Dvojčata Gleb a Vadim Aleksjenkovi dostali doživotní zákaz a tučnou pokutu za manipulování zápasů

16. 10. 2018, 10:10
Aktuality 1
Tenisová dvojčata Gleb a Vadim Aleksjenkovi si na profesionálních turnajích už ani neškrtnou. Pětatřicetiletí Ukrajinci byli TIU (Jednotka pro bezúhonnost tenisu) obviněni z manipulování zápasů a byl jim udělen doživotní zákaz. Každý z bratrů navíc musí zaplatit pokutu 250 tisíc dolarů (téměř 5,6 milionu korun).
Gleb a Vadim Aleksjenkovi

Bratři Aleksjenkovi byli shledáni vinnými z manipulování zápasů na menších turnajích série Futures v Rumunsku, Rusku, Německu a Turecku. Zápasy měli údajně ovlivňovat od června 2015 do ledna 2016. Obviněni byli také z toho, že třetí straně doporučili sázet na jejich zápasy a poté zařídili potřebný výsledek.

Gleb (aktuálně 1724. hráč světa) to nejvýše dotáhl na 609. příčku v žebříčku ATP a ve čtyřhře získal na akcích Futures dohromady 10 titulů, z toho sedm se svým bratrem. Vadim (1113. v ATP) byl nejvýše na 497. místě a v deblu posbíral o dvě trofeje více než jeho dvojče.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
allldo
No v 35letech, trochu pozdě!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist