Duo Bucie se v Paříži nepředstaví. Šafářová se bude loučit po boku Cibulkové

26. 5. 2019, 14:11
Aktuality 6
Lucie Šafářová se se svou kariérou po boku velké kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové, s níž získala pět grandslamových titulů ve čtyřhře, nerozloučí. Američance nedovolí startovat na letošním Roland Garros zranění kolena, s nímž byla v zimě na operaci. Šafářová se tak na pařížské antuce, kde odehraje poslední turnaj kariéry, představí společně se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.
L. Šafářová a B. Matteková-Sandsová

Lucie Šafářová se loni rozhodla kvůli častým a vleklým zdravotním problémům ukončit kariéru. Ale rozloučení nejde ani trochu podle jejích představ. 

Raketu plánovala odložit už po loňské sezoně, ale kvůli viróze, bakteriální infekci a vracející se bolesti kloubů tři měsíce nehrála a pak omezovala program. 

A tak si rozlučku naplánovala na Australian Open 2019. Jenže necelé dva týdny před startem úvodního grandslamu sezony se z Melbourne odhlásila kvůli zánětu šlachy v zápěstí. Pak navíc znovu onemocněla a na konci února byla na operací mandlí. 

Poté se dvaatřicetiletá Češka snažila postupně nabrat zpět fyzickou kondici, ale šlo to těžce a dospěla k rozhodnutí, že ve dvouhře už hrát nebude.

V dubnu alespoň dostala šanci rozloučit se s Fed Cupem, v němž společně s Barborou Krejčíkovou porazily kanadskou dvojici Dabrowská/Fichmanová.

V následujícím týdnu došla s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou do finále ve Stuttgartu a 1. května se na turnaji WTA v pražské Stromovce loučila s českým publikem. Hrát měla s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, ale nakonec se představila s krajankou Barborou Štefkovou.

Definitivní tečku za kariérou udělá bývalá světová pětka Šafářová v nejbližších dnech na Roland Garros, na kterém si před čtyřmi lety zahrála své jediné grandslamové finále ve dvouhře. 

Ale ani na pařížské antuce nebude loučení ideální. Šafářová se těšila na poslední start se svou velkou kamarádkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála pět grandslamů včetně dvou právě na Roland Garros. Jenže Američanka se stále nedala dohromady po únorové operaci kolena a na Paříž se připravit nestihla.

Šafářová je tak před losem French Open přihlášena se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, s níž odehrála jediný zápas v Sydney 2013.

Duo Bucie, jak se Šafářové s Mattekovou-Sandsovou ve světě tenisu přezdívá, získaly poslední titul na Roland Garros 2017. Na následném Wimbledonu měly útočit na nekalendářní grandslam, ale Američanka si v utkání dvouhry ošklivě poranila koleno a na devět měsíců vypadla z turnajového kolotoče.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
to už si Lucka radši měla zahrát s Markétou Vondroušovou, která už letos uspěla na AO s Bárou Strýcovou a na FO hraje s Rybárikovou ...
Reagovat
misa
Konec nemá asi podle svých představ, ale tenis je spíše už minulost... Hlavně aby jí vyšla budoucnost :)
Reagovat
misa
Fotka z jejich posledního zápasu:
http://jyxo.info/uploads/C4/c415d4a37fbe9f504bfa3235aedfc2f96bcb1cc7.jpg
US Open, 31. 8. 2018
Reagovat
peggy
Moc mne to mrzi,ze Lucinka musi hrat s nekym jinym,ale I Cibulkova snad bude pro Lucku dobrou partackou a devcata to dotahnou daleko.Lucinko,at Roky vse sleduje dobre.I ja Vam tam budu fandit.
Reagovat
vendulkabendulka
Teď jsem to zaregistrovala, velká škoda. Doufala jsem, že je ještě jednou uvidím spolu na kurtu.
Reagovat
Fransoas
Škoda,že se nepodaří Lucii zakončit kariéru s Bethanií.bylo by to stylové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist