Dvojnásobný šampion Leonardo Mayer v Hamburku prohrál s domácím teenagerem

22. 7. 2019, 22:56
Aktuality 22
ATP HAMBURK - Dvojnásobný šampion a loňský finalista Leonardo Mayer skončil na svém oblíbeném antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku v prvním kole. Argentinský tenista v něm nestačil stejně jako před dvěma lety v kvalifikaci na domácího mladíka Rudolfa Mollekera.
Profily hráčů
Leonardo Mayer a Rudolf Mölleker

Leonardo Mayer startoval na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku pošesté a potřetí vypadl v 1. kole. Nicméně když ho v minulosti překonal, pokaždé to dotáhl až do finále. A dvakrát - v letech 2014 a 2017 - slavil titul. Jiný turnaj na okruhu ATP nevyhrál.

Letos došlo na horší variantu a 32letý Argentinec tak neobhájí loňské finále. Aktuálně 51. hráč světa na úvod podlehl 6-7 4-6 domácímu osmnáctiletému mladíkovi Rudolfu Mollekerovi.

Mayer v prvním setu nevyužil ani jeden ze tří brejkbolům a v tie-breaku neproměnil dva setboly. V úvodu druhé sady pak Molleker zaznamenal jediný brejk zápasu a došel si pro svou teprve čtvrtou výhru na okruhu ATP. Zaznamenal ji opět díky divoké kartě domácího turnaje.

Bývalá světová jednadvacítka Mayer prohrál se stejným soupeřem i před dvěma lety v kvalifikaci, ale nakonec jako lucky loser na severu Německa triumfoval.

Ukrajinský rodák Molleker, který loni v prvním kole zaskočil Davida Ferrera, bude o své první čtvrtfinále bojovat dalšímu bývalému šampionovi Italu Fabiu Fogninimu, nebo krajanu Julianu Lenzovi.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.855.490 dolarů
pondělní výsledky (22. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Chardy (Fr.) - Paire (5-Fr.) 6-7(4) 7-5 6-3
Rubljov (Rus.) - Garín (8-Chile) 6-4 7-6(5)
Molleker (Něm.) - Mayer (Arg.) 7-6(8) 6-4
Kližan (SR) - Altmeier (Něm.) 6-2 6-2
Fucsovics (Maď.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
mě celkem nadchnul minulý týden v Umagu na zápase s Jirkou. Hrál pěkně a je to i cekem sympaťák. A koukám, že už podruhé prohrál s mladíčkem. Asi to na něj umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer je hlavně strašně labilní hráč. Jeho rozhodí dvě nevyužité šance.
Reagovat
Cico93
Keď sa povie Leonardo Mayer, tak ma napadne len Šanghaj 14.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam měl Fedex brutální štěstí.

Největší štěstí měl stejně z Haasem na FO když tekl 0:2 4:5 30:40 při vlastním servisu a trefil lajnu na 40:40 a pak to otočil na 3:2 a vyhrál FO.
Reagovat
Cico93
Jemu sa to potom niekoľkonásobne vrátilo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, ale pořád je to FO lepší. :)
Reagovat
Marduch
No ale predstav si GOATa bez RG. Bohove proste nemohli dopustit, aby mu to nejaky Clayking zabil uplne celé..
Reagovat
Roger_Federer
Jak se ti líbil Umag, moře, přesněji.
Reagovat
Fandina
Nakonec ano. Našli jsme tam jednu pláž, kde bylo i čisté moře. Nebylo to samozřejmě jako třeba Tučepi, Gradac, Orebič, Trpanj, Baško Pole, kde jsme byli vloni a předloni, ale třeba lepší než na Hvaru, kde jsme měli zátoku a špinavou vodu. V Umagu jsme byli na pláži hned u tenisu stadionu Gorana Ivaniševiče, tam je taková zátoka s kamínky, mělká voda, ale kalná. Pak jsme byli v jedné zátoce, kde byla super písčitá pláž, 100 m voda po kolena, ale také nic moc do čistoty a nakonec jsme chodili na pláž, kde byla betonová plata, přístup do vody po schodech a celkem čistá voda, tam se nám to moc líbilo.
Reagovat
Roger_Federer
Ok, dala sis praci a našla.
Ted jsem tam 6 let nebyl, ani nevim jestly je zmodernizovany areal.
Reagovat
Fandina
To nemohu posoudit, jestli je teď zmodernizovaný :-)), ale bylo tam zajímavé, že zároveň hned vedle stadionu bylo postaveno tančící podium a velké množství stanů s restauracemi, protože se tam konala noční párty a koncerty. Bylo tam hodně lidí, ochutnávky vína, tanec, zpěváci, ale mělo to tu nevýhodu, že do svítání to bylo slyšet po celem Umagu, respektive, my bydleli 300 m od tenisu a tam to bylo slyšet. :-))
Reagovat
Fandina
Nemohu to posoudit, protože jsem tam byla prvně. Ale areál se mi líbil, možná, že tam ještě někdy pojedu, z ČR to není až tak daleko a jak jsem psala, nakonec se mi líbilo i koupání.
Reagovat
Roger_Federer
Na Stvanici je možnost přečíst("casopis" zdarma co vydava CLTK) rozvovor z Kaderkou, mimo jine se zabývá v rozhovoru i betonovým centrem.
A je tam dost jasne napsano, že centr je nevyuzitelny v aktualnim stavu,chatra a je e špatném stavu, dokud se neopravi, neupravi..případně nezastresi...
Kaderka v nem jasně říká, že na tohle Svaz nema prostredky ani omylem a musel by pomoct stát, nebo město Praha.
Reagovat
FulnekUltras
a nemálo z této "dotace" by jistě káplo i ODS - za skoro 30 let už tyhle šachy modrých ptáků s různými "projekty" dobře známe - rozkradou všechno, stát vysají, a nakonec to spolehlivě hodí na "Čapák" ;-)))
Reagovat
Fandina
Zloděj křičí, chyťe zloděje.
Reagovat
FulnekUltras
a schovává se za Fialu s Němcovou
Reagovat
Fandina
Myslíš sebe?
Reagovat
rybicka
Za Němcovou? To tu je někdo mimo realitu :-)
Reagovat
Kojinho
Na Čapák nikdo nic nehází. To je mezinárodně dokázaný podvod Andreje a taky mezinárodní ostuda, za kterou už by premiér kteréhokoli civilizovaného státu měl podat demisi.
Reagovat
slacker
kecy v klecy ty mezinarodne dokazana ostudo
Reagovat
slacker
pokud je "capak" podvod, pak je podvodem kazda druha dotace
Reagovat
Fandina
Každá neoprávněně čerpaná dotace je podvod. Jenže to podvodníci neradi slyší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist