Džabúrová na turnaji WTA 1000 v Madridu získala nejcennější titul

8. 5. 2022, 00:18
Aktuality 6
WTA MADRID - Překvapivou vítězkou antukového turnaje WTA 1000 v Madridu se stala Ons Džabúrová. Tunisanka v boji o titul porazila 7-5 0-6 6-2 Američanku Jessicu Pegulaovou a své šesté finále proměnila v druhou a dosud nejcennější trofej.
Profily hráčů
Ons Džabúrová (© AFP)

Ons Džabúrová se v úvodních měsících letošní sezony trápila zdravotně, formu našla až na své nepříliš oblíbené antuce. Na zelené antuce v Charlestonu došla do finále, ve Stuttgartu do čtvrtfinále a tento týden v Madridu dokonce nenašla přemožitelku. 

27letá Tunisanka ve španělské metropoli vyřadila grandslamovou šampionku Simonu Halepovou či olympijskou vítězku Belindu Bencicovou, zahrála si poprvé v semifinále turnaje WTA na klasické oranžové antuce a v dnešním finále přetlačila Američanku Jessicu Pegulaovou.

První set Džabúrová získala po obratu z 1-4. Ve druhé sadě sice dostala 'kanára', ale v rozhodující sadě už měla osmá nasazená Tunisanka opět navrch a nakonec zvítězila 7-5 0-6 6-2.

Desátá hráčka světa Džabúrová si v šestém finále připsala nejcennější, první antukový a celkově druhý titul. Na jediný dosavadní úspěch dosáhla loni v červenci na travnaté akci WTA 250 v Birminghamu.

Pegulaová hrála celkově čtvrté a dosud největší finále, první mimo tvrdý povrch. Jediný triumf slavila ve Washingtonu 2019.

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6,575.560 eur
sobotní výsledky (07. 05. 2022)
• Dvouhra - finále •
Džabúrová (8-Tun.) - Pegualová (12-USA) 7-5 0-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Dabrowská/Olmosová (2-Kan./Mex.) - Krawczyková/Schuursová (3-USA/Niz.) 7-6(1) 5-7 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
brixner
Já snad poprvý budu fandit Řetězovismile
Reagovat
vergus
Ons jsem letos tipoval spíš na jízdu ve Wimbledonu, ale je vidět, že i na rychlejší antuce se umí chytnout
Reagovat
Blondie
Skvělé, gratulace, Ons!
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
brixner
Jojo, Vons se mi taky líbí!smile
Reagovat
aape
gratulace Ons, hezkej titul smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist