Dvacetiletý Zverev si ve Washingtonu došel pro již 4. titul v sezoně

6. 8. 2017, 22:26
Aktuality 26
Alexander Zverev ve finále turnaje ATP 500 ve Washigtonu porazil dvakrát 6-4 Jihoafričana Kevina Andersona a získal svůj celkově 5. titul, z toho první na outdoorovém hardu. Letos dvacetiletý Němec triumfoval již počtvrté, čímž se vyrovnal Rafaelu Nadalovi. Pět trofejí získal pouze Roger Federer.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Alexander Zverev je z tenistů vycházející generace ATP NextGen nejžhavějším kandidátem na budoucí světovou jedničku a už letos ve svých 20 letech patří k nejúspěnějším hráčům na okruhu.

Pětkrát si zahrál ve finále a čtyřikrát z něj odešel jako vítěz. Triumfoval v Montpellier, Mnichově, na Masters 1000 v Římě a tento týden na podniku ATP 500 ve Washingtonu. Celkově německý mladík získal svůj 5. titul a první na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem.

Ve svém celkově 8. finále si dnes Zverev poradil s Kevinem Andersonem. O jedenáct let staršího Jihoafričana porazil bez ztráty podání 6-4 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 3-0.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.002.460 dolarů
nedělní výsledky (06. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Zverev (5-Něm.) - Anderson (15-JAR) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (1-Fin./Austr.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Stan_Borowitz
https://youtu.be/gqlv40T9ag8?t=51
Reagovat
Labi
fenomenální na jeho věk, ovšem při jeho vzrůstu (téměř 2 metry) si nemyslím, že bude fenoménem jako je Roger, Novak nebo Rafa. Koordinace pohybu prostě nemůže byt taková aby soupeři dříve nebo později nepřišli na to jak na něj hrát.
Reagovat
Stan_Borowitz
To se říkalo o Boltovi taky, že je na sprintera moc vysoký...
Reagovat
slacker
srovnani mimo misu, Bolt bezi v draze sam za sebe a souperi nemaji na nej co vymyslet, leda co si jeste prizobnout
Reagovat
Stan_Borowitz
Twl, to by mě fakt nenapadlo, že Bolt běhá v dráze sám, já si až dodnes myslel, že tam běhaj všichni spolu a můžou si podrážet nohy a tak...

No tak to je potom jiná, v atletice domnělá fyziologická omezení neplatí, ale v tenisu rozhodně ano. Protože tak je to spravne, soudruzi, tak to ma byt.
Reagovat
slacker
v atletice fyzicky tvuj vykon nezavisi na tom co predvede souper (krome3 nejakych pyschicktch tlaku), prvni prispevek byl o tom ze na na jeho postavu se casem vymysli ucinna hra, to je ten rozdil mezi tenisem a atletikou ktery prehlizis
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono v tenisu platí i to, že soupeř zahraje jen to, co mu dovolíš, takže stejně jako v atletice prostě stačí být lepší než on. A může vymýšlet, co chce...
Reagovat
Pe3k
Jako Roger nebude, ale to nikdo, stačí mrknout jak dopadl baby Fed Dimitrov... každopádně by mohl mít solidní kariéru a la Kurier, Edberg, nebo podobně. Servis, bh a mentalita sou u něj top, když bude makat na slabinách pohyb, fh atd, výkonnostně by mohl být tak na úrovni Soderlinga, což bez big4 může stačit na to být 1.
Reagovat
Franky
5 ich uz ma, ak by urval Montreal Cinci USO Shanghai/Paris a TM tak ma desinku :)
Reagovat
Roger4EVER
Bohužel nereálné
Reagovat
Franky
ja viem trosku pritiahnute za vlasy ale kto by si pomyslel pred zaciatkom sezony ze da 2GS +sunshine double?! mne by uplne stacilo ak by z toho dal USO a TM :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe by malo stačiť za hrsť rozumu :)
Reagovat
Pe3k
Rada nad zlato od trola ve 3 ráno...
Reagovat
Franky
:D dame rec v novembri ked skonci sezona ..uz teraz je co rozoberat: 3:0 RF:RN, 2>1GS, 5>4Tituly, 2:2masters, Race: 7000 > 6500 RN > RF ;) vidime sa v novembri pupkac
Reagovat
Stan_Borowitz
tady je ukázka jeho věšteckých schopností ze září loňského roku:

Od: Forehand
Tak snad sa dočkáme este finale Nadal-Federer, aby sa aspon jeden z nas tesil...O Rogera strach nemám, ten sa vráti supersilný, ale aby sa Rafa do toho finále mimo antuky este dostal...Má na to, len musia klapnut okolnosti...
Reagovat
Pe3k
wow to si musel hodně pátrat ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani ne, už tehdy jsme měl takový pocit, že bude dobré si to zapamatovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, klobuk dole.

Neviem kolko zbytočného času by som musel mat, aby som sa takto hrabal v minulosti :)
Reagovat
Franky
no bratku trollovat tu o 3 rano si myslim ze hovori za seba :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slnko, terasy a nočný život, bežná vec tu na juhu...Skor sa na internet človek nedostane..
Reagovat
Pe3k
Noční život vedeš aj v Petrzalce :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty dvě minuty jsem obětoval rád... poměrně přesně jsem si tu formulaci pamatoval a to je pak pre uja Googla hračka.
Reagovat
Pe3k
Je fakt, že i takový trolhand může mít někdy pravdu...
Reagovat
Franky
bohuzial pre neho sa nie uplne podla jeho predstav vyvinulo najma tie 2x Fedal finale ako predpovedal...
Reagovat
Pe3k
Letos už má Masters a 500, příští sezonu dělat deep run na gs. Letos bude jak na turnaji mistrů tak i na turnaji mistrů pro next gen!
Reagovat
sprchon
Senzace. :) Taky doufám, že bude za pár let vyhrávat GS. Ale jak jsem se před chvílí dozvěděl, všechny tyhle prognozy jsou naprd. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist