Dvojnásobný šampion Leonardo Mayer v Hamburku porazil Monfilse

25. 7. 2018, 22:40
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Leonardo Mayer na antuce v Hamburku porazil 2-0 na sety Francouze Gaëla Monfilse, s nímž si ve čtvrtém vzájemném duelu poradil poprvé, a po dvou měsících vyhrál dva zápasy po sobě. O první letošní semifinále se argentinský obhájce titulu utká s nasazeným krajanem Diegem Schwartzmanem.
Leonardo Mayer

Leonardo Mayer na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku získal v letech 2014 a 2017 své dva nejcennější tituly a letos na svém oblíbeném podniku  zaznamenává svůj nejlepší týden za poslední téměř tři měsíce. 

Jednatřicetiletý Argentinec totiž poprvé od začátku května vyhrál dva zápasy po sobě a ukončil dva měsíce dlouhé čekání na čtvrtfinále. Do něj se v Německu dostal bez ztráty setu, když porazil Španěla Alberta Ramose a dnes přehrál 6-1 7-5 Gaëla Monfilse. Francouzského vrstevníka a žebříčkového souseda zdolal až na čtvrtý pokus.

"V poslední době se mi moc nedařilo, ale do Hamburku se vracím rád a jsem šťastný, že tu nacházím ztracenou pohodu. Věřím, že v dobrých výkonech budu pokračovat tady i na dalších turnajích," řekl 36. hráč světa Mayer. 



O první semifinále po 12 měsících si Mayer zahraje v prvním vzájemném střetnutí proti druhému nasazenému krajanovi Diegu Schwartzmanovi, který dnes smetl dvakrát 6-2 domácího kvalifikanta Daniela Masura.

Richard Gasquet sice včera v Hamburku porazil krajana Benoita Pairea, k zítřejšímu zápasu druhého kola ale nenastoupí. Francouzský tenista dnes kvůli zranění přitahovače z turnaje odstoupil a Chilana Nicolase Jarryho pustil bez boje do čtvrtfinále. V něm jihoamerický tenista čeká na vítěze duelu Thiem-Millman.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.753.255 eur
středeční výsledky (25. 07. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Schwartzman (2-Arg.) - Masur (Něm.) 6-2 6-2
Monteiro (Braz.) - Verdasco (8-Šp.) 3-6 6-2 7-5
Jarry (Chile - Gasquet (7-Fr.) bez boje
Kovalík (SR) - Molleker (Něm.) 6-4 6-0
Mayer (Arg.) - Monfils (Fr.) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist