Důležitější než byznys. Neumlčujte ženy, nebo vám odebereme turnaje, hrozí WTA Číně

19. 11. 2021, 09:09
Aktuality 160
Ženská tenisová organizace WTA je připravena zrušit své turnaje v Číně, pokud nebude uspokojivě vyřešen případ Shuai Peng. Elitní čínská tenistka před dvěma týdny obvinila na sociální síti bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení a od té doby se na veřejnosti neobjevila.
Profily hráčů
Steve Simon

Šéf WTA Tour Steve Simon vyzval v tiskovém prohlášení čínskou stranu k spravedlivému vyšetření případu a tomu, aby bývalá světová deblová jednička nebyla umlčována. Americkým médiím ve čtvrtek řekl, že aféra může skončit tím, že WTA odebere Číně pořadatelství turnajů v hodnotě desítek milionů dolarů.

"Rozhodně bychom byli svolní k tomu stáhnout naše záležitosti (z Číny) a vyrovnat se s komplikacemi, které s tím jsou spojeny," řekl Simon v rozhovoru pro CNN. "Protože tohle je důležitější než byznys. Ženy musejí být vyslyšeny, ne umlčovány," dodal.

V letošním kalendáři WTA Tour bylo 10 čínských turnajů včetně finále sezony v Shenzhenu s obří dotací 14 milionů dolarů. Kvůli koronavirové pandemii byly ale všechny turnaje v nejlidnatější zemi světa zrušeny, odloženy či přesunuty. Právě skončený Turnaj mistryň se hrál v mexické Guadalajaře.

Jedna z nejslavnějších čínských tenistek Shuai Peng 2. listopadu zveřejnila na čínské sociální síti Weibo dlouhý příspěvek o svém vztahu s bývalým vlivným komunistickým funkcionářem Čang Kao-lim. Někdejší člen mocného politbyra komunistické strany ji údajně nutil k sexu v roce 2018. Sedm let předtím s ním tenistka měla sexuální vztah, který ale později skončil.

Dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Shuai peng v příspěvku, jenž byl zhruba půl hodiny po zveřejnění smazán, napsala, že pro své tvrzení nemá žádné důkazy. Od té doby o ní nikdo z globální tenisové komunity neslyšel.

Ve středu čínská státní televize CGTN na twitteru zveřejnila text, o němž tvrdí, že je to e-mail od Shuai Peng zaslaný šéfovi WTA Simonovi. Tenistka v něm své tvrzení o sexuálním napadení odmítá a tvrdí, že je v pořádku. O pravosti dopisu nicméně panují mimo Čínu velké pochybnosti a sám Simon uvedl, že jeho obavy o tenistčin osud nerozptýlil, ale spíše prohloubil.

Podporu své kolegyni vyslovili na sociálních sítích a v médiích tenisté a tenistky včetně hvězd Novaka Djokoviče či Sereny Williamsové. Na sociálních sítích často doprovázejí své příspěvky hashtagem #WhereIsPengShuai (Kde je Shuai Peng).

Čínští představitelé ještě oficiálně aféru nekomentovali, nediskutuje se o ní ani na internetu, jenž je v nejlidnatější zemi světa cenzurován. Skandál přichází zhruba tři měsíce před začátkem zimních olympijských her v Pekingu, proti nimž protestují lidskoprávní organizace kvůli porušování lidských práv v zemi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

160
Přidat komentář
George_Renel
PRÁVĚ SE STALO
9:41Ředitel Australian Open Craig Tiley potvrdil, že prvního grandslamu sezony se budou moci zúčastnit jen tenisté plně očkovaní proti koronaviru. V ohrožení je tak start světové jedničky Novaka Djokoviče, který je odpůrcem povinné vakcinace.
Reagovat
SwissMaestro
Ona tahle fašistická hra brzo skončí, jeden GS oželí rád :)
Reagovat
lvicek
Pro všechny konspiratory - jeden PCR test je dražší (~ 800 Kč) než obě očkování Pfizer (~ 600 Kč). Na očkování celé populace ČR by stačilo necelých 10 miliard. Za testování se vydávají miliardy měsíčně a konec v nedohlednu. Pokud někdo chce vytriskat peníze z covidu, tak je určitě mnohem lepší je cucat z testů, tlačit na jejich proplacení a vyžadování a působit proti očkování rozšiřováním nesmyslů, protože to mu zajistí příjmy nadále. Z očkování samotného se toho zase až tak moc nevytriska! (Celkově náklady odpovídají cca částce na úrovni ročních dotaci argofertu btw.)
Reagovat
Fandina
Obávám se, že na naše konspirátory je tohle matematicky složité.
Reagovat
PetaM
Na tebe je toho složitého spousta a nikdo ti nic neříká, rašple.
Reagovat
Fandina
Ano blbečku.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tebe ty nadávky od Fandiny určitě rajcujousmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile moc.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
PetaM
Kámo, za celou dobu covidu jsem nebyl testovaný ani jednou, hospitalizovaný jsem nebyl, vakcínu nemám, takže na mě nikdo nic nezaplatil. Tak, a co mi teď řeknete?
Reagovat
miraben99
Že jste výjimka potvrzující pravidlo.
Reagovat
miraben99
Tím chci říct, že většina lidí se testování nevyhla. A zdaleka nejde jen o cestování či hospody, ale především o práci a školu.
Reagovat
lvicek
Nechapu, co na to mam rict :D. Pri epidemii je potreba pochopit, ze se jedna hlavne o statistiku a prumerne chovani (at uz viru nebo lidi, atd.) Stejne jako u cilenych (i dezinformacnich) kampani. Napr. to, ze u nekoho probehl covid snadneji nez nachlazeni jaksi zadne zavery pro spolecnost neprinasi. Stejne jako to, ze z jednoho jednotlivce se nekomu nepodarilo vytriskat zadne prachy ;). Ale gratuluji tedy k tomu zrejme poustevnimu stylu zivota, kdyz nic z toho nebylo potreba! A asi dobremu zdravi take!
Reagovat
lvicek
Tzn. jinymi slovy - zakony velkych cisel! Jednotlive excesy nejsou vubec zajimave.
Reagovat
lvicek
Jo a jeste si srovnejme tu cenu za ockovani
Reagovat
aape
souhlas smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ivicku, Ivickusmile Vždyť já ti rozumím. Jen je potřeba si říct víc, než bylo řečeno.
Samozřejmě, že na covidu vydělají všichni - od výrobců roušek, přes vakcíny a po testy.
Kdo z nich nejvíc je otázka a asi se nebudeme pouštět do rozplétání nějakých vlastnických propletenců.
A teď, snad nikdo nevěří, že by výrobci vakcín při obrovských investicích do vývoje, nepočítali se ziskem (nemalým).
Jestli jsou testy větší kšeft, může být, jen je potřeba počítat s tím, že ani očkování ani testy neskončily a nikdo neví, jak se budou vyvíjet ceny dál a jestli se bude víc bodat nebo testovat.
Nejsem zarytý odpůrce očkování, ale při tom, co se kolem toho děje, v něj mám pramalou důvěru. Ve vládní kroky už vůbec. A i kdyby jsi měla pravdu v tom, že je očkování levnější než testy, je potřeba se ptát - je levnější a jednodušší řešení lepší pro naše zdraví? A potažmo i pro další generace?
Jen pro zajímavost jsem vybral jeden z dotazů na SUKL. Je celkem obsáhlý, týká se faktů, které se veřejně nerozebírají. Jsou tam mimo jiné informace, které mi na důvěře v tato očkování nepřidávají. Prostě otázky vyvolaly další otázky.
https://www.sukl.cz/sukl/zadost-o-poskytnuti-informaci-ze-dne-8-3-2021? (Link jsem musel zkrátit, ale dle data se dá dohledat)

Nemám moc chuť se po podobných věcech pídit dál a vůbec mě situaci jako taková unavuje. Ano, pohodlnější je si dát vakcínu. Zatím mě o tom názory povolaných nepřesvědčily. Tlak je již enormní a je možné, že pro moji práci bude o. vyžadovánosmile. Mám s tím vnitřně i zdravotně zásadní problém. Asi budu muset vhodnost konzultovat s doktorem.
Reagovat
lvicek
Ja jsem nechtela nutne rict, ze levnejsi reseni je lepsi, ale jednim z podstatnych argumentu antivaxeru je "masteni kapes farma firem", tak jsem chtela poukazat na tento vtipny fakt. Jasne, ze ta firma na tom chce vydelat, to je mi jasny. Ale to prece na vsech lecich! Ty si nekupujes paralen nebo neberes jine leky? A v tuhle chvili uz je to opravdu hodne odzkouseny a zavaznych vedlejsich ucinku je velmi malo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
léky kupuji jen výjimečně, ATB jen jako nevyhnutelné řešení (samozřejmě je to urychlovač-čistič, mít na to čas, šlo by to i bez nich).
Covid vakcíny mají nejisté účinky v budoucnu a v současné době se používají ty stavěné na první verzi koronaviru, tedy jsou svým způsobem zastaralé. I Flégr s Beranem se vyjádřili, že je potřeba inovace. Také se moc nemluví o léčbě, kde už existuje také docela dost alternativ...
Reagovat
lvicek
Tak alespon mas konzistentni pristup... Je pravda, ze vakciny jsou vlastne zastarale. A podle me by bylo jednoduche je zmenit a zacilit na deltu. Myslim, ze problem je prave v povolovani - museli by nejspis vsechny faze zacit znovu od zacatku... Do budoucna se tohle musi nejak osetrit - vymyslet bezpecny, ale rychlejsi proces.
Co se tyce lecby - ja si fakt nemyslim, ze doktori umyslne covid neleci. Oni v tech nemocnicich vazne nemaj zadnou prdel. Je to zahul psychicky i fyzicky. Jsou tam cele dny v ochrannych oblecich. Pacienti jim umiraj pod rukama a nove porad vozi. Na tyhle nemoci proste moc ucinnych leku neni a kdyz se to rozjede i se zapalem plic a dalsimi problemy, tak je to pro pacienta hodne spatne a ma spatne vyhlidky. Neverim tomu, ze se nejak naschval zamlcuje lecba. Protoze kdo by prisel s ucinnymi leky, bude jeste bohatsi nez firmy s ockovanim.
Reagovat
smazaný uživatel
monoklonární protilátky, mRNA technologie měla být průlomová v nasazení vakcín po celém světě. Jenže u chřipky se to moc neuchytilo. Nebyl zájem. No a pak přišel cov19 a zájem obrovský. Smůla je že to nesplňuje parametry vakcíny. Např.1. Neexistuje kontrola nad místem exprese S-proteinu - z toho plyna zasažení různých tkání a orgánů. 2. nemáme kontrolu ani nad množstvím, které se v různých orgánech vytvoří. atd.https://ceskobezcenzury.cz/2021/11/blog/proc-odbornici-odmitaji-ockovani-mrna/
Reagovat
smazaný uživatel
monoklonární protilátky, mRNA technologie měla být průlomová v nasazení vakcín po celém světě. Jenže u chřipky se to moc neuchytilo. Nebyl zájem. No a pak přišel cov19 a zájem obrovský. Smůla je že to nesplňuje parametry vakcíny. Např.1. Neexistuje kontrola nad místem exprese S-proteinu - z toho plyna zasažení různých tkání a orgánů. 2. nemáme kontrolu ani nad množstvím, které se v různých orgánech vytvoří. atd.https://ceskobezcenzury.cz/2021/11/blog/proc-odbornici-odmitaji-ockovani-mrna/
Reagovat
smazaný uživatel
Celý S-protein je zodpovědnou molekulou za patologické projevy infekce covid-19. Přitom neexistuje kontrola nad mírou exprese S-proteinu po vakcinaci mRNA vakcínou - z toho plyne, že u pacientů s vysokou mírou exprese S-proteinu dojde k příznakům shodným s infekcí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Poté, co se porušování Rezoluce 2361(2001) Rady Evropy o lidských právech, která zakazuje nedobrovolnou nebo vydíráním vnucenou vakcinaci proti COVID, rozběhlo do šílených otáček a vyvrcholilo návrhem Hamáčka+expertů zakázat chodit do práce neočkovaným, se leckdo zlomil a nechá si to píchnout. Nikdo jim to nemůže být za zlé, tlak je existenčně likvidační. Ale potom počkejte na tradiční inaktivovanou vakcínu Valneva VLA2001- protože je výrazně méně nebezpečná pro vše zdraví a život, než všechny adenovirové a mRNA vakcíny." https://dfens-cz.com/zlomili-vas-a-nechate-se-vakcinovat-tak-pockejte-na-valnevu-ostatni-vakciny-jsou-vyrazne-nebezpecnejsi/ === https://ceskobezcenzury.cz/2021/11/zpravy-k-zamysleni/nova-analyza-vaers-odhalila-stovky-zavaznych-nezadoucich-ucinku-o-kterych-nam-cdc-a-fda-nikdy-nerekli/ ==== https://ceskobezcenzury.cz/2021/11/video/cesky-imunolog-jasne-vysvetlil-proc-vakciny-nebudou-teckou-za-pandemii-ze-ne-vzdy-chrani-pred-tezkym-prubehem-a-smrti-a-proc-politici-delaji-obrovskou-chybu-kdyz-lidi-segreguji/
Reagovat
George_Renel
Ty jsi nemocný....
Reagovat
Titan
Safra, já myslel, že bude diskuze o tom maníkovi z WTA a ona je tu diskuze zkrachovalé politické důchodkyně Fandiny, která si strachem nestačí vyměňovat hnědé prádlo...smile
Reagovat
Fandina
Ubohé
Reagovat
Titan
A v pračce už máš nové zboží, nebo přesluhuješ ...smile
Reagovat
Fandina
Ubožákům neodpovídám na dotazy.
Reagovat
smazaný uživatel
sou to kokosácismile
Reagovat
smazaný uživatel
taková malá podpásovka
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
je to bídasmile
Reagovat
PetaM
Trapné.

Každopádně pochybuju, že je Peng stále naživu. Pokud budou Číňané tak hloupí, tak se za pár týdnů najde její tělo. Někde v horách, jako nehoda. Pokud zapojí mozek, už neexistují důkazy o tom, že jí zabili.

A proč slova ohledně zrušení turnajů v Číně? Zrušte je rovnou, nikoho ty turnaje nezajímají a nahraďte je atraktivnějšími lokalitami. Nikdo na konci sezóny nechce cestovat do Asie, tak proč nevyjít vstříc hráčům i hráčkám?
Reagovat
paddy
Nerozumíš tomu smile

Ona žije a za nějakou dobu se objeví smile

Hráči neradi cestují, ale rádi inkasují tučné prize money smile

https://www.youtube.com/watch?v=zyCfkZAWdYw
Reagovat
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jsem klidně zas pro Mexikosmile Sympatická země a tenisu fandit umísmilesmile
Reagovat
paddy
Simon je vtipálek smile

pouhé slovní gesto z povinnosti, Peng se za pár týdnů/měsíců objeví ukázněná jako se to stalo u jiných, šéf jedné z největších firem nebo známá domácí herečka

ani nejsilnější země světa, USA, s Čínou nic nezmůže, natož ostatní jednotlivci

kritika je i pokrytecká smile, když si uvědomíme, že kritici podporují čínskou ekonomiku nákupem čínské elektroniky a jiných výrobků
nemusíte ani vstávat a podívejte se, co máte napsáno na zadní straně mobilu. made in China? smile

v Číně se nehraje už dva roky a příští rok také nebude, ten, kdo ruší turnaje, je zatím jen Čína, a to bývaly PM
jen kvůli prachům se hrávalo před prázdným čínským publikem, Simon tím dehonestoval tenis
loni nebyl schopen zorganizovat podzimní turnaje, což vadilo i hráčkám
letos ušil horkou jehlou Mexiko a bude rád, když uspořádá normální sezónu
Reagovat
misa
WTA turnaje v Číně fakticky už zanikly, takže se jedná o planou výhružku.
Reagovat
Frick
Pokud by namlouvala nějaký videovzkaz z nějakýho (domácího) vězení, tak ať nezapomene o nějakym mrtvym blézkým říct, že doufá, že se doufá, že se brzy uzdraví atp.

To je taková klasika, jak dát najevo, že něco není v pořádku.
Reagovat
Krisboy
Co je to za kecy? Jaké "neumlčujte ženy?". Kdyby řekl: Jestli se do dvou dnů Shuai Peng nenajde, WTA s okamžitou platností končí s Čínou. Totéž by měla okamžitě udělat ATP.

Jinak je to jenom plané tlachání a jak píše níže Mantra - prachy pana Simona jistě přesvědcí, že bez Shuai se snadno na okruhu obejde.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by bylo správně, ale prachy jasná volba.
Reagovat
SwissMaestro
A v Rakousku se jim vrací Hitler v plné parádě.....nenaočkuješ se, půjdeš do vězení
Reagovat
Fandina
Hitler chtěl zamezit šíření nakažlivé choroby?
Reagovat
Pe3k
Beztak.
Reagovat
Fandina
Je velký rozdíl vyhlazování lidí kvůli rase a v tom, že když je nakažlivá choroba, tak je potřeba se snažit jí nešířit. A je k tomu x prostředků. Očkování nevijímaje. Jen blbec to nechápe.
Reagovat
Fandina
nevyjímaje bože .... a ještě jí nešířit nebo omezit následky, to už je jedno. Jde o boj s chorobou.
Reagovat
bIbec
já to celkem chápu Fandinosmile

Ale fakt bych do toho lidi tak nenutil. To už je malinko přes čáru.

Jinak já sem rád, že mi nikdo nestrká špélku do nosu. To asi beru jako největší výhodu toho naočkování. Bez hospod a akciček se v poho obejdu i tak.
Reagovat
Fandina
A jak to udělat, když smysl očkování u přenosné choroby je ten, že se naočkují všichni.

Jak to udělat, když to mnozí nechápou, proč se to dělá a proč všichni.

Povinnost je jednou z možností.
Reagovat
bIbec
očkováním chráníš v prvé řadě sebe. Chápu argument o přeplňování nemocnic, ale tak blbý jak loni už by to být stejně nemělo.
A pokud bude, tak by to bylo fakt divný, vzhledem k tomu, kolik lidí už to dostalo a kolik je už teď naočkovaných.

Je IMO otázkou času, kdy covid bude ryze individuální problém, nikoliv celospolečenský.
Reagovat
bIbec
a už ted by se k němu mělo přistupovat individuálně. Každý sám za sebe.
Reagovat
Fandina
Ta nemoc je nakažlivá, to je problém. Proto je to celospolečenská záležitost. Kdyby to nebylo, tak to bude jen čistě individuální záležitost.
Reagovat
bIbec
Každý má svaté právo se nakažlivé nemoci vyhýbat nebo jí jít naproti, bez toho, aby tě někdo do něčeho extra nutil. Tak jak je to s chřipkou.

Myslím, že ve Velké Britínii mají ke covidu celkem dobrý přístup, pokud se něco teda v poslední době nezměnilo, nesleduju veškeré dění..
Reagovat
Fandina
Jenže to není jenom o tom, že ochráním sám sebe, jde o to, že nakazím i druhého. To je problém nakažlivé choroby. To, jestli se chráníš nebo ne o to nejde, jde o to, že ta nemoc se přenáší z jednoho na druhé.
Reagovat
bIbec
to jo, ale tenhle problém očkování neřeší. Očkování chrání respektive může ochránit před těžším průběhem nemoci.
Reagovat
Fandina
Jenže pořád je tu fakt, že já nakazím druhé a ten když je neočkovaný, tak co, jak se bude chránit. Jsou to spojené nádoby.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.sanitcare.cz/
Reagovat
bIbec
COVID není HIV.
Reagovat
aape
jenže tímhle přístupem pak dochází k zahlcení kapacity nemocnic, kdy se musí kvůli záchraně života neočkovaných pacientů odkládat péče o jiné nemocné, a tím se poškozuje zdraví ostatních lidí, navíc personál musí jít na hranici možností zbytečně + teď už pomáhá i armáda, takže nejde jen o svobodné rozhodnutí, ale má to i další důsledky, které by tedy měly dopadnout na ty, kteří se neočkují..
(I když s proočkovaností kolem 60 % by, pokud by vakcína fungovala podle očekávání, ta situace neměla být takhle špatná)
Reagovat
smazaný uživatel
jenže očkovaný tam leží taky 50/50
Reagovat
aape
50/50 to právě není, spíš 2/3 neočko na 1/3 očko
Reagovat
smazaný uživatel
no 360 celkem 180 neoč. No a ty % to je jen aliby viz tabulka a odkazy
Reagovat
dappe
Jen naprostý retard nevidí na situaci v nemocnicích prospěšnost očkování. S člověkem, který začne mluvit o nějakém poměru 50/50 se má okamžitě ukončovat jakákoli smysluplná diskuze. Jednoduše to totiž nemá cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to jsou fakta mzcr viz odkazy dole a tabulka.
Reagovat
dappe
Ne nejsou, je to spíše důvod žalovat vzdělávací systém.
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme kolik dávek zvládnete? Asi jste dobrej.
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19/ockovani-hospitalizace.json
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19
Reagovat
smazaný uživatel
2021-11-18,==hospitalizovaní_celkem: 361,==bez_ockovani: 182,_vek_prumer: 62,=nedokoncene_ockovani: 12,_vek_prumer: 68,=dokoncene_ockovani: 164,_vek_prumer: 72,=posilujici_davka: 3,vek_prumer: 85
Reagovat
Fandina
Jde o matematiku.
Jedna skupina má 40 lidí a z toho 18 onemocní
Druhá skupina má 60 lidí a z toho 18 onemocní.
Která skupina je víc chráněná?
Reagovat
Fandina
V konkrétních věkových skupinách jsou i skupiny očkovaných a neočkovaných jiné, takže pokud výše píšeš průměrný věk 62 nebo i více lidí, tam je ten poměr očkovaných neočkovaných větší. 40 ku 60 je poměr ve společnosti. U těch starších je to 30 ku 70 nebo i ještě jinak. Podle čísel je evidentní, že očkování funguje.
Reagovat
smazaný uživatel
jenže tady jde o ta lůžka. Taky někdo z laboratoře říkal že u těch starších se po vakcinaci vůbec nevytvoří protilátky. Jasně že jsou to průměry a odkazy k dispozici. Např. denně umírá cca 50 lidí puměr 77 to je slušná důchodová reforma. Práce v laboratoři je bez konce.
Reagovat
Fandina
Psala jsem o tom, že do nemocnic se dostává z očkovaných méně lidí, než z neočkovaných. Chápeš to, nebo o co jde?
Reagovat
smazaný uživatel
včera 361 neoč. 182; oč.164 jde o lůžka
Reagovat
Fandina
Která obsadili očkovaní a neočkovaní a o tom, že ze skupiny očkovaných jich je na těch lůžkách méně, než ze skupiny neočkovaných.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Obě dost podobněsmile
Reagovat
Fandina
Nauč se matematiku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To nejsou čísla, ale lidské životy, takže je mi nějaká matematika úplně ukradená...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že jde o lidské životy a proto je potřeba se před nemocí nějak chránit a to různě a mezi tím i vakcinací a ta matematika byl příklad toho, že očkovaní jsem v nemocnici vzhledem k tomu, kolik jich je očkováno v menšině, proti neočkovaným. Jenže to by musel blb jako ty pochopit.
Reagovat
aape
ta vaše fakta ale vůbec nesedí,
hospitalizovaných je aktuálně 4750, z toho na plicní ventil. nebo mimotěl. oběhu 696
Reagovat
Fandina
Podle mě je to údaj za den.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, to nejsou moje fakta já to opisuji z mzcz
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19/ockovani-hospitalizace.json
dole je listopad
Reagovat
smazaný uživatel
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19/ockovani-hospitalizace.json
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19
Reagovat
smazaný uživatel
"datum": "2021-11-18",
"hospitalizovani_celkem": 361,
"hospitalizovani_bez_ockovani": 182,
"hospitalizovani_bez_ockovani_relativni_pocet": "0.504155124653",
"hospitalizovani_bez_ockovani_vek_prumer": 62,
"hospitalizovani_nedokoncene_ockovani": 12,
"hospitalizovani_nedokoncene_ockovani_relativni_pocet": "0.033240997229",
"hospitalizovani_nedokoncene_ockovani_vek_prumer": 68,
"hospitalizovani_dokoncene_ockovani": 164,
"hospitalizovani_dokoncene_ockovani_relativni_pocet": "0.454293628808",
"hospitalizovani_dokoncene_ockovani_vek_prumer": 72,
"hospitalizovani_posilujici_davka": 3,
"hospitalizovani_posilujici_davka_relativni_pocet": "0.008310249307",
"hospitalizovani_posilujici_davka_vek_prumer": 85
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mediální manipulace (vrtěti psem) - v době největší špičky covidu loni se mluvilo o přeplněných nemocnicích. Dle mých zdrojů tomu tak bylo jen někde a často se nutné zákroky necovidové odkládaly zbytečně.
Je veřejným tajemstvím, že naše vláda upřednostňuje svoje zájmy před zájmy obyvatel. Což bylo vidět již na jednom z příkladů, které jsem uváděl - předvolební populismus Bureše loni.
Jinak pro zajímavost: V sezoně 2017/2018 s vážným průběhem chřipky skončilo v nemocnici přes 660 lidí, z toho zhruba 260 v souvislosti s chřipkou zemřelo.
zdroj:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/chripka-smrt-epidemie-szu.A190212_192604_domaci_niv

...za březen 2019 počty stouply na 600 hospitalizovaných a 202 úmrtí. Na 100000 obyvatel 1138 nových případů za týden!
zdroj: irozhlas
Na rozdíl od covidu - nyní 847smile

To také nejsou pěkná čísla...
Realita bývá jiná, než statistiky.
Reagovat
Fandina
A co jiné vlády, tam se neočkuje? Vždycky mě fascinují kecy o vládách. Je to úplně fuk, co říká vláda. Vakciny schvalují odborníci. A to, že v nemocnicích je při stejném počtu hospitalizovaných větší podíl neočkovaných, o tom pochybuje jen matematický analfabet. Nehledě na to, že mají očkovaní lehčí průběh a nikdo neví, jaká je teď mutace covidu a kolik lidí by tam bylo, kdyby byli všichni neočkovaní.
Reagovat
smazaný uživatel
ty očkovaný začali až od poloviny září. Před tím jen neočkovaný. https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19/ockovani-hospitalizace.json
Začíná to lednem a dole je současnost.
Reagovat
Fandina
Ty tvoje odkazy nefungují, ale je to jedno. Z údajů se dá vyvozovat hodně věci, proč od září, mnohé se nabízí, podzimní počasí, příchod dětí do školy, nové mutace, platnost očkování atd. atd.. Psala jsem to jen obecně, co vyplývá z těch dnešních čísel na základě matematiky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Promiň, ale jsi prostě demagog.
Až budou ve vládách ti, co budou reprezentovat to nejlepší z nás,
Až budou myslet na blaho druhých prvořadě,
Až budou jejich zájmy ekonomické v rovnováze s udržitelným rozvojem,
Až budou lékaři uzdravovat a ne léčit,
Až lékaři nebudou stavět ekonomické zájmy nad zdraví pacientů,
Teprve pak Fandino uvěřím tvé báchorce o tom, jak to s námi vláda s odborníky ze zdravotnictví myslí dobře.
Naše představy a poznatky o světě jsou natolik odlišné, že dobrovolně vzdávám snahu o porozumění. Tedy, zkoušel jsem to, ale je to jak když hrách o stěnu házísmile
Reagovat
Fandina
Ty jsi úplný magor. Já psala o tom, že vez ohledu na vlády různých zemí se řeší covid a že o tom, jaké jsou vakciny rozhodují vědci, odborníci. Báchorky o vládách, co všechno mají dělat nebo ne si nech na forum o politice.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fandi, ty jsi mimo víc, než by si kdo pomyslelsmile
Oni opatření vyhlašují odborníci a ne politicismilesmile
Myslím, žes už tu podobný nesmysl psala.
A i kdyby tomu tak jak píšeš bylo někde v paralelním vesmíru, platilo by to, co jsem psal o lékařích.
No, chytrému napověz...
Reagovat
Fandina
Jak se řeší ve světě problém s covidem. Co dělají jednotlivé země.

Rovnou odpovím, všechny v této fázi sází na očkování.

A proč to dělají, protože vědci si myslí, že je to nejlepší řešení.
Reagovat
Fandina
Takže jednoduše řečeno. Rozhodují o tom odborníci. Věda. Ty neustále meleš o jiných důvodech.
Reagovat
Fandina
A pokud si myslíš, že všechno na světě je jen o penězích, že problémy nejsou, že nehrozí nemoci, ale že všechno je to navlečeno k zbohatnutí druhého, tak jsi skutečně magor.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to jen tvá domněnka. Vlády si vybírají řešení od množiny vědců, co nezastávají jednotný názor. Ani všechny státy-vlády nepostupují stejně. Ohýbáš fakta jen proto, abys mohla jiné označit za blby. Jak se říká takovým, jako jsi ty?
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brepto. Psala jsem to obecně. Že ty to nechápeš, není můj problém.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
blixa
"Až budou ve vládách ti, co budou reprezentovat to nejlepší z nás,
Až budou myslet na blaho druhých prvořadě,
Až budou jejich zájmy ekonomické v rovnováze s udržitelným rozvojem,
Až budou lékaři uzdravovat a ne léčit,
Až lékaři nebudou stavět ekonomické zájmy nad zdraví pacientů"

Nechci vám vstupovat do vaší plodné debaty, ale tyhle "teze" mě zaujaly.
Víceméně všechny předpokládají existenci Boží a jaksi přímé prosazení její vůle na zemi.

ad 1) kdo bude arbitrem toho, kdo z nás je nejlepší a jak stanoví kritéria ? Lidé ? Bože ne, výsledky vidíme ve volbách. Takže Bůh ...

ad 2) blaho je hezká věc, ale že bychom se nějak dohodli na tom, co to blaho vlastně je, to pochybuju. A hlavně, k blahu musí vést nějaké cesty a na těch už se vůbec neshodneme ... takže zase Bůh ...

ad 3) udržitelný rozvoj je pro mě sice buzzword, ale budiž. Kdo ale stanoví, zda je rozvoj opravdu v rovnováze ? No zase Bůh ...

Ad 4) tak uzdravovat umí asi jen Bůh, lékaři jen léčit ...

Ad 5) no, tak v tomto případě, jako jediném, by to snad mohlo být v lidských silách, ale vyžadoval by to asi svatost těch lékařů, takže zase v tom má prsty Bůh ...

Ale zajímavá úvaha, nicméně trochu mě překvapuješ, opravdu ti je okolo cca 50, jak jsem odvodil z minulé diskuze o Bjork a The Sugarcubes ?
Reagovat
Fandina
Jj, idealistické představy, nikdy se toho nedočká, aby se tohle stalo. Ale na druhé straně nedůvěřivý pesimista. Za vším hledá problémy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ježíš, kolik máme nakažlivých chorob a kolik je jich xkrat nebezpečnějších než covid?! Co budeme dělat, až přijde opravdu něco vážnějšího? Mám několik známých, kteří pracují ve zdravotnictví a přesně tímhle argumentují. Je to jako přehnaně děti dezinfikovat vším možným, díky čemu tak akorát ztratí imunitu a pak je skosí první zákeřnějši bacil.
Reagovat
bIbec
ano, to je největší covidový problém. Tenhle STRACH z dlouhodobého hlediska zabije víc lidí jak celý pitomý covid.
Reagovat
bIbec
troufám si tvrdit, že BOJ s covidem bude mít dalekosáhlejší společensky negativní dopad než prostý COVID. Srát na COVID a bude lípsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak. Celý život jsem dělal v kravíně a hrabal se v hnoji, bacilech. Nemarodil jsem skoro vůbec.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy o ničem. Je tu covid, řeší se covid, až tu bude něco jiného, tak se bude řešit to. Kecy o tom, že jsou nakažlivější choroby atd. Trané.
Reagovat
smazaný uživatel
JIPKA jen pro očkovanýsmile
Reagovat
smazaný uživatel
a taky jsou dobrý argumenty, že v případě nouze bude JIPka jen pro očkovanýsmile
Reagovat
lvicek
No tak blbý jako vloni to asi bude - protože opatření vloni byla nesrovnatelně přísnější než jsou letos! A už teď jsme cca na polovičních poctech hospitalizací a tak třetinových počtech na JIP než vloni ve špičce. To doženeme dost brzy - dva, tři týdny možná. Problém je v tom, že i když "celkem dost" lidí má očkování nebo nemoc prodělalo, je ještě i celkem dost lidí, kteří nemají ani jeden tento případ a je jich tolik, že k šíření to v pohodě stačí a mezi nimi je i dostatek těch, co skončí na JIP a zemřou. Prostě jinými slovy - pořád tu má covid dostatečnou zásobárnu dalších možných nakažených a vážně nemocných, aby to stačilo na položení nemocnic.
Reagovat
aape
přesně tak bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
očkování mRNA je jen experiment a covid to nezastaví viz Izrael.smile
Reagovat
lvicek
Tak se neockuj mRNA ale něčím jiným (Astra Zeneca, Johnson a další).
Reagovat
smazaný uživatel
já taky né. Nad mírou exprese s-proteinu nemaj kontrolu. Perou to do lidí jako diví-interval má být už 5 měsíců. A JIPKY jen pro očkované. To jsou fakta. Každý ať si zváží riziko.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě si přiznej, že jsi pokročilejšího věku a máš na tyhle věci trochu (víc) pokroucený pohledsmile
Reagovat
Fandina
Můj pohled je jednoduchý. Ten, kdo se nechce očkovat, je bezohledný sobec.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můj pohled taky - kdo si to myslí, neumí přemýšlet v souvislostech a pomíjí důležité fakty. Mezi nimi např to, že kolektivní imunita je dávno překonaná utopiesmile Srovnej si málo proočkované země s těmi hodně proočkovanými. Rusko bych do toho coby svéráz nepletlsmile
Reagovat
Fandina
A navíc hloupí, jako ty, protože jinak si nedovedu vysvětlit, že by si o druhých mysleli, že ti nemyslí, jako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak jsem sledoval počty zemřelých na mzcr a deně zemře cca 50 lidí prům vek 77 oč/neoč 50/50.
Reagovat
lvicek
Ježíš marja, nechci to tady pořádně číst a zabredavat do toho. Ale co s tím 50/50 furt máte? Za prvé je to většinou o něco více neocko než očko. Za druhé, v kategorii nad 75 let je drtivá většina lidí očkovaná. Takže řekněme, že z 1000 lidí je 750 očkovaných, 250 neočkovaných. Z těchto dvou skupin z první zemre 45 lidí - tj. 6%. Z druhé skupiny zemře 55 lidí - tj. 22%. čtvrtinová skupina lidí potom zatěžuje JIP stejně nebo o něco více než tříčtvrtinova (v tomto mém příkladu, který plus mínus autobus odpovídá realitě). Proto malá skupina neočkovaných vyčerpává zdroje ve zdravotnictvi více než velká skupina očkovaných. Takže s argumentem 50/50 už fakt jděte do háje, vymyslete si něco jiného!!!!
Reagovat
aape
když těch 50/50 je ideální argument pro demagoga a spoustu neznalých lidí to znejistí..
Reagovat
lvicek
A to jsem se ted jeste divala na statistiky a tech 50/50 tam je nahodne v jeden den, jinak temer vzdy prevazuji neockovani nad ockovanymi v pomeru asi 2/3 ku 1/3 (i hospitalizace i umrti).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a jaký je jejich průměrný věk?
Reagovat
smazaný uživatel
jenže profesor jasně říká že není kontrola nad mírou exprese s-protejnu což je onen protein způsobující problémy při onemocnění. Dále uvádí že jeho poměrně dost v krevním séru po vakcinaci což považuje za velké riziko. Něco jako při onemocnění covidem. Není kontrola znamená že se tvoří nekontrolovaně a u něko to může způsobit vážné problémy podobné onemocnění covidem.
Reagovat
Fandina
Našla jsem si o tom pár článků a celkový závěr byl že pro převažují proti. A proto byla vakcina schválená.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud budete po každé dávce fit, pak pohoda. Ale vyjímky jsou Jeremy Chardy.
https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/102836/jeremy-chardy-i-regret-getting-vaccinated-i-have-series-of-problems-now/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
schválena byla do kdy? Není to tak, že se na očkování tlačí o to víc, co víc se blíží konec onoho povolení?smile
Ale jasně, všechno, co je mimo tvoji jasnou představu, je konspirace nebo hloupost druhýchsmile
Reagovat
peek
Takže podle tebe vakcína spíš škodí než pomáhá?
Reagovat
Fandina
On hlavně o tom pořád žvaní a myslí si, jak je in.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fandina ti už odpověděla za mě, je to jasnovidkasmile
Rozumím tvojí otázce, i když nevím, jak souvisí s tím, na co reaguješ.
Já řeknu poctivě, že nevím, a když se zeptám tebe, dokážeš mi s plnou odpovědností dát jednoznačnou odpověď?
Reagovat
peek
Já říkám poctivě, že je jasné, že vakcína pomáhá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď možná většině ano, všem určitě ne a jestli celkově i do budoucna, na to neumí odpovědět nikdo - nemáme s tím zkušenost.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly, kdyby nebyla svchálená nikdo se nenechá oočkovat. To může říci jedině blb.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Laskavě si přečti, do kdy je schválená a pak někoho označuj za blbasmile
Reagovat
Fandina
Blb nejsi, ale magor, protože ten za vším vidí konspirace.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
za čím vším?
Reagovat
PetaM
Jsem sobecký, nemám rád lidi. Každým dnem zjišťuji, že jsou deb*ilnější a debi*lnější.
Reagovat
Fandina
Nápodobně.
Reagovat
PetaM
Tak to je fajn, že máme stejný názor kačenko. smile
Reagovat
Fandina
Ano blbečku.
Reagovat
smazaný uživatel
a v jednoduchosti je krásasmile pro mě jako neočkovaného jsou sobci ti co mě do něj nutí. A to je taky argument. Rub a líc
Reagovat
Fandina
Já tě k ničemu nenutím, protože bezohledný sobec se k ničemu přinutit nedá.
Reagovat
peek
Spíš strašpytel smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trapnésmile
Reagovat
Fandina
od tebe
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně máte pravdu v tom,smile že je to o tom sobectví.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.lf1.cuni.cz/nadeji-pro-lecbu-covid-19-je-zamezit-rozvoji-cytokinove-boure
https://www.pharmanews.cz/clanek/jak-se-branit-nejen-koronavirum/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to trochu divná země, co se státního aparátu a určité sorty lidí týká - katolicko-fašistická směs. Alpy, příroda, to je ok, ale jinak je tam cosi nezdravého...
Reagovat
Krisboy
Po několik století sídlo Habsburské monarchie, co bys čekal smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile A Cimrmanovi dalo tolik práce než to tam rozložilsmile
Reagovat
vojta91
Vždyť vyrazila na tábor s kamarády Ujgury. Občas jim tam blbne Wi-Fi tak se poradně nemůže ozvat
Reagovat
Mantra
smilesmile jako vždy smile žádnej strach
Reagovat
Pe3k
Je hezké, že se Simon či wta zastává Peng, ale že je to důležitější než byznys tomu upřímně nevěřím. Jsem opravdu zvědavý, co se stane až dojde na lámání chleba a jak se ta situace celkově vyvine. Chápu, že wta je organizace zastřešující ženský tenis, ale prohlášení, že by ženy neměly být umlčovány ve mě evokuje, to že muži ano...Nikdo by neměl být umlčován svou vlastní vládou nebo nějakými nadnárodními korporacemi (FB, twiitter všemi prostředky podporují sebevražednou krajně levicovou politiku). Pro čínskou vládu a nebo našeho tzv. lékaře Cimického není žáden trest dost dobrý, takže já bych je předhodil těm zneužitým/znásilněným ženám a ty ať s nimi naloží dle jejich uvážení...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Tak překvapivě se Simon nakonec hecnul. Nemusím ho, ale zatím smile
Reagovat
milik254
Muže někdy někdo umlčoval?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
muže určitě, ale jestli myslíš hráče, tak mě napadá jen, že se moc nemluví o tom, jak se má Jeremy Chardysmile
Reagovat
milik254
A jaké muže kdo kdy utlačoval?
Reagovat
Pe3k
Třeba rodič své děti.
Reagovat
milik254
Tak to je snad něco jiného, když rodič umlčí své dítě, nad kterým má zodpovědnost, samozřejmě v mezích slušného zahuštění, a když stát nechá odstranit občana, který upozorní na trestný čin.
Reagovat
Frick
Bude-li zmizelá = Čína bude mít problém

Objeví-li se a pustí si pusu na špacír? Čína bude mít pronlém.

Objeví se a bude vyhýbavá v odpovědích na dotazy protože bude zastrašena tím, že by se Čina pomstila na její rodině?

No, bude to zajímvá. WTA je teď hodně laděna do vlny feminismu a případné ústpuky Číně (pokud se to nevyřeší) by byly brány za zradu. Takovou, že by to mohly dát nečínští partneři silně najevo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist