sňatky" homosexuálů, jako legislativní zbytečnost, protože všechno, co nají řešit je řešitelný normálně v rámci občanskýho zákoníku. V religiózní společnosti je to navíc stigmatizováno smrtelným hříchem.
Nejsem z Trumpa nijak odvázanej, ale vzpoura proti "pseudo" spokečnosti v zájmu zachování lidstva přijít musí. Normálně nahlas říct, že je mi sice lidsky líto hladovejch africkejch dětí, ale nenechám si vnutit picit, že jsem za to zodpivědnej a že tudíž musím něco dělat. Zodpivědní jsou jejich rodiče, to co vy měli dělat je něco jinýho, než vypravit se v gumáku na moře a čekat, že je běloši zachrání a navěky budou živit. A jestli to bedokážou, tak možná vymřou. Historie to zná dobře, mnohokrát se to stalo.
Reagovat
blixa
No, ale léčit to tím, že nahradíš jednu katastrofu (Obamu) ještě větší katastrofou (Trump) ? Nevím ...
Reagovat
VlS
Já bych to tím neléčil, ale Amíci se mě neptali a udělali to pidle svýho. USA nejsou stát, to je kontinent. Preference v NY, San Francisku, LA jsou určitě jiný, než na farmách v Kentucky nebo v bejvalejch železářskej oblastech v Pensylvanii nebo Ohiu. Prostě se projevil naštvanej, heterosexuální, konzervativní středostavovskej běloch. Otázka je, jestli by Hillary byla lék na duši středostavovskýho Amíka. Podle mě ne. Z primárek republikánů vyšel vítězně Trump. Proč si myslíme, že tomu rozumíme víc, než Amíci?
Jsem moc zvědavej, jak to dopadne ve Frantíkově, aby nebylo další vyděšení EU.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přečti si tohle, je to fakt zajímavé. Myslím, že třeba autoři zmiňovaného dokumentu "A guide to effective communication: inclusive language in the workplace" musí být z Trumpova zvolení navýsost zděšení...

http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=585918
Reagovat
ptpc
Máš pravdu, je to vážne zaujímavé...
Reagovat
VlS
http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583034

Pokud ta dáma založí stranu, poslu jí přihlásku, mluví mi z duše.
Reagovat
turista
To sice ano. Ale kamenem úrazu byla také špatná nominace hlavní demokratické kandidátky, kterou byla provařená a válkychtivá Clintonová.
Reagovat
smazaný uživatel
Zahrajou nám slovenskou hymnu nebo rakouskou?
Reagovat
Hector21
Radeckého pochod...
Reagovat
kada.tom
v SF naše holky čekají Američanky. To bude hodně zajímavý souboj, jsem moc zvědav jaké město domácí vyberou (pro nás by bylo ideální nějaké město na východním pobřeží z hlediska časového posunu) a taky jakou dají dohromady sestavu. Nastoupí-li Serena, jak se lze dočíst v některých zdrojích (měla přislíbit účast), tak se mají naše děvčata na co "těšit" :-)
Reagovat
EllNino
Nechtěla platit pokuty za rakety, takže hned po zavedení pravidla přešla od Yonexu k Wilsonu Blade :D ...

A momentálně ji trápí křeče, tenhle duel je divnej ...
Reagovat
EllNino
ne tak omyl, asi jsem měl přeludy :D
Reagovat
blixa
To až jí vyprší smlouva a bude se podepisovat nová ;-)
Reagovat
EllNino
taktcká hra CoCo vychází, o stavu 6:3 4:2 40:15 neuhrála Andrea ani game
Reagovat
FulnekUltras
Farmářka už brutálně dodiktovala. Cesta otevřená k naší odvetě za Brünner Messe 2010... ;)
Reagovat
FulnekUltras
opr. 2009
Reagovat
EllNino
no a nakonec 6:3 4:6 0:6 ... nechala se rozhodit neustálými MTO CoCo
Reagovat
lars
napr. obchodni embargo, ... :))
Reagovat
VlS
Přiště v Nemecku jim pustí hymnu Konfederace
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo rovnou God Save the Queen...
Reagovat
VlS
To by bylo hezký :-)
Reagovat
Frick
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/16707528_1225838757464442_5875285639155132415_o.jpg?oh=ff86d9f5c8df4bd06c1b35553b7e8b43&oe=59368B4B
Reagovat
Frick
WTF?!

http://www.vysledky.cz/zapas/f9jrNKGL/#prehled-zapasu
Reagovat
Haitik
No, Julča si včera během zápasu prý ošklivě poranila koleno..
Reagovat
EllNino
neeee :/
Reagovat
Haitik
Tady i video..
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/830591718089179136
Prý má výron kolene.. :-((
Reagovat
EllNino
auauauauau :((
Reagovat
Frick
Jo u ní bych si tu pravici fakt dokázal představit :-D
Reagovat
FulnekUltras
tak to já zase spíš levici v ní... ;)
Reagovat
Marduch
Megatrapas. Opět se potvrdilo, ze vseobecny přehled Amiků, zejména o historii jinych kontinentů, stojí za viližprdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Američani jsou tupý národ, v reality-show Amazing race se to ukazuje, jednou jeli do Prahy a nikdo nevěděl kde to je, podle jednoho týmu je Praha ostrov kde se mluví Španělsky :D
Reagovat
VlS
A vPálíš tady teď z hlavy hlavní město Nebrasky, Washingtonu, Idaha, Iowy, Severní Dakoty a Jižní Dakoty?
Reagovat
smazaný uživatel
Severní Dakota Bismark, Idaho Boise, Washington myslím Tacoma nebo Seatlle nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když Američani ani neví že už nejsme Československo nebo že jsme Čečensko, dobře zní to stejně, ale snad by mohli vědět že ve střední Evropě nemůže být islámská republika.
Reagovat
smazaný uživatel
A Iowa Des Moines, Americké státy znám relativně dobře.
Reagovat
VlS
No, ještě ti tam něco chybí, ale negoogli se s tím. Tipnul bych, že 75% populace kdekoliv v Evropě taky nevyjmenuje ani všechny státy USA a jestli si myslíš, že třeba Angláni jsou na tom líp, tak nejsou.
Reagovat
kada.tom
to, že evropská populace nedokáže ani vyjmenovat všechny americké státy (myšleno státy USA) je ostuda ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to dokážu, i kuchařka to zvládne. Znát hlavní města evropských zemí, Americké státy je prostě základ, myslím že je důležitá i znalost území Britského Impéria z 19. století
Reagovat
EllNino
myslím, že se bez toho spousta lidí na světě obejde :)
Reagovat
a.magerova
Ani všichni Amíci nedokáží vyjmenovat všechny svoje státy, tak bych Evropany až tak striktně neodsuzovala.
Reagovat
kada.tom
tak samozřejmě ostuda je to i pro Američany, kteří tohoto nejsou schopni, o to větší, že neznají svoji zemi (asi jako kdyby Čech neuměl vyjmenovat kraje)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že se najdou Češi co nevyjmenují naše kraje a že jich bude.
Reagovat
EllNino
běžná praxe, kdo se v tom nepohybuje, určitě to nevyjmenuje ... bereš to ze svého pohledu, to je jako kdybych já po všech chtěl, aby uměli vyjmenovaná slova, když jsem v oboru ... a taky vím, že to hodně lidí prostě nedá :)
Reagovat
a.magerova
No... je jich dost hodně... :-/

http://2.bp.blogspot.com/-Am3FV3Ac4t0/ULc5ggfdV2I/AAAAAAAACjI/upeXzOZC_-E/s1600/vyjmenovana_slova_prehled_k_vytisknuti.png
Reagovat
VlS
Ale to je jasný, mě jen udivuje, že někoho udivuje, že Amík, kterej nemá v Česku kořeny tak max ve druhým kolenu, tak o to má zájem asi tak jako náš normální člověk o Wisconsin, nebo New Hampshire. Jo, Texas, nebo Arizona, to všichni viděli ve filmech a četli o tom v knížkách, ale Wisconsin? A co jsme my v tý Evropě? Ani Texas, Ani Arizona. Kája 4. zajímá Amíky asi jako nás Tecumseh. Jen nevím, proč se tomu divíme.
Reagovat
EllNino
protože tučný kaďák :D
Reagovat
a.magerova
A umíš vyjmenovat všech 16 spolkových zemí Německa?
Reagovat
kada.tom
jasně - Sasko, Dolní Sasko, Bavorsko, Bádensko-Wuürttembersko, hl. m. Berlín, hamz. město Brémy, hamz. město Hamburg, Severní Porýní-Vestfálsko, Braniborsko, Hesensko, Durynsko, Sársko, Meklenbursko - Pomořansko, Šlesvicko-Holfštýnsko, Sasko-Anhaltz a Porýní-Falc
Reagovat
a.magerova
Rakousko?
Reagovat
kada.tom
hl. město Vídeň, Dolní Rakousy, Horní Rakousy, Tyrolsko, Štýrsko, Salzbursko, Korutany, Vorarlber, Burgenland
Reagovat
a.magerova
A ještě 19 maďarských žup... ;-)
Reagovat
kada.tom
tak všech 19 jich ze mě nedostaneš :-D ale nějaké dám .... Pest, Veszprém, Békés, Fejér, Bács-Kiskun, Baranya, Györ, Hajdú-Bihar
Reagovat
smazaný uživatel
A teď činské provincie :)
Reagovat
kada.tom
nas*at :-D
Reagovat
a.magerova
Jo a ještě jedna prémiovka, zvláště pro Tebe.... 26 autonomních kantonů, hádej čeho... :-P
Reagovat
kada.tom
se Švýcarskem na mně nechoď, stačí, že jsem musel dneska koukat na toho vašeho goata ve Sv. Mořici :-D

ale jako většinu těch kantonů bych dal :-)
Reagovat
a.magerova
Pěkná bílá bunda, že?!!!

http://video.eurosport.com/alpine-skiing/world-championships/2016-2017/roger-federer-applauds-compatriot-beat-feuz-in-st-moritz_vid959070/video.shtml
Reagovat
lars
TY si to studoval na VS ?
Reagovat
smazaný uživatel
Na to není potřeba VS ne, stačí když se tomu člověk pravidelně věnuje a může znát co chce, dějiny můžeš umět lépe než kde jaký absolvet fakulty dějin a historie a ani nemusíš mít vysokou.
Reagovat
kada.tom
studoval i nestudoval ... ale dá se říci, že Evropu a USA mám najeté z politologie a mezinárodních vztahů, protože jsme se tam hoooodně zaměřovali na regiony, takže tak :-)
Reagovat
janek_da
:DDD
Reagovat
kada.tom
Nebraska je Lincoln, Washington je Olympia, Idaho je Boise, Iowa je Des Moine, Severní Dakota je Bismarc a Jižní Dakota je Pierre ... absolutně normální znalost :-)
Reagovat
VlS
No, a teď si představ svý spolužáky ze základky a tipni si, kolik procent z nich na to odpoví
Reagovat
janek_da
píše "normální znalost", tak podle Gaussovy křivky tak 20% neví
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem ještě chodila na základku a učtielka na Zeměpis v 9. třídě zkoušela orientaci na mapě tak tam byli tam lidi co nenašli Krkonoše...
Reagovat
Frick
Já zas nenašel na mapě Brzko, přestože je to město, kde i za komoušů se dalo sehnat maso..
Reagovat
kada.tom
tak takový lidi nechápu, protože když vyrazí na lyže, ani vlastně neví kde jsou, protože je tam navede navigace ..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naše třída byla na Děják i Zemák tupá jak poleno, pamatuji si že když jsme brali 50. léta v ČSR tak někdo řekl že v politických procesech byla odsouzena Božena Němcová (samozřejmě to byla Milada Horáková) mě Zemák i Děják šel, znám všechny asijské, evropská, americké i 95% afrických zemí a 80% pacifických ostrovů. Bohužel matika, fyzika, chemie... proto jsem kuchařka
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak v rádie jsem slyšel dvojku moderátorů nedávno rozebírat, proč si vlastně Mácha stěžoval na vyhnanství v Brixenu, když je tam tak hezky... inu, Karel jako Karel, hlavně ty podšálky aby lidi vraceli...
Reagovat
Stan_Borowitz
V rádiu... následky včerejší záměny medové whisky s medovinou...
Reagovat
kada.tom
z mých spolužáků ze základky? ... no, když neberu sebe, tak 2
Reagovat
dunphy
Chybí ti tam "s", Pane Chytrý.
Reagovat
dunphy
A "k" taky. Cpeš někomu svoje mimořádné vlastnosti, ale napsat je už neumíš.
Reagovat
janek_da
Ty znáš kambodžskou hymnu z období vlády Rudých Khmérů? Nebo japonský pozdrav za 2.sv. války?
Reagovat
Marduch
Me vybrali na hymnu pratelaku Kam-Jap? Nikdo zatím nevolal..
Reagovat
janek_da
pises "vseobecny prehled Amiku", co do toho naráz motáš pořadatele?
Reagovat
Marduch
Jsou pořadatelem Amici? Nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem čekala kdy zvednou pravice :D
Reagovat
tommr
musí mít extrémně štastnej život když to nejhorší, co se jí v životě přihodilo je to, že musela poslouchat pár slok starý hymny ...
Reagovat
skott
Přitom zrovna Petkovic by měla o ignoranci pomlčet. Sama už jí na kurtu předvedla.
Reagovat
dunphy
Stejně jako ty hysterčíš, když někdo přeje někomu, kdo není z Česka. Můžete si podat ruku, hysterko tommre.
Reagovat
Stan_Borowitz
Poturčenec horší Turka...
Reagovat
PetaM
Proč ho nešly zastavit? Že by si to Němky užívaly?
Reagovat
janek_da
ale zírám, že nacisté měli svoji hymnu
Reagovat
Frick
Je z doby císařství :-D
Reagovat
Frick
Resp. je stejně nacistická jako "Kde domov můj" komunistická.
Reagovat
FulnekUltras
bohužel symbol...
Reagovat
skott
Přesně tak. Pořád to byli sami Němci, kdo se o zakázaní této hymny postaral. Ostuda to sice z americké strany je, ale takové přehnané urážení je směšné. Podobné neůmyslné trapasy se občas stanou.
Reagovat
kada.tom
Stát se může všechno, nicméně tohle je opravdu úlet ... ale tedy na druhou stranu nerozumím tomu, proč kapitánka nebo některá z holek nešla okamžitě zastavit toho zpěváka ... já bych to teda udělal

Chci věřit, že to nebyl úmysl a opravdu nešťastná náhoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist