Duo K+S před finále Turnaje mistryň: Snad to bude náš den. Necháme tam všechno

17. 11. 2021, 13:21
Aktuality 27
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou mají šanci ještě vyšperkovat už tak skvělou tenisovou sezonu. Vítězky olympijského turnaje v Tokiu a grandslamového Roland Garros dělí jedna výhra od titulu na Turnaji mistryň. Ve finále v mexické Guadalajaře se turnajové jedničky střetnou s wimbledonskými šampionkami Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a Elise Mertensovou z Belgie, které porazily ve skupině.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

"Věříme, že to bude náš den a získáme trofej," řekla Krejčíková s myšlenkami na deblový Pohár Martiny Navrátilové. "Určitě byl cíl dostat se tady co nejdál a získat titul, takže jsem moc ráda, že jsme ve finále. Necháme tam všechno, aby se nám to povedlo," řekla Siniaková.

Krejčíková a Siniaková už na Masters hrály o titul před třemi lety. I tehdy v Singapury byly nejvýše nasazeným párem, ale ve finále podlehly ve dvou setech maďarsko-francouzskému páru Tímea Babosová a Kristina Mladenovicová. "V každém setu rozhodl jeden brejk. Holky hrály dobře a prostě nás přehrály. O kousíček nám to uteklo," vzpomínala Krejčíková.

K minulosti se ale nechtějí upínat. V Mexiku myslí na úspěch. "Soustředíme se na to, abychom se co nejlépe připravily a předvedly lepší výkon než soupeřky. Věřím, že když nejlepší výkon předvedeme, tak při nás bude stát i štěstí a vyhrajme," řekla Krejčíková.

Rok 2018 byl pro českou dvojici průlomový. Získaly v něm dva grandslamové tituly, ale od té doby se posunuly dál. "Ve všem," řekla Krejčíková a Siniaková přitakala: "Pořád se vyvíjíme a makáme, což nám dodává síly. Teď jsme více sebevědomé, více spolupracujeme."

V Mexiku na závěr bojů ve skupině i v semifinále sice prohrály první set, ale poté se vždy výrazně zlepšily a zápasy otočily. "Šanci jim schválně nedáváme, akorát jsme měly horší rozjezdy. Ale řekla bych, že hrajeme solidně a dobře a ve finále je vidět naše dobrá sehranost a chemie. Jsem ráda, že se nám takto daří a že si zahrajeme o trofej," pronesla Krejčíková.

Siniaková a Krejčíková si letos zahrají čtvrté velké finále. Vyhrály olympiádu a pařížský grandslam a na úvod roku prohrály ve finále Australian Open. "To je slibné," podotkla s úsměvem Siniaková a směrem k souboji se Su-Wei Hsieh a Mertensovou doplnila: "Půjdeme do toho s tím, že titul chceme vyhrát. Ale určitě to bude hrozně těžký zápas, prostě se budeme snažit tam nechat všechno."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
patriks
V semifinále Sinaiková v jednom gamu dala snad tři dvojchyby, prostě úplně vypadla z role. Doufám, že to na ni nepřijde i dnes...
Reagovat
tommr
ve finále půjde nejen o titul z TM ale i o post světový deblový jedničky. Pokud vyhrajou naše holky bude novou světovou jedničkou Katka Siniaková, pokud prohrajou tak jedničkou zůstane Hsieh ...
Ve finále dojde podle očekávání k repríze souboje ze skupiny ve kterém naše hráčky soupeřky smetly. Tentokrát ale čekám mnohem vyrovnanější bitvu protože našim se v posledních zápasech moc nedařilo zatímco Hsieh/Mertens se na turnaji zápas od zápasu zlepšovaly a proti Japonkám v semifinále už hrály v top-formě ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
lvicek
Tak s dneskem pro letosek konec tenisu a dalsi az pristi rok? Hmm, kdyby aspon ten biatlon a lyzovani zacalo uz tento vikend ;). Drzim holkam hrozne moc pesti, at to letos zakoncime vyhrou!
Reagovat
jirkaS
https://www.sport.cz/zimni-sporty/biatlon/clanek/2829037-svetovy-pohar-biatlon-2021-2022-program-cesi.html
Reagovat
lvicek
No vsak, to je az pristi vikend, ne?
Reagovat
com
Siniakova bude v pripade vyhry stastna jak blecha smile Ale Krejcikove ty tri prohry v singlu budou asi hooodne dlouho lezet v zaludku smile
Reagovat
Fandina
Určitě to Báru zamrzí, obvzlášť, když dva zápasy byly vyrovnané, ale jde o TM, takže nejlepší tenistky sezony. Některá vypadnout musí.
Reagovat
smazaný uživatel
smileje to taksmile
Reagovat
tommr
Bára už má v singlu dokonce sérii 6 proher v řadě i když ve všech případech šlo o velmi těžké soupeřky. Takže pro její sebevědomí bude mít případnej titul z TM ještě větší hodnotu než pro Katku ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
peek
Olympiáda, grandslam a turnaj mistryň, to by byla skvostná bilance! smile Držím palce. smile
Reagovat
Jan
smilesmile
Reagovat
paddy
v této pofidérní soutěži bez shod, 3. setu a při nízké kvalitě pole se mohlo hrát rovnou finále

organizátoři jen tahají lidi za nos a peněženky smile

a může za to Federer smile
Reagovat
peek
Nízké kvalitě pole? smile To jako vážně?
Reagovat
aligo
Asi to přehnala s alkoholem smile
Reagovat
com
jo šak nevíš, že Krejcikova hraje jak v singlu, tak v deblu ve skupine tenisovyho odpadu smilesmile
Reagovat
Fandina
Trapné, jako vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
nejvíc trapnej jsem tu jásmile
Reagovat
com
vidis, ty si tak trapnej, ze ani na toho nejvetsiho trapaka tu nemas smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Fandiny by byl život pustý a prázdnýsmile
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly, že ty nevidíš, trapnost přípěvků, neznamená, že nejsou trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
smileMůj ty bože Fanysmile
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, no jo nosmile Fany jsi mé štěstísmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile je to tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist