Dvojnásobný šampion Murray v Cincinnati začal výhrou nad Gasquetem

17. 8. 2021, 07:33
Aktuality 13
ATP CINCINNATI - Andy Murray na úvod Masters 1000 v Cincinnati zvládl těžký duel s Francouzem Richardem Gasquetem, kterého porazil 6-4 6-4 a oplatil mu předloňské vyřazení. Ve druhém kole se britský šampion z let 2008 a 2011 střetne s Hurkaczem, nebo Davidovichem.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray po velkých operacích kyčlí hraje výrazně méně turnajů a své tělo šetří. V Cincinnati se po 11 měsících představil na outdoorovém hardu a připsal si cenný skalp. 

34letý Brit si poradil s kamarádem Richardem Gasquetem, který byl rozehraný z kvalifikace. V souboji bývalých hráčů Top 5 zvítězil 6-4 6-4 a Francouzi oplatil předloňské vyřazení ze stejné fáze turnaje.

"S Richardem se dobře známe, nemáme se čím překvapit. Já odehrál solidní zápas, cítil jsem se dobře a údery trefoval čistě. Mám ze svého výkonu radost," řekl bývalý první hráč světa Murray.

V Cincinnati Murray startuje popatnácté v kariéře, v letech 2008 a 2011 triumfoval. Ve druhém kole vyzve buď ve formě hrajícího Poláka Huberta Hurkacze, nebo Španěla Alejandra Davidoviche.

Nasazenou jedničkou je obhájce titulu a čerstvý šampion z Toronta Daniil Medveděv. Ruský tenista do turnaje vstoupí soubojem s domácím Mackenziem McDonaldem, který vyřadil krajana Brandona Nakashimu.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
Kanada, tv. povrch, 5.404.435 dolarů
pondělní výsledky (16. 08. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Schwartzman (10-Arg.) - Evans (Brit.) 6-2 4-6 6-3
Sinner (11-It.) - Delbonis (Arg.) 6-2 7-5
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Fucsovics (Maď.) 7-6(0) 6-3
De Minaur (14-Austr.) - Krajinovič (Srb.) 0-6 6-4 6-4
Murray (Brit.) - Gasquet (Fr.) 6-4 6-4
Fognini (It.) - Basilašvili (Gruz.) 7-6(3) 6-3
Koepfer (Něm.) - Struff (Něm.) 7-6(2) 5-7 6-3
Ramos-Viňolas (Šp.) - Fritz (USA) 4-6 6-4 6-4
Harris (JAR) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-4
Chačanov (Rus.) - Anderson (JAR) 6-2 6-4
McDonald - Nakashima (USA) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Tak se přiznám, že jsem se teď na Eurosportplayeru koukla zpětně na pár míčů, tedy hlavně kvůli Ríšánkovi a Andy hrál dobře. Tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží.
Reagovat
sojka1
docela me prekvapuje, ze Andy nestoji nikomu za zminku a kuli tu oci jen prestarly RF... :-) zapas jsem nevidela, ale po roce perfektni vstup do turnaje, Risa je na uvod prece tezky souper a dvousetova vyhra sira je nesporny uspech... s tim HuHu nebo kym to uz zrejme nedopadne, ale tak... pockame si... musim priznat, ze situaci "monitoruju" zistne - s nenapadnym vyhledem pro stareho pana po dalsi operaci na dustojnou rozlucku... ;-)
Reagovat
annah
smile
Reagovat
RF46
smile tak me to fakt prekvapilo!
-
Tak prestarly....tak je zo pravda no. Pojedu se uklidnit do domova duchodcu:)
Reagovat
steve79
Bez tria Djokovič, Federer a Nadal ztratí tenis miminálně 80% sledovanosti. Medvěděv vyhraje prestižní turnaj masterst 1 000 a pod článkem je pár komentářů. Jediný hráč, který hraje atraktivní tenis je Tsipsipas, ale ten má hrozně nevyrovnané výsledky.
Reagovat
Pe3k
Tak jediný určitě není...ale bez BIG 3 to bude BIG průser. No co, začnem sledovat ženský tenis smile smile
Reagovat
Marduch
Neboj, Big3 z mysli diskutérů sejdou, až sejdou z očí..
Reagovat
Pe3k
Zcela zásadně, až fundamentálně nesouhlasím se soudruhem Marduchem. O BIG 3 se bude diskutovat navždy.
Reagovat
Fandina
Byly doby, kdy se diskutovalo jen o big2, když nejúspěšnější byly Roger a Rafa. Pak začala diskuse o big4, to když Nole začal vítězit a k tomu šel nahoru Andy. A teď je Andy mimo, tak se diskutuje o big3. Vždycky se nejvíc bude diskutovat o těch, kteří budou na očích.
Reagovat
Fandina
byli Roger a Rafa
Reagovat
PetaM
No, málokdy se pod články od R/R/N řeší jejich výhra, spíše masturbace různých fanoušků.

Kdybychom vynechali ty masturbační řeči, byl by tam cca stejný počet komentů. ;)
Reagovat
brixner
Masturbace je zdravá, čéče!
smile

smile
Reagovat
RF46
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist