Dvacetiletý Tiafoe si v Delray Beach došel až pro první titul

26. 2. 2018, 08:15
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Dvacetiletý Američan Frances Tiafoe slaví premiérový titul na okruhu ATP. Vybojoval ho na domácí půdě v Delray Beach, když ve finále porazil hladce ve dvou setech Němce Petera Gojowczyka.
Profily hráčů
Frances Tiafoe

Frances Tiafoe se v polovině února v New Yorku dostal poprvé do čtvrtfinále podniku ATP a týden na to na dalším domácím turnaji v Delray Beach své nové maximum hned třikrát překonal. Na Floridě si zahrál poprvé v semifinále, následně i ve finále a v němž své tažení dotáhl až k zisku titulu. 

Dvacetiletý Američan postupně zdolal Australana Ebdene, argentinského favorita Del Potra, Korejce Hyeon Chung, kanadského mladíka Denisa Shapovalova a v nedělním finále si poradil hladce 6-1 6-4 s Němcem Peterem Gojowczykem. Ten v předchozích třech kolech vyřadil tři domácí hráče, na čtvrtého si už ale nepřišel.

Tiafoeovi se podařilo pomstít krajany Isnera, Opelku a Johnsona za pouhou hodinu hry. Před domácími fanoušky začal skvěle, získal prvních pět gamů a pak chvíli čekal, když si Gojowczyk nechal ošetřit stehenní sval. Německého soupeře už do zápasu i díky 13 esům nepustil.

"Takový týden jsem vůbec nečekal, zejména potom, jak jsem sezonu začal. Je to neuvěřitelné. Vyhrát první titul je jako sen. Je to úžasný pocit a jen doufám, že další ještě získám," řekl Tiafoe. Ten měl před dvěma týdny bilanci na okruhu ATP 9-31, během pár dnů však konto vyhraných zápasů téměř zdvojnásobil. V žebříčku si polepší na 61. pozici, jeho maximum je jen o jedno místo lepší.



Během předávání trofejí se Tiafoe, jehož rodiče přišli do USA poté, co uprchli z občanské války v Sierra Leoně, neubránil slzám. 

"Když byste mi dříve řekli, že tady budu ve 20 letech stát s trofejí pro vítěze, těžko bych tomu uvěřil. Ale teď jsem schopný postarat se nejen sám o sebe, ale i o rodinu. Je to pro mě neuvěřitelné a doufám, že na téhle cestě budu pokračovat dál," uvedl Tiafoe, který udělal dobrý krok k účasti na listopadovém Turnaji mistrů pro hráče do 21 let v Miláně.

Osmadvacetiletý Gojowczyk hrál ve finále podruhé v kariéře, na loňský triumf z haly v Métách ale nenavázal. "Byl jsem trochu handicapovaný... Bylo to jako mít zapíchlo jehlu ve svalu. Nebyl to můj den," řekl zklamaný Gojowczyk. "Ale přesto musím týden hodnotit pozitivně. Díky tomuto turnaji se v žebříčku dostanu na 51. místo, tedy nejvýš v kariéře."

Tiafoe má nyní před sebou volný týden, Gojowczyk se přesouvá do mexického Acapulca, kde se v prvním kole střetne s domácím outsiderem Lucasem Gómezem.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 622.675 dolarů
nedělní výsledky (25. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Tiafoe (USA) - Gojowczyk (Něm.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Sock/Withrow (USA) - Monroe/Smith (4-USA/Austr.) 4-6 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pavol
Vedel som že Gojowczyk to finále nebude môcť vzdať a že ty ho ľahko spravíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist