Džabúrová v Berlíně stále neztratila set a už je ve čtvrtfinále

16. 6. 2022, 14:02
Aktuality 0
WTA BERLÍN - Ons Džabúrová si v Berlíně po Karolíně Muchové bez ztráty setu poradila také s Alyciou Parksovou, proti americké kvalifikantce odvrátila setbol a porazila ji 6-2 7-6(8). Ve čtvrtfinále se nasazená jednička utká s Aljaksandrou Sasnovičovou.
Ons Džabúrová (© AFP)

Ons Džabúrová na antuce ovládla Madrid a hrála finále v Římě a Charlestonu. Na French Open tak patřila mezi největší favoritky a hrozby světové jedničky Igy Šwiatekové. Sedmadvacetiletá Tunisanka však prožila obrovské zklamání a s druhým grandslamem roku se rozloučila hned v úvodním kole.

Chuť by si mohla alespoň částečně spravit na trávě, na které loni triumfovala na souběžně hrané akci v Birminghamu. Do další části sezony vstoupila v Berlíně a bez ztráty setu si poradila s Karolínou Muchovou i  kvalifikantkou a 169. hráčkou světa Alyciou Parksovou.

Zatímco v úvodním dějství dominovala a soupeřce povolila pouhé dva gamy, ve druhé sadě neudržela náskok brejku, a dokonce v tie-breaku po třech nevyužitých mečbolech likvidovala setbol. Dramatickou zkrácenou hru nakonec vyhrála poměrem 10-8.

Nasazenou jedničku čeká při debutu na podniku WTA 500 v německém hlavním a největším městě už osmé letošní čtvrtfinále (3-4). Její soupeřkou bude nebezpečná Aljaksandra Sasnovičová, se kterou oba předchozí souboje zvládla.

Belinda Bencicová potřebovala i ve druhém zápase v Berlíně tři sety. Loňská finalistka dnes po dvou hodinách zdolala 6-4 1-6 6-1 divokou kartu Annu Kalinskou.

Ve čtvrtfinále se mohla dočkat odvety za porážku v loňském finále, obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová ale skončila už ve druhém kole. Samsonovová, jež loni v Berlíně získala jediný titul na okruhu WTA, prohrála 3-6 7-6 1-6 s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou, které se povedla odveta za loňské vyřazení.

Karolína Plíšková bude o své druhé letošní semifinále bojovat s finalistkou nedávného French Open Cori Gauffovou (H2H 1-0). Osmnáctiletá Američanka si dnes poradila 6-0 6-4 s kvalifikantkou Xinyu Wang a poprvé na trávě postoupila do čtvrtfinále. Poslední čtvrtfinálovou dvojici už včera vytvořily Darja Kasatkinová s Marií Sakkariovou.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 6. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Džabúrová (1-Tun.) - Parksová (USA) 6-2 7-6(8)
Gauffová (7-USA) - Xinyu Wang (Čína) 6-0 6-4
Bencicová (8-Švýc.) - Kalinská (-) 6-4 1-6 6-1
Kudermětovová (-) - Samsonovová (-) 6-3 6-7(5) 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist