Dvacetiletý Američan Tiafoe si v Delray Beach zahraje poprvé ve finále

25. 2. 2018, 09:55
Aktuality 7
ATP DELRAY BEACH - Francis Tiafoe v sobotu na domácím turnaji v Delray Beach zvládl čtvrtfinálovou dohrávku s Korejcem Hyeon Chungem i další souboj mladíků s Kanaďanem Denisem Shapovalovem a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. V něm se dvacetiletý Američan střetne s Němcem Peterem Gojowczykem.
Frances Tiafoe

Frances Tiafoe si teprve minulý týden v New Yorku zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a nyní v Delray Beach své nové maximum už dvakrát překonal. Dvakrát během jednoho dne.

V sobotu totiž dvacetiletý Američan nejprve zvládl čtvrtfinálovou dohrávku proti nasazené osmičce Korejci Hyeon Chungovi. Jejich duel v pátek v závěru přerušil déšť ve chvíli, kdy Tiafoe ve třetím setu nevyužil tři mečboly, přesto vedl 5-3 a měl výhodu brejku. Tu si udržel a nakonec se po využití až celkově osmého mečbolu radoval z postupu do prvního semifinále.

V něm o pár hodin později našel recept i na osmnáctiletého Denise Shapovalova, který hrál v semifinále podruhé a rovněž usiloval o první finále. Tiafoe zvítězil 7-5 6-3 a ve finále může pomstít vyřazení svých krajanů.

O titul si totiž Tiafoe zahraje s Němcem Peterem Gojowczykem, který si po Isnerovi a Oplekovi poradil i se Stevem Johnsonem, kterého v semifinále zdolal 7-6 6-3.

"Nic proti Američanům nemám, mám je rád," smál se osmadvacetiletý Němec po postupu do finále. "Nevybírám si, ale možná bych rád ještě jednoho Amíka," řekl před druhým semifinále.

A přání se mu zanedlouho splnilo. Tiafoe je však posledním Američanem, jenž Gojowczyka porazil. Povedlo se mu to loni v semifinále challengeru ve Winnetce ve státě Illinois.

"Vyřadil všechny Američany, teď je na mně, abych to zkusil zastavit," uvedl Tiafoe, který je v žebříčku na 91. místě.

Gojowczyk může získat druhý titul v kariéře, poprvé triumfoval loni v září v Metách, kde si jako kvalifikant zahrál své dosud jediné finále.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 622.675 dolarů
sobotní výsledky (24. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tiafoe (USA) - Hyeon Chung (8-Korea) 5-7 6-4 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Tiafoe (USA) - Shapovalov (Kan.) 7-5 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Johnson (USA) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
mahycek
Teď jsem se tady v TP kouknul do kalendáře turnajů
a k mému údivu Wimbledon 2018 má dotaci jen 2 257 000 USD ??
Reagovat
George_Renel
Ta informace je asi poněkud hodně nepřesná....
https://www.tennis-arena.cz/wimbledon-bude-znovu-platit-kralovsky--1892cz/
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5622--rodina-na-prvnim-miste-federer-misto-dubaje-bude-s-detmi
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem také ujištěn, že by se do Dubaje rád vrátil příští rok, ale tento rok nechce ohrozit své šance na případnou obhajobu na amerických turnajích...

Pobavil me ten pristi rok. Ale tak on bude urcite chtit jet do Tokia na OH, takze do roku 2020 urcite bude jeste prohanet soupere na kurtech,
....az si preji, aby mu to tam nevyslo a tak chtel zkusit jeste vydrzet do Parize 2024, a nakonec vubec by mne neprekvapilo, jak by jeste slavil Wimblas v roce 2028 a chsytal se na OH do L.A. :)
Jen to chce postupne dobre upravit kalendar, za nejakych pet let vynechavat ty hardy na zacatku roku, odpinknout max. to AO, potom pauzicka az do travy, jeden pripravny a Wimblas, no a pak s detmi na vylet do NY...:) Toz tak by mohl hrat az do smrti...
Reagovat
Roger_Federer
To neni nerealny scenar, az bude 42 lety Federer porazet ve finale wimblu Jardu Smedka(ceska nadeje,15let), se budes divit.:):)
Reagovat
a.magerova
No... ještě se to veřejně moc neví, tak raději PŠŠŠT, ale Roger půjde po zlatém olympijském hattricku a pak už opravdu skončí... asi... ;-)
Reagovat
EllNino
škoda, bohužel to nebylo onno celý turnaj a na Francise to už nestačilo ... i tak je semifinále dobrý výsledek ... ale ten return, celkem hrůza :/ to chce rozhodně zlepšit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist