Dva tituly a oba z Hamburku. Leonardo Mayer ve finále porazil Floriana Mayera

30. 7. 2017, 21:54
Aktuality 9
ATP HAMBURK - Leonardo Mayer podruhé v kariéře vyhrál turnaj ATP a opět se z triumfu raduje na 'pětistovce' v Hamburku. Ve finále antukového klání třicetiletý Argentinec zdolal ve třech setech domácího Floriana Mayera.
Profily hráčů
Leonardo Mayer

Finálový zápas tenistů se shodným příjmením Mayer vyhrál v Hamburku Argentinec Leonardo, jenž porazil 6-4 4-6 6-3 Němce Floriana. Jihoamerický tenista získal druhý titul v kariéře, přičemž navázal na triumf z roku 2014 právě z Hamburku.

Argentinec Mayer dotáhl až k celkovému triumfu svou překvapivou pouť hlavní soutěží, do které se dostal po neúspěchu v kvalifikaci až jako "lucky loser". Rodák z Corrientes, jemuž patří ve světovém žebříčku 138. místo, porazil v prvním kole turnajovou jedničku Alberta Ramose ze Španělska a ve čtvrtfinále i Čecha Jiřího Veselého.

"Před týdnem to vypadalo, že jsem tu dohrál. Ale osud chtěl, abych dostal druhou šanci a teď jsem neskutečně šťastný, že jsem ji dokonale využil," řekl Mayer, kterému přímo na kurtu gratulovala jeho manželka a s ročním synem Valentinem.

O tři roky starší Florian Mayer nevyužil šanci stát se prvním domácím vítězem v Hamburku od roku 1993, kdy se to povedlo současnému turnajovému řediteli Michaelu Stichovi.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.499.940 eur
nedělní výsledky (30. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
L. Mayer (Arg.) - F. Mayer (Něm.) 6-4 4-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Pavič (1-Chorv.) - Cuevas/M. López (2-Urug./Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Kozoroh
Vítězství LL (byť vítěze z minulosti) není dobrou vizitkou pro turnaj ATP 500, jakým je Hamburk. Letošní konkurence byla na poměry 500 tristní - nejvýše nasazený Ramos-Vi?olas byl dle použitého žebříčku z předminulého týdne 24., druhý nasazený Cuevas 29. a Ferrerovi stačilo 46. místo k pozici osmého nasazeného. Na silných 500, jakými jsou Quenns Club, Halle nebo Rotterdam by ani 24. Ramos-Vi?olas nebyl nasazený. I proto Stich aspol. lákali na German Open Rafu, který by mnohonásobně zvýšil zájem o uvadající podnik, evidentně spoléhali na to, že Rafan je blízko 1. místu a finálová účast by mu bývala stačila na návrat na nejvyšší pozici. Rafan však jejich očekávání zklamal, neboť dal přednost přípravě na severoamerické betony.

Pokud se situace do budoucna nezmění, Hamburk čeká degradace na 250. To by byla další hořká pilulka pro German Open, které ještě před 9 lety se honosilo statusem podniku Masters.
Reagovat
a.magerova
Roky (2007, 2008), kdy finále zajistili Rafa s Rogerem a spravedlivě se podělili, se už nevrátí, chlapci mají jiné priority...
Reagovat
turista
Lákání Rafy pořadateli bylo nereálné. Odehrál letos do Wimbledonu tolik zápasů, že by se úplně odrovnal do konce sezóny. Musel si odpočinout.
Reagovat
EllNino
získal titul LL :) Inu, druhé šance dávají většinou nějaký nový impulz, že se chtějí více vytáhnout, nebo co :D ... Minulý týden Rublev v Umagu, teď Leo v Hamburku :)
Reagovat
janek_da
Je to jenom shoda náhod. Vyhráli díky J1rkovi. Potom, co vyřadil všechny favority, tak ztratil motivaci.
Reagovat
Fandina
Spíš to svědčí o tom, že je hodně tenistů, kteří hrají dobře a že je jedno, jestli jsou LL nebo nasazeni v hlavní soutěži.
Reagovat
janek_da
Vida jak ho povzbudilo vítězství na J1rkou
Reagovat
horska.kraslice
LL vítězem turnaje, i takovéhle paradoxy přináší tenis. :-)
Reagovat
EllNino
minulý týden Rublev :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist